Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα μου φαινεται εξωπραγματικό αυτο που γινεται εκει κατω

Στη ζωη μου δεν εχω παει σε οργανωμενη παραλία που να πρεπει να πληρωσω για κατι περαν του καφε που θα πιω

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το καλό πάντως είναι πως οι εντελώς κλειστές παραλίες αποτελούν τη μειοψηφία . οι 99 στις 100 είναι ελεύθερες (και ωραίες).  ελπίζουμε με την ψήφιση του αιγιαλού (γιατί να μην γελιόμαστε , θα ψηφιστεί) , πως δε θα κλείσουν όλες οι παραλίες. αλλά όταν έχεις να δεις έντιμο πολιτικό από την εποχή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ τότε δε σου αφήνει και πολλά περιθώρια να αισιοδοξείς. 

Δημοσ.

Στη ζωη μου δεν εχω παει σε οργανωμενη παραλία που να πρεπει να πληρωσω για κατι περαν του καφε που θα πιω

Πολλές φορές η τιμή της ξαπλώστρας είναι μέσα στην τιμή του καφέ (το πιο σωστό νομίζω και αν δεν πάρεις τίποτα να πληρώνεις την ξαπλώστρα). Στην Χαλκιδική πχ οι ξαπλώστρες είναι παντού δωρεάν?

Δημοσ.

Πολλές φορές η τιμή της ξαπλώστρας είναι μέσα στην τιμή του καφέ (το πιο σωστό νομίζω και αν δεν πάρεις τίποτα να πληρώνεις την ξαπλώστρα). Στην Χαλκιδική πχ οι ξαπλώστρες είναι παντού δωρεάν?

Παντού , οπουδήποτε και αν εχω πάει , και ειμαι 24 και καθε Καλοκαίρι πηγαίνω .Κρατάω επιφύλαξη για τα δήθεν γκλαμουράτα που ανηκουν στον Κανάκη (στο 1ο πόδι) για αυτό και ανέφαιρα 9 στα 10 Αλλα γενικά ΠΑΝΤΟΥ , οπουδήποτε εχω παει στις ξαπλωστρες πληρωνεις μονο οτι πιεις , πχ καφες ~4€ κλπ
  • Like 1
Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε, τα πάντα είναι σχέση προσφοράς ζήτησης. Πολλές φορές το αντίτιμο χρησιμεύει στο να φιλτράρει το ποιος πραγματικά θέλει ποιότητα ή μια υπηρεσία, απο κάποιον που δεν θα εκτιμήσει τίποτα και θα το κάνει απλά επειδή μπορεί.

Παραδείγματα, αν η Αττική οδός ήταν τσάμπα, δεν θα είχε χρησιμότητα γιατί πάντα θα ήταν μποτιλιαρισμένη (μην πω ότι θα ήταν και γεμάτη λακούβες τάφους κλπ).

Αν οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής ήταν τσάμπα, τότε δεν θα ήταν ούτε απέξω να περάσεις απο τη βρώμα και τον κόσμο. Ξαναλέω, παραλίες 20.000 ατόμων που απευθύνονται σε 5.000.000. Κάπως πρέπει να φιλτράρεις τον κόσμο / την επιθυμία να πάει σε ποιοτική παραλία. ΑΝ θέλει τσάμπα, έχει ακριβώς δίπλα. Για παράδειγμα S Beach, 2 άτομα με ξαπλώστρα πάει κάπου 16 ευρώ? Ακριβώς δίπλα έχει ελευθερη παραλία. Μόνο γύφτοι πάνε ρε παιδιά. 5 μέτρα διαφορά είναι, δεν αλλάζει κάτι. Γιατί δεν πάνε όσοι διαμαρτύρονται?

Οπότε ναι, προτιμώ να πληρώνω κάτι τυπικό για κάτι που θέλω πραγματικά για να το απολάυσω με αλλους που και αυτοί θέλουν και όχι με τον καθένα που δεν σέβεται τίποτα και απλά το κάνει επειδή μπορεί. 

ps Αλλο παρόμοιο θέμα θα ήταν η απαγορευση του Ελευθερου κάμπινγκ σε ορισμένα νησιά, οπού ναι μπορούμε να το κατακρίνουμε, αλλά αν δεν ήταν κάποιοι παρτάκιδες Ελληνάρες να καταστρέφουν απο τη βρωμιά τη φύση , τώρα θα επιτρεπόταν. Τώρα όμως μέσω της πληρωμής πάει αυτός που πραγματικά θέλει και όχι ο παρτάκιας.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως γίνομαι κουραστικός και συγγνώμη γιατι δεν ειναι πρόθεσή μου , αλλα απορία .

Εδω πέρα γιατί οι οργανωμένες παραλίες είναι και δωρεαν αλλα δεν ειναι κατεστραμμένες ;

Και δε μιλαω για οργανωμένες με 10 ατομα , αλλα για μεγαλη συρροη .

ο πληθυσμιακός αριθμός στον οποίο απευθυνεται είναι , βαση πιθανοτήτων , μια απάντηση . 

Δημοσ.

Ίσως γίνομαι κουραστικός και συγγνώμη γιατι δεν ειναι πρόθεσή μου , αλλα απορία .

Εδω πέρα γιατί οι οργανωμένες παραλίες είναι και δωρεαν αλλα δεν ειναι κατεστραμμένες ;

Και δε μιλαω για οργανωμένες με 10 ατομα , αλλα για μεγαλη συρροη .

ο πληθυσμιακός αριθμός στον οποίο απευθυνεται είναι , βαση πιθανοτήτων , μια απάντηση . 

Που είναι αυτό?

Δημοσ.

αυτό είναι Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική-πέριξ

Στην τιμολόγηση έχουμε ορισμένες παραμέτρους.

• Σε τι αριθμό υποψηφίων απευθύνεται
  • Στο πλήθος του ανταγωνισμού
  • Στη μοναδικότητα του προιόντος
  • Στη ζήτηση που έχει
  • Στην προσφερόμενη ποιότητα

Αν λοιπόν δεν υπάρχει τόσος κόσμος που είναι διαθέσιμος να πληρώσει, ή υπάρχουν αρκετές ελευθερες παραλίες που δεν έχουν μεγάλη διαφορά και δεν υπάρχει η ανάγκη για φιλτράρισμα του κόσμου τότε δεν βάζεις εισιτήριο

Μην ξεχνάμε και ένα σχετικό/άσχετο παράδοξο των ημερών μας. Πάμε για καφέ με 3€ σε καφετέριες που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια και κόστισαν εκατομμύρια ευρώ.  Καφετέριες που δεν θα ξεχρεωθούν ποτέ. Γιατί? Γιατί φτιάχτηκαν προ κρίσης με τη λογική πως με τον καφε 6 ευρώ θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν. Τώρα όμως ζούμε μια χλιδή και ποιότητα που δεν μας αρμόζει για αυτά που πληρώνουμε, και αν ηταν γνωστό πως θα ερχόταν η οικονομική κρίση δεν θα τις έφτιαχναν ποτέ. Μένουν όμως γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Έτσι λοιπόν μπορεί κάποιος να βλέπει Beachbarα μοναδικά χωρίς να πληρώνεις σχεδόν τίποτα. Απλά μπορεί να έμεινε απο το παρελθόν και να λειτουργεί με ελάχιστα κέρδη μετά την πληρωμή των δανείων. Δεν σημαίνει όμως πως είναι και το λογικό που μπορεί να γίνει παντού.

Δημοσ.

αυτό είναι Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική-Βόρεια Ελλάδα γενικότερα

δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά για Χαλκιδική έχω ακούσει για 5-7€ τον καφέ, οπότε το να παίρνεις την ξαπλώστρα δωρεάν είναι λογικό.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία αλλά μπορεί να υπάρξει ιδιωτική πρόσβαση. Δηλαδή ο δρόμος που οδηγεί σε παραλία να είναι ιδιωτικός, αλλά αν κάποιος κατέβει κατσάβραχα ή έχει πρόσβαση από τη θάλασσα κανείς δεν μπορεί να τον διώξει.

Αυτό μου φαίνεται και εμένα λογικό αλλα ΜΟΝΟ άν υπάρχει και άλλη πρόσβαση στην παραλία οπου δεν θα χρειάζεται να έχεις περάσει απο σεμινάρια επιβίωσης ή να είσαι ραμπο/μαγκάιβερ και χάνιμπαλ φορ κινγκ για να καταφέρεις απο εκεί να μπείς στην παραλία

Αν δεν υπάρχει τότε θα πρέπει να απαγορεύεται και η ιδιωτικοποίηση της μοναδικής πρόσβασης στην παραλία μιας και ιδιωτικοποιώντας αυτή ειναι σαν να κλείνεις την δημόσια πρόσβαση και ουσιαστικά ιδιωτικοποιεις και την παραλία...

(δεν έχω ιδέα τι παίζει νομικά απλά λέω την άποψή μου)

Δημοσ.

Στην χαλκιδικη μονο καλλιθεα πληρωνεις ξαπλωστρα ... μονο εκει ετυχε σε μενα...α μπορει και στο παλιουρι δεν ξερω εγω εκει μονο τεκιλες ανοιγα..χαχαχαχ

Σε αθυτο, μαρμαρα, ψακουδια,πλαγια,φλογητα,διονυσιου,μουδανια,παραλια πορταριας,καλυβες,γερακινη,ποτιδαια,παραλια αγιο μαμα,πληρωνεις μονο καφε που ο φραπες κυμαινεται απο 2.5 μεχρι 4 ευρω. Δωρεαν η ξαπλωστρα.

Δημοσ.

Γραφετε για παραλιες που ειναι μεσα στην πολη(6μυριων κατοικων) και για παραλιες που ειναι 1 ωρα +70κμ εξω- απο θεσ/κη(500χιλ.κατοικων) και με τα παραλιακα κμ(μετωπο )να ειναι πολλαπλασια απο αυτα της αθηνας

http://www.makthes.gr/news/reportage/59149/

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=183134

τωρα που ψαχνα διαβαζα οτι τους φαινονται και πολλα 11ευρω για 2 καφεδες+ξαπλωστρες!

ή διαβαζα μεταφορικα+ξαπλωστρες μπορει και καφε με 5-10ε!!!

Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε, τα πάντα είναι σχέση προσφοράς ζήτησης. Πολλές φορές το αντίτιμο χρησιμεύει στο να φιλτράρει το ποιος πραγματικά θέλει ποιότητα ή μια υπηρεσία, απο κάποιον που δεν θα εκτιμήσει τίποτα και θα το κάνει απλά επειδή μπορεί.

Παραδείγματα, αν η Αττική οδός ήταν τσάμπα, δεν θα είχε χρησιμότητα γιατί πάντα θα ήταν μποτιλιαρισμένη (μην πω ότι θα ήταν και γεμάτη λακούβες τάφους κλπ).

Αν οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής ήταν τσάμπα, τότε δεν θα ήταν ούτε απέξω να περάσεις απο τη βρώμα και τον κόσμο. Ξαναλέω, παραλίες 20.000 ατόμων που απευθύνονται σε 5.000.000. Κάπως πρέπει να φιλτράρεις τον κόσμο / την επιθυμία να πάει σε ποιοτική παραλία. ΑΝ θέλει τσάμπα, έχει ακριβώς δίπλα. Για παράδειγμα S Beach, 2 άτομα με ξαπλώστρα πάει κάπου 16 ευρώ? Ακριβώς δίπλα έχει ελευθερη παραλία. Μόνο γύφτοι πάνε ρε παιδιά. 5 μέτρα διαφορά είναι, δεν αλλάζει κάτι. Γιατί δεν πάνε όσοι διαμαρτύρονται?

Οπότε ναι, προτιμώ να πληρώνω κάτι τυπικό για κάτι που θέλω πραγματικά για να το απολάυσω με αλλους που και αυτοί θέλουν και όχι με τον καθένα που δεν σέβεται τίποτα και απλά το κάνει επειδή μπορεί. 

ps Αλλο παρόμοιο θέμα θα ήταν η απαγορευση του Ελευθερου κάμπινγκ σε ορισμένα νησιά, οπού ναι μπορούμε να το κατακρίνουμε, αλλά αν δεν ήταν κάποιοι παρτάκιδες Ελληνάρες να καταστρέφουν απο τη βρωμιά τη φύση , τώρα θα επιτρεπόταν. Τώρα όμως μέσω της πληρωμής πάει αυτός που πραγματικά θέλει και όχι ο παρτάκιας.

Το θεμα ειναι να πληρωσεις κατι τυπικο ομως..Οχι τυπου 8 ευρω εισοδος + τον καφε ή οτι πιεις τελοσπαντων..Δηλαδη αν πας με την γκομενα θελεις 8+8=16 μονο εισοδο,αν βαλεις και απο εναν καφε ή μπυρα 2x~4 ευρω πας στο 24αρι στην καλυτερη..Ελεος δηλαδη 25 ευρω για ενα μπανιο.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να πληρωσεις κατι τυπικο ομως..Οχι τυπου 8 ευρω εισοδος + τον καφε ή οτι πιεις τελοσπαντων..Δηλαδη αν πας με την γκομενα θελεις 8+8=16 μονο εισοδο,αν βαλεις και απο εναν καφε ή μπυρα 2x~4 ευρω πας στο 24αρι στην καλυτερη..Ελεος δηλαδη 25 ευρω για ενα μπανιο.

8 είναι στην S Beach. Είναι τυπικό ποσό για να κάνεις μπάνιο με στριπτιζούδες, βύζιτες και όλα γενικά τα πορνίδια της Αττικής ενω παράλληλα παίζει μουσική κάποιος γνωστός Dj ;)

17 είναι στο Grand Resort Lagonisi.

Υπάρχει και στο αστέρα με 4 ευρώ το άτομο. Έχει και στα λιμανάκια τσάμπα! Λογικές τιμές!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...