Δημοφιλής ανάρτηση Backpacker Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ασχολούμαι με το ίντερνετ από τις άγουρες στα μέρη μας εποχές του 1998-1999.Εποχές Napster…mIRC.Τότε που η AOL ήτανε μεγαθήριο και που το Google δεν ήξερε την τύφλα του και δεν έμπαινε ούτε ο ιδρυτής του.Εποχές χωρίς Youtube χωρίς κοινωνικά δίκτυα.Ελληνικά sites ελάχιστα και αυτά κακοσχεδιασμένα και ανενημέρωτα.Το κατέβασμα ενός τραγουδιού έκανε κάνα μισάωρο και τα βιντεάκια με τις τσόντες των 30-40 δευτερολέπτων έκαναν πάνω από ώρα! Έπρεπε να μπαινοβγαίνουμε πιο συχνά και από όταν κάνουμε σεξ γιατί έπρεπε να πάρει η μάνα μας τηλέφωνο.Ακούγαμε το μόντεμ να γρατζουνάει χειρότερα και από τρανζιστορακι Μεγαλώνοντας το έβλεπα να ωριμάζει σιγά σιγά και να εξαπλώνεται με πολύ αργά βήματα και στην ψαροκώσταινα μας.Θυμάμαι να μπαίνω συνεχώς 17 χρονών πιτσιρικάς το 2003 στο ιντερνετ για να βρίσκω hostels,πτήσεις προσφορές και reviews για μαγαζιά και events που έψαχνα ενώ έκανα backpacking στην Ευρώπη. Κάπου εκεί άρχισαν σιγά σιγά να ξεπετάγονται και τα πρώτα Social Networks και λίγα χρόνια μετά έρχονταν και στην Ελλάδα η οποία είχε και φτιάξει και μερικά δικά της.Zoo Joy και άλλα καχέκτυπα του Myspace και του Friendster είχαν δημιουργηθεί ήδη. Τα chat του irc είχαν διαδοθεί πολύ στους χρήστες του ίντερνετ στην Ελλάδα οι οποίοι όμως ήταν ακόμα σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.Σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα είναι και σήμερα απλά τότε ήταν και σε ποσότητα ενώ σήμερα είναι μόνο σε ποιότητα. Καλοκαίρι 2007 με καλοκαίρι 2008 έγινε το μεγάλο μπαμ!!!Τα περισσότερα λυκειόπαιδα είχαν προφίλ στο άγνωστο σήμερα,από τους συνομήλικους μου και άνω, Hi5! Αυτή η γενιά είναι που αύξησε τα νούμερα χρηστών του ίντερνετ…τα νούμερα χρηστών των social networks. Είναι η γενιά των παιδιών που γενήθηκαν στις αρχές τις δεκαετίες των 90’s.Τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν μέσα στην τεχνολογία ενώ η δικιά μου ’85 και πρότερα την ανακάλυψε αφού μεγάλωσε.Αυτή η γενιά είχε κινητό με κάμερα από τα 12.Αυτή η γενιά είχε hi5 από τα 15.Αυτή η γενιά είναι που με την νοοτροπία του Hi5 κατέκλυσε από το καλοκαίρι του 2008 και έπειτα το Facebook.Το Facebook στο εξωτερικό είχε άλλη νοοτροπία.Ήταν ένα μέσο επανασύνδεσης με παλιούς γνωστούς και ένα μέσο να κρατάς επαφή με άτομα τα οποία δεν μπορούσες να τα έχεις στην καθημερινότητα σου. Ο Έλληνας όμως όπως πάντα την είδε λίγο διαφορετικά την δουλειά! Μέσα σε ένα χρόνο άτομα που μέχρι πριν αν τους μιλούσες για ποντίκι θα άρχισαν να ουρλιάζουν και θα ανέβαιναν σε καμιά καρέκλα έφτιαξαν Facebook.Και τότε το κουτί της Πανδώρας άνοιξε ξαφνικά.Για χιλιοστή φορά κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει 1002 θετικές χρήσεις έγινε κατά 90% ένα σκουπίδι.Έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα και κυρίως στην Ελληνίδα να πραγματοποιήσει το νεοελληνικό του/της όνειρο.Να νιώσει σαν celebrity.Έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημερινό πανηγύρι.Άνοιξε το κουτί και βγήκε από μέσα όλη η αυταρέσκεια…η ανάγκη για επιβεβαίωση…για προβολή. Έγινε η εύκολη λύση για “φλερτ” και γκομενοκαταστάσεις και το μαξιλαράκι όλων των ανασφαλειών που κρύβει ο καθένας μέσα του. Πόσα όμορφα βλέπω κάθε φορά που ανοίγω το Facebook.Βλέπεις άτομα με 2,3 και 4 χιλιάδες φίλους..αν είναι άντρες το κάνουν για να την πέφτουν…αν είναι γυναίκες το κάνουν για να νιώσουν επιβεβαίωση!FACT!!! Έχω βαρεθεί να βλέπω άλμπουμ ολόκληρα με πανομοιότυπες φωτογραφίες και γυναίκες να κάνουν την γκριμάτσα που έχει μετεξελιχθεί σε λαίλαπα…Duckface!!Με έχουν σβήσει “””friends””” μου γιατί έγραψα στην άλλη την ημέρα των γενεθλίων της “Εύχομαι η ζωή σου να γίνει τόσο τέλεια όσο πασχίζεις κάθε μέρα στο facebook να παρουσιάσεις ότι είναι” . Άλλη γνωστή που είχαμε δουλέψει παλιά μαζί σε ένα κλαμπ με έσβησε γιατί ενώ είχε 5000 φίλους βλέπω μια μέρα να γράφει status “Σταματήστε ρε παιδιά να μου την πέφτετε στο τσατ…μην γίνεστε λιγούρια δεν ενδιαφέρομαι!!” και τις γράφω από κάτω..”κάνεις add τον κάθε άκυρο που δεν τον έχεις δει μια φορά στην ζωή σου και παραπονιέσαι γιατί στην πέφτει?Έχεις βάλει ότι φώτο με μαγιό έχεις…τριπλάσιες με σορτσάκι και το duckface κολλημένο στο πρόσωπο…τι πίστευες ότι σε έκανε ο άλλος add για να μάθει τις απόψεις σου πάνω στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας?” Βλέπω τις περισσότερες γυναίκες να βγαίνουν έξω για ποτό να μην φλερτάρουν καθόλου να μην χορεύουν καθόλού και ως δια μαγείας την άλλη μέρα έχουν ανεβάσει 200 πανομοιότυπες φώτο σε άλμπουμ με τίτλο Monroe 20/1/2012 και “galeeeeeeeeeeeeaaaaaa” με σχόλια τύπου “ta spaaaaaaaaaaaasame pali xteeeeeees”“isoyn thea xtes filenada”“kaname zimia pali xteeeees”“ooooooooxi alla sfinakiaaaaaaaaaaa” Το facebook έβγαλε μέσα από την πλειοψηφία του κόσμου το απίστευτα ηλίθιο κόμπλεξ να δείξουν πόσο υπέροχη ζωή έχουν και πόσο τέλεια περνάνε!Νιώθουν όλοι ψευδοσελέμπριτι…πηγαίνουν σε κλαμπ και φωτογραφίζονται σε κόκκινα χαλιά.Συγγνώμη αν το μαθαίνετε από μένα αλλά δεν είσαι στα βραβεία MAD…έχεις βγει απλά Πέμπτη βράδυ στο Monroe στην Σαλονίκη ή στο Villa στην Αθήνα…σύνελθε! Δεν μπορώ να βλέπω άλλο άντρες να πιάνουν μπλα μπλα σε μπαράκια και μαγαζιά και να ζητάνε facebook για να συνεχίσουν το πέσιμο από εκεί μια άλλη μέρα.Δεν μπορώ να βλέπω άλλο άχρηστα post απλά για το που είναι ο καθένας…”Maria Komplexaridou is at Goldfish”. Τα αρχίδια μου κουνιόντουσαν το ένα δίπλα στ’άλλο!! Δεν μπορώ να βλέπω άλλο γυναίκες να λένε που πήγανε οι άντρες όταν ακόμα και όταν ωραία παιδιά τις πιάνουν το μπλα μπλά τα βράδια στα διάφορα μαγαζιά και αυτές να σηκώνουν την μύτη…αλλά την άλλη μέρα στον καφέ θα λένε με ύφος απηυδισμένου “Μου την έπεσαν χτες κάτι λιγούρια…”Υπάρχει τρελή αγαμία εκεί έξω παιδιά…τρελή όμως.Η γυναίκα φτιάχνεται περισσότερο πλέον με 100 Like σε μια φώτο της αντί να φτιαχτεί με το γεγονός ότι ένα παλικαράκι ένα βράδυ σήκωσε τα αρχίδια του έβαλε την αυτοπεποίθηση του στις τσέπες του και πήγε να της κλέψει ένα χαμόγελο.Το λέω σε σας τους άντρες που νομίζετε ότι η άλλη επειδή είναι όμορφη περνάει και καλά. Η γυναίκα πλέον δεν μπορεί να φτιαχτεί με κανέναν παραπάνω απ’όσο φτιάχνεται με τον ίδιο της τον εαυτό. Αυτή την νοοτροπία προσπαθεί πλέον σιγά σιγά να την περάσει στο Τwitter…εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα όμως και για αυτό ο Έλληνας φοβάται να πάει.Εκτός της ηλίθιας σκέψης “Γιατί να τον ακολουθήσω εγώ και να μην με ακολουθήσει αυτός?” αλλα και γιατί εκεί θα πρέπει να πει κάτι.Εκεί δεν έχει 4000 followers με μια ξέκωλη φωτογραφία ούτε 100 request σε άκυρες την ημέρα…εκεί πρέπει να πεις κάτι. Και όχι για να ρίξεις μια γκόμενα…αλλά για να ανταλλάξεις δυο απόψεις με κάποιον άλλο σε κάτι που σε προβληματίζει ή που απλά σκεφτόσουν.Γιατί εκεί μοιράζεσαι περισσότερο πληροφορία και άποψη παρά ποζεριά και δηθενιά. Άλλο κακό το οποίο έχει κάνει το facebook είναι ότι έχει γίνει ένα υποκατάστατο έκφρασης…κακό αυτό…πάρα πολύ κακό και σε εποχές σαν την σημερινή επικίνδυνο.Με το να μιλήσει κάποιος/α με κάποιον/α ένα βράδυ και να “φλερτάρουν” χάνει την όρεξη του να βγει το βράδυ και όντως να φλερτάρει. Με το να γράψει 2 ψευτοεπαναστατικά status σχετικά με τα σκατά που έχει πέσει αυτή χώρα νιώθει ότι έκανε το καθήκον του και δεν βγαίνει στον δρόμο. Το internet είναι ένα τεράστιο μέσο…είναι αυτό το οποίο έχει επηρεάσει όσο τίποτα άλλο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια…και χρησιμοποιώντας το μόνο για facebook και Υοutube και να διαβάζεις 2 sites με αθλητικά ή κουτσομπολίστικα(όπως κάνει το 90% των χρηστών του) είναι σαν να έχεις ανακαλύψει την φωτιά και την χρησιμοποιείς μόνο για να ανάψεις τσιγάρο. Το Facebook και το Twitter θα έπρεπε να είναι απλά μία επέκταση της καθημερινής σας έκφρασης παιδιά και όχι ο αντικαταστάτης της… https://titopacker.wordpress.com/2012/03/30/facebook-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82/ 30
PostHelper Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ένα ακόμα post που κάποιος τα βάζει με τον κόσμο που δεν κάνει ό,τι θα ήθελε αυτός να κάνουν. Ναι, αλλά και ενα ακομη ποστ που κατακρινει καποιον που κατακρινει καποιους επειδη δεν κανουν ο,τι θα ηθελε αυτος να κανει. ΥΓ: Παρεμπιπτοντως εγω δεν σε κατακρινω που κατακρινεις αυτον που κατακρινει αυτους που χρησιμοποιουν Facebook, απλως υποδεικνυω την υποκρισια σου να κατακρινεις καποιον(εμμεσα) επειδη κατακρινει καποιους επειδη δεν κανουν ο,τι θα ηθελε αυτος να κανει(για λογους δικτατορικης φυσεως δηλαδη), αγνοωντας το δικο σου παρομοιο αντιδημοκρατικο σφαλμα που υπονοεις σιωπηλα οτι δεν θα επρεπε να κατακρινει και να πει την γνωμη του.
tzisp Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Το facebook απευθύνεται μόνο σε μαγαζιά καφετέριες φαγάδικα και κλάμπς που ποστάρουν τις φωτογραφίες από τις γκόμενες που πάνε εκεί για να τις βλέπουν τα λιγούρια να κάνουν like και να μαζεύει πελατεία. Επίσης για την πιτσιρικαρία γυμνασίου λυκείου ώστε να ψωνιστεί όπως μπορεί και για να χαζεύουν οι έφηβοι τα γκομενάκια από τα σχολεία. Το δικό μου αν και το έχω απτο 2009 ερχόμενος τότε από το hi5, όπου να ναι θα το κλείσω για να τελειώνουμε γιατί πλέον μου είναι παντελώς άχρηστο, απλά περνάς την ώρα σου κάνοντας κλίκ γκομενάκια που εμφανίζονται στα αριστερά ως προτεινόμενοι φίλοι, βλέπεις ατομάκια να ψωνιζόνται και περιμένουν να τους κάνεις like. Άλλη χρήση δεν υπάρχει. Ραντεβού από fb να μου λείπουν, έχεις το κινητό και παίρνεις τηλέφωνο όποιονς θες να κρατάς επαφή.
PostHelper Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Το facebook απευθύνεται μόνο σε μαγαζιά καφετέριες φαγάδικα και κλάμπς που ποστάρουν τις φωτογραφίες από τις γκόμενες που πάνε εκεί για να τις βλέπουν τα λιγούρια να κάνουν like και να μαζεύει πελατεία. Καμια σχεση. Ως προς το "μόνο" που ειπες. Το δικό μου αν και το έχω απτο 2009 ερχόμενος τότε από το hi5, όπου να ναι θα το κλείσω για να τελειώνουμε γιατί πλέον μου είναι παντελώς άχρηστο, απλά περνάς την ώρα σου κάνοντας κλίκ γκομενάκια που εμφανίζονται στα αριστερά ως προτεινόμενοι φίλοι, βλέπεις ατομάκια να ψωνιζόνται και περιμένουν να τους κάνεις like. Άλλη χρήση δεν υπάρχει. Λαθος. Εχει κατι επιστημονικα γκρουπ που ειναι αρκετα ενδιαφεροντα και οι συζητησεις σε καλο επιπεδο.
redhotstef Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Και βεβαίως αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι το like. Έχω δει να γράφονται «βλακείες» και να παίρνουν πολλά like. Έχω δει ανθρώπους να θυμώνουν επειδή σε φωτογραφία τους κάποιος φίλος τους η φίλη τους δεν τους έκανε like. Eλα, πες την αληθεια. Περιμενεις like, αυτη τη φορα απο το ινσομνια..
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Η πιθανότητα οι καλύτεροί σου φίλοι να είναι διασκορπισμένοι μεταξύ Γερμανίας, Μάλτας, Σουηδίας και Ελλάδας, ενώ εσύ είσαι στην Αγγλία; True story. Το facebook είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις επαφή.
tzisp Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ο ζούκενμπεργκ μέσω του εργαλείου του κοιτάει να βγάλει λεφτά και να αυξήσει τα κέρδη του με την αποβλάκωση του κόσμου. Υπάρχουν και εναλλακτικά εργαλεία επικοινωνίας με τον κόσμο, άλλα social media μικρότερα, ας μην του κάνουμε την χάρη. Όλο διαφήμηση και κακό είναι εκεί μέσα.... κάνει ο άλλος like σε διαφήμηση και μου το βγάζει μπροστά, πόσα μπλόκ να έχω πατήσει οτι δεν θέλω να το βλέπω.... και σε ρωτάει και γιατί κιόλας, ναί θα του δώσουμε ανάκριση, ούτε μπάτσος να μην ήταν
John323 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ειναι χρησιμο εργαλειο, τωρα αν η πλειοψηφια κανει κακη χρηση προβλημα της. Η πλειοψηφια κανει κακη χρηση σε παρα πολλα εργαλεια, δεν ειναι λογος αυτος να το καταργησουμε.
Par1s* Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Το facebook έβγαλε μέσα από την πλειοψηφία του κόσμου το απίστευτα ηλίθιο κόμπλεξ να δείξουν πόσο υπέροχη ζωή έχουν και πόσο τέλεια περνάνε!Νιώθουν όλοι ψευδοσελέμπριτι…πηγαίνουν σε κλαμπ και φωτογραφίζονται σε κόκκινα χαλιά.Συγγνώμη αν το μαθαίνετε από μένα αλλά δεν είσαι στα βραβεία MAD…έχεις βγει απλά Πέμπτη βράδυ στο Monroe στην Σαλονίκη ή στο Villa στην Αθήνα…σύνελθε! Για το μεγαλύτερο ποσοστό το facebook είναι αυτό που έγραψες.. Αυτό που κάνει η tv για τους σελέμπριτι "Ο Τάδε ηθοποιός ήταν με την τάδε μοντέλο στην Μύκονο" Το κάνει ο καθένας μόνος του για τον εαυτό του και το δείχνει σε χιλιάδες κόσμο, ώστε να δείξει το πόσο τέλεια περνάει. Ήμουν σε ένα κλαμπ με παρέα 7-8 άτομα, ο άλλος 3 ώρες τα χέρια στην μέση ακούνητος δίπλα στο σταντ και δεν μιλούσε ούτε στην γκόμενα του, την επόμενη μέρα είδα πως είχε κάνει τσεκ ιν! Μην χάσει και δεν δείξει πως τα σπάει στα μαγαζά.. Είχα βγει με έναν φίλο, και οι 2 στα 27 είμαστε, με 2 κοπέλες 19χρονες και λέει η μία στο άκυρο, η φωτογραφία μας πήρε 38 like! Ποιος έκανε το 38ο ρωτησε η άλλη! Σίγουρα υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, αλλά αυτά ήταν πρόσφατα. Σίγουρα, έχει πολλά θετικά όπως το να βρεις και να κρατήσεις επαφή με γνωστούς. Η ένα γκρουπ της σχολής μου που κοινοποιούμε σημειώσεις, σως, παλιά θέματα και πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Ή ακόμη και παιχνίδια vs των φίλων σου.
DrLo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ελα μωρε το facebook ειναι απλα το μεσο για τις προβολες που αναφερθηκαν. Παλιοτερα ξερωγω θα ηταν η πλατεια του χωριου για περατζαδα κουτσομπολιο και καμακι. Σχετικα με οσους ποσταρουν το τι κανουν ανα πασα ωρα και στιγμη, οκ ποιος δεν εχει "αυτον τον φιλο" που και στον καφε π.χ θα σου περιγραψει με απεριοριστες λεπτομερειες πως περασε τη διαδρομη απο το σπιτι στη δουλεια (ή οτιδηποτε αλλο ανουσιο τετοιας φασης). Ολα αυτα υπαρχουν μεσα στους ανθρωπους απλα τυγχανει τωρα λογω εποχης να εξωτερικευονται μεσω του facebook, αν δεν ηταν αυτο θα ηταν κατι αλλο. Just sayin'. αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
lifeowner771 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 To τελευταιο gif ειναι οτι πιο κορυφαιο εχω δει. 1
GreyHorse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Τα παιχνίδια γιατί τα ξέχασε να τα αναφέρει που μας έχουν σπάσει τα νεύρα; Και πόσο loser είναι αυτός που έγραψε το άρθρο; Γιατί εγώ πχ δεν βλέπω τέτοια φαινόμενα στον τοίχο μου, οπότε αν κάποιος είναι μία βλαμμένος που ποστάρει μαλακίες, αυτός που τις διαβάζει -ξανά και ξανά- είναι δέκα. Remove from contacts λέγεται και block. Όποιος έχει ζωή χρόνο για μαλακίες δεν έχει, είτε να τις κάνει είτε να τις διαβάζει.
somebody:) Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Η πιθανότητα οι καλύτεροί σου φίλοι να είναι διασκορπισμένοι μεταξύ Γερμανίας, Μάλτας, Σουηδίας και Ελλάδας, ενώ εσύ είσαι στην Αγγλία; True story. Το facebook είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις επαφή. γιατι πρεπει να κρατησεις επαφη απο το fb και να εκτιθεσαι τοσο πολυ? χαθηκε το skype?
panosno1com Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Τα παιχνίδια γιατί τα ξέχασε να τα αναφέρει που μας έχουν σπάσει τα νεύρα; Και πόσο loser είναι αυτός που έγραψε το άρθρο; Γιατί εγώ πχ δεν βλέπω τέτοια φαινόμενα στον τοίχο μου, οπότε αν κάποιος είναι μία βλαμμένος που ποστάρει μαλακίες, αυτός που τις διαβάζει -ξανά και ξανά- είναι δέκα. Remove from contacts λέγεται και block. Όποιος έχει ζωή χρόνο για μαλακίες δεν έχει, είτε να τις κάνει είτε να τις διαβάζει. βασικα μπορεις να κανεις unfollow (καπως ετσι το λεει, μη παρακολουθηση κατι τετοιο) το σπαστικο ατομο ενω για τις εφαρμογες απλα τις μπλοκαρεις κ δε σου ξαναρχεται ουδεμια ειδοποιηση (οπως σου ρθει η <<πρόσκληση >> πατα αρνηση και μετα μπλοκαρισμα εφαρμογης! τ λεω αυτο γτ εχεις και τ αλλο σεκλετι, αμα σβησεις καποιον θα σε πρηζει μετα, γιατι τ εκανες κλπ, αν ειστε γνωστοι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις