Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ή όπως έλεγε ο Carl Sagan, "extraordinary claims need extraordinary evidence". Με αφορμή τα γνωστά cult τρομολαγνείας που επικρατούν στην Ελλάδα (και όχι μόνο) αποφάσισα να κάνω το θέμα...

Αν κάποιος μου πει αύριο θα βρέξει, δεν έχω κάποιο λόγο να μην τον πιστέψω. Συμπεραίνω ότι το είδε στο δελτίο καιρού. Υπάρχει μία πιθανότητα σφάλματος να άκουσε λάθος, αλλά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο να μου πει ψέματα. Μου αρκεί ο λόγος του επειδή ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε πρόγνωση καιρού σε διάστημα μιας εβδομάδας και ότι μεταδίδεται καθημερινά στα δελτία καιρού, internet κλπ.

Αν μου πει κάποιος χρεοκόπησε κάποια χώρα, επειδή δεν είναι συχνό φαινόμενο θα το πιστέψω εάν δω ότι υπάρχουν πολλαπλές πηγές που να το επιβεβαιώνουν. Αν δηλαδή μου παρουσιάσει τα στοιχεία ανακοίνωσης της χρεoκοπίας της συγκεκριμένης χώρας.

Όσον αφορά όμως μεγάλους ισχυρισμούς όπως η επίσκεψη εξωγήινων, οι μαρτυρίες και τα στοιχεία δεν είναι αρκετά. Χρειάζονται ατράνταχτες και πολλαπλές αποδείξεις.

Είδα μια φωτογραφία εξωγήινου, διάβασα στην τάδε εφημερίδα ότι μας ψεκάζουν κλπ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ αποδεικτικά στοιχεία. Πρέπει να βρεθεί ο εξωγήινος, να γίνουν γενετικά και χημικά τεστ για να επαληθεύσουν ότι ήρθε από το διάστημα. Παράλληλα πρέπει να εξεταστεί ο εξοπλισμός που είχε μαζί του κλπ. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ!

Τι πιστεύετε ότι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε το να ψάχνει ο κόσμος στοιχεία και αποδείξεις πριν δεχτεί τυφλά άτοπους ισχυρισμούς χωρίς καμία βάση και επαλήθευση;

...τροφή για σκέψη

Δημοσ.

Τι πιστεύετε ότι μπορούμε να κάνουμε

Στην Ελλαδα; να μας ξεματιασουμε!

(το παραδεχεται και η εκκλησια μας)

Σοβαρα, αυτα που περιγραφεις ειναι συμπτωματα της ελλειψης παιδειας και δεν υπαρχει ενας ευκολος τροπος για να διορθωσουμε την κατασταση περα απο την σκληρη δουλεια σε πολλους τομεις. Η κριτικη σκεψη νοσει.

• Like 6
Δημοσ.

Η άποψή μου είναι πως πάντα πρέπει να επιβεβαιώνεις έναν ισχυρισμό.

Οκ αν σου πει η μητέρα σου λογου χάρη πως αύριο θα βρέξει ε δεν έχει λόγο να σου πει ψέμματα.

Σε ότι αφορά ομως άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με συμφέροντα εκεί οι πηγές ειναι πιο δυσκολες.

Οκ το να σου πει ο μπατζανάκης σου οτι διάβασε κάπου πως ειδαν εξωγηίνους ναι θα τον πιστέψεις. Οντως το διάβασε. Το θέμα ειναι αν το άρθρο ειναι αληθινό. Αν οντως τους ειδαν. Εκεί ειναι δύσκολο να μάθεις την αλήθεια. Το πιθανότερο ειναι να λένε μούφες.

Δημοσ.

Ειδικά στην εποχή μας το θέμα είναι τι ψάχνει ο καθένας, τι θέλει να βρει! Μπορείς να βρεις "αποδείξεις" σχεδόν για οτιδήποτε σκεφτείς όσο τρελό κι αν είναι. Αυτό που θέλεις αυτό θα βρεις! :-)

• Like 2
Δημοσ.

Εδω μπορει να σου πει κάποιος οτι πηγε Μύκονο-Πάρο- Σαντορίνη και δε βρήκε δωμάτιο να μείνει :P :P

Εγώ αυτό το πιστεύω πάντως :P

Την Κυριακή που μας πέρασε έκλεισα με το ζόρι εισιτήριο πλοίου για το Σάββατο 9 του μήνα :-)

Δημοσ.

Ειδικά στην εποχή μας το θέμα είναι τι ψάχνει ο καθένας, τι θέλει να βρει! Μπορείς να βρεις αποδείξεις σχεδόν για οτιδήποτε σκεφτείς όσο τρελό κι αν είναι. Αυτό που θέλεις αυτό θα βρεις!  :-)

Διαφωνώ. Δεν βρίσκεις αποδείξεις αλλά και άλλους ισχυρισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να τις θεωρήσεις ικανές για απόδειξη του πρώτου ισχυρισμού ενώ δεν είναι. Είτε 1 παραπλανεί τον εαυτό του γράφοντας αρλούμπες είτε 100.000, δεν προσδίδει κάτι στην εγγυρότητα του χ,ψ ισχυρισμού.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι ο 1 θεωρείται τρελός, οι 100.000 θεωρούνται cult και οι 1.000.000 θεωρούνται θρησκεία :P

• Like 4
Δημοσ.

Διαφωνώ. Δεν βρίσκεις αποδείξεις αλλά και άλλους ισχυρισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να τις θεωρήσεις ικανές για απόδειξη του πρώτου ισχυρισμού ενώ δεν είναι. Είτε 1 παραπλανεί τον εαυτό του γράφοντας αρλούμπες είτε 100.000, δεν προσδίδει κάτι στην εγγυρότητα του χ,ψ ισχυρισμού.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι ο 1 θεωρείται τρελός, οι 100.000 θεωρούνται cult και οι 1.000.000 θεωρούνται θρησκεία :P

Έχεις δίκιο, έβαλα τη λέξη αποδείξεις σε εισαγωγικά :-)

• Like 1
Δημοσ.

Τουλάχιστον ελπίζω να κράτησε την απόδειξη, να την έχει να την θυμάται. :lol:

Aπόδειξη απο λουλουδού?

Αυτό δε το πιστεύω όσες πηγές και αν παραθέσεις :P

• Like 1
Δημοσ.

Aπόδειξη απο λουλουδού?

Αυτό δε το πιστεύω όσες πηγές και αν παραθέσεις :P

Αν αληθευει, οτι παρεα με τον τσεκαδορο υπηρχε και κλιμακιο του σδοε (η οπως αλλιως ονομαζεται τωρα), και κοπηκαν 2 μυρια απο τα οποια τα 460 χιλιαρικα ηταν φπα, και η λουλουδου χτυπημενα τα ειχε τα γαρουφαλα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...