Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες στην παρέα

Ειναι κάτι που με βασανίζει εδώ και ώρα , το σκέφτομαι , το ξανασκέφτομαι και με έχει πιάσει πονοκέφαλος. Δεν ειναι οτι παίζω και τους νόμους στα δάχτυλα να πεις οτι θα βρω την απάντηση μόνος μου, οπότε λίγη βοήθεια θα ηταν καλή.

Ο προβληματισμός μου ειναι "μπορεί κάποιος να αποκοπεί απο το κράτος της Ελλάδας αλλα να ζει μεσα σε στον χώρο αυτό ? δηλαδή να αποκοπεί ο ίδιος και το σπίτι του απο την Ελλάδα και να λειτουργεί μέσω κάποιας άλλης χώρας? (της Ευρωπαικής ένωσης φυσικά). Να ειναι λες και δεν ειναι εδω ουτε αυτός ούτε το σπίτι του. Κάθε φορά που αφήνει το σπίτι του και εισέρχεται στην Ελλάδα ουσιαστικά να βρίσκεται κάτω απο τους νόμους για τους τουρίστες.

Με απλά λόγια για όποιον δεν καταλάβει γιατι ειμαι άυπνος και δεν βγάζει καλό νόημα το απο πάνω ,...
μπορώ να ειμαι τουρίστας στην ίδια μου τη χώρα?

Πιστευω ειναι ευλογο το ερώτημα μου , ακόμα κ αν πάω να ζήσω στο βουνό σε μια σπηλιά θα πρέπει να πληρώνω φόρους που δεν μου δίνουν κάτι, δεν οδηγώ για να επωφελούμαι απο τους δρόμους , στο νοσοκομείο κ στους γιατρούς δεν πάω για να επωφελούμαι απο την υγεία και αν τύχει πάω σε ιδιώτες. Για την παιδία τι να πω , παιδιά λεω να μην κάνω και σύνταξη δεν θα πάρω.

Ξέρω ολα αυτά ακούγονται κάπως αλλα ειναι λιγο σκόρπιες οι σκέψεις , θέλω να μάθω αν γίνεται κάτι τέτοιο στην θεωρία κ αν οχι γιατί.

αν σας φανεί παράλογο αυτό που ρωτάω σκεφτείτε κατα πόσο ολα αυτά που ζούμε σας φαίνονται λογικά.

sorry για τα ορθογραφικά , χάλασε το addon πάλι

• Like 4
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γιατί, έχεις διπλή υπηκοότητα; Κάπου πρέπει να "ανήκεις". Αυτλο σε βοηθά σε πολλά πράγματα που δεν έχω χρόνο να γράψω. :P

Δημοσ.

Γίνεται, αλλα είναι μανίκι.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα έχεις Ίντερνετ.

Edit: κάτσε ρε, το βατικανο μια χαρά κράτος είναι & εκτός εε φυσικά.

Εγώ το κατάλαβα σαν ερημιτης φάση.

Τι απο τα δυο εννοείς;

Δημοσ.

Γιατί, έχεις διπλή υπηκοότητα; Κάπου πρέπει να "ανήκεις". Αυτλο σε βοηθά σε πολλά πράγματα που δεν έχω χρόνο να γράψω. :P

πως παίρνω διπλή υπηκοότητα?

επειδή σε βλεπω οτι μπανιζεις, ειναι δυνατή η ίδρυση αυτόνομου κρατιδίου και αν ναι πως ?

• Like 2
Δημοσ.

Άντε και εσύ "ξεκόβεις" από τη χώρα ... το σπίτι σου πως θα ξεκόψει ? Θα το ανακυρήξεις ανεξέρτητο κράτος ?

• Like 1
Δημοσ.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα έχεις Ίντερνετ.

Edit: κάτσε ρε, το βατικανο μια χαρά κράτος είναι & εκτός εε φυσικά.

Εγώ το κατάλαβα σαν ερημιτης φάση.

Τι απο τα δυο εννοείς;

να ειμαι μέσα στην Ελλάδα αλλα να μην ανοίκω σε αυτή . Οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας

Άντε και εσύ "ξεκόβεις" από τη χώρα ... το σπίτι σου πως θα ξεκόψει ? Θα το ανακυρήξεις ανεξέρτητο κράτος ?

ναι ! ειναι δυνατή η ίδρυση ανεξάρτητου κρατιδίου ?

Δημοσ.

Το μανίκι περιλαμβάνει πιθανότατα να κυρήξεις πόλεμο στην Ελλάδα.

Εντάξει, έχει οικονομικά προβλήματα ο ΕΣ αλλά και έτσι νομίζω ... "σε έχει".

• Like 4
Δημοσ.

Μπορεί να αγοράσει ενα νησί σαν το Σκορπιο, το οποίο θα εχει ιδιαίτερο καθεστώς και σχέση με το κράτος αλλα δεν νομίζω να εχει τα φράγκα.

Δημοσ.

επειδή σε βλεπω οτι μπανιζεις, ειναι δυνατή η ίδρυση αυτόνομου κρατιδίου και αν ναι πως ?

Do you have a flag ?

• Like 4
Δημοσ.

Μπορεί να αγοράσει ενα νησί σαν το Σκορπιο, το οποίο θα εχει ιδιαίτερο καθεστώς και σχέση με το κράτος αλλα δεν νομίζω να εχει τα φράγκα.

αυτό γιατί ? επειδή ειναι νησί ? δηλαδή το χωράφι μου για παράδειγμα ?

Δημοσ.

Κρατίδιο και ανεξαρτησία ή απόσχιση δεν παίζουν .

Νησί επειδή κάποια είναι προς πώληση και μπορεί λόγω αυτονομίας γεωγραφικής να εξασφαλίσουν μια σχετική ανεξαρτησία, πάντα όμως ως ελληνικό κράτος και επικράτεια. Για παραπάνω, ψάξε το καθεστώς του σκορπιου.

Σκέφτηκα και κάτι άλλο, οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σαν κράτη εν κρατει, οπότε ψησου να μείνεις σε καμία τέτοια.

Δημοσ.

Κρατίδιο και ανεξαρτησία ή απόσχιση δεν παίζουν .

Νησί επειδή κάποια είναι προς πώληση και μπορεί λόγω αυτονομίας γεωγραφικής να εξασφαλίσουν μια σχετική ανεξαρτησία, πάντα όμως ως ελληνικό κράτος και επικράτεια. Για παραπάνω, ψάξε το καθεστώς του σκορπιου.

Σκέφτηκα και κάτι άλλο, οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σαν κράτη εν κρατει, οπότε ψησου να μείνεις σε καμία τέτοια.

κράτος τότε , ειπα κρατίδιο για να ειναι λιγότερα τα διαδικαστικά

οκ θα κοιτάξω το σκορπιό

thanks B)

w8 ! w8 ! w8!  , πρεσβία πως ανοίγω ? δεν θέλει να ανοίξω πρώτα κράτος ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...