Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σούπερ φαίνονται! Απλά τα αδικεί ο όρος "φοιτητική εστία" αφού έχει συνδυαστεί με πολύ χειρότερα καταλύματα! :-)

• Like 2
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικές φορές καλό ειναι να υπάρχουν και μερικοί περιορισμοί/φραγμοί ωστε να υπαρχει και ενας σχετικός σεβασμός...

Δεν εχω μείνει ποτε σε εστία αλλα ειχε τύχει να με φιλοξενήσει μια φίλη 2 βράδια καποτε στη Θεσσαλονίκη και απηύδησα με τις φωνες, τα γέλια και τη μουσική εως τις 4-5 το πρωί... Φυσικά και ειναι αποδεκτά αλλα στα όρια που δεν δημιουργούν πρόβλημα και στην προκειμένη δημιουργούσαν πρόβλημα μιας και δεν καταφερα να κοιμηθω σαν άνθρωπος κανενα απο τα δύο βραδια ενώ πέτυχα σκηνικά απειρου κάλλους όπου ενα ζευγάρι δεν άντεχε να ανεβει στο δωμάτιο και μαμιοταν στις σκάλες, ενας άλλος εχασε το κλειδι του και εσπασε (!) την πόρτα, ενώ καποιες νοικοκυρές εβγαζαν στο διαδρομο τα σκουπίδια σε στάδιο σήψης με Bonus σερβιέτα χρησιμοποιημένη στο διαφανο σακουλάκι μπάνιου...

For gods sake δηλαδή... Δε της ξαναζήτησα φιλοξενία, καλυτερα ξενοδοχείο απο το booking με 30-40€ και να μην εχω και υποχρέωση...

υ.γ.1: μένω σε οικοδομή όπου ο μ.ο. ηλικίας ειναι ~60 και δηλώνω οτι και αυτοί δημιουργούν πρόβλημα (π.χ. ενας γέρος πιανει 2 θεσεις παρκινγκ με αποτελεσμα να μη μπορούμε να παρκάρουμε όλοι μιας και "δε μπορει να παρκάρει καλύτερα")

υ.γ.2: πολυ θετικό το γεγονός οτι υπάρχει 24/7/365 υπευθυνη στο χώρο (αχρείαστη να ειναι)

Δημοσ.

Μερικές φορές καλό ειναι να υπάρχουν και μερικοί περιορισμοί/φραγμοί ωστε να υπαρχει και ενας σχετικός σεβασμός...

Δεν εχω μείνει ποτε σε εστία αλλα ειχε τύχει να με φιλοξενήσει μια φίλη 2 βράδια καποτε στη Θεσσαλονίκη και απηύδησα με τις φωνες, τα γέλια και τη μουσική εως τις 4-5 το πρωί... Φυσικά και ειναι αποδεκτά αλλα στα όρια που δεν δημιουργούν πρόβλημα και στην προκειμένη δημιουργούσαν πρόβλημα μιας και δεν καταφερα να κοιμηθω σαν άνθρωπος κανενα απο τα δύο βραδια ενώ πέτυχα σκηνικά απειρου κάλλους όπου ενα ζευγάρι δεν άντεχε να ανεβει στο δωμάτιο και μαμιοταν στις σκάλες, ενας άλλος εχασε το κλειδι του και εσπασε (!) την πόρτα, ενώ καποιες νοικοκυρές εβγαζαν στο διαδρομο τα σκουπίδια σε στάδιο σήψης με Bonus σερβιέτα χρησιμοποιημένη στο διαφανο σακουλάκι μπάνιου...

For gods sake δηλαδή... Δε της ξαναζήτησα φιλοξενία, καλυτερα ξενοδοχείο απο το booking με 30-40€ και να μην εχω και υποχρέωση...

υ.γ.1: μένω σε οικοδομή όπου ο μ.ο. ηλικίας ειναι ~60 και δηλώνω οτι και αυτοί δημιουργούν πρόβλημα (π.χ. ενας γέρος πιανει 2 θεσεις παρκινγκ με αποτελεσμα να μη μπορούμε να παρκάρουμε όλοι μιας και "δε μπορει να παρκάρει καλύτερα")

υ.γ.2: πολυ θετικό το γεγονός οτι υπάρχει 24/7/365 υπευθυνη στο χώρο (αχρείαστη να ειναι)

Kαλά με εξαίρεση της εστίες του ΤΕΙ Ηρακλείου που έχω ζήσει 3 χρόνια (που είναι τρελού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα και από τις καλύτερες που έχω δει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο)  δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη. Οι άλλες είναι από υποφερτές λόγω αφραγκίας στην καλύτερη...έως τρισάθλιες(όπως τις Σαλονίκης που ρίχνεις οινοπνευμα στο καπακι της τουαλέτας και το αναβεις για να το αποστειρώσεις αν θες να χέσεις)

Εδώ αυτές τώρα τις συγκρίνουμε με διαμερίσματα τα οποία θα νοίκιαζε ένας φοιτητής και όχι με εστίες πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Και με βάση αυτή την σύγκριση πιστεύω ότι συμφέρουν...είναι καρακέντρο...είναι ολοκαίνουργια κατασκευή με τρελή θερμομόνωση και απίστευτο οικιακό εξοπλισμό και οικοσκευές που δεν έχει ούτε το 10% των φοιτητών...δεν έχουν καθόλου κοινόχρηστα.

Σκέψου ότι αν μένεις σε πολυκατοικία που βάζουν πετρέλαιο τον χειμώνα τι κοινόχρηστα θα πληρώνεις.Χώρια τι κουφώματα θα έχει...χώρια θερμοσίφωνες. Χώρια το ιντερνετ. Χώρια ότι όπως είπες έχεις άτομο 24/7 αν πάει χρειαστείς κάτι και όχι έναν σπιτονοικοκύρη που θα σε θυμάται μόνο 1η του μηνός και αν χαλάσει κάτι θα δίνεις μάχη ποιος θα το πληρώσει.

Και τέλος εδώ ξέρεις ότι την εγγύηση σου στο τέλος θα την πάρεις και όχι να παρακαλάς να μην πληρώσεις απλά τον τελευταίο μήνα σου. 

Άστο μιλάμε για άλλη ποιότητα ζωής.

Πιστεύω ένα αντίστοιχο εγχείρημα στην Σαλονίκη και στα Ιωάννινα..δύο καθαρές φοιτητουπολεις δλδ...με πανάκριβα ενοίκια...παμπάλαια κτίρια και κρύους χειμώνες (άρα πολλά κοινόχρηστα) θα γινόταν μάχη ποιος θα πρωτοκλείσει. Χέρι χέρι θα τα έδινα τα δωμάτια αυτοί που φεύγουν σε γνωστούς τους.

• Like 1
Δημοσ.

ενώ πέτυχα σκηνικά απειρου κάλλους όπου ενα ζευγάρι δεν άντεχε να ανεβει στο δωμάτιο και μαμιοταν στις σκάλες, 

ε γιατί δεν άρχισες και εσύ κάτι απο δίπλα; στην ρωμη πρέπει να φέρεσαι σαν ρωμαίος!! και το σερβιετάκι μαζί !! :P χαχαχαχα

Δημοσ.

ε γιατί δεν άρχισες και εσύ κάτι απο δίπλα; στην ρωμη πρέπει να φέρεσαι σαν ρωμαίος!! και το σερβιετάκι μαζί !! :P χαχαχαχα

χμμμ... Στη ρώμη να φέρομαι σα ρωμαίος... Στη ρώμη μαστίγωναν τα ζώα.... Αυτοί το εκαναν σα ζώα σε κοινή θεα... Επρεπε να τους μαστιγώσω!! :P  :ph34r:  :X

Τραγικές καταστάσεις... Και αντε τα βογγητά των πανω κατω αντεχονται, ολοι φοιτητες ειμασταν κάποτε και εχουμε κανει παρόμοια αλλα τα υπολοιπα οχι...ειναι θέμα αυτοσεβασμού και υγιεινής (μα σερβίετα ματωμενη στο διαδρομο ;)!

Backpacker αν ειχα φράγκα θα ψηνόμουν άσχημα να κανω κατι αντίστοιχο! Ειμαι ενθουσιασμένος, σίγουρα θα έμενα αν είχα σα φοιτητης αυτη τη δυνατότητα...

Δημοσ.

Πιστεύω ένα αντίστοιχο εγχείρημα στην Σαλονίκη και στα Ιωάννινα..δύο καθαρές φοιτητουπολεις δλδ...με πανάκριβα ενοίκια...παμπάλαια κτίρια και κρύους χειμώνες (άρα πολλά κοινόχρηστα) θα γινόταν μάχη ποιος θα πρωτοκλείσει. Χέρι χέρι θα τα έδινα τα δωμάτια αυτοί που φεύγουν σε γνωστούς τους.

Δεν ξέρω για Γιάννενα, αλλά Θεσσαλονίκη υπάρχει ήδη κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για Γιάννενα, αλλά Θεσσαλονίκη υπάρχει ήδη κάτι αντίστοιχο.

Πολύ ενδιαφέρον και ωραίο και της Σαλονίκης...σίγουρα υστερούν αρκετά σε design και παροχές επίπλωσης και οικοσυσκευής σε σχέση με της Πάτρας αλλά το καλό είναι ότι έχουν θέρμανση και ρεύμα μέσα στο νοίκι.Πολύ καλό location για τους φοιτητές ΑΠΘ κατά πρώτο λόγο και ΠΑΜΑΚ φυσικά.

Αλλά για να τις κρίνουμε και αυτές πλήρως χρειαζόμαστε να μάθουμε πόσο είναι τα ενοίκια για να δούμε άμα αξίζουν! :)

Δημοσ.

Σορρυ για το offtopic και εντελως καλόροεραιτα και με ολο τοωθαρρος

Μπακπάκερ , την Θεσσαλονίκη γιατι την λες συνεχεια Σαλονικη ;

:S

:P

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Σορρυ για το offtopic και εντελως καλόροεραιτα και με ολο τοωθαρρος

Μπακπάκερ , την Θεσσαλονίκη γιατι την λες συνεχεια Σαλονικη ;

:S

:P

Sent from my iPhone using Insomnia

Γιατί έτσι την λέμε όλοι στα Σέρρας που μεγάλωσα και γενικά στην Β. Ελλάδα!

Με το θράσος που έχεις εσύ σε λίγο θα μας πεις να λέμε και την ζέστα ζέστη!!Θα μας τρελάνεις!!  :P

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί έτσι την λέμε όλοι στα Σέρρας που μεγάλωσα και γενικά στην Β. Ελλάδα!

Με το θράσος που έχεις εσύ σε λίγο θα μας πεις να λέμε και την ζέστα ζέστη!!Θα μας τρελάνεις!!  :P

και εγώ κάτι offtopic ο Αραμπατζής τι κάνει; παίζει ακόμη η εκπομπή του η τον πήρανε τα χρόνια και την έκοψε; :P ά ρε πατρίδα χρόνια έχω να ανεβώ.... :P

Δημοσ.

Φανταστική εστία αλλά Πάτρα βρίσκεις καλό σπίτι στα 250 και πιο κάτω πλέον.Τα 370€ είναι πολλά.

+ έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικο που μπορεί να μην έχει, κοινόχρηστα, σύνδεση τηλεφώνου για Ίντερνετ and so on...

Η τιμή είναι καλη, εγω περίμενα να πει κανένα πεντακοσαρικο

Δημοσ.

+ έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικο που μπορεί να μην έχει, κοινόχρηστα, σύνδεση τηλεφώνου για Ίντερνετ and so on...

Η τιμή είναι καλη, εγω περίμενα να πει κανένα πεντακοσαρικο

Όχι δεν είναι, μιλάμε για γκαρσονιέρα σε επαρχιακή πόλη. Όσο lux και να είναι τα λεφτά είναι πολλά. Γύρω στα 300ε θα ήταν η ιδανική τιμή imo.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δημόσια πανεπιστήμια. Το target group των πλούσιων της Ελλάδας την έχει κάνει για Αγγλία για σπουδές.

Δημοσ.

Όχι δεν είναι, μιλάμε για γκαρσονιέρα σε επαρχιακή πόλη. Όσο lux και να είναι τα λεφτά είναι πολλά. Γύρω στα 300ε θα ήταν η ιδανική τιμή imo.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δημόσια πανεπιστήμια. Το target group των πλούσιων της Ελλάδας την έχει κάνει για Αγγλία για σπουδές.

Κοίταξε επειδη πληρώνω τα έξοδα του σπιτιού μου που δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερο ξέρω ότι είναι καλη η τιμή για τα σημερινά δεδομένα. Είπα ότι δεν ξέρω απο ενοίκια Πάτρας αλλα αν παίζει αδεια στα 250 τα 100€ επιπλέον αξίζουν για αυτα που προσφέρει κατα την ταπεινή μου άποψη...

Για τους φραγκατους και την Αγγλία θα διαφωνησω, οι πολυ φραγκατοι τους έστειλαν Αγγλία. Οι υπόλοιποι (πχ. ένα ζευγάρι εργαζομένων) κάνουν το σκέτο τους παξιμάδια και το σπουδάζουν σε κάθε γωνία της Ελλάδας ελπίζοντας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...