adi32 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Εχω μια Mastercard που την ειχα βγαλει για μια αγορα τηλεορασης και την ειχα χρησιμοποιησει μια φορα στο playstore μια για ειισιτηρια σινεμα και στο booking για κλεισιμο ξενοδοχειου Σημερα με καλεσαν απο την citibank και μου λενε αγορασατε σημερα αεροπορικα εισιτηρια και κατι αλλα πραγματα μεσω ιντερνετ ? Οχι λεω εχω καιρο να αγορασω κατι Μου λεει μαλλον πεσατε θυμα χακερ που κλεψανε τα στοιχεια σας Πως ειναι δυνατον λεω Γινεται λεει αυτο και θα ακυρωσουμε την καρτα και τις αγορες αυτες για να μην τις πληρωσετε Να φταιει το booking ? το playstore ? ή μηπως το paypal που την ειχα βαλει παλια ?
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Μπορεί επίσης να μη φταίει καμία από τις υπηρεσίες που ανέφερες, και απλά να έχει κολλήσει κάτι το PC σου που να υποκλέπτει αυτά που πληκτρολογείς, ή τέλος πάντως όποιο PC χρησιμοποίησες όταν έκανες αυτές τις αγορές. Αυτό μου φαίνεται και το πιθανότερο. 2
makfil Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Ακούγεται περίεργο να σου τηλεφώνησε η τράπεζα (η όποια τράπεζα, δεν έχει σημασία) για να σε ενημερώσει για την αγορά των εισιτηρίων που λες. Αυτό δεν το κάνει καμία τράπεζα αλλά, συνήθως, ο κάτοχος της κάρτας τηλεφωνεί στην τράπεζα όταν δει το statement με τις αγορές που δεν έκανε ο ίδιος. Μήπως σου ζήτησαν στοιχεία της κάρτας σου και τους τα έδωσες; 2
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Κι όμως, κι εμένα με έχουν πάρει οι ίδιοι από τράπεζα, για να μου επιβεβαιώσουν μια αγορά που έκανα όταν ήμουν στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι προφανής: εάν όλες οι κινήσεις μου γίνονται από Ελλάδα και ξαφνικά εμφανιστεί μια αγορά από την άλλη άκρη του κόσμου υποψιάζονται κλοπή. Και μάλιστα πριν με πάρουν η Visa μου είχε ήδη μπλοκάρει την κάρτα προληπτικά. Μετά το τηλεφώνημα και την επιβεβαίωση των στοιχείων ξεμπλοκαρίστηκε.
jkoukos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Κι όμως το κάνουν ιδιαίτερα για αγορές μεγάλου κόστους. Μου έχει τύχει 2 φορές με αγορές δικές μου. 1
adi32 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Όχι τίποτα δεν ζήτησαν και μου είπαν αυτοί στοιχεία μου. Ήταν σαν να πήραν χαμπάρι ότι κάτι περίεργο έγινε και πήραν να επιβεβαιώσουν ότι εγώ έκανα αυτές τις αγορές 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Καλουν συχνα ειδικα για αγορες μεγαλης αξιας και εξωτερικου προς επιβεβαιωση.
wakabanka Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Μου έχει συμβεί και σε αγορές μικρότερης αξίας.Ισως έχουν κάποιο σύστημα που βγάζει κάποιες συναλλαγές πιο ύποπτες ανάλογα το ποσό/τοποθεσία/επωνυμία πωλητή.Φυσικά ούτε λόγος να δώσεις κωδικόυς,pin και προσωπικά στοιχεία... Μήπως παίχτηκε κάτι με το κινητό;(από το να το χρησιμοποίησε κάποιος εν αγνοία σου η να είχες κατεβάσει τίποτα περίεργα/cracked κτλ..)
adi32 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δεν έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια? Πχ ένα SMS με κάποιο pin επιβεβαίωσης? Όταν πας να κάνεις login στο site της citi σου στέλνουν Pin για να μπεις απλά για να δεις το λογαριασμό και για αγορές το έχουν ξέφραγο αμπέλι?
loic Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Για να κανεις μια αγορα μεσω Internet, χρειαζεται ο αριθμος της καρτας, το ονομα οπως αναγραφεται στη καρτα, η ημερομηνια ληξης και το CVV (το τετραψηφιο στο πισω μερος). Ανεκαθεν ετσι λειτουργουσαν οι καρτες. Δεν υπαρχει κατι παραπανω για "δικλειδα ασφαλειας". Αφου το τμημα που ασχολειται με fraud, πηρε πρεφα τι γινεται, εισαι μια χαρα. Θα σου βγαλουν νεα καρτα, με νεο αριθμο και εισαι κομπλε.
maik42 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 ρε συ, μηπως στην εκανε την δουλεια ο υπαλληλος του ξενοδοχειου;
loic Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 H αληθεια ειναι, πως οποιοσδηποτε εχει φυσικη επαφη με την καρτα, ειναι και πιθανος κλεφτης...
wakabanka Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Απ'όσο ξέρω η Citibank έχει μια υπηρεσία να σου στέλνει ενημερωτικό sms όταν χρησιμοποιείς τη κάρτα.Αλλά το χρεώνουν εξτρά,1 ευρώ το μήνα νομίζω...
makfil Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δεν έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια? Πχ ένα SMS με κάποιο pin επιβεβαίωσης? Όταν πας να κάνεις login στο site της citi σου στέλνουν Pin για να μπεις απλά για να δεις το λογαριασμό και για αγορές το έχουν ξέφραγο αμπέλι? Δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα σε καμία τράπεζα και πως θα μπορούσε να υπάρχει, άλλωστε; Είναι σαν να λέμε ότι θα έπρεπε να πάρεις την άδεια της τράπεζας για να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου. Όριο υπάρχει μόνο στις αναλήψεις και αυτό είναι διαφορετικό από τράπεζα σε τράπεζα. Εν πάση περιπτώσει, μετά το τέλος ΣΕΠ, που θα έχει περάσει η Citi στην Alpha, θα ακολουθήσεις τους όρους χρήσης αυτής της τράπεζας, αν παραμείνεις, βέβαια, σ' αυτήν.
kirileman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Για να κανεις μια αγορα μεσω Internet, χρειαζεται ο αριθμος της καρτας, το ονομα οπως αναγραφεται στη καρτα, η ημερομηνια ληξης και το CVV (το τετραψηφιο στο πισω μερος). Ανεκαθεν ετσι λειτουργουσαν οι καρτες. Δεν υπαρχει κατι παραπανω για "δικλειδα ασφαλειας". Αφου το τμημα που ασχολειται με fraud, πηρε πρεφα τι γινεται, εισαι μια χαρα. Θα σου βγαλουν νεα καρτα, με νεο αριθμο και εισαι κομπλε. Υπάρχει, πχ το alpha secure web. Έχεις δηλώσει την κάρτα και κάθε φορά σου ζητάει username και password.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα