Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ψάχνω ενα ups που σε περίπτωση διακοπής ρευματος για πολλή ωρα με συνέπεια να τελειώσει η μπαταρία του και να σβήσει τελείως, να έχει δυνατότητα να ΑΝΑΨΕΙ μονο του όταν ξαναέρθει το ρεύμα. Γιατί αυτό που έχω ενα apc 1500αρι του 2011 όταν ξαναέρθει το ρεύμα παραμένει σβηστο, με αποτέλεσμα συσκευές του γραφείου (φαξ, ρουτερ, PC που μένει 24/7 always on) να παραμένουν σβηστα για ...μερες μέχρι να παω στο γραφειο να πατήσω το on στο ups.

Συνήθως όταν λειπω πολλές μέρες όπως τωρα, καταργω το ups τελείως και αφηνω μονο μια προστασία πριζας ώστε σε περιπτωση διακοπής και επαναφοράς να μην χάσω το ρεύμα. Όλα ξαναξεκινουν ακόμα και το pc (το έχω ρυθμίσει στο bios).

Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα να είναι επώνυμο και η ισχύς που μου χρειαζεται είναι γύρω στα 1000va max Βασει μετρητή κατανάλωσης που έβαλα στη εξοδο του ups. Αλλά ανεβαίνω και μέχρι τα 1200-1500 που εχω τωρα για αυτονομία.

Δημοσ.

Οπως το κανεις τωρα ειναι η καλυτερη λυση και ισως ακομα καλυτερη λυση ειναι να χρησιμοποιησεις εναν σταθεροποιητη τασης για τις μερες που θα λειπεις ετσι ωστε να αναψει ξανα οταν ερθει το ρευμα.

Το ups που εχεις,σε βοηθαει να παρεις ενα backup οταν κοπει το ρευμα,μονο οταν εισαι εκει,και φυσικα να μην χτυπησουν οι δισκοι απο το ξερο shut down.Οταν δεν εισαι εκει,τελειωνει η ζωη των μπαταριων και το ups σβηνει μονο του με αναποφευκτο και παλι το ξερο shut down.

Συνυπολογιζοντας φυσικα και το μεγαλο ζορι που τραβανε οι μπαταριες.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει ups που αναβει μονο του ή με καποια εντολη,να σβηνει γινεται,και απο ποιο software θα παρει εντολη την στιγμη που ειναι και το pc σβηστο?

μονο αν εχει δικο του panel και υποστηριζει αυτη την ρυθμιση

Δημοσ.

Φαντάζομαι οτι θα υπάρχει καποιο ups που όταν έρθει παλι το ρεύμα και οι μπαταρίες του φτάσουν σε κατάσταση φόρτισης π.χ. 40% να ξανααναβει. Το δικο μου αν και σβηστο μετα την επαναφορά του ρευματος, φορτίζει τις μπαταρίες του μέχρι και 100%. Και το μονο που έχω να κανω ειναι να του παρησω το κουμπί ΟΝ.

Αλλά είναι χαζό να μην θέτει μονο του τον εααυτο του ΟΝ.Σε συστήματα Σερβερ έτσι γίνεται, με το παραμικρό τρέχει ο υπεύθυνος να δει τι κανει το ups? Ασφαλώς κάτι άλλο συμβαίνει, ίσως αγοράζουν αλλά ups "επαγγελματικά" που συνδέονται απευθείας στην ηλεκτρολογ.εγκατάσταση.

Παντως είχα πολύ παλιά ενα accupower που το εκανα αυτό που ζηταω

Δημοσ.

Φαντάζομαι οτι θα υπάρχει καποιο ups που όταν έρθει παλι το ρεύμα και οι μπαταρίες του φτάσουν σε κατάσταση φόρτισης π.χ. 40% να ξανααναβει. Το δικο μου αν και σβηστο μετα την επαναφορά του ρευματος, φορτίζει τις μπαταρίες του μέχρι και 100%. Και το μονο που έχω να κανω ειναι να του παρησω το κουμπί ΟΝ.

Αλλά είναι χαζό να μην θέτει μονο του τον εααυτο του ΟΝ.Σε συστήματα Σερβερ έτσι γίνεται, με το παραμικρό τρέχει ο υπεύθυνος να δει τι κανει το ups? Ασφαλώς κάτι άλλο συμβαίνει, ίσως αγοράζουν αλλά ups "επαγγελματικά" που συνδέονται απευθείας στην ηλεκτρολογ.εγκατάσταση.

Παντως είχα πολύ παλιά ενα accupower που το εκανα αυτό που ζηταω

Και παλι,πιθανοτατα τα μεγαλα και ακριβα ups οταν ξανακαταλαβουν ταση δικτυου να αναβουν.

Θα ειναι υψηλο ομως το κοστος αγορας

Καθως επισης,οσα μεγαλα ups θυμαμαι οτι εβαζες ρευμα εισοδου και ξεκιναγαν χωρις να πατησεις το οn,ξεκιναγαν απλα αλλα δεν γινονταν online που σημαινει οτι δεν εδιναν καν ταση εξοδου να τροφοδοτησουν συσκευες,επρεπε να πατησεις το on για να γυρισει το ρελε και να γινει online

Δημοσ.

Δεν εχω τσεκάρει πότε αν μπορεί να εκκινήσει ενα ups μετά από πολύωρη διακοπή ρεύματος, το κουμπί πάντως ειναι μόνιμα πατημένο αρα στην επαναφορά πρέπει κανονικά να λειτουργήσει.

Θα το τσεκάρω κάποια στιγμή να δω τι παιζει

ΥΓ Πάντως και ετσι να ειναι με ενα απλο κυκλωματάκι πιστευω να μπορεί να γινει

Δημοσ.

Tα κουμπια στα περισσοτερα ups δεν εινα διακοπτες on/off αλλα push buttons,οποτε δεν την κραταει την εντολη.

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση οτι κάνεις λάθος, ειναι μεν push buttons αλλά μένουν μεσα η εξω σταθερά, οn/off δηλαδη

Δεν ειμαι κοντα στο ups για αυτό εχω τις αμφιβολίες μου

επιφυλάσσομαι.

Tα κουμπια στα περισσοτερα ups δεν εινα διακοπτες on/off αλλα push buttons,οποτε δεν την κραταει την εντολη.

Δημοσ.

Oταν θα πρεπει να κρατας το κουμπι πατημενο για 4-5 δευτερολεπτα μεχρι να ακουσεις το μπιπ για να σβησει,σημαινει οτι ειναι push button και οτι δεν εχει σκαλα on/off.Καποια μικρα mge για παραδειγμα εχουνε κανονικα ενα μεγαλο εξαπινο διακοπτη on/off.

Εξαρταται το μηχανημα.

Δημοσ.

Πάντως είναι γελοίο όλα τα PC να έχουν στο BIOS τους την επιλογή "PWR Button ON" after Power failure , και τα UPS με τα σουπερ ντούπερ κυκλώματα, να κάθονται να φορτίζουν τις μπαταρίες τους σαν τους.... άκες μεχρι και 100% και να μήν ξεκινούν. 

Ηδη ψάχνω ανταλλακτικές μπαταρίες για το παλιό μου accupower του 2005, που το αντικατέστησα με το "πολύ καλό και ποιοτικό" APC που δεν κάνει την δουλειά του  : έπεσε το ρεύμα το κράτησε , εξαντλήθηκαν οι μπαταρίες και μετά σε ΚΡΑΤΑΩ ΣΒΗΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ...., 

Αν δεν είχα UPS θα είχα ρεύμα στο fax και στα υπόλοιπα μηχανήματά μου, άντε τώρα μετά τις διακοπές να πάω να πατήσω το μαγικό κουμπάκι.....,

Δημοσ.

Αναλογως το μηχανημα.Συνηθως τα μεγαλα εχουν push button και γι αυτο ακους ενα πολυ παρατεταμενο σπαστικο σφυρηγμα μεχρι να σβησουν

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι το APC σου δεν υποστηρίζει αυτό που θες; Το έχεις συνδέσει με usb/σειριακή στον υπολογιστή σου;

Εγώ θυμάμαι σε ένα APC Smart-UPS του 2002 που είχε σειριακή θύρα, ότι έμπαινα με command prompt στο μενού του UPS και από εκεί διάλεγα αν ήθελα να ανάβει μόλις επανέρχεται το ρεύμα (και μάλιστα είχε και επιλογές, π.χ. να ανάβει αμέσως μόλις επανέρχεται το ρεύμα ή μετά από κάποια λεπτά).

• Like 1
Δημοσ.

Έχει usb αλλά δεν το έχω ψάξει. Το έχω και κάπως μακρια απο το pc , αν είναι έτσι θα το κοιτάξω και θα ανεβασω πληροφορίες .

• Like 1
Δημοσ.

Εχω Ενα UPS Gtec 1500VA Το Οποιο Μετα Απο Διακοπη Και Αδειασμα Της Μπαταριας Εντελος.Οταν Ηρθε Το Ρευμα Αναψε Αυτοματα,Οποτε Πιστευω Οτι Σου Κανει

https://www.skroutz.gr/s/296862/G-Tec-PC615-1500VA.html

http://www.bestprice.gr/item/2150444910/g-tec-pc615-1500va.html?qid=2_l74PB7G9u_10edb&seq=2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...