vasioula1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 καλησπέρα! φιλικό ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι πριν 7-8 χρόνια σε νέα πολυκατοικία εδώ και κάποιο καιρό η από κάτω τους τους κάνει παράπονα πως όταν ανάβουν οι "δικοι μου" τον a/c τους, γεμίζει υγρασία ο εξωτερικός της τοίχος το σωληνάκι του a/c για την ακρίβεια, κατευθύνεται στο σιφόνι του μπαλκονιού και προφανώς αυτό έχει κάποια διαρροή και δημιουργείται η υγρασία η ερώτησή μου είναι: ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό; οι ιδιοκτήτες (φίλοι μου) ή ο πολ. μηχανικός, εργολάβος ή όπως αλλιώς λέγεται αυτός που έφτιαξε την οικοδομή; πρόκειται προφανώς για κακοτεχνία μιας και δεν πήγαν οι δικοί μου με έναν κασμά να σπάσουν το σιφόνι, αλλά μήπως πρέπει αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα μιας και πλέον είναι δικό τους το σπίτι; ή ότι βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας είναι ευθύνη αυτού που την κατασκεύασε; να συμπληρώσω πως η πολυκατοικία δεν έχει καταστατικό ευχαριστώ εκ των προτέρων
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Αν όντως έχει πρόβλημα το σιφόνι του μπαλκονιού, οι ιδιοκτήτες.
Silverage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Σιγά μην έχει ευθύνη ο πολιτικός μηχανικός για ένα σιφόνι. Αυτοί έχουν αφού έχει σπάσει στο διαμέρισμά τους.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 καλησπέρα! φιλικό ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι πριν 7-8 χρόνια σε νέα πολυκατοικία Για 7-8 χρόνια δεν έκανε παράπονα ο από κάτω; Τώρα χάλασε ξαφνικά το σιφόνι;
paylidis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 οι ιδιοκτήτες... αν ριξει αλλα νερα η φιλη σου θα μπουν στο σπιτι των απο κάτω; ισως εχει βουλώσει, ίσως πάλι περνάει μεσα απο τα τουβλα οποτε ειναι κακοτεχνία αλλα πλέον με τον εργολαβο δε θα καταφέρουν τίποτα μετα απο τοσα χρόνια
Gtr34 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Ας βαλει εναν κουβα προσωρινα για να πεφτουν τα νερα, να γλιτωσει την γκρινια .
vasioula1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 το δοκίμασαν αυτό με τον κουβά αλλά λόγω καλοκαιριού που το a/c πρέπει να είναι ανοιχτό για ώρες θέλει 2-3 φορές τη μέρα αλλαγή η άλλη λύση είναι να μην ανοίγουν το a/c (το έκαναν το χειμώνα κυρίως για να γλυτώσουν τη γκρίνια αλλά το καλοκαίρι δεν παλεύεται η κατάσταση σε μη διαμπερές σπίτι) όταν λέω σιφόνι εννοώ σε κάποιο σημείο από τον σωλήνα που είναι χωμένος μέσα στο τσιμέντο του μπαλκονιού μέχρι να πάει να συναντήσει τον κεντρικό σωλήνα που φεύγουν τα νερά δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά οπότε για να καταλάβω: οι δικοί μου δεν έχουν κάνει τίποτα (προφανώς) αφού είναι λίγο δύσκολο να "πείραξαν" ή να έσπασαν αυτοί το σωλήνα παρόλα αυτά θα πρέπει να φέρουν υδραυλικό ο οποίος ίσως χρειαστεί να σπάσει τα πλακάκια στο μπαλκόνι τους για να αλλάξει το σωλήνα; μάλλον βρήκαν μπελά δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί για εξωτερικές κακοτεχνίες έχουν ευθύνη αυτοί
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 το δοκίμασαν αυτό με τον κουβά αλλά λόγω καλοκαιριού που το a/c πρέπει να είναι ανοιχτό για ώρες θέλει 2-3 φορές τη μέρα αλλαγή η άλλη λύση είναι να μην ανοίγουν το a/c (το έκαναν το χειμώνα κυρίως για να γλυτώσουν τη γκρίνια αλλά το καλοκαίρι δεν παλεύεται η κατάσταση σε μη διαμπερές σπίτι) όταν λέω σιφόνι εννοώ σε κάποιο σημείο από τον σωλήνα που είναι χωμένος μέσα στο τσιμέντο του μπαλκονιού μέχρι να πάει να συναντήσει τον κεντρικό σωλήνα που φεύγουν τα νερά δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά οπότε για να καταλάβω: οι δικοί μου δεν έχουν κάνει τίποτα (προφανώς) αφού είναι λίγο δύσκολο να "πείραξαν" ή να έσπασαν αυτοί το σωλήνα παρόλα αυτά θα πρέπει να φέρουν υδραυλικό ο οποίος ίσως χρειαστεί να σπάσει τα πλακάκια στο μπαλκόνι τους για να αλλάξει το σωλήνα; μάλλον βρήκαν μπελά δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί για εξωτερικές κακοτεχνίες έχουν ευθύνη αυτοί Ποιος να έχει την ευθύνη δηλαδή?! Είναι μια βλάβη - φθορά στο σπίτι τους, ποιος να τους το φτιάξει?
vasioula1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 εντάξει μην εξάπτεσαι απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι σαν "νόμος" που εξηγεί αυτές τις περιπτώσεις εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό να λες ότι φταίει ο ιδιοκτήτης, εμένα θα μου έκανε πιο φυσιολογικό να φταίει αυτός που έκανε την κατασκευή 1
GreyHorse Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 το δοκίμασαν αυτό με τον κουβά αλλά λόγω καλοκαιριού που το a/c πρέπει να είναι ανοιχτό για ώρες θέλει 2-3 φορές τη μέρα αλλαγή η άλλη λύση είναι να μην ανοίγουν το a/c (το έκαναν το χειμώνα κυρίως για να γλυτώσουν τη γκρίνια αλλά το καλοκαίρι δεν παλεύεται η κατάσταση σε μη διαμπερές σπίτι) όταν λέω σιφόνι εννοώ σε κάποιο σημείο από τον σωλήνα που είναι χωμένος μέσα στο τσιμέντο του μπαλκονιού μέχρι να πάει να συναντήσει τον κεντρικό σωλήνα που φεύγουν τα νερά δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά οπότε για να καταλάβω: οι δικοί μου δεν έχουν κάνει τίποτα (προφανώς) αφού είναι λίγο δύσκολο να "πείραξαν" ή να έσπασαν αυτοί το σωλήνα παρόλα αυτά θα πρέπει να φέρουν υδραυλικό ο οποίος ίσως χρειαστεί να σπάσει τα πλακάκια στο μπαλκόνι τους για να αλλάξει το σωλήνα; μάλλον βρήκαν μπελά δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί για εξωτερικές κακοτεχνίες έχουν ευθύνη αυτοί Αν η ζημιά είναι σε σημείο που περνάνε μόνο τα δικά τους νερά, πληρώνουν αυτοί. Αν είναι σε κεντρικό λούκι της πολυκατοικίας, πάνε στα κοινόχρηστα. Θα πρέπει να πάει υδραυλικός να σπάσει και να ελέγξει πού είναι η ζημιά. 1
zio10 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 εντάξει μην εξάπτεσαι απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι σαν "νόμος" που εξηγεί αυτές τις περιπτώσεις εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό να λες ότι φταίει ο ιδιοκτήτης, εμένα θα μου έκανε πιο φυσιολογικό να φταίει αυτός που έκανε την κατασκευή Όχι ρε συ, εννοείται δεν εξάπτομαι, σόρυ αν το πήρες έτσι Όπως είπες, επειδή μου φαίνεται φυσιολογικό σε ρώτησα. Και αν προέκυψε μετά από τόσα χρόνια δεν είναι ακριβώς κακοτεχνία αλλά περισσότερο φυσιολογική φθορά (ακόμα και από την αρχή να είχε εμφανιστεί πιο πολύ μου κάνει για αστοχία υλικού παρά για λάθος κατασκευαστικό)
gamanos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Το σωλήνακι του ac είναι εξωτερική/ πρόσθετη δουλειά ( εκτός κι αν πωληθηκε το σπίτι έτσι, που στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται ). Σίγουρα δεν είναι απο αυτό η διαρροή ; Που για να διαμαρτύρονται μονο οταν ανάβει το κλιματιστικο , δεν φαίνεται να είναι το σιφωνι Εγώ θα ξεκιναγα με τον εγκαταστατη του αίρκον και μετα θα το έβλεπα με υδραυλικό και σπάζοντας. Πιθανώς να λύνεται με άλλο σωληνακι ή να καταλήγει αλλού το υπάρχον με κάποια πατέντα.
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό να λες ότι φταίει ο ιδιοκτήτης, εμένα θα μου έκανε πιο φυσιολογικό να φταίει αυτός που έκανε την κατασκευή Η εμφάνιση της βλάβης δεν είναι ευθύνη(υπαιτιότητα αν θες) του ιδιοκτήτη, αλλά από την στιγμή που εμφανίστηκε έχει την υποχρέωση να επιληφθεί του προβλήματος 1
paylidis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Ξαναρωτησα, με κλειστό κλιματιστικο αν πλένει το μπαλκόνι για παράδειγμα, υπάρχει προβλημα...; Γιατι κάπου παει το μυαλό μου κ δεν είναι στο λουκι 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 εντάξει μην εξάπτεσαι απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι σαν "νόμος" που εξηγεί αυτές τις περιπτώσεις εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό να λες ότι φταίει ο ιδιοκτήτης, εμένα θα μου έκανε πιο φυσιολογικό να φταίει αυτός που έκανε την κατασκευή Να το πάμε αλλιώς, αν αρχίζει να στάζει νερό στο μπαλκόνι σου από το μπαλκόνι του από πάνω, σε ποιον θα απευθυνθείς? Στον πολιτικό μηχανικό που έβγαλε την άδεια, στον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή, στον αρχιτέκτονα, στον υδραυλικό, στον πλακοστρωτή, ή στον ιδιοκτήτη του από πάνω διαμερίσματος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα