Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχοντας συγκεντρώσει αρκετά μόρια πολύ πιθανόν να περάσω στο συγκεκριμένο τμήμα. 

Θα ήθελα να μου πείτε τις εντυπώσεις σας, το πόσο ενδιαφέρον είναι τα μαθήματα (σίγουρα βέβαια εξαρτάται και από τον καθένα αυτό) αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Είδα τον οδηγό σπουδών της σχολής και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που την διάλεξα απλώς θέλω κι άλλες γνώμες. Γενικά έχει αρκετή θεωρία;

Δημοσ.

Εχει αρκετη θεωρια , ελαχιστα εργαστηρια και αυτο δεν ειναι καθολου καλο για πολυτεχνικη σχολη. Απο αποψη επαγγελματικης αποκαταστασης ειναι απο τις καλυτερες επιλογες αυτη την περιοδο. Οτι αλλες αποριες εχεις εδω ειμαστε

Δημοσ.

Οι μηχμηχ, οι ημμυ και οι χημμηχ εχουν πλέον κάποια αποκατάσταση... Αλλα δυστυχώς στα 2 πρώτα θα φας αρκετη θεωρία...

Δημοσ.

Ότι χειρότερο η θεωρία, ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. Όσον αφορά τα εργαστήρια ξεκινάνε από το πρώτο εξάμηνο; και πόσα είναι στο καθένα;

Δημοσ.

Πρωτο ετος εχει μηχανολογικο σχεδιο 1 & 2 , πληροφορικη (matlab μαθαινεις) , και ειναι και ενα αλλο μαθημα που πηγαιναμε εκδρομες σε διαφορα εργοστασια στην κεντρικη μακεδονια , αν και λογω οικονομικων πλεον δεν ξερω κατα ποσο γινεται αυτο.

Δευτερο ετος , δεν εχει τιποτα

Τριτο ετος , εχει 2 , το ενα ειναι 5 εργαστηρια επιλογης σου (απο 12 αν θυμαμαι) και πρεπει να κανεις μετα 5 εργασιες πανω σε αυτα τα εργαστηρια που παρακολουθησες, και στο αλλο απλα 3 φορες μες το εξαμηνο εχει υποχρεωτικη παρακολουθηση στο εργαστηριο.

Τεταρτο και πεμπτο ειναι τομεας και εξειδικευση και τα εργαστηρια που θα εχεις εξαρτωνται απο τις επιλογες σου.

Τωρα οταν λεμε θεωρια , μην φανταστεις ΑΟΔΕ φαση. Θεωρια εννοουμε τα μαθηματικα και τις φυσικες.

Δημοσ.

Ειναι τι ενδιαφερει τον καθενα οποτε υποκειμενικο το θεμα. Νομιζω οι ΜΜ εχουν πολυ ενδιαφεροντα μαθηματα σχετικα

με την ενεργεια, διεργασιες, κατεργασιες, υλικα κτλ κτλ. Θεωρω οτι ο μηχανολογος μηχανικος ειναι η επιτομη του

μηχανικου μιας και ασχολειται με...μηχανες!

Απο επαγγελματικες προοπτικες ειναι πολυ καλα, μπορεις να ασχοληθεις με αντικειμενα του παροντος και του μελλοντος

οπως οι ανανεωσιμες πηγες ενεργειας, κατασκευες, βιομηχανια μεχρι ασανσερ και σωληνωσεις σε πολυκατοικιες.

Δημοσ.

Στην αρχή αυτό κατάλαβα και τρόμαξα. Εντάξει τότε δεν έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες.

Αν και θα μου άρεσε αρκετά πιστεύω η κατεύθυνση της αεροναυπηγικής το δήλωσα αρκετά κάτω στο μηχανογραφικό γιατί πέφτει μακριά για εμένα η Πάτρα. Ίσως κοιτάξω για μεταπτυχιακό στο μέλλον σε αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.

Επίσης ετοιμάσου γενικά για ξενύχτια, και πολύ διάβασμα. Πολύ όμως. Κοίτα να μην μείνεις πίσω με τίποτα για οποιοδήποτε λόγο. Μετά δεν διορθώνεται εύκολα η κατάσταση γιατί τα μαθήματα είναι αρκετά δύσκολα.

καλή τύχη

Δημοσ.

Δηλαδή χρειάζεται σε καθημερινή βάση; και πόσο χρόνο περίπου; βέβαια είναι υποκειμενικό αυτό, αλλά πάνω κάτω πόσο; Ισχύει πλέον και το ν+2 οπότε δεν με παίρνει πολύ.

Δημοσ.

για να πεις οτι έκανες κατι αξιοπρεπές και να τελειώσεις με βαθμο ωστε να εχεις προοπτικές θέλει κατα τη γνώμη μου κανα δίωρο διαβασμα την ημέρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...