Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εξειδίκευσή σας είναι υψηλή;

Η γλωσσομάθειά σας επαρκής;

Η αυτοπεποίθησή σας ακλόνητη;

Για που το βάλατε λοιπόν;

Επεξ/σία από Thinart
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ξεκινώντας από τον αρχικό άξονα Γερμανία/Αυστρία/Ελβετία, όπως φαίνεται θα καταλήξω Βερολίνο.

• Εκεί υπάρχει ακόμα κοινωνικό κράτος
  • Φανταστική πόλη (όχι απλά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά και πραγματικά μεγάλο χωνευτήρι ακόμα και ανάμεσα στις υπόλοιπες)
  • Εύκολο να βρεις δουλειά στον IT τομέα ακόμα και χωρίς να ξέρεις γερμανικά (εννοείται όμως τουλάχιστον άπταιστα αγγλικά, επίσης μιλάω προσωπικά και YMMV)
  • Mucho dinero

Επίσης σκεφτήκαμε "προφανώς" Αγγλία, η οποία απορρίφθηκε

Στη διάρκεια του ψαξίματος ήρθα σε επαφή και με αρκετές εταιρίες της Βαρκελώνης -- μετά τις 2 πρώτες αποφάσισα πως δε μπορεί να είναι τυχαίο και λογικά υπάρχει ζήτηση και εκεί. Την πόλη την έχω δει φέτος σαν τουρίστας, μου φάνηκε υπέροχη και σίγουρα είναι πολύ πιο κοντά στα δεδομένα του Έλληνα. Επίσης είναι και πόλος οικονομικής δραστηριότητας. Δεν ταιριάζει σε μας σαν επιλογή αλλά αν κάποιος το σκέφτεται νομίζω θα έπρεπε να την εξετάσει.

• Like 4
Δημοσ.

Αρκετά χρόνια κάτοικος Βαρκελώνης και όντως υπάρχει ζήτηση για εξειδικευμένους σε νέες τεχνολογίες-ναυτιλιακά και τουρισμό. Το ίδιο και στο Μπιλμπάο που βρίσκομαι τώρα...τρομερά βιομηχανοποιημένη περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη.

Βρετανία το κόστος ζωής είναι υπερβολικά υψηλό στις πόλεις που κατ'εμέ αξίζει να ζήσει κανείς εκτός του Εδιμβούργου στο οποίο έχω περάσει ένα φεγγάρι και το θεωρώ πάρα πολύ καλή επιλογή.Χώρια ότι οι μισθοί και οι θέσεις δεν είναι το ίδιο όπως ήταν πριν 7-8 χρόνια λόγω της μαζικής εισροής εξειδικευμένων Ασιατών. (Ινδοί-Κινέζοι)

Γερμανία είναι το Βερολίνο και όλα τα άλλα...ένα κλικ κάτω Μόναχο-Φρανκφούρτη. Επαγγελματικά πάρα πολύ καλή επιλογή και τρελή ζήτηση σε πάρα πολλούς τομείς (τεχνολογίες-υγείας-οικονομικά κ.α.)

Αυτές είναι και οι μόνες επιλογές στην Ευρώπη που για μένα αξίζουν...μετά πας για Αυστραλία-Καναδά-ΗΠΑ που τα πράγματα είναι κατά πολύ καλύτερα αλλά και πάρα πολύ πιο δύσκολα να πας λόγω πράσινης κάρτας.

Επίσης επαγγελματικά δεν είναι όπως ήταν παλιά η Μ.Ανατολή...οι μισθοί σε Κατάρ,ΗΑΕ,Κουβέιτ έχουν μείνει στην καλύτερη σε στασιμότητα ή πτώση λόγω αθρόας υπερπροσφοράς δυναμικού από Ασία.

Γενικό ρεζουμέ και άποψη μου είναι ότι χωρίς εξειδίκευση καλύτερα να μην φύγει κανείς για πουθενά. Το λέω αυτό γιατί βλέπω παιδιά χωρίς κάποιο χαρτί στα χέρια του που είναι άνεργα να νομίζουν ότι στην Βρετανία ή την Γερμανία θα βρούνε κάτι τόσο καλύτερο που θα δικαιολογεί το να φύγεις από τους δικούς σου ανθρώπους ή ότι θα έχει κάποια τρελή μισθολογική ανέλιξη με τον καιρό.

• Like 6
Δημοσ.
.οι μισθοί σε Κατάρ,ΗΑΕ,Κουβέιτ έχουν μείνει στην καλύτερη σε στασιμότητα ή πτώση λόγω αθρόας υπερπροσφοράς δυναμικού από Ασία.

Και βαλε οτι απο συνθηκες εργασιας πολυ συχνα ειναι οτι να ναι πχ εργοταξια στην ερημο , καθολου κοινωνικη ζωη σε καποιες καπως πιο ακραιες χωρες κλπ κλπ

Δημοσ.

Γενικό ρεζουμέ και άποψη μου είναι ότι χωρίς εξειδίκευση καλύτερα να μην φύγει κανείς για πουθενά. Το λέω αυτό γιατί βλέπω παιδιά χωρίς κάποιο χαρτί στα χέρια του που είναι άνεργα να νομίζουν ότι στην Βρετανία ή την Γερμανία θα βρούνε κάτι τόσο καλύτερο που θα δικαιολογεί το να φύγεις από τους δικούς σου ανθρώπους ή ότι θα έχει κάποια τρελή μισθολογική ανέλιξη με τον καιρό.

Αυτό είναι τόσο αλήθεια που θεώρησα απαραίτητο να το κάνω copy paste για να είναι γραμμένο δύο φορές.

• Like 3
Δημοσ.

Σε αυτό δεν συμφωνώ 100%.

Εγώ έφυγα με χωρις κάποιο χαρτί, το χαρτι τησ σχολής του ΠΝ ουτε για κωλόχαρτο, και τώρα μια χάρα δουλευω και ανέλιξη είχα κια θα έχω και μισθο πάρα πολύ καλό περνώ με ανάλογες αυξήσεις.

Το θέμα είναι ομως ότι χώρις χάρτι θέλει πολύ - πολύ πολύ δουλεια να ''φανείς''.

Εγώ είχα και έχω τη θέληση , δούλεψα και δουλεώ αρκετά και παράληλα μαθαίνω και διαβάζω πολύ.

• Super Moderators
Δημοσ.

To "προφανές" που το βλέπεις;

Ένα ακόμη νήμα με τίτλο αλλού για αλλού και μηδενική αρχική τοποθέτηση βλέπω εγώ. As per usual, που λέγανε και στο χωριό μου.

Ο μόνος λόγος που παραμένει ανοιχτό είναι γιατί κάποιοι χρήστες μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν σοβαρά.

• Like 6
Δημοσ.

<p>To "προφανές" που το βλέπεις;</p> <p> </p> <p>Ένα ακόμη νήμα με τίτλο αλλού για αλλού και <em>μηδενική</em> αρχική τοποθέτηση βλέπω εγώ. As per usual, που λέγανε και στο χωριό μου.</p> <p> </p> <p>Ο μόνος λόγος που παραμένει ανοιχτό είναι γιατί κάποιοι χρήστες μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν σοβαρά.</p>

καλα ο ts εχει παραδοση στα οτι ναναι θεματα...

Sent from my ipad4 using Insomnia

Δημοσ.

Και βαλε οτι απο συνθηκες εργασιας πολυ συχνα ειναι οτι να ναι πχ εργοταξια στην ερημο , καθολου κοινωνικη ζωη σε καποιες καπως πιο ακραιες χωρες κλπ κλπ

Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες δίνουν κίνητρα, όπως καλύτερο μισθό, σπίτι κλπ.

Δημοσ.

Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες δίνουν κίνητρα, όπως καλύτερο μισθό, σπίτι κλπ.

Αυτη την εποχη οι μισθοι που εχω ακουσει απο παρα πολλους (κυριως ατομα με 5χρονια εμπειρια μαξ)  ηταν πολυ μετριοι (λαμβανοντας υποψη τους μισθους που παιζαν πριν 5-6 χρονια αλλα και τις συνθηκες εργασιας) .... για τυπους που πανε με 15χρονια βαρβατη εμπειρια απο μεγαλα εργα στην πλατη οκ εκει μιλαμε για καλα λεφτα ...

Τωρα αλλη συζητηση οτι μπορεις να πας για κανα χρονο για να φτιαξεις και το cv σου κλπ , συμφωνω σε αυτο

Επισης σε καποιες απο αυτες τις χωρες δεν μπορεις να σηκωθεις και να φυγεις γιατι ετσι στην καρφωσε , πρεπει το αφεντικο σου να σου δωσει βεβαιωση οτι μπορεις να φυγεις

• Like 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται περίεργο πάντως να σας φαίνεται ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση σε Βερολίνο και Βαρκελώνη. Επειδή έχω φίλους και στα δύο μέρη, αλλιώς τα ακούω, και τουλάχιστον από άποψη απολαβών είναι σίγουρα χειρότερα από υπόλοιπη Γερμανία το Βερολίνο και από Βόρεια Ευρώπη η Βαρκελώνη.

Για Βερολίνο συγκεκριμένα το έχω ψάξει λίγο μιας και θα το σκεφτόμουν να πάω (και ποιος δεν θα πήγαινε δηλαδή) και τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα με μόνο Αγγλικά από Ολλανδία π.χ. που είμαι εγώ. Κι εγώ θα μπορούσα να τα θυμηθώ τα Γερμανικά (κάποτε είχα Β2 επίπεδο) και πάλι μου φαίνεται πολύ δύσκολη πόλη για δουλειά λόγω και του ανταγωνισμού (όλοι οι νέοι Ευρωπαίοι Βερολίνο θέλουν να πάνε).

Δημοσ.

Γερμανια ειναι και αναλογα τον τομεα σου . Σε πολυ γενικες γραμμες Αμβουργο και Μοναχο οι μισθοι ειναι μεγαλυτεροι λογω του κοστους ζωης σε αυτες τις δυο πολεις .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...