ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Εχουμε υιοθετήσει εδώ και περίπου 1 μήνα ένα κουταβάκι (τσιουαου με πεκινουα) Τον πρώτο καιρό όλα καλά. Την τάιζα στο στόμα , μετά την γύρισα σε ξηρά τροφή και με τα παιδιά ας το πούμε παρόλο που την πειράζαν συνέχεια ήταν καλή μαζί τους.Και με την γυναίκα μου επίσης. Ένα απόγευμα εκεί που παίζαν τα παιδιά μαζί της κάπου την ανέβασαν (μάλλον σε καρέκλα στο μπαλκόνι) και το σκυλί έπεσε . Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό αλλά για πολλές μέρες ήταν φοβισμένο , ήθελε αγκαλιές συνέχεια και γενικότερα ακόμα και σήμερα απαγορεύουμε στα παιδιά να παίζουν μαζί της αν δεν είμαστε κοντά. Απλά την μέρα που έπεσε εγώ ήμουν ακόμα στη δουλειά και η γυναίκα μου ειχε παει να ψωνίσει. Η πεθερά μου που ήταν εδώ δεν πρόλαβε το κακό. Είχαμε πάει διακοπές 11-16 Ιουλίου και την είχαμε αφήσει στην πεθερά μου. Πήγα το βράδυ στις 16 να την πάρω και τρελάθηκε από τη χαρά της. Πήδηξε σχεδόν πάνω μου , και με έγλυφε μέχρι που πήγαμε σπίτι. Εδώ και αρκετές μέρες έχει μια έντονη επιθετικότητα προς εμένα και φυσικά στα παιδιά τα οποία όμως δεν την αφήνουν σε ησυχία. Δαγκώνει σαν τρελή , κυνηγάει τα παιδιά αλλά εμένα προσωπικά με έχει καταφάει. Της φωνάζω μη και όχι. Της λέω ότι αυτό δεν είναι σωστό. Δεν δαγκώνουμε και άλλα πολλά. Με δυνατή πάντα φωνή. Πάω να την πάρω αγκαλια να ηρεμήσει και εκεί γίνεται το έλα να δεις. Γρύλισμα λες και είναι λυσσασμένο , δαγκώματα τα οποία πονάνε πολύ . Στα παιδιά δεν έχει κάνει κάτι μιας και είμαστε πάντα σπίτι κοντά στα παιδιά όταν είναι με το σκύλο. Βεβαια ολα αυτά όταν ηδη έχει αρχίσει να δαγκώνει και όχι σε στιγμές που είναι ήρεμη. Τωρα πχ ειναι ξαπλωμένη και ΄την χαιδευω σαν να μην τρέχει τίποτα. Κάθεται και το χαίρεται Δεν ξέρω τι είναι ολο αυτό. Παιχνίδι το οποίο δεν ξέρει να το παίξει η το σκυλί έχει αποκτήσει φοβίες?Γενικά τα παιδιά δεν είναι ήρεμα ούτε τώρα ούτε πριν το σκυλί και το έχουν δει σαν παιχνίδι. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω μεσα στο σπίτι και πως να φερθώ. Θα την πάω την παρασκευή στον κτηνίατρο να της κάνει εμβόλια και θα του το πω. Απλά θα ήθελα και μια πρώτη γνώμη
Κολοκυθοσπορος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Γενικα να ξερεις οτι ο συνδιασμος αυτος ειναι πολυ εκρηκτικος εχω ακριβως τον ιδιο τυπο σκυλου(πεκινουα με τσιουαουα) και μετα απο καποιο διαστημα που το χα αφησει με τον μικρο μου αδερφο που ηταν διαολος αρχισε να ειναι επιθετικο (παντα επειδη η ρατσα τους ειναι τετοια) 12 χρονια μετα ακομα ετσι ειναι μονο με φαγητο την καλοπιανεις πλεον. Δες αν εχει καποιο χτυπημα η πληγη και αντιδρα ετσι λογω πονου. Σορρυ για την ελλειψη κομματων.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Ωχ ωχ ωχ, μη μου λες τέτοια. Γενικά όλη μέρα είναι στην τσίτα. Με την γυναίκα μου είναι αρκετά ήρεμη . Δυστυχώς τα παιδιά μου 5 ο μεγάλος 3 1/2 η μικρή είναι αρκετά νευρικά. Μαλώνουν συνέχεια μεταξύ τους ανέκαθεν αλλά και το σκυλί το πειράζουν συνέχεια. Έχεις καμια φωτογραφία τουλάχιστον να ανεβάσεις να δω πως θα γίνει στο μέλλον? Παντως αγχώνομαι με αυτά που μου λες. Θα την παω βεβαία στο γιατρό για εμβολια και θα ρωτήσω και εκεί αλλά πρέπει φαντάζομαι να προσπαθήσουμε πολύ για να ηρεμήσει στο μέλλον
Κολοκυθοσπορος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Θα ανεβασω μια οταν παω σπιτι αλλα μην τρομοκρατηθεις :Ρ Να ξερεις οτι αυτες οι ρατσες εχουν στην οικογενεια εναν που ακουν σαν αφεντικο ενα πραγμα σε εμας στον πατερα μου μονο που δεν ξεβιδωνεται απο χαρα τους υπολοιπους τους εχει γραμμενους.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ Pumpkin Τέτοια λέγε μου να δω τι θα κάνω στο μέλλον. Και σε συνδυασμο με τα μπουμπούκια μου που δεν την αφήνουν σε ησυχία την βάψαμε κοινώς...Θηλυκό είναι και το δικό σου?
Arbiter13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Γενικά τα μικρά σκυλιά το έχουν αυτό,ειδικά όταν είναι και σε μικρή ηλικία! Εμένα η δικιά μου (καναδέζικο,τεράστιος σκύλος)έκανε κάτι τέτοια αλλά μετά από 4-6 μήνες σταμάτησε.... 1
kfyros Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 ΓΕΝΙΚΑ, θέλετε εκπαίδευση οικογενειακώς και δε φταίει το ζωντανό. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Οι ιδιοκτήτες χρειάζονται την περισσότερη εκπαίδευση κατά κανόνα, και όχι τα ζωντανά.Προτείνω να το πάτε σε κτηνίατρο μήπως έχει κάποιο χτύπημα.. 3
Arbiter13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Για ποιον λόγο να εκπαιδεύσει κάποιος ένα τζιουαου;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 ΓΕΝΙΚΑ, θέλετε εκπαίδευση οικογενειακώς και δε φταίει το ζωντανό. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Οι ιδιοκτήτες χρειάζονται την περισσότερη εκπαίδευση κατά κανόνα, και όχι τα ζωντανά. Προτείνω να το πάτε σε κτηνίατρο μήπως έχει κάποιο χτύπημα.. Θα το πάω την παρασκευή για εμβόλια και θα το δούμε αυτό. Εντάξει στο σπίτι επικρατεί μια γενικότερη νευρικότητα αλλά θα μου πεις σε πιο σπίτι με 2 μικρά παιδιά δεν γίνεται ο κακός χαμός? Εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά όλα τα σπίτια έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Απλά δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον άνθρωπο η πόσο μάλλον μια οικογένεια από κάτι που έγραψε σε κάποιο φόρουμ χωρίς να τον ξέρουμε καν. Φιλικά στο λέω και δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση. Όλοι έχουν τα προβλήματα τους και προσπαθούν να τα λύσουν.
kfyros Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Θα το πάω την παρασκευή για εμβόλια και θα το δούμε αυτό. Εντάξει στο σπίτι επικρατεί μια γενικότερη νευρικότητα αλλά θα μου πεις σε πιο σπίτι με 2 μικρά παιδιά δεν γίνεται ο κακός χαμός? Εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά όλα τα σπίτια έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Απλά δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον άνθρωπο η πόσο μάλλον μια οικογένεια από κάτι που έγραψε σε κάποιο φόρουμ χωρίς να τον ξέρουμε καν. Φιλικά στο λέω και δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση. Όλοι έχουν τα προβλήματα τους και προσπαθούν να τα λύσουν. Δεν προσβάλω κανέναν. Το να έχουμε ζώο στο σπίτι είναι σαν να έχουμε ένα παιδί με ειδικές - πολύ ειδικές - ανάγκες.
Pintsie Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Καταρχάς, πρέπει να εκπαιδεύσεις τα παιδιά σου. Δεν ξέρω τι ηλικίες έχουν. Λογικά θα είναι πολύ μικρά για να βλέπουν το σκύλο ως παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να κάνεις μια κουβέντα μαζί τους για το πώς πρέπει να φέρονται απέναντι στο σκύλο. Πώς να τον ακουμπάνε, πώς να του μιλάνε. Δεύτερον, υπάρχει περίπτωση να το χτυπούσε η πεθερά σου όσο έλειπες; Αυτό θα εξηγεί πολλά. Τρίτον, πήγαινε στον κτηνίατρο για εξετάσεις και να τον δει μην έχει κάτι που το πονάει (αν είσαι "εκπαιδευμένος" μπορείς να το κάνεις και μόνος σου τώρα τσεκάροντας με το χέρι σου το στομάχι του, τα γεννητικά του όργανα κτλ για περίεργα πρηξίματα, και μόλις πας στον κτηνίατρο να το εξετάσει πιο σωστά). Παρόλα αυτά, ο κτηνίατρος δεν είναι εκπαιδευτής. Εάν αυτό που ωθεί το σκύλο να έχει αυτή τη συμπεριφορά δεν είναι κάτι στο σώμα του, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς έναν εκπαιδευτή άμεσα. Το σκυλί έχει κάποια προσωπικότητα. Το να το γεμίζουν είτε τα παιδιά είτε εσείς φοβίες λειτουργεί αρνητικά πάνω του με αποτέλεσμα να μην ελέγχει κάποια πράγματα και να βγαίνει έξω μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. -Που είναι και το λογικό- Γενικά η συμπεριφορά δείχνει σημάδια άμυνας προς εσάς. Κάτι το ενοχλεί. Προσπάθησε όταν γαβγίζει να μην της δίνεις σημασία για αρχή. Μην της φωνάξεις αν γαβγίζει. Θα προσπαθήσει να επιβληθεί γαβγίζοντας παραπάνω. Και αφήστε τη για λίγο να ηρεμήσει. Την πήγατε στον κτηνίατρο όταν έπεσε;
Backpacker Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Σε αυτή την ηλικία δαγκώνει γιατί πονάνε τα δόντια..αλλάζει δόντια. Μετά τον 6ο μήνα σταματάει αυτό. 1
Pintsie Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Σε αυτή την ηλικία δαγκώνει γιατί πονάνε τα δόντια..αλλάζει δόντια. Μετά τον 6ο μήνα σταματάει αυτό. Άλλο "μασουλάω ό,τι βρω μπροστά μου" κι άλλο αυτό που περιγράφει ο φίλος εδώ. Αυτό που περιγράφει εγώ το έχω δει μόνο σε περιπτώσεις κακοποιημένου σκύλου όπως του δικού μου.
GreyHorse Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Εντάξει στο σπίτι επικρατεί μια γενικότερη νευρικότητα αλλά θα μου πεις σε πιο σπίτι με 2 μικρά παιδιά δεν γίνεται ο κακός χαμός? Εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά όλα τα σπίτια έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Απλά δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον άνθρωπο η πόσο μάλλον μια οικογένεια από κάτι που έγραψε σε κάποιο φόρουμ χωρίς να τον ξέρουμε καν. Φιλικά στο λέω και δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση. Όλοι έχουν τα προβλήματα τους και προσπαθούν να τα λύσουν. Κτά τη γνώμη μου; Όχι. Η συμπεριφορά των παιδιών στο σπίτι εξαρτάται πάντα από τους γονείς. Αν τα παιδιά τσακώνονται και δημιουργούν χαμό είναι γιατί οι γονείς τα αφήνουν να έχουν αυτήν τη συμπεριφορά. Μετά, διαλέξατε, υποθέτω, ένα μικρό σκυλί πιστεύοντας ότι είναι καλύτερο για μέσα στο σπίτι και καλύτερο μάλλον επειδή τα παιδιά είναι μικρά, χωρίς προφανώς να κάνετε έρευνα για τις ανάγκες της ράτσας/ες και συμπεριφορές. Αυτά τα σκυλιά συνήθως είναι μικρόσωμα και επιθετικά, επειδή κάποτε, κάποιοι, που δημιούργησαν τις ράτσες, χρειάζονταν επιθετικά σκυλιά μικρόσωμα να χωρούν σε τρύπες κτλ για να κυνηγούν ποντίκια, αρουραίους, λαγούς κτλ αλλά και να μην κοστίζει πολύ η διατροφή τους. Δεν είναι σκυλιά σαλονιού και η επιθετικότητα των προγόνων τους είναι περασμένη στο DNA τους ακόμη. Αυτό που χρειάζεται αν θέλεις την γνώμη μου και πάντα καλοπροαίρετα είναι πρώτα να δαμαστούν τα παιδιά και μετά το σκυλί. Πάνω από βδομάδα δεν θα σας πάρει να δαμάσετε τα παιδιά αν το θελήσετε. Και μετά με τις συμβουλές κάποιου ειδικού, γιατί από συμπεριφορές παιδιών γνωρίζω αλλά από σκυλιά δεν είμαι εκπαιδευτής, να δουλέψετε πάνω στο σκυλί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα