Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Πήγα προχθές (Πέμπτη συγκεκριμένα) να πάρω ένα cooler pad για laptop από το Media Markt (θεωρώ πως το ν' αναφέρω το όνομά δεν είναι ούτε διαφήμιση ούτε δυσφήμιση αφού θα μιλήσω για τις τιμές που έχουν αυτή τη στιγμή στο ράφι τους).

Το κατάστημα που βρέθηκα (αν και συνήθως δεν ψωνίζω από κει αφού μου πέφτει μακρυά) ήταν αυτό κοντά στο Allou. Κοίταξα τις επιλογές που είχα και κατέληξα σε δύο των οποίων η τιμή του καθενός ήταν 24,99. Διάλεξα το ένα, το πλήρωσα, έφυγα, όλα οκ.

Την επόμενη μέρα (χθες) βρέθηκα για άλλο λόγο στο κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού, όπου συνήθως πηγαίνω και ηλιθιωδώς κοίταξα κι εκεί για το ίδιο pad (λέω "ηλιθιωδώς" αφού πάντα όταν πάρεις κάτι και το δεις αλλού πικραίνεσαι!!!).

Λοιπόν το ίδιο pad εκεί ήταν στα 19,99. Λέω "μπορεί να είναι κάποια προσφορά". Κοιτάω και το δεύτερο μοντέλο που είχα δει, ομοίως. 19,99. Δηλαδή 5 ευρώ κάτω (ή 20% διαφορά, για όσους αρέσκονται σε ποσοστά).

Σε ερώτησή μου σε πωλητή αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά σε καταστήματα της ίδιας αλυσίδας μου απάντησε "μα βέβαια".

Ξέρει κανείς αν κάτι τέτοιο είναι σπάνιο ή συνήθης πρακτική; Ξέρω ότι τα διάφορα καταστήματα μπορεί να μην έχουν τα ίδια προϊόντα/ποσότητα αφού αυτό εξαρτάται και από το τι ζητιέται στην κάθε περιοχή. Αλλά σε ίδιο κωδικό να υπάρχει τέτοια διαφορά;

Δηλαδή από κει που μέχρι τώρα έπρεπε να ψάχνουμε ανάμεσα στην Χ ή την Ψ εταιρία τώρα πρέπει να κοιτάμε και για κάθε της υποκατάστημα;;;

Δημοσ.

εγω ειχα βρει διαφορετική τιμή στην ιδια αλυσιδα και μαλιστα στο ιδιο υποκαταστημα. Συγκεκριμενα στο μουλτιραμα ειχα παρει φωτογραφικό χαρτί HP και στο ραφι πουλιοταν και στην κανονική τιμή και σε μια αλλη τιμη ξεφτιλα απο οτι θυμαμαι πχ 8 ευρω το κανονικο και υπηρχαν συσκευασιες στα 2-3 ευρω. Ιδια προιοντα ιδιες ποσοτητες. 

Γενικά εγω δε το θεωρω τοσο συνηθισμενο και πιο συχνα παιζει το θεμα των εκθεσιακων προιοντων που βγαινουν σε καποια καταστηματα και διαφερουν σε τιμη

Δημοσ.

αυτό

υγ.Τώρα το είδα

Κατάστημα Κηφισού      24,99

Online                            21,99

Κατάστημα Συγρού        19,99

go figure

• Moderators
Δημοσ.

hm..

Και τρίτη διαφορετική τιμή στο e-shop, περίεργο.

Τέσπα, εγώ όταν πάω να ψωνίσω το οτιδήποτε πλέον σε κατάστημα τεχνολογίας κάνω το εξής: μπαίνω στο e-shop τους, τσεκάρω την online τιμή και εφόσον είναι χαμηλότερη (στο 90% των περιπτώσεων είναι χαμηλότερη) ζητάω να μου κάνουν αυτή την τιμή στο ταμείο. Ο Κωτσόβολος και το Πλαίσιο το κάνουν στάνταρ αυτό, όταν πληρώνεις με μετρητά.

Στα Mediamarkt απ' ότι φαίνεται λειτουργούν με διαφορετικό θεό. Και βασικά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν ήθελα να αγοράσω μία φωτογραφική που δεν υπήρχε στο κατάστημα Αμαρουσίου. Τσέκαρε ο πωλητής και είδε ότι υπήρχε στο κατάστημα της Συγγρού και όταν του είπα να μου τη φέρουν στο Μαρούσι, μου είπε ότι δεν γίνεται γιατί δεν έχουν εσωτερική διακίνηση μεταξύ των καταστημάτων και επομένως αναγκάστηκα να πάω στη Συγγρού να πάρω το προϊόν. Οπότε, μάλλον ισχύει το ότι λειτουργούν με διαφορετικό μοτίβο από τις άλλες «αλυσίδες» του είδους.

Δημοσ.

Μπορεί να λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο όπως λες και σίγουρα θα έχουν κάποια θεωρία στην οποία το στηρίζουν αλλά εμένα με κάνει να σκέφτομαι.

Έχω ψωνίσει ουκ ολίγαις φορές  από εκεί, πλήρως ευχαριστημένος μέχρι τώρα.

Η έρευνα αγοράς/τιμής που έκανα ήταν σε σχέση με άλλες εταιρίες. Αν όμως πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι και ανά κατάστημα τότε το πράγμα αλλάζει. Δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και την διάθεση για κάτι τέτοιο.

Τα 5 ευρώ σε σύνολο 25 είναι σημαντικό ποσό αλλά από την άλλη δεν πρόκειται να "φάω" το πιθανό κέρδος σε βενζίνη γυρίζοντας Συγγρού, Μαρούσι, Κηφισό, κλπ.

Σίγουρα πριν αποφανθώ θα χρειαστεί να το ψάξω λίγο να δω αν αυτό απλά έτυχε σε δύο κωδικούς (χμμ περίεργο βέβαια) αλλά αν είναι πάγια θέση τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτώ

Δημοσ.

Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία.

Για μένα αλυσίδα σημαίνει:

Ίδια προϊόντα

Ίδιες τιμές

Ίδια εξυπηρέτηση

Ίδιο (ή παρεμφερές) layout καταστήματος

Και γενικότερα ότι μπαίνω στο "ίδιο" κατάστημα είτε είμαι στην Αθήνα είτε στην Αλεξανδρούπολη.

Το να κάθομαι να εξετάζω κάθε υποκατάστημα τηλεφωνικά, ιντερνετικά ή με φυσική παρουσία απλά δεν παίζει για μένα.

Δεν λέω ότι διαγράφω το Media Markt αλλά απλά ότι θα το ψάξω (μία φορά και όχι για κάθε αγορά) και θα δούμε

Δημοσ.

σε καμια εταιρια δεν πιστευω το ιδια τιμη σε ολα τα καταστηματα.αυτο με τις αλλες τιμες δεν ισχυει μονο στο media markt αλλα και σε αλλα καταστηματα.πχ το εχω πετυχει πολες φορες στο πλαισιο με τρανταχτο παραδειγμα το υποκαταστημα της καλλιθεας ειχε καμερα με 50+ ευρω καπελο σε σχεση με τα υπολοιπα πλαισιο και τη τιμη online.παντοτε τσεκαρω online ακομα και μεσα στο καταστημα για να μην βρεθω προ εκπληξεων.

Δημοσ.

Για διαφορά από τις online τιμές δεν έχω θέμα.

Υπάρχει ολόκληρη εμπορική φιλοσοφία πάνω σε αυτό.

Το θέμα μου είναι με την διαφορά τιμής "από ράφι σε ράφι".

Δημοσ.

το καθε καταστημα ειναι αυτονομη επιχειριση.ο ομιλος κανει αγορες μαζικα για ολα τα υποκαταστηματα και πετυχαινει τις καλυτερες τιμες.

Δημοσ.

Σαφώς και είναι αυτόνομη επιχείρηση (αν είναι franchise βέβαια).

Αυτή όμως η "αυτόνομη" επιχείρηση είναι "δεμένη χειροπόδαρα" στην μαμά εταιρία.

Πρέπει να έχει συγκεκριμένο look, συγκεκριμένο ωράριο, συγκεκριμένες στολές προσωπικού, συγκεκριμένη πολιτική επιστροφών/αλλαγών, συγκεκριμένη προσέγγιση στο θέμα καρτών/δόσεων, κλπ.

Δηλαδή η αυτονομία τους βρίσκεται μόνο στο θέμα τιμής πώλησης;

Δημοσ.

Σαφώς και είναι αυτόνομη επιχείρηση (αν είναι franchise βέβαια).

Αυτή όμως η "αυτόνομη" επιχείρηση είναι "δεμένη χειροπόδαρα" στην μαμά εταιρία.

Πρέπει να έχει συγκεκριμένο look, συγκεκριμένο ωράριο, συγκεκριμένες στολές προσωπικού, συγκεκριμένη πολιτική επιστροφών/αλλαγών, συγκεκριμένη προσέγγιση στο θέμα καρτών/δόσεων, κλπ.

Δηλαδή η αυτονομία τους βρίσκεται μόνο στο θέμα τιμής πώλησης;

Είπαμε δεν είναι franchise

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...