platonas1 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα στο forum. Αυτό που θέλω να κανω είναι το εξής. Θέλω να εγκαταστήσω ασύρματη επικοινωνία σε 2 διαφορετικά μέρη οπου η απόσταση είναι κοντά στα 6 χιλιόμετρα. Δηλαδή από ένα σπίτι να στείλω internet σε ένα άλλο σπίτι. Δεν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σε αυτήν την απόσταση, υπάρχει δηλαδή LOS. Επίσης δεν υπάρχουν και παρεμβολές από αλλα wifi. Είναι καθαρά απόσταση σαν μια πεδιάδα. Ίσως πολύ μικρος αριθμός wifi από το σπίτι που θέλω να στείλω το internet. Προς το παρόν εχω καταλήξει σε 2 διαφορετικά προϊόντα της ίδιας εταιρείας. Α) TL-WA5210G ΚΑΙ Β) TL-WA7510N Και θέλω να ρωτήσω είναι εφικτή η επικοινωνία μεταξύ 2 ιδίων τέτοιων προϊόντων σε τέτοια απόσταση? 6Km (Στις πληροφορίες γράφουν up to 15Km+) Το Α) δουλεύει στα 2.4ghz και το Β) σε 5ghz Με την λύση του Β) θα μπορούν να επικοινωνούν τα λαπτοπ ασύρματα η θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας, Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Αν θέλεις να κάνεις μια ζεύξη μεταξύ 2 σημείων, είναι καλή πρακτική για διάφορους λόγους, η ασύρματη επικοινωνία να γίνεται μόνο μεταξύ τους και να μην συνδέονται πάνω τους άλλες συσκευές, παρά μόνο ενσύρματα. Είναι σαν να είχες συνδέσει ενσύρματα τα 2 μέρη. Δεν θέλεις να μπει ενδιάμεσα κάποια άλλη συσκευή και όλες θα συνδέονται μόνο στα 2 άκρα. Εγώ θα πρότεινα μια Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20 (για 2,4GHz) ή AirGrid M5 HP AG-HP-5G27 (για 5GHz). Αν υπάρχει καλή οπτική επαφή χωρίς εμπόδια, δεν θα έχεις πρόβλημα και η ζεύξη θα είναι άριστη. Έχουν στενότερη δέσμη εκπομπής από αυτά που δείχνεις, με αποτέλεσμα καλύτερη εστίαση στην εκπομπή και κέρδος στη λήψη.
platonas1 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Αν θέλεις να κάνεις μια ζεύξη μεταξύ 2 σημείων, είναι καλή πρακτική για διάφορους λόγους, η ασύρματη επικοινωνία να γίνεται μόνο μεταξύ τους και να μην συνδέονται πάνω τους άλλες συσκευές, παρά μόνο ενσύρματα. Είναι σαν να είχες συνδέσει ενσύρματα τα 2 μέρη. Δεν θέλεις να μπει ενδιάμεσα κάποια άλλη συσκευή και όλες θα συνδέονται μόνο στα 2 άκρα. Εγώ θα πρότεινα μια Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20 (για 2,4GHz) ή AirGrid M5 HP AG-HP-5G27 (για 5GHz). Αν υπάρχει καλή οπτική επαφή χωρίς εμπόδια, δεν θα έχεις πρόβλημα και η ζεύξη θα είναι άριστη. Έχουν στενότερη δέσμη εκπομπής από αυτά που δείχνεις, με αποτέλεσμα καλύτερη εστίαση στην εκπομπή και κέρδος στη λήψη. Ευχαριστώ για την απάντηση, Δηλαδή χρειάζομαι 2 airgrid κεραίες για να στείλω internet από το ένα σπίτι στο άλλο. Η συνδεσμολογία πως γίνετε? Συνδέω το router με την κεραία στο σπίτι που έχει το internet και στο άλλο σπίτι συνδέω την άλλη κεραία η οποία πρέπει να συνδεθεί και με άλλο router? Πως θα δίνει η κεραία ασύρματα το ίντερνετ που θα παίρνει ?
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Φυσικά χρειάζεσαι 2, από ένα σε κάθε θέση. Αυτό που βλέπεις στις πληροφορίες, για πολλά χιλιόμετρα, είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι μόνο με μία δεν γίνεται. Χρειάζονται 2 παρόμοιες. Η συνδεσμολογία είναι απλή. Κάθε κεραία είναι κανονικό Access Point και συνδέεται μόνο με ένα καλώδιο UTP. Από τον router (με την σύνδεση DSL) φεύγει ένα καλώδιο προς το No1 ΑΡ. Από το Νο2 ΑΡ κατεβαίνει ένα μόνο καλώδιο UTP που θα συνδεθεί σε κάποια συσκευή. Αν στη Νο2 θέση, θέλεις να το μοιράσεις σε πολλές ενσύρματες συσκευές, το συνδέεις πρώτα σε ένα switch και από αυτό θα παίρνουν οι υπόλοιποι. Αν στη Νο2 θέση, θέλεις να το μοιράσεις σε πολλές ενσύρματες ή/και ασύρματες συσκευές, αντί του switch, το συνδέεις πρώτα σε ένα απλό ασύρματο router, που κάλλιστα μπορεί να είναι ένα modem/router σαν και αυτά που μας δίνουν οι πάροχοι και σου έχει μείνει εφεδρικό. Μαζί με το ΑΡ έρχεται και το τροφοδοτικό του (poe injector), που δίνει στο ίδιο καλώδιο UTP τροφοδοσία λειτουργίας. 1
platonas1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Ήσουν πολύ κατατοπιστικος. Ευχαριστώ πολύ.
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα στο forum. Αυτό που θέλω να κανω είναι το εξής. Θέλω να εγκαταστήσω ασύρματη επικοινωνία σε 2 διαφορετικά μέρη οπου η απόσταση είναι κοντά στα 6 χιλιόμετρα. Δηλαδή από ένα σπίτι να στείλω internet σε ένα άλλο σπίτι. Δεν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σε αυτήν την απόσταση, υπάρχει δηλαδή LOS. Επίσης δεν υπάρχουν και παρεμβολές από αλλα wifi. Είναι καθαρά απόσταση σαν μια πεδιάδα. Ίσως πολύ μικρος αριθμός wifi από το σπίτι που θέλω να στείλω το internet. Προς το παρόν εχω καταλήξει σε 2 διαφορετικά προϊόντα της ίδιας εταιρείας. Α) TL-WA5210G ΚΑΙ Β) TL-WA7510N Και θέλω να ρωτήσω είναι εφικτή η επικοινωνία μεταξύ 2 ιδίων τέτοιων προϊόντων σε τέτοια απόσταση? 6Km (Στις πληροφορίες γράφουν up to 15Km+) Το Α) δουλεύει στα 2.4ghz και το Β) σε 5ghz Με την λύση του Β) θα μπορούν να επικοινωνούν τα λαπτοπ ασύρματα η θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας, Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για σοβαρες δουλειες ξεχασε τα τα tp link.mikrotik,ubiquiti μπρεις να βαλεις.γενικα καλυτερα ειναι να πας σε 5ghz.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα