Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ε ξέρεις, τραγιάσκα, μπαστούνι κλπ :P

Εχει μεγαλη σημασια που το ρωταω, διοτι οσο πιο νεος εισαι (αρα και πιο μακρυα απο αυτη την ηλικια), ουτε ξεχωριζεις ουτε διαχωριζεις ευκολα τον 65-70-80,  με αποτελεσμα να φτανουμε απο τη μια καποιος να μην ειναι καν σε ηλικαι συνταξης, και απο την αλλη να τον βγαζουμε ανικανο οδηγησης.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι, τι εννοουμε με το "παππου"...

ειναι απλο

απο τη στιγμη που βγαινεις στη συνταξη,δεν εχεις διπλωμα.

Να υποθέσω ότι οι περισσότεροι που πρεσβεύουν "να τους παίρνουν το δίπλωμα στα 65" είναι άτομα 20-35 και άρα τους φαίνεται ότι δεν τους αφορά αφού τα 65 είναι μακρυά;;;

Να υποθέσω επίσης ότι στα 65 τους θα έχουν την ίδια άποψη ή τότε θα λένε "ξέρω εγώ 20άρηδες πολύ χειρότερους";

Και εντέλει να καταλήξω (ίσως αυθαίρετα) ότι είμαστε πολύ άνετοι στις θεωρίες;

με την ιδια λογικη οι γεροι θα απαιτουν μεγαλυτερες συνταξεις εις βαρος των εργαζομενων

μη βγει κανεις και πει οτι οταν πας 65 θα ζητας το ιδιο.

Δημοσ.

Εχει μεγαλη σημασια που το ρωταω, διοτι οσο πιο νεος εισαι (αρα και πιο μακρυα απο αυτη την ηλικια), ουτε ξεχωριζεις ουτε διαχωριζεις ευκολα τον 65-70-80,  με αποτελεσμα να φτανουμε απο τη μια καποιος να μην ειναι καν σε ηλικαι συνταξης, και απο την αλλη να τον βγαζουμε ανικανο οδηγησης.

Πλάκα έκανα, συμφωνώ μαζί σου και το έγραψα και πιο πάνω:

Στους ηλικιωμένους να γίνονται τεστ κάθε 6μηνο σε όραση, αντίληψη, αντανακλαστικά και ανανεώνεται το δίπλωμά τους μέχρι την επόμενη εξέταση (κάποιοι είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι σωστό να την πληρώσουν όλοι)

Δεν είναι όλοι οι 65άριδες ακατάλληλοι για οδήγηση πιστεύω, καλύτερα να υπήρχαν κάποια κριτήρια

Σε καταλαβαίνω, απλά σου λέω ότι δεν είναι όλοι οι "γέροι" το ίδιο και δεν είναι όλοι "γέροι" στα 65!

Δημοσ.

ειναι απλο

απο τη στιγμη που βγαινεις στη συνταξη,δεν εχεις διπλωμα.

Προφανως λογω μειωμενης αντιληψης...

Αρα να αυξηθει και το οριο, απο τα 18 στα 30 λογω αυξημενης μαλακιας...

Δημοσ.

Προφανως λογω μειωμενης αντιληψης...

Αρα να αυξηθει και το οριο, απο τα 18 στα 30 λογω αυξημενης μαλακιας...

γιατι 30 και οχι 25 η 35?

Δημοσ.

γιατι 30 και οχι 25 η 35?

Για τον ιδιο λογο που αυθαιρετα βαλαμε οριο στα 65, αυθαιρετα εβαλα κι εγω στα 30 πχ., ας το κανουμε 35, ας το κανουμε και 40, να "πηξει" το μυαλο.

Δημοσ.

Καταρχήν και μόνο το γεγονός ότι ένας που έβγαλε δίπλωμα στα 18 και πέρασε από τους γιατρούς (λίγο αστείο αυτό το πέρασμα αλλά είναι άλλη μεγάλη συζήτηση) θεωρείται ότι είναι οκ μέχρι τα 65 είναι από μόνο του αυθαίρετο.

Δηλαδή πως καταλήξαμε ότι μέσα σε 47 χρόνια δεν χρειάζεται επανέλεγχο τουλάχιστον η όραση;

Κι ενώ είναι άψογος και ρωμαλέος μέχρι τα 65 ξαφνικά 65+1ώρα έχει γίνει ραμολιμέντο

• Like 1
Δημοσ.

Τι προτείνουμε? Κάθε χρόνο εξετάσεις? Πραγματικά ρωτάω για να δουμε και τι λυσεις υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι ατοπο πιστευω να συγκρινει κανεις τους τωρινους 75ρηδες με τους μελλοντικους 75ρηδες.

Αυτοι που τωρα ειναι 75-80 ειναι γεννημενοι χονδρικο ~1940 κ περα.

Σκεφτειτε την αναπτυξη που υπηρχε τοτε στην χωρα , το περιβαλλον στι οποιο ζουσαν , στο οποιο μεγαλωσαν , τα προτυπα , τα κοινωνικα δεδομενα , την μεση οικογενειακη κατασταση κλπ κκπ , γενικοτερα το πλαισιο στο οποιο αυτοι οι ανθρωποι γεννηθηκαν , εζησαν , μεγαλωσαν και εκπαιδευτηκαν . Οπως επισης αναλογιστειτε και το επιπεδο παιδειας που αυτοι οι ανθρωποι ελαβαν απο οικογενεια,σχοκεοιο και κοινωνια .

Συγκρινετε αυτους τους ανθρωπους με τους σημερινους νεους . Συγκρινετε τα ερεθισματα που εχουμε γυρω μας . Την παιδεια που εχουμε λαβει , το οικογενειακο περιβαλλον , τα κοινωνικα πρωτυπα και ολα οσα ανεφερα παραπανω . Προσθεστε και το γεγονος οτι ιδ ιοις ομασι βλεπουμε γυρω μας ατυχηματα , δυστυχηματα και περιστατικα σχετικα με την οδηγηση .

Αν μη τι αλλο υπαρχει ενα σεβαστο ποσοστο που δεν εχει καμια σχεση με το αντιστοιχο των τωρινον ηλικιωμενων .

Τοσο απο αποψη συμπεριφορων , οσο και νοοτροπιας,ιδεων και αντιληψεων .

Γενικα ειμαι ελπιδοφορος σχετικα με την αντιληψη των μελλοντικων ηλικιωμενων κ γενικοτερα μεγαλης ηλικιας ατομων που θα γινουμε σε 50 πες χρονια.

Να προσθεσω εδω οτι ειναι αμαρτια που το λεω ( αλλα μεσα μου οταν εχω τ αντιστοιχο ερεθισμα το σκεφτομαι η αληθεια ειναι) , οταν βλεπω αντιστοιχες για αλλου ειδους θεματα αποψεις κ αντιληψεις που εκφραζονται απο 3ης ηλικιας ατομα (πχ αποψεις για τα ζωα , για την πολιτικη , για κοινωνικες συμπεριφορες πχ θεωρουν αυτονοητο οτι παραδειγμα σε ουρα για ταμειο δε θα κατσει "σαν χαζος να περιμενει" αλλα θα χωθει απο το πλάϊ , αποψεις περι πεταγματος σκουπιδιων στο δασος κλπ ) απο μεσα μου σκεφτομαι πως το "καλο" ειναι οτι αυτα γινονται απο 3ης ηλικιας ατομα τα οποια οπου ναναι θα κοιμηθουν τον αιωνιο υπνο και ευτυχως οθ αποψεις τους δεν θα αναπαραγονται και δεν θα διαιωνιζονται .

Σε καθε περιπτωση δεν υπαρχει συγκριση.

• Like 2
Δημοσ.

Απ'ότι καταλαβαίνω όσοι προτείνετε την καθολική απαγόρευση οδήγησης άνω των 65, πιο πολύ ανησυχείτε για την αξιοπιστία των ιατρικών ελέγχων που γίνονται..

Αντί όμως να απαγορεύουμε σε όλους να οδηγούν θα ήταν καλύτερο να τιμωρήσουμε τους γιατρούς που δεν κάνουν σωστά τον έλεγχο.

Αν για παράδειγμα οι γιατροί που δώσανε άδεια στον συγκεκριμένο ηλικιωμένο χάναν την άδεια τους για 3 χρόνια,τότε ξαφνικά οι γιατροί θα προσέχαν σε ποιον δίνουν άδεια.

Αλλιώς αν αρχισουμε τις γενικεύσεις πρέπει να απαγορευτεί και σε όλες τις γυναίκες να οδηγούν αφού έχουν υπάρξει πολλές γυναίκες που μπήκαν ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο.

• Like 1
Δημοσ.

Οι μελλοντικοι ηλικιωμένοι (εγω και εσυ δηλαδη) θα ειμαστε το ιδιο με τους τωρινους αναλογικά. Μέχρι πότε πιστευεις θα ενδιαφέρεσαι για τη τεχνολογία και θα συμμετέχεις σε αυτή? Μεγαλωνοντας αλλάζουν οι προτεραιότητες. Θα αλλάξει ισως και ο τροπος οδήγησης. Μπορει να ειμαστε ανίκανοι σωματικά να ακολουθήσουμε τη νέα τάξη πραγμάτων.

Μπορει απλά να οδηγάς σωστά και ο κάθε ένας να σε κράζει ως κωλόγερο επειδή δε πας με 70 αντί για 50 που ειναι το όριο.

Δημοσ.

Τι προτείνουμε? Κάθε χρόνο εξετάσεις? Πραγματικά ρωτάω για να δουμε και τι λυσεις υπάρχουν.

Για μενα, ναι, καθε δυο χρονια ας πουμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Και αν δεν βολευει η συγκοινωνια πως θα παει ο αλλος στην δουλεια δηλαδη ? Σκεφτειτε οτι σιγα σιγα αυξανονται τα ορια συνταξιοδοτησης και θα δουλευουμε μεχρι τα..90.Λιγη κατανοηση βρε παιδια, μπροστα σας θα τα βρειτε  :-D

Δημοσ.

Γεια μένα μετά τα 40ς θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται πιο τακτικά εξετάσεις (πχ ανά 5ετία) και ίσως μετά τα 65 ανά 2ετία.

Έτσι κι αλλιώς τα 40 είναι ιατρικώς αποδεδειγμένα ότι γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανής η φθίνουσα πορεία του οργανισμού (γυαλάκια, κοιλίτσες, χοληστερίνες, καρδιά, κλπ)

Και για να μην σκεφτεί κανείς ότι το λέω με την άνεση ότι δεν με αφορά μια τέτοια ρύθμιση, είμαι ηλιακά ακριβώς στην ομάδα που περιγράφω ότι θα έπρεπε να ελέγχεται.

Αλλά τι ελέγχους και μπουρμπούτσαλα λέμε όταν είχα την αστυνομική μου ταυτότητα από τα 15 και την άλλαξα στα 45 από δική μου επιλογή. Στις μέχρι τότε συναλλαγές μου με δημόσιο, τράπεζες, αστυνομία, κλπ δεν είχα κανένα πρόβλημα πέρα από το περιστασικό (στις συναλλαγές σε αστυνομικό τμήμα) "η ταυτότητά σου είναι παλιά, αν ξαναέρθεις με αυτή δεν θα την δεχτώ"!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...