Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάμε για την μαεστρο της εθνικής; Γιατί η δική μου δεν δουλεύει σχεδόν πουθενά με εξαίρεση τα καταστήματα που γράφουν μαέστρο.

Την έχεις δοκιμάσει π.χ. σε Amazon ή RyanAir, όπως έγραψα στο #27; Ή σε ΑΤΜ εξωτερικού;

Δημοσ.

Η Maestro μου που έχω βάλει στο Amazon είναι έκδοσης αγγλικής τράπεζας, αλλά πάντως λειτουργεί κανονικότατα (παραλαμβάνω Ελλάδα). Δεν είναι ωστόσο κάποιο ιδιαίτερα καινούργιο χαρακτηριστικό, απ' όσο θυμάμαι.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Alpha ή Πειραιώς λόγω αριθμού υποκαταστημάτων και web banking.

Μακριά από Εθνική.

Γιατί μακριά από Εθνική; Θες να το εξηγήσεις λίγο . Εγώ έχω λογαριασμό μόνο στην Εθνική και έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και με την χρεωστική και με την χρήση του i-bank. Όσο για υποκαταστήματα είναι από τις λίγες τράπεζες που έχουν τόσα πολλά. Για αγορά online ξέρω δεν γίνεται με την χρεωστική οκ. Αλλά σκέφτομαι υπάρχουν προπληρωμένες. 

Δημοσ.

Με διορθώσανε σε αυτό, είχα μείνει στο παλιό σύστημα web banking τους που ήταν ταλαιπωρία με τυπωμένους κωδικούς κτλ.

Πλέον απ' ό,τι μαθαίνω δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο ζήτημα.

Δημοσ.

οι 4 συστημικες τραπεζες (δηλ Πειραιως,Εθνικη,Αλφα,Eurobank) ειναι ολες μια χαρα. Η Πειραιως ομως απο πλευρας e-banking ειναι χαλαρα η καλυτερη. Το πιο ευχρηστο περιβαλλον με διαφορα (εχω δοκιμασει  3/4) ενω σου παρεχει και τις περισσοτερες δυνατοτητες.

Δημοσ.

οι 4 συστημικες τραπεζες (δηλ Πειραιως,Εθνικη,Αλφα,Eurobank) ειναι ολες μια χαρα. Η Πειραιως ομως απο πλευρας e-banking ειναι χαλαρα η καλυτερη. Το πιο ευχρηστο περιβαλλον με διαφορα (εχω δοκιμασει  3/4) ενω σου παρεχει και τις περισσοτερες δυνατοτητες.

Δεν το γνωρίζω της Πειραιώς γιατί δεν έχω. Πάντως το i-bank της Εθνικής που έχω εγώ έχει ανανεωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα σε λειτουργίες και σαν εμφάνιση, εχει γίνει πολύ πιο φιλικό για τον χρήστη. Και πρόσφατα έμαθα και για το simple pay που σου δίνει δυνατότητα γρήγορης πληρωμής λογαριασμών, αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Γενικά έχουν βελτιώσει πολύ την διαδικασία ebanking στην Εθνική.

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Σχετικά με το Simple Pay χρειάζεται να έχεις λογαριασμό i-bank? Και τι διαδικασία χρειάζεται για να δημιουργήσεις λογαριασμό?

Δημοσ.

Καλησπέρα Isabelle,

Απ' ότι ξέρω, όχι δεν είναι απαραίτητο να έχεις i-bank, αν και με το i-bank μπορείς να βλέπεις κατευθείαν τι ποσό αφαιρέθηκε και πότε! 

Όσο για τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού δεν είναι δύσκολο, μπες στο site του simple pay και θα δεις ότι είναι 2-3 βήματα! Νομίζω μετράει γενικά, σκέφτομαι να κάνω κι εγώ ένα λογαριασμό, γιατί με τη δουλειά δεν προλαβαίνω να πηγαίνω σε ΔΕΗ κτλ για να πληρώνω κάθε μήνα! 

Αν τελικά κάνεις λογαριασμό και το χρησιμοποιήσεις, γράψε καμιά γνώμη!

Δημοσ.

Ε μάλλον θα το δοκιμάσω γιατί πολλές φορές έχω αργήσει με την πληρωμή λογαριασμών και φοβάμαι καμια μέρα θα ξυπνήσω χωρίς ρεύμα, ιντερνετ κλπ... Γενικά δεν το έχω πολύ με ηλεκτρονικές πληρωμές και μιας και λέγεται SIMPLE pay ελπίζω να είναι κιολας !

Επειδή στο site δεν είμαι σίγουρη αν το γράφει κάπου , ξέρεις αν χρειάζεται και αυτό το μηχανηματάκι που χρησιμοποιούν πχ στο ebanking; 

Δημοσ.

Isabelle, εξαρτάται από τον τρόπο που θα επιλέξεις για να πληρώσεις. Αν θυμάμαι καλά, μπορείς είτε να συνδέσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό, είτε τη χρεωστική ή πιστωτική σου. Για την πιστωτική και την χρεωστική δεν χρειάζεσαι μηχανάκι σίγουρα, γιατί η διαδικασία είναι όπως όλες τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Για το λογαριασμό όμως το χρειάζεσαι το μηχανηματάκι και αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να έχεις και i-bank! 

Tilemaxx, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να λήξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας σε άλλη τράπεζα, εκτός κι αν εννοείς ότι απλά περιμένεις τη νέα κάρτα για τον ίδιο λογαριασμό, οπότε λογικά θα περιμένεις από την τράπεζα να σου την στείλει.

Δημοσ.

Τον Απρίλη μου λήγει η χρεωστική που έχω στην Πειραιώς, μπορώ να την αντικαταστήσω απο τώρα;

Ισως να μπορείς και απο τώρα αλλά μπορείς απλά να περάσεις απο την τράπεζα να ρωτήσεις. Αλλιώς κάποια στιγμή θα σ έρθει μια ειδοποίηση.

Isabelle, εξαρτάται από τον τρόπο που θα επιλέξεις για να πληρώσεις. Αν θυμάμαι καλά, μπορείς είτε να συνδέσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό, είτε τη χρεωστική ή πιστωτική σου. Για την πιστωτική και την χρεωστική δεν χρειάζεσαι μηχανάκι σίγουρα, γιατί η διαδικασία είναι όπως όλες τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Για το λογαριασμό όμως το χρειάζεσαι το μηχανηματάκι και αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να έχεις και i-bank! 

Δηλαδή i-bank πρέπει να κάνω οπωσδήποτε για να πληρώσω από τον λογαριασμό;  

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι η χρεωστική που έχω είναι ουσιαστικά ο λογαριασμός που έχω στην Εθνική άρα ουσιαστικά δεν είναι το ίδιο είτε κάνω μέσω i-bank είτε απλά συνδέσω την χρεωστική ;; 

Δημοσ.
Δηλαδή i-bank πρέπει να κάνω οπωσδήποτε για να πληρώσω από τον λογαριασμό;  

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι η χρεωστική που έχω είναι ουσιαστικά ο λογαριασμός που έχω στην Εθνική άρα ουσιαστικά δεν είναι το ίδιο είτε κάνω μέσω i-bank είτε απλά συνδέσω την χρεωστική ;; 

Νομίζω ότι δεν είναι ανάγκη  να έχεις i-bank... Μπορείς απλά να επιλέξεις πληρωμή με χρεωστική στο site του simple pay και να πληρώσεις κανονικά όπως όταν αγοράζεις κάτι από κάποιο e-shop... Απλά αν κάνεις i-bank, θα βλέπεις κατευθείαν τις χρεώσεις του λογαριασμού σου, αυτό είναι όλο!

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Σχετικά με το Simple Pay χρειάζεται να έχεις λογαριασμό i-bank? Και τι διαδικασία χρειάζεται για να δημιουργήσεις λογαριασμό?

Δεν έχω web banking παρ όλα αυτά να ξέρεις ότι το πιο βραβευμένο με διαφορά σύστημα web banking  είναι της Πειραιώς. Σαρώνει βραβεία όσον αφορά την χρηστικότητα του το ευχάριστο περιβάλλον του και τις δυνατότητες του . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...