Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκιναω λεγοντας καλα να παθω αφου δεν ψαχτηκα.Μολις εφτασε Αθηνα ενα πακετο με 2 κινητα απο Κινα με δηλωμενη αξια 30$ και φυσικα το πηγαν τελωνειο οι λυκοι.Που να γλιτωσεις......Θα ανανεωσω το ποστ με λεπτομεριες κουστουμι κτλ.ΜΑΚΡΙΑ απ'αυτους,το ξερω οτι εχει πολλες φορες θεμα,αλλα καλο ειναι να το βλεπουν οσοι δεν ξερουν για να μην την πατησουν.Ζητω τα ελτα.

Δημοσ.

Φαίνεται ότι δεν έκανες αναζήτηση για σχετικό θέμα πριν ανοίξεις αυτό το θέμα.

Διάβασε αυτό το θέμα και θα καταλάβεις ότι δεν σου φταίει η DHL και κάθε εταιρεία courier, αλλά εσύ ο ίδιος που είχες ενημερωθεί από πριν για τις αγορές από τρίτες χώρες.

Απαγορεύεται, δια ροπάλου, η εισαγωγή δέματος από  τρίτη χώρα με courier.

περισσότερα μπορείς να μάθεις στον οδηγό της υπογραφής μου.

• Like 6
Δημοσ.

Φυσικα φταιω εγω για την επιλογη μου,το ειπα αλλωστε.Το θεμα ειναι το κοστος και τα μαμισιατικα και του τελωνειου αλλα ειδικα της dhl.Πηραν 45$ μεταφορικα και για να σου δωσουν χαρτια για εκτελωνισμο θελουν αλλα 30.Λαμογιαρες του κερατα.Και μη μου πεις οτι δεν ειναι κλικα με τους τελωνιακους.Οργανωμενο συστημα.Μιλαω με φιλους και συγγενεις εξω,αυτα δε γινονται,τουλαχιστον σε τετοιο βαθμο.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα πήρες 2 κινητά που προφανώς δεν έκαναν 30$ και ήθελες να τα περάσεις στα μουλωχτά και αφού έκανες την βλακεια να επιλέξεις εταιρία courier γκρινιάζεις που θα πληρώσεις. Αφού πας να κάνεις εσύ την λαμογια και να γλιτώσεις δασμους και φορους τουλάχιστον κάνε τη σωστά. Η DHL απλά ακολουθεί τους κανονισμούς.

• Like 5
Δημοσ.

Και πάλι δεν έχεις δίκιο.

Έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι κάθε δέμα που εισάγεται από τρίτη χώρα με courier περνάει, οπωσδήποτε, από τελωνείο.

Τα έξοδα εκτελωνισμού διαφέρουν ίσως μόνο στο θέμα της αμοιβής του εκτελωνιστή από εταιρεία σε εταιρεία αλλά τα υπόλοιπα είναι τα ίδια.

Με βάση ποια στοιχεία ισχυρίζεσαι ότι "είναι κλίκα με τους τελωνειακούς" και "οργανωμένο σύστημα";

Σε τι ωφελούνται οι τελωνειακοί από την πολιτική κάθε εταιρείας στο θέμα της αμοιβής του εκτελωνιστή της, αφού τα αποθήκευτρα αφορούν σε άλλη εταιρεία και τα υπόλοιπα έξοδα είναι του δημοσίου;

Δεν υπερασπίζομαι, προφανώς, τους τελωνειακούς αλλά πριν βρίσουμε τους πάντες, όπως έκανε και ο άλλος συμφορουμίτης, είναι καλό να σκεφτούμε πρώτα αν και πόσο φταίμε οι ίδιοι.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνει ο άλλος την ανοησία να βάλει κουριερ αγοράζοντας από 3η χώρα...βάζει χαμηλότερη αξία για να γλιτώσει τελωνείο...και μετά τον πιάνουν και κατηγορεί την κούριερ που δεν τον βοήθησε να "κλέψει".

ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like 7
Δημοσ.

Να διευκρινίσουμε ότι σίγουροι δεν είμαστε ποτέ, απλά με απλό ταχυδρομείο μειώνουμε πολύ τις πιθανότητες ενώ με Κούριερ τις φτάνουμε σχεδόν στο 100% (να περάσει, όχι να τη γλιτώσουμε)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι κατηγορεις μια εταιρεια η οποια δεν φταιει σε τιποτα! 

ειναι σαν να αγοραζεις αμαξι να σου χαλαει η μηχανη και να κατηγορεις τη μισελιν επειδη τα λαστιχα ειναι δικα της!

εγω πηρα με dhl 2-3 πραγματα απ ευρωπη και ειμαι 100% ικναποιημενος! και απο αποψη χρονου παραδοσης και απο αποψη καταστασεις των δεματων!

στο συγκεκριμενο παντως επρεπε να γραψεις προσεξετε πριν αγορασετε προιντο εκτος ευρωπης! αυτο ειναι υπενθυμιση

αυτο που λες ειναι κραξιμο/δυσφιμηση

• Moderators
Δημοσ.

katoikos44 το τελωνειο δεν το βαζει η dhl και η καθε dhl αλλα το ΚΡΑΤΟΣ!

μην τα μπερδευεις! σου ξανα λεω αυτοι κανουν απλα τον μεσαζων (τη δουλεια τους)!

επισης με τη λογικη σου εσυ εχεις μετοχες στα ελτα και εισαι τσιρακι τους! (δεν λεω οτι εισαι απλα σου λεω τι συμπερσαμα μπορει να βγαλει καποιος σκεπτομενος με τη λογικη σου)

τελος στο λεμε 2-3 ατομα το ιδιο πραγμα (το αν μιλαει καλα ή οχι ειναι αλλο θεμα) οποτε μαλλον εσυ εισαι καπου λαθος

ΥΓ: το οτι καποιος μπορει να σου μιλαει με οποιον τροπο θελει οταν του απαντας στο ιδιο υφος δεν σε κανει καλυτερο ανθρωπο! Η μαγκια ειναι να συνεχιζεις να εισαι ανρθωπος σε ατομα τα οποια δεν μιλανε σωστα ;)

• Like 1
Δημοσ.

το λεω για τελευτια φορα,και σηκωνω τα χερια.Δε μιλαω μονο για το τελωνειο και το φπα,αλλα για και για τις υπερογκες αμοιβες που ζηταν για να συμπληρωσουν μια φορμα,εκμεταλευομενοι το οτι εγω δεν μπορω να κατεβω απο Κιλκις Αθηνα για ενα δεμα.Δεν εχετε καταλαβει ακομα οτι ειχα αγνοια για τετοιου ειδους αγορες και δε με ενημερωσε και ο πωλητης και δεν εκανα κι εγω ερευνα.

Μολις τωρα με πηραν κ μου ειπαν οτι θα κανει και κανα 4ημερο οποτε βαλε και κανα εξοδο αποθηκευσης ,αεροδρομιου και κατι αλλα με λιγα αρχικα και αντε γεια.Ζητω τα ελτα

Δημοσ.

το λεω για τελευτια φορα,και σηκωνω τα χερια.Δε μιλαω μονο για το τελωνειο και το φπα,αλλα για και για τις υπερογκες αμοιβες που ζηταν για να συμπληρωσουν μια φορμα,εκμεταλευομενοι το οτι εγω δεν μπορω να κατεβω απο Κιλκις Αθηνα για ενα δεμα.Δεν εχετε καταλαβει ακομα οτι ειχα αγνοια για τετοιου ειδους αγορες και δε με ενημερωσε και ο πωλητης και δεν εκανα κι εγω ερευνα.

Μολις τωρα με πηραν κ μου ειπαν οτι θα κανει και κανα 4ημερο οποτε βαλε και κανα εξοδο αποθηκευσης ,αεροδρομιου και κατι αλλα με λιγα αρχικα και αντε γεια.Ζητω τα ελτα

Δεν μπορούσες σε συνεννόηση με τον πωλητή να μην παραλάβεις και να στα ξαναστείλει με απλό ταχυδρομείο?

Δημοσ.

Δεν μπορούσες σε συνεννόηση με τον πωλητή να μην παραλάβεις και να στα ξαναστείλει με απλό ταχυδρομείο?

Τον ρωτησα και μου ειπε θα τον χρεωσουν 150$ και η dhl ελεγε δωρεαν.Το προσπαθησα και δεν εβγαλα ακρη.

• Like 1
Δημοσ.

Τον ρωτησα και μου ειπε θα τον χρεωσουν 150$ και η dhl ελεγε δωρεαν.Το προσπαθησα και δεν εβγαλα ακρη.

150€ αν δεν παραλάβεις?! Δε νομίζω να ισχύει αυτό αλλά άντε βγάλε άκρη με τον Κινέζο... :-)  Τουλάχιστον θα ξέρεις για άλλη φορά φίλε, πάντα με απλό ταχυδρομείο για να ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες (πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να πληρώσεις με απλό ταχυδρομείο!)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...