Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θελω να σπουδασω σε ιδιωτικο ΙΕΚ και συγκεκριμενα στην ΑΚΜΗ προγραμματιστης υπολογιστων ή Web Designer-Developer. Μου αρεσουν και τα δυο εξησου το ιδιο,απλα θα ηθελα να μου πειτε,τι ειναι καλυτερο σε σχεση με την επαγγελματικη αποκατασταση απο τα δυο,οπως επισης και με καλυτερες (σχετικο ειναι αυτο βεβαια) αποδοχες..

Αν μπορεσω θα τα σπουδασω και τα 2,αλλα σαν πρωτη επιλογη,ποιο θα ηταν το καλυτερο απο τα 2 με βαση τα παραπανω?

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θελω να σπουδασω σε ιδιωτικο ΙΕΚ και συγκεκριμενα στην ΑΚΜΗ προγραμματιστης υπολογιστων ή Web Designer-Developer. Μου αρεσουν και τα δυο εξησου το ιδιο,απλα θα ηθελα να μου πειτε,τι ειναι καλυτερο σε σχεση με την επαγγελματικη αποκατασταση απο τα δυο,οπως επισης και με καλυτερες (σχετικο ειναι αυτο βεβαια) αποδοχες..

Αν μπορεσω θα τα σπουδασω και τα 2,αλλα σαν πρωτη επιλογη,ποιο θα ηταν το καλυτερο απο τα 2 με βαση τα παραπανω?

Εγώ πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να κοιτάξεις που έχεις εσύ κλίση και ταλέντο, που έχεις όρεξη να το παλέψεις για να γίνεις τοπ και μετά να αποφασίσεις. Προσφορά υπάρχει και από τα δύο υπεραρκετή νομίζω, το θέμα είναι να μπορείς να ξεχωρίσεις

Δημοσ.

Τωρα δεν μπορω να σκεφτω μελλοντικα αν θα φυγω εξωτερικο,δεν το εχω στις προταρεοτητες μου..

Κλιση εχω και στα δυο..Μου αρεσουν πολυ και τα δυο και μακαρι να μπορουσα να τα σπουδασω παραλληλα και τα δυο μαζι..

Προτεινετε δηλαδη να ξεκινησω με το web designer/dev απο θεμα επαγγελματικης αποκαταστασης και αποδοχων?

Δημοσ.

Τι γνωρίζεις ήδη; Γιατί αν περιμένεις να πάρεις γνώση από το ΙΕΚ για να βγεις στην αγορά εργασίας σε 2 χρόνια, γελάστηκες.

Δημοσ.

θα ηθελα να μου πειτε,τι ειναι καλυτερο σε σχεση με την επαγγελματικη αποκατασταση απο τα δυο,οπως επισης και με καλυτερες (σχετικο ειναι αυτο βεβαια) αποδοχες..

Το να είσαι κορυφή σ' αυτό που κάνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το να είσαι κορυφή σ' αυτό που κάνεις.

Ξερω και τεχνικο που ειναι κορυφη και δουλευει στον Γερμανο για 600 ευρω.. Θελω να πω,σαν σπουδες-επαγγελμα ποιο ειναι καλυτερο απο τα 2? Ποιο εχει μεγαλυτερη "περαση" και ζητηση στην αγορα εργασιας?

Τι γνωρίζεις ήδη; Γιατί αν περιμένεις να πάρεις γνώση από το ΙΕΚ για να βγεις στην αγορά εργασίας σε 2 χρόνια, γελάστηκες.

Το ερωτημα μου ηταν αλλο.. Ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο να ακολουθησω..Το θεμα ΙΕΚ ειναι για να μπω στο κλιμα και να παρω ενα χαρτι (οτι και αν ειναι αυτο)

Εγω ζητησα σαν επαγγελμα ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο

Δημοσ.

Ξερω και τεχνικο που ειναι κορυφη και δουλευει στον Γερμανο για 600 ευρω.. Θελω να πω,σαν σπουδες-επαγγελμα ποιο ειναι καλυτερο απο τα 2? Ποιο εχει μεγαλυτερη "περαση" και ζητηση στην αγορα εργασιας?

Το ερωτημα μου ηταν αλλο.. Ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο να ακολουθησω..Το θεμα ΙΕΚ ειναι για να μπω στο κλιμα και να παρω ενα χαρτι (οτι και αν ειναι αυτο)

Εγω ζητησα σαν επαγγελμα ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο

Κανένα. Εξάλλου τον πρώτο χρόνο τα ίδια θα κάνεις, στον 2ο θα διαφοροποιηθούν κάποια μαθήματα. Και αιτιολογώ κανένα, γιατί οι γνώσεις που θα πάρεις σε έναν χρόνο βασικά δεν δικαιολογούν τον τίτλο του "προγραμματιστή Η/Υ" ή "Web Designer".

Και αν ο φίλος σου πιστεύει ότι είναι κορυφή, η δουλειά του αποδεικνύει το αντίθετο. Κι εγώ μπορεί να δηλώνω αστροναύτης, στην NASA όμως δεν είμαι.

Δημοσ.

Κανένα. Εξάλλου τον πρώτο χρόνο τα ίδια θα κάνεις, στον 2ο θα διαφοροποιηθούν κάποια μαθήματα. Και αιτιολογώ κανένα, γιατί οι γνώσεις που θα πάρεις σε έναν χρόνο βασικά δεν δικαιολογούν τον τίτλο του "προγραμματιστή Η/Υ" ή "Web Designer".

Και αν ο φίλος σου πιστεύει ότι είναι κορυφή, η δουλειά του αποδεικνύει το αντίθετο. Κι εγώ μπορεί να δηλώνω αστροναύτης, στην NASA όμως δεν είμαι.

Κανενα για ποιο λογο ? Συγγνωμη,εχεις καταλαβει το ερωτημα μου ?

Δημοσ.

Σορι, άλλα αν όντως είσαι κορυφή δεν δουλεύεις για 600 εκτός κι αν σου έχει τύχει η δεύτερα παρουσία η κάτι ανάλογο. Επίσης νομίζω ότι αυτό που είπα το είδες πολύ επιφανειακά. Προσπαθούσα όμως να σου πω ότι κάνεις λάθος ερώτηση.

Η ερώτηση που κάνεις έτσι που την κάνεις είναι σα να ρωτάς πώς θα έχεις καλύτερες πιθανότητες να "προσληφθείς" με μπλοκάκι για 600. Αυτό θέλεις να μάθεις; Web developer.

• Like 2
Δημοσ.
Θελω να σπουδασω σε ιδιωτικο ΙΕΚ

Μην κάνεις αυτό το λάθος. Είναι πάρα πολλά λεφτά τα 6 χιλιάρικα για τα ελάχιστα που προσφέρουν , κάνε αίτηση για να μπεις σε δημόσιο ΙΕΚ (από 25 Αυγούστου και μετά) , υπάρχει ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web designer - developper/video games) . Ότι και απ τα δύο και αν επιλέξεις,είτε ιδιωτικό (Μην κοιτάς τα υπεργαμάτα φανταχτερά κτήρια και τις σάπιες υποσχέσεις τους) είτε δημόσιο, θα πρέπει να λιώσεις μόνος σου για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο , στα ΙΕΚ θα σου μάθουν τα απολύτως απαραίτητα. 

Το "επαγγελματική αποκατάσταση" και "καλύτερες αποδοχές" ελπίζω να το ρωτάς έχοντας στο μυαλό σου το εξωτερικό , διαφορετικά μπορείς να κοιτάξεις σε αγγελίες τι ζητάνε και πόσα δίνουν και να βάλεις τα κλάματα.

Δημοσ.

Σορι, άλλα αν όντως είσαι κορυφή δεν δουλεύεις για 600 εκτός κι αν σου έχει τύχει η δεύτερα παρουσία η κάτι ανάλογο. Επίσης νομίζω ότι αυτό που είπα το είδες πολύ επιφανειακά. Προσπαθούσα όμως να σου πω ότι κάνεις λάθος ερώτηση.

Η ερώτηση που κάνεις έτσι που την κάνεις είναι σα να ρωτάς πώς θα έχεις καλύτερες πιθανότητες να "προσληφθείς" με μπλοκάκι για 600. Αυτό θέλεις να μάθεις; Web developer.

Αυτο που θελω να μαθω ειναι.. Ποιο απο τα 2 αυτα επαγγελματα,αν υποθεσουμε πως καποιος εχει το ιδιο επιπεδο γνωσεων εχει καλυτερη αποκατασταση.. Πες οτι τελειωνω το ΙΕΚ,καθομαι και μαθαινω,ασχολουμαι,διαβαζω,κτλ κτλ και απο μονος μου,που γνωριζω οτι ειναι το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ,ποιο απο τα δυο αυτα επαγγελματα θα εχει μεγαλυτερη ζητηση και καλυτερες αποδοχες..Εν ολιγης,να εχεις δουλεια..

Σε ποιο απο τα 2 αυτα θα μπορεσω να βρω δουλεια,να εχω δουλεια.Δεν μπορω να το θεσω καλυτερα για το τι ρωταω..

Μην κάνεις αυτό το λάθος. Είναι πάρα πολλά λεφτά τα 6 χιλιάρικα για τα ελάχιστα που προσφέρουν , κάνε αίτηση για να μπεις σε δημόσιο ΙΕΚ (από 25 Αυγούστου και μετά) , υπάρχει ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web designer - developper/video games) . Ότι και απ τα δύο και αν επιλέξεις,είτε ιδιωτικό (Μην κοιτάς τα υπεργαμάτα φανταχτερά κτήρια και τις σάπιες υποσχέσεις τους) είτε δημόσιο, θα πρέπει να λιώσεις μόνος σου για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο , στα ΙΕΚ θα σου μάθουν τα απολύτως απαραίτητα. 

Το "επαγγελματική αποκατάσταση" και "καλύτερες αποδοχές" ελπίζω να το ρωτάς έχοντας στο μυαλό σου το εξωτερικό , διαφορετικά μπορείς να κοιτάξεις σε αγγελίες τι ζητάνε και πόσα δίνουν και να βάλεις τα κλάματα.

Δηλαδη ο κλαδος του web designer ειναι καλυτερος απο θεμα αποκαταστασης απο τον προγραμματιστη? Εχω δει καποιες αγγελιες που μιλανε για project 600-1000 ευρω..

Δημοσ.

Κανενα για ποιο λογο ? Συγγνωμη,εχεις καταλαβει το ερωτημα μου ?

Εγώ το έχω καταλάβει. Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λέμε.

Δημοσ.

Αφήστε το παιδί ήσυχο ρε, μην του χαλατε την ουτοπία που ζει. Άντε αγόρι μου, τραβα δώσε 6 χιλιάρικα στα ΙΕΚ να γίνεις ''Top'' και μην διανοηθείς να πας να δώσεις 2700 σε ένα φροντιστήριο και να περάσεις σε κάνα ΠΑΠΕΙ. Καλή τύχη!!

Δημοσ.

Αφήστε το παιδί ήσυχο ρε, μην του χαλατε την ουτοπία που ζει. Άντε αγόρι μου, τραβα δώσε 6 χιλιάρικα στα ΙΕΚ να γίνεις ''Top'' και μην διανοηθείς να πας να δώσεις 2700 σε ένα φροντιστήριο και να περάσεις σε κάνα ΠΑΠΕΙ. Καλή τύχη!!

Ρε φιλε,σου ειπε κανεις οτι ρωταω για το τι γνωσεις θα αποκτησω απο το ΙΕΚ και οτι θα γινω ΤΟΠ? Αυτο το πραγμα το να ρωταει κατι ο αλλος,και ολοι να πεσετε να τον φατε καταληγοντας την συζητηση στην Αυστραλια ενω αυτη βρισκεται στην αλλη ακρη της γης ειναι πρωτοφανες..

Να σας το θεσω αλλιως,δεν θα παω σε κανενα ΙΕΚ,ουτε δημοσιο,ουτε τιποτα.. Καθαρα σαν επαγγελμα,ποιο εχει καλυτερη αποκατασταση και περισσοτερη ζητηση στην αγορα εργασιας?

Ας πουμε οτι καποιος ειναι ενας καλος προγραμματιστης ή web dev/designer στην κλιματα του 8-8,5 με αριστα το 10,ποιο εχει καλυτερη αποκατασταση? Ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερα να ασχοληθω? Που να εχει μελλον,να εχει προοπτικες..Σε αυτη την ερωτηση εχει καποιος απαντηση?

Εγώ το έχω καταλάβει. Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λέμε.

Την ιδια απαντηση που δινω και απο πανω.. Καθαρα σαν επαγγελματα,ποιο ειναι το καλυτερο να ασχοληθει καποιος απο αυτα τα δυο?

Δεν θελω να κρινω την επιλογη αν θα ειμαι αποφοιτος παν/μιου ή ιδωτικου/δημοσιου ΙΕΚ..Μιλαω καθαρα σαν επαγγελματα και προοπτικες που εχουν αυτα..Μπορεις να μου απαντησεις σε αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...