billkolias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Καλησπερα θα μιλησω συγκεκριμένα.Στην αθηνα εχω δει πολους να πηγαινουν στην ''παραλια'' με το ονομα ''yabanaki''.Ετσι αποφασισα να δω τι ακριβως ειναι αυτη η παραλια αφου οοολοι σχεδων οι αθηναιοι εχουν κανει check in στο fb σε αυτην την παραλια .Oποιον ρωτησα μου ειπε οτι πρόκειται για μια ιδιωτικη παραλια και πρεπει να πληρωσεις εισοδο για να μπεις.Εγω εφερα τις αντιρρησεις μου αφου μου φανηκε παραλογο , νομιζα οτι οι παραλιες δεν πωλουνται.Το αστειο ειναι ομως οτι η παραλια οχι απλως εχει εισοδο αλλα ειναι και περιφραγμενη!στον νομο '' 2971/2001 Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις '' αναφερει ''Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο ∆ημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. '' οπως και '''1. Απλή χρήση του αιγιαλού και της παραλίας είναι κάθε χρήση, εφόσον από αυτή δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων και δεν επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους. '''και ερωτω πως γινεται μεσα στην αθηνα κιολας να υπαρχει μαι ιδιωτικη παραλια?? ειναι οντως ιδιωτικη? απο οτι μπορω να συμπερανω εγω , η παραλια δεν ειναι ιδιωτικη αφου δεν εχει αγοραστει αφου συμφωνα με οτι οριζει ο νομος οι παραλιες δεν πωλουνται και δεν πρεπει να εμποδιζεται και η προσβαση σε αυτες. Ποιος λοιπον με ποιον τροπο και κυριος με ποιο δικαιωμα θα σε εμποδισει να εισελθεις στην συγκεκριμενη παραλια αλλα και σε καθε τετοια παραλια αν δεν εχεις πληρωσει εισοδο??μηπως η ολη περιφραξη η εισοδος που χρειαζεται ακομα και αν δεν κανεις χρηση των υπηρεσιων τους ειναι παρανομη?
michael92 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δες και τι παίζει με τον δήμο πάντως. Λογικά κάποια είδους άδεια μίσθωσης θα έχει.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Τι ψάχνεις εν ετη 2014, εδω δεν περνούσε ο λόγος μας άλλες εποχές πιο δημοκρατικές τώρα θα αμφισβητήσουμε την παραχωρήσει των παραλιών
billkolias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 εστηλα μυνημα στο fb της ''παραλιας'' ρωτοντας αν εχουν σχετικη αδεια μου απατησαν λεγοντας''Καλησπέρα σας! Αυτές είναι πληροφορίες που αφορούν τις εταιρίες που διαχειρίζονται το χώρο και το δήμο! Λυπούμαστε πολύ αλλά τέτοιου είδους ενημέρωση δεν μπορούμε να σας παρέχουμε! Καλή σας συνέχεια!''Εγω το μονο που ρωτησα ηταν αν εχουν σχετικη αδεια.Προφανως και αυτο που μου απαντησαν ειναι ασχετα θα μπορουσαν απλως να απαντησουν ενα ναι ενα οχι η ενα δεν θελουμε να απαντησουμε.Ειμαι απολυτα συγουρος οτι αποκλιεται να εχουν παρει σχετικη αδεια διωτη δεν υπαρχει αδεια για αυτα τα θεματα το πολυ πολυ να εχουν γινει ''συμφωνιες με τον δημο'' για την εμπορικη του εκμεταλευση και οχι για την κατοχη του χωρου , οποτε η περιφραξη ειναι περα για περα παρανομη οπως και η εισοδος Αναροτιεμαι αν στηλω mail στο δημο αν θα μου απαντησουν η και να μου απαντησουν θα μου πουν κατι σχετικο και οχι αερολογιες.Οπως και να εχει εγω σε οποια παραλια και αν παω αν εμποδισουν την εισοδο μου θα καλεσω την αστυνομια αφου αλωστε ο νομος λεει ρητα οτι δεν θα πρεπει να εμποδιζετε η εισοδος και θα δουμε τοτε αν ειναι οντως νομιμες οι παρανομες αυτες οι παραλιες η περιφραξη τους και η χρηση του χορου
dollyyy19 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 σιγουρα υπαρχει προσβαση απο αλλο σημειο,και σιγουρα απαγορευεται η χρηση αλλων υπηρεσιων πχ ντουσιερα,τουαλετα κλπ.ο αιγιαλος ειναι για ολους.αλλα μην θελεις να παρκαρεις μπροστα στην ομπρελα που θα στησεις....
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 όλη η παραλιακή ειναι περιφραγμένη εδώ και 30 χρόνια, τώρα το ανακάλυψες; Η συγκεκριμένη παραλία πριν το yabanaki, πάλι περιφραγμένη ήταν, πλαζ δήμου Βαρκιζας αν δεν κάνω λάθος. 1
billkolias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 σιγουρα υπαρχει προσβαση απο αλλο σημειο,και σιγουρα απαγορευεται η χρηση αλλων υπηρεσιων πχ ντουσιερα,τουαλετα κλπ.ο αιγιαλος ειναι για ολους.αλλα μην θελεις να παρκαρεις μπροστα στην ομπρελα που θα στησεις.... Δεν ειμαι συγουρος για το αν υπαρχει προσβαση απο αλου.Αλλα γιατι να πρεπει να πας απο αλου; και η κυριαεισοδος τους ανοικει; μην τρελαθουμε τελειος.Προφανως και απαγορευεται η χρηση οσων προσφερουν αν δεν πληρωσεις το αντιτιμο δεν αμφιβαλλω σε αυτο
KilliK Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Τι ψάχνεις εν ετη 2014, εδω δεν περνούσε ο λόγος μας άλλες εποχές πιο δημοκρατικές τώρα θα αμφισβητήσουμε την παραχωρήσει των παραλιών ποτε δεν υπηρξε αληθινη δημοκρατια στην μοντερνα ελλαδα. 3
billkolias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 όλη η παραλιακή ειναι περιφραγμένη εδώ και 30 χρόνια, τώρα το ανακάλυψες; Η συγκεκριμένη παραλία πριν το yabanaki, πάλι περιφραγμένη ήταν, πλαζ δήμου Βαρκιζας αν δεν κάνω λάθος. Δυστιχως τωρα τα μαθαινω καιοταν ηταν πλαζ δημου βαρκιζας πληρωνες εισοδο και μαλσιτα αναγκαστηκα; Ο.ο ποτε δεν υπηρξε αληθινη δημοκρατια στην μοντερνα ελλαδα. θα συμφωνησω απολυτα!
sistah Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Και εγω την εχω χρονια αυτη την απορια σχετικα με το yabanaki.Εχει αδεια? Πως και ποιοι αποφασισανε οτι ειναι "δικια τους" η παραλια και βαζουν εισοδο για κατι που ειναι κοινοχρηστο?Εξου και ο λογος που δεν πηγα και ουτε προκειται.Μου φαινεται αδιανοητο να πληρωσω για την θαλασσα (sic).Tην ξαπλωστα ναι, την ιδια την παραλια εαν δεν ειναι ιδιωτικη ουτε για αστειο.
billkolias Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Και εγω την εχω χρονια αυτη την απορια σχετικα με το yabanaki. Εχει αδεια? Πως και ποιοι αποφασισανε οτι ειναι "δικια τους" η παραλια και βαζουν εισοδο για κατι που ειναι κοινοχρηστο? Εξου και ο λογος που δεν πηγα και ουτε προκειται. Μου φαινεται αδιανοητο να πληρωσω για την θαλασσα (sic). Tην ξαπλωστα ναι, την ιδια την παραλια εαν δεν ειναι ιδιωτικη ουτε για αστειο. δεν υπαρχει ιδιωτικη παραλια
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δυστιχως τωρα τα μαθαινω καιοταν ηταν πλαζ δημου βαρκιζας πληρωνες εισοδο και μαλσιτα αναγκαστηκα; Ο.ο απο που είσαι; Ναι, και πριν πάλι πλήρωνες, όπως και πληρώνεις και τωρα στην πλαζ της Βουλιαγμένης, του Αστέρα, της Βούλας, κτλ 1
kage Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) πριν πας εκει κατω εχεις περασει καμμια 10αρια free παραλιες και κει που ησουν ακριβως διπλα ελευθερη. οργανωμενη=καποιος πληρωσε καποια χιλιαδες χιλιαρικα για να κανει την δουλεια(καθαρισμους,μισθοδοσια,ασφαλεια,ντουζιερες,αποδυτηρια κτλ) των πτωχευμενων δημων στην πτωχευμενη χωρα. υ.γ οι παραλιες πλεον πουλιουνται για χ χρονια σαν ενοικιαση-παροχη υπηρεσιων ενα πραγμα. Συνηθως βεβαια ο δημοτης δεν πληρωνει εισοδο. Τεσπα ο λαος αποφασισε και εχει και συνεχεια... http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG6381 Η παράκτια έκταση αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα χρόνια, ενώ δίνεται η δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης της παραλίας, παρόλο που σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες». υ.γ. δες το οπως τους δρομους που τους φτιαχνει ο ιδιωτης και πληρωνεις διοδια...(χωρις ρητρες για στανταρτ αυξησεις ή μειωσεις γιατι πεφτει μιζα και κανουν τουμπεκι) Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2014 από kage 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 πριν πας εκει κατω εχεις περασει καμμια 10αρια free παραλιες και κει που ησουν ακριβως διπλα ελευθερη. καλα διπλα απ'το yabanaki δεν το λες και παραλία.
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω. Κάθε φορά που κάνετε παράπονα περί φραγμένων αιγιαλών, εισόδων κλπ είναι για κάτι παραλίες που αν βουτήξεις είσαι τυχερός αν τη γλυτώσεις κολλώντας μόνο HIV. Γιατί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα