Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλησιασε τους και εξηγησε τη κατασταση.

Δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι, αφού δεν καταλαβαίνουν με τις βρισιές των γειτονων θα καταλάβουν με γλυκολογα ? Σου λέει αγόρασα ζωντανό και θα το έχω κλεισμενο μέσα ? Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω, πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να το διωξουμε. Ένας γείτονας έφτιαξε ένα χαρτί για υπογραφές, πήρε τηλ. την αστυνομία αλλά του είπαν ότι πρέπει να κάνει μήνυση. Δλδ θα πληρώσει ο άνθρωπος δικηγόρο για να διωξουν το σκυλί που ενοχλεί ?
  • Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το χειρότερο που μπορεί να σου κάτσει είναι κακός γείτονας που δεν σέβεται. 'Εχω αναγκαστεί να φύγω απο δικό μου σπίτι εξαιτίας τέτοιου που εκανε άπειρη φασαρία. Η νομοθεσία συνοπτικά λέει:

Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Δημοσ.

Το χειρότερο που μπορεί να σου κάτσει είναι κακός γείτονας που δεν σέβεται. 'Εχω αναγκαστεί να φύγω απο δικό μου σπίτι εξαιτίας τέτοιου που εκανε άπειρη φασαρία. Η νομοθεσία συνοπτικά λέει:

Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Βεβαια αν το σκυλι γαβγιζει ειτε μέσα στο σπιτι ειτε έξω παιρνεις προστιμο 500 ευρω απ όσο έμαθα.

Δημοσ.

συμφωνα με το νομο, εκτος απο τις ωρες κοινης ησυχιας μπορει καποιος να κανει οσο θορυβο και φασαρια θελει μεσα στο σπιτι του 

Δημοσ.

συμφωνα με το νομο, εκτος απο τις ωρες κοινης ησυχιας μπορει καποιος να κανει οσο θορυβο και φασαρια θελει μεσα στο σπιτι του 

Όντως ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Δυστυχώς έτσι είναι. 

Δημοσ.

Όντως ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Δυστυχώς έτσι είναι. 

Δεν ειμαι τοσο σιγουρος.

Συμφωνα με τη 3η παράγραφο του άρθρου 2 "3. Οι κάτοικοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων."

Επισης μου κάνει μεγάλη εντυπωση αυτό:

Άρθρο 2

Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις

1. Απαγορεύεται καθ` όλες τις ώρες του 24ώρου:

α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο.

Λογικό μου φαινεται. Νομος του 1996. Κάπου εκει άρχισε σιγά σιγά να εξαφανιζεται η γειτονιά 

Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο. Υπαρχει νομοθεσια περι ηχορυπανσης και προφανως δεν κανει ο καθενας οσο θορυβο και φασαρια θελει.

http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=50894&LANG=GR

Τωρα, σε αυτο που ρωτας stavrosbmw, πας και κανεις καταγγελια τοσο στο δημαρχειο/κοινοτητα της περιοχης σου, οσο και ενημερωνεις την αστυνομια την επομενη φορα.

Αφου το αγνοουν, αμφιβαλω για το αν θα τηρειται η ευζωια του και οι κανονες περι σημανσης και εμβολιασμου, αρα μπορεις να εχεις πατημα απο αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Το σκυλί όμως το βγάζουν έξω στην αυλή και γαβγιζει, επίσης είναι πολυκατοικία όχι μονοκατοικία

Δεν ισχυει αυτο. Υπαρχει νομοθεσια περι ηχορυπανσης και προφανως δεν κανει ο καθενας οσο θορυβο και φασαρια θελει.

http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=50894&LANG=GR

Τωρα, σε αυτο που ρωτας stavrosbmw, πας και κανεις καταγγελια τοσο στο δημαρχειο/κοινοτητα της περιοχης σου, οσο και ενημερωνεις την αστυνομια την επομενη φορα.

Αφου το αγνοουν, αμφιβαλω για το αν θα τηρειται η ευζωια του και οι κανονες περι σημανσης και εμβολιασμου, αρα μπορεις να εχεις πατημα απο αυτο.

Εγώ να φύγει ο σκύλος θέλω, αν είναι και κάνω όλη αυτή τη διαδικασία και στο τέλος απλά βγάλουν ένα βιβλιαριο στο σκυλί και το κρατήσουν τι να το κάνω ? Η αστυνομία όμως γτ δεν κάνει κάτι ? Ένας γείτονας είχε πάρει τηλέφωνο και του είπαν ότι πρέπει να κάνει μήνυση.
Δημοσ.

Το σκυλί όμως το βγάζουν έξω στην αυλή και γαβγιζει, επίσης είναι πολυκατοικία όχι μονοκατοικία

Εγώ να φύγει ο σκύλος θέλω, αν είναι και κάνω όλη αυτή τη διαδικασία και στο τέλος απλά βγάλουν ένα βιβλιαριο στο σκυλί και το κρατήσουν τι να το κάνω ? Η αστυνομία όμως γτ δεν κάνει κάτι ? Ένας γείτονας είχε πάρει τηλέφωνο και του είπαν ότι πρέπει να κάνει μήνυση.

Το να φυγει ο σκυλος επειδη θες, γινεται σε αλλες χωρες και οχι εδω.

Εαν ειναι παρατημενο γενικοτερα, απευθυνεσαι στο δημαρχειο, οπου συνηθως το αναθετουν στη δημοτικη αστυνομια -εαν και εφοσων υπαρχει εκει-, αν ο σκυλος κανει φασαρια, και η αστυνομια δεν κανει το αυτονοητο, τοτε εχεις πεσει σε κλασικους αχρηστους δημοσιους υπαλληλους και δυστυχως θα πρεπει να απευθυνθεις σε υψηλοτερο κλιμακιο. Ενας νομικος θα ριξει περισσοτερο φως γιαυτη την περιπτωση. 

Δημοσ.

Καμία σχέση.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο θορύβου που μπορείς να κάνεις αλλιώς μετά έρχεται η αστυνομία

Αλίμονο αν ο καθένας μπορούσε να κάνει όσο φασαρία γουστάρει επειδή είναι ώρες μη κοινής ησυχίας...

Μα συγνώμη ρε φίλε τι περιμένεις να κάνει η αστυνομία αν δεν κάνεις μήνυση;

Μαζευτείτε αρκετοί, κάντε μια μήνυση και αφήστε το πράγμα να πάρει το δρόμο του

Δημοσ.

Επειδή έχω παρόμοιο περιστατικό μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει τι σημαίνει πρακτικά οτι κάνουμε μήνυση σε αυτή την περίπτωση;

Έρχεται κάποιος πχ να μετρήσει τα επίπεδα θορύβου;

Δημοσ.

Επειδή έχω παρόμοιο περιστατικό μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει τι σημαίνει πρακτικά οτι κάνουμε μήνυση σε αυτή την περίπτωση;

+1

Δημοσ.

Μιλας για την περιπτωση της ηχορυπανσης η για κατι αλλο;

Σε αυτη την περιπτωση, ερχεται αστυνομια με ειδικο οργανο που μετραει τα decibel και πρατουν αναλογως. Το εχω δει να γινεται.

Δημοσ.

Μιλας για την περιπτωση της ηχορυπανσης η για κατι αλλο;

Σε αυτη την περιπτωση, ερχεται αστυνομια με ειδικο οργανο που μετραει τα decibel και πρατουν αναλογως. Το εχω δει να γινεται.

Το γαβγισμα του σκυλου στην γειτονια μου λογικα ξεπερναει τα 100db.Γινεται τιποτα σε αυτη την περιπτωση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...