pournaras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 καλησπέρα! φιλικό ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι πριν 7-8 χρόνια σε νέα πολυκατοικία εδώ και κάποιο καιρό η από κάτω τους τους κάνει παράπονα πως όταν ανάβουν οι "δικοι μου" τον a/c τους, γεμίζει υγρασία ο εξωτερικός της τοίχος το σωληνάκι του a/c για την ακρίβεια, κατευθύνεται στο σιφόνι του μπαλκονιού και προφανώς αυτό έχει κάποια διαρροή και δημιουργείται η υγρασία η ερώτησή μου είναι: ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό; οι ιδιοκτήτες (φίλοι μου) ή ο πολ. μηχανικός, εργολάβος ή όπως αλλιώς λέγεται αυτός που έφτιαξε την οικοδομή; πρόκειται προφανώς για κακοτεχνία μιας και δεν πήγαν οι δικοί μου με έναν κασμά να σπάσουν το σιφόνι, αλλά μήπως πρέπει αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα μιας και πλέον είναι δικό τους το σπίτι; ή ότι βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας είναι ευθύνη αυτού που την κατασκεύασε; να συμπληρώσω πως η πολυκατοικία δεν έχει καταστατικό ευχαριστώ εκ των προτέρων Μετα απο 7-8 χρονια, δεν μπορεις να καταλογισεις κακοτεχνια στον μηχανικο για ενα μερος του σπιτιου το οποιο περναει νερο. Απο κει και περα, αν το σωληνακι απο το a/c ειναι χτισμενο μεσα στον τοιχο, δε χρειαζεται να κανουν ολοκληρη διαδικασια (σπασιμο στα πλακακια κλπ. ). Απλα πανω στο εξωτερικο κομματι του a/c οπωςδηποτε σε καποιο σημειο θα φαινεται το σωληνακι που ξεκινα και μπαινει μεσα στον τοιχο. Σε εκεινο το σημειο, το κοβουν, κλεινουν το υπολοιπο (που μπαινει μεσα στον τοιχο), και βαζουν μια εξωτερικη προεκταση (με απλο σωληνακι διαφανο κιολας για να μη φαινεται), και το κατευθυνουν καπου αλλου.
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Και οπως λέει ο paylidis μονο με το κλιματιστικό υπάρχει θέμα; Πως γίνεται δηλαδη να είναι σπασμένο το σιφονι και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα οταν πέφτουν νερά απο το μπαλκόνι; Εκτός κι αν τοσα χρονια δεν έχει τύχει να πεσουν νερά στο σιφονι έκτος του aircondition...
vasioula1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Ξαναρωτησα, με κλειστό κλιματιστικο αν πλένει το μπαλκόνι για παράδειγμα, υπάρχει προβλημα...; Γιατι κάπου παει το μυαλό μου κ δεν είναι στο λουκι που πάει το μυαλό σου; πάντως η "γειτόνισσα" δεν τους ενοχλούσε όταν έβαζαν κουβά για να πέφτουν εκεί τα νερά απ το σωληνάκι το σωληνάκι να διευκρινίσω ότι δεν μπαίνει στο λούκι, απλά φτάνει ακριβώς πάνω από το σιφόνι και στάζει στην τρύπα. δηλαδή επειδή πήγα και εγώ το βλέπω ότι στάζει εκεί. βάζοντας κουβά (λεκάνη μάλλον γιατί ο κουβάς είναι αρκετά ψηλός και δεν γίνεται να τον χωρέσεις ανάμεσα στο λούκι και στο σωληνάκι (είναι στερεοποιημένο κάπως), το πρόβλημα λύνεται ενδεχομένως να υπάρχει το πρόβλημα και όταν πλένουν το μπαλκόνι (το πιο πιθανό γιατί και σε αυτή την περίπτωση τα νερά από το σιφόνι φεύγουν), αλλά για έναν περίεργο λόγο η γειτόνισσα όποτε ανέβαινε να τους κάνει παράπονα έλεγε για το a/c οπότε τους έμεινε και αυτούς αυτή η "έκφραση"
paylidis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 που πάει το μυαλό σου; πάντως η "γειτόνισσα" δεν τους ενοχλούσε όταν έβαζαν κουβά για να πέφτουν εκεί τα νερά απ το σωληνάκι το σωληνάκι να διευκρινίσω ότι δεν μπαίνει στο λούκι, απλά φτάνει ακριβώς πάνω από το σιφόνι και στάζει στην τρύπα. δηλαδή επειδή πήγα και εγώ το βλέπω ότι στάζει εκεί. βάζοντας κουβά (λεκάνη μάλλον γιατί ο κουβάς είναι αρκετά ψηλός και δεν γίνεται να τον χωρέσεις ανάμεσα στο λούκι και στο σωληνάκι (είναι στερεοποιημένο κάπως), το πρόβλημα λύνεται ενδεχομένως να υπάρχει το πρόβλημα και όταν πλένουν το μπαλκόνι (το πιο πιθανό γιατί και σε αυτή την περίπτωση τα νερά από το σιφόνι φεύγουν), αλλά για έναν περίεργο λόγο η γειτόνισσα όποτε ανέβαινε να τους κάνει παράπονα έλεγε για το a/c οπότε τους έμεινε και αυτούς αυτή η "έκφραση" στο λεω να το διευκρινήσεις γιατι πιθανώς να χανει το σωληνάκι εσωτερικά της τοιχοποιίας... μου κανει παραλογο να περνάει απο το λούκι (εκτός να γλυφει μεσα απο το τσιμέντο που ειναι η ενωση και το τραβαει).. για πες της να πλυνει καλα καλα το μπαλκονι να δουν θα πανε νερα;
kfyros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 1. Καταρχήν, δεν γίνεται πολυκατοικία που φτιάχτηκε μετά το 1980 να μην έχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών κλπ. Εκεί κατά 99% περιγράφονται και όλα αυτά. Στο συμβόλαιο αγοράς επισυνάπτονται όλα αυτά , ας το διαβάσουν να δουν τι λέει. Το συμβόλαιο συνήθως αναφέρει τα πάντα , μέχρι και ποιος ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του οικοπέδου.. 2. Γενικά σε κοινόχρηστες ιδιοκτησίες, ο κανονισμός αναφέρει ότι προβλήματα σε υποδομές (ύδρευση - αποχέτευση-κεντρική ηλεκτροδότηση), τα μέρη που είναι ενσωματωμένα στο κτίριο, επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα. Δηλαδή, αν σπάσει σωλήνα από πάνω, χωρίς υπαιτιότητα αυτού που μένει μέσα , πχ. λόγω κακής σύνδεσης που λάσκαρε,οι ζημιές πληρώνονται από τα κοινόχρηστα.. Σπάνια τηρείται αυτό όμως και δεν ξέρω αν όλοι οι κανονισμοί έχουν τις ίδιες προβλέψεις.
John323 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Ο Καραδημος λεει "παιρνω ολη την ευθυνη" οποτε μηπως να απευθυνθειτε σε αυτον...?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα