Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..το προβλημα μου ειναι το εξης.. εχω μια εξωτερικη κεραια που πιανει δικτυα..και συγκεκριμενα με ενδιαφερει της γειτονισσας μου που μενει απεναντι ακριβως! ας ονομασουμε αυτο το δικτυο που με ενδιαφερει ΟΤΕ ( την συνδεση την καναμε μαζι εχω κωδικους κτλ..) Το προβλημα μου ειναι το εξης. οταν συνδεω το λαπτοπ με την κεραια μου βγαζει παρα πολλα ασυρματα δικτυα και μεσα σε αυτα ειναι κ της γειτονισσας μου το ΟΤΕ. το λαπτο εχει πανω τα χp δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο. Τωρα θελω να συνδεσω την κεραια στον υπολογιστη μ (πυργος με windows 8 ) και το αποτελεσμα ειναι να μου βρισκει όοοολα τα υπολοιπα δικτυα εκτος απο αυτο που θελω!!! πως γινεται αυτο ρε παιδια? ελενξα σε δευτερολεπτα αν δουλευει το modem της με διαφορα κατι δευτερολεπτα και ειναι οκ! δηλαδη εβαλα το καλωδιο στο λαπτοπ και το οτε ειναι εκει κ καπακι το εβαλα στον πυργο και το οτε δεν ειναι εκει~~~ καμια ιδεα καποιος???

Δημοσ.

έχουν μεγάλη απόσταση τα μηχανήματα μεταξύ τους? Δηλαδή αν πας το λάπτοπ εκεί που είναι ο σταθερός και του βάλεις την κεραία σου το βρίσκει το δίκτυο ή όχι?

Δημοσ.

Αν και μάλλον τα έχεις δοκιμάσει, κάνε σκαν ξανά μετά σπό επανεκκίνηση, δοκίμασε και απεγκατάσταση και εγκατάσταση ξανά της κεραίας. Αν έχει και πρόγραμμα δικό της βάλε μόνο τον driver και κάνε scan από την εφαρμογή των windows (ή το αντίθετο). Επίσης, μπορείς να προσθέσεις χειροκίνητα το δίκτυο που θες από το κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης, στη διαμόρφωση νέας σύνδεσης. Δε μου ρχεται κάτι άλλο...

Δημοσ.

τα windows 8 τα περνει αυτοματα.. δεν χρειαστηκε να περασω λογισμικο για την κεραια..τα βρηκε τα δικτυα ολα στις συνδεσεις κατω δεξια.. θα δοκιμασω χειροκινητα μηπως τα καταφερω..αν οχι θα ξαναστειλω μηπως εχει καμια ιδεα κανενας αλλος. ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!

• Like 1
Δημοσ.

δυστυχως δεν γινεται τιποτα! δεν μπορω να καταλαβω..ειναι στην ιδια θεση οι υπολογιστες και πιανουν διαφορετικα δικτυα! μηπως ειναι καποια ρυθμιση? δεν εξηγητε αλλιως! εκανα συνδεση χειροκινητη και δεν συνδεεται λογικο ειναι εφοσον δεν το βλεπει η κεραια

το εχω το λογισμικο το ειχα κανει εγκατασταση αλλα ειναι περιττο και το ξανα εβγαλα.. ετσι και αλλιως το διαβαζει αυτοματα με το που βαζω την κεραια μου βγαζει τις ιδιες συνδεσεις με το λογισμικο

Δημοσ.

εδω με πιανεις αδιαβαστη..δηλαδη τι πρεπει να κανω ακριβως?

απο λιγα που ειδα στο ιντερνετ καναλι εκπομπης μπορει να αλλαξει αυτος που εχει μοντεμ εγω δεν εχω μοντεμ ουτε ιντερνετ εχω μια κεραια που πιανει ασυρματα δικτυα. απλα με αυτη την κεραια περνω ιντερνετ απο την γειτονισα μου. ξερω κωδικους

Δημοσ.

Στις ρυθμίσεις του wifi accespoint  θα έχει μια επιλογή Channel (1-13). Μπορείς να κάνεις δοκιμές με τις τιμές 1, 4, 7, 12 (ή απλά κάποιες..) 

Δημοσ.

Τα κανάλια στο ΑΡ ρυθμίζονται μόνο όταν δουλεύει ως δότης (πομπός).

Σαν λήπτης (ΑΡ Client), δεν υπάρχει επιλογή για κανάλια.

Δεν έχει καμία σημασία άλλωστε, καθώς ο δότης αποφασίζει σε ποιό κανάλι και με τι ασφάλεια θα συνδέονται οι άλλες ασύρματες συσκευές πάνω του.

@tzo_85, ποια είναι η κεραία στην οποία αναφέρεσαι;

Δημοσ.

Η κεραία είναι απλή κεραία που βιδώνει πάνω σε κάρτα , είναι σε στικάκι και το βάζεις από το ένα στο άλλο ή είναι access point/repeater? Αν είναι το πρώτο τότε 1 πιθανότητα είναι όπως είπαν για το κανάλι εκπομπής , που θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ρούτερ της γειτόνισσας  (αν έχεις κωδικούς το κάνεις από το λάπτοπ που συνδέεται) και ψάχνεις για channel και το βάζεις σε άλλο .Υπάρχουν κάποιες κάρτες που έχουν προβλήματα με συγκεκριμένα κανάλια. Αν δεν φτιάξει, τότε το πιο πιθανό είναι να μην είναι καλή η κάρτα/usb που έχεις στον σταθερό

Δημοσ.

Το καλύτερο που σου προτείνω ειναι να αλλάξεις κεραία να πας σε ενα nanostation 2 πχ. πολλές περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης και ισχύ  και μετα απο  αυτο   ένα WAP για μπορεσεις να το μοιράζεις μεσα στο δικο σου σπιτι αλλα και ενα απλο ρουτερακι απο αυτα που δινουν που δινουν οι εταιρίες τηλεφωνίας ειναι κάλο(βεβαια με απενεργοποιημενο το DHCP απο του ρουτερακι ) βεβαια και παλι θα εχει το σχετικό θόρυβο στο σημα λογω των πολλών wifi διοτι τα περισσότερα ειναι στα 2.4 αλλα θα ειναι πολλη πιο καλυτερα εως  και μια βαθμίδα κάτω απο το αριστα λογω της μικρης απόστασης που εχεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...