Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μου πείτε αν τα παρακάτω μέρη που διάλεξα θα αποτελέσουν ένα καλό gaming pc.

PC Case:Zalman z9 plus
CPU:i5 4690
Motherboard:Asus h97m plus
GPU:Sapphire Radeon r9 270x 2gb boost OC
RAM:Kingston hyperx redfury 8gb 1866mhz
SPU:Corsair cs550m
HDD:Western Digital Caviar Black 1TB

Aν και ένας γνωστός μου μου πρότεινε να κάνω μια αλλαγή να βάλω τον i5 4570 βγαίνοντας μου λίγο πιο φθηνός και τα λεφτά να τα ρίξω στην GPU και να βάλω την sapphire radeon r9 280 3gb dual-x boost oc,μου φαίνεται θα τον ακούσω,εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

Καλή αλλαγή κατά τη γνώμη μου..αν και θα έβαζα τον 4590 (lλιγότερο από 3 ευρώ διαφορά, τιμές eshop) και θα άλλαζα το τροφοδοτικό επίσης. Θα πήγαινα στο CX600M (71.90, ενώ το CS550M 79.90) που απ' ότι ξέρω η σειρά CX είναι καλύτερη απ' την CS. Και αν ήθελες να πας σε ένα ακόμα πιο ποιοτικό psu θα μπορούσες να κοιτάξεις για το XFX Core edition Pro650W (τιμή skroutz 80.68)που είναι κατασκευασμένο απ' την Seasonic  :-D Άποψή μου, ποτέ μη τσιγγουνεύεσαι στο psu. Ήδη έχω κάψει 2 επειδή έπαιρνα ότι μου δίναν. Το συγκεκριμένο της Corsair είναι semi-modular, το μόνο θετικό έναντι του XFX. Όμως το XFX έχει 5 χρόνια εγγύηση και είναι ανώτερο ποιοτικά. Η επιλογή δική σου!! 

Δημοσ.

Συγνώμη φιλε Physiciant, κανεις ενα μεγαλο λαθος, τα CS ειναι καλυτερα απο τα CX γιατι απλα τα CS ειναι 80 plus gold!

Επισης, ναι θα μπορουσες να πας σε xfx αλλα ετσι και αλλιως το τροφοδοτικο αυτο ειναι υπεραρκετο για το συστημα σου!!!

Α, και δεν χρειαζεται να πας σε 4670 αφου ετσι και αλλιως η διαφορα τιμης ειναι απειροελαχιστη. :)

Δημοσ.

Αυτό ήμουν έτοιμος να ποστάρω,σε efficiency το cs παίρνει 80 gold +,και σε κάτι συγκρίσεις που είδα το ρίχνει στα αυτιά το cx :P 

Όντως η διαφορά μεταξύ 4570 και 4590 είναι πολύ μικρή 2-3 ευρώ οπότε πιστεύω αξίζει να πάω ένα μοντέλο παραπάνω.

Δημοσ.

Κοίτα δεν έχω προσωπική άποψη για τις σειρές CX και CS απλά στα περισσότερα ξένα φόρουμ που έχω διαβάσει προτείνουν το CX. Το efficiency κάθε τροφοδοτικού δεν μου λέει και πολλά γιατί οι διαφορές είναι πολύ μικρές ~3% από plus bronze σε plus gold και επίσης μπορεί ο αριθμός αυτός να μην είναι αντιπροσωπευτικός. Δεν γίνονται όλα τα τεστ στις ίδιες θερμοκρασίες. Οι περισσότερες εταιρείες κάνουν στην θερμοκρασία δωματίου (25 C) ενώ η Seasonic στους 50 C που είναι θερμοκρασία κοντινότερη σ αυτές που λειτουργεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Γι αυτό θα ήταν καλό πριν κάθε αγορά να διαβάζουμε διάφορα reviews. Όσο για την πρότασή μου για το XFX, δε το είπα λόγω watts αλλά λόγω ποιότητας. Εξάλλου δεν είναι κακό να έχεις κάπως περισσότερα watts για μελλοντικές αναβαθμίσεις, πόσο μάλλον όταν η τιμή είναι περίπου η ίδια.

(Είχα διαβάσει ένα review του jonnyguru που τεσταρε ένα τροφοδοτικό plus gold (Corsair ή EVGA) αλλά κατά τη διάρκεια του τεστ το τροφοδοτικό δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα αναγραφόμενα νούμερα)

Δημοσ.

Καταρχας απο bronze σε gold  υπαρχουν διαφορες γιατι μεταξυ τους υπαρχει και το silver και το gold ειναι παντα πολυ καλυτερο απο το bronze, ομως στα τροφοδοτικα δεν κοιτας μονο αυτο κοιτας και αλλα πραγματα.

Λεω επισης οτι του περισευουν 100 watt για μελλοντικες αναβαθμισεις...

Κανενας υπολογιστης δεν εχει θερμοκρασια 50C εκτος απο τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων σε ορισμενες περιπτωσεις και αυτα τα δυο δεν κανουν να <<λειτουργει>> ο υπολογιστης σε 50C αλλα μονο αυτα τα δυο, η θερμοκρασια γενικα θα ειναι χαμηλη σχετικα γυρω στους 30C

Δημοσ.

Κοίτα στο εσωτερικό του κουτιού μπορεί να είναι 30 αλλά μέσα στο τροφοδοτικό είναι παραπάνω. Anyway.. η πρόταση μου είναι αν θέλει να πάρει το xfx έναντι του corsair στην ίδια περίπου τιμή. Κερδισμένος βγαίνει . Από κει και πέρα αυτός αποφασίζει

Δημοσ.

Θέλω να μου πείτε αν τα παρακάτω μέρη που διάλεξα θα αποτελέσουν ένα καλό gaming pc.

PC Case:Zalman z9 plus

CPU:i5 4690

Motherboard:Asus h97m plus

GPU:Sapphire Radeon r9 270x 2gb boost OC

RAM:Kingston hyperx redfury 8gb 1866mhz

SPU:Corsair cs550m

HDD:Western Digital Caviar Black 1TB

Aν και ένας γνωστός μου μου πρότεινε να κάνω μια αλλαγή να βάλω τον i5 4570 βγαίνοντας μου λίγο πιο φθηνός και τα λεφτά να τα ρίξω στην GPU και να βάλω την sapphire radeon r9 280 3gb dual-x boost oc,μου φαίνεται θα τον ακούσω,εσείς τι λέτε?

σε αυτά τα λεφτά φτιάχνεις άνετα ένα pc με πολύ δυνατότερη δύναμη στα γραφικά... δες το παρακάτω σύστημα από e-shop

άμα δεν έχεις πρόβλημα να βάλεις 50 ευρώ φτιάχνεις αυτό 

Link.png Site: με gtx 770

πολύ δυνατή gpu και θα παίζει τα παιχνίδια άνετα, το τροφοδοτικό φτάνει με άνεση και είναι πολύ καλό (δεν χρειάζεται υπερβολές) και μητρική είναι με chipset h97 αφού βάζεις non-k επεξεργαστή και δεν μπορείς να κάνεις o.c.

άμα μπορείς να διαθέσεις όμως μόνο 750 ευρώ πάνε στην r9 280... αλλά εγώ θα πρότεινα τη σύνθεση από πάνω ;)

Δημοσ.

σε αυτά τα λεφτά φτιάχνεις άνετα ένα pc με πολύ δυνατότερη δύναμη στα γραφικά... δες το παρακάτω σύστημα από e-shop

άμα δεν έχεις πρόβλημα να βάλεις 50 ευρώ φτιάχνεις αυτό 

Link.png Site: http://gyazo.com/938a691443a8078e8f0008fda0a82b2d">με gtx 770

πολύ δυνατή gpu και θα παίζει τα παιχνίδια άνετα, το τροφοδοτικό φτάνει με άνεση και είναι πολύ καλό (δεν χρειάζεται υπερβολές) και μητρική είναι με chipset h97 αφού βάζεις non-k επεξεργαστή και δεν μπορείς να κάνεις o.c.

άμα μπορείς να διαθέσεις όμως μόνο 750 ευρώ πάνε στην r9 280... αλλά εγώ θα πρότεινα τη σύνθεση από πάνω ;)

Καλη η συνθεση σου με την διαφορα οτι δεν θα εβλεπε διαφορες αν επαιρνε την 280Χ παρα μονο θα ειχε δωσει 40€ παραπανω..

Ts καλα στα ειπε ο φιλος σου, απλα και στο xfx να πηγαινες θα σε υπερκαλυπτε και φυσικα αναφερομαι στο 550αρι + 280X. Η διαφορες του i5 4570/4590/4670/4690 ειναι μικροτερες του 1 fps μεσο ορο.

Δημοσ.

Το πιο βασικό πιστεύω δε το ρωτήσαμε..τι οθόνη έχεις; Σε τι ανάλυση θες να παίζεις; Αν και νομίζω ότι μεταξύ των δύο καρτών δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, πάνω κάτω ίδιες είναι. Πάντως η Sapphire θα συμπεριφέρεται καλύτερα σε σύστημα πολλαπλών οθονών (3GB, 384bit)

Δημοσ.

Eπειδή δεν είμαι για πολλά και βγαίνω τσίμα τσίμα θα πάρω από έναν φίλο μου αυτήν με 50 ευρώ. http://www.skroutz.gr/s/281046/LG-W2240S.html

Μπορεί να είναι λίγο παλιά αλλά βλέπω ανάλυση 1900x1080,5ms απόκριση λίγο στην αντίθεση τα χαλάμε αλλά τι να κάνω θα συμβιβαστώ με αυτή μέχρι να έχω λεφτά για κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

Πάρε αυτό που βαστάει η τσέπη σου..οι διαφορές των δύο καρτών είναι πολύ μικρές και ανάλογα το παιχνίδι η καθεμία θα λειτουργεί ανάλογα, πότε η μια καλύτερα πότε η άλλη. Απλά στο μέλλον θα έβλεπες τεράστια διαφορά αν αγόραζες έναν ssd για να βάλεις windows,προγράμματα και ίσως μερικά παιχνίδια. Δε θα το μετανιώσεις. Για το psu αποφάσισες;

Δημοσ.

Άλλοι μου λένε να μην βάλω ssd άλλοι με έχουν φάει να βάλω και οτι δεν νοείται καινούργιο pc χωρίς ssd ασχέτως αν τον θέλω κυρίως για gaming.Aμα πάρω ssd τα windows τα περνάω εκεί έτσι?

PSU θα επιμείνω και θα πάω με το cs550m μάλλον...

Δημοσ.

Κοίτα τα psu αν είναι στην ίδια τιμή κιόλας, πας XFX. Την εγγύηση να σκεφτείς μόνο και τα extra watts κάνουν την ζυγαριά να γέρνει.Όσον αφορά τον ssd, για τα παιχνίδια δε θα δεις διαφορά πάρα μόνο στο loading, φορτώνεις πολύ πιο γρήγορα,δεν κερδίζεις fps. Τον ssd θα τον πάρεις για να βάλεις τα windows και τα προγράμματα κυρίως. Πολύ γρηγορότερο boot,εγκατάσταση προγραμμάτων,unzip αρχεία όλα σε χρόνο αστραπή. Δεν χρειάζεται να τον αγοράσεις τώρα, απλά είναι μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον. Π.χ εγώ αγόρασα το καινούριο pc πέρυσι τον Μάη και ssd πήρα τον Φλεβάρη και πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχω πάρει μέχρι στιγμής. Μόνο και μόνο που ο υπολογιστής ανοίγει σε 20sec και δε χρειάζεται να περιμένω άλλα 2-3 λεπτά για να φορτώσουν τα προγράμματα και τα σχετικά, εμένα μου φτάνει. Ό,τι πατάς ανοίγει κατευθείαν, δε περιμένεις καθόλου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...