pavlinara Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Σε ποια εκκλησία κοντά; Άγιος Χριστόφορος,αγία μαρινα,αγία βαρβαρα η αγια φωτεινή; Αν ειναι κοντά στον χριστοφορο ειναι ωραια περιοχή και ήσυχη. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2014 από pavlinara 1
aGka8l Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 ωραιο σκεπτικο και μπράβο αλλα θα δεις πως με τετοια τιμη στο καφε δε θα βγαινεις και τοσο , δε ξερω τι παιζει εκει αλλα το ενδεχομενο να σκασει μετα απο ενα μηνα κανας τυπος και να σ πει φιλαρακι ειμαι ο ταδε, απο δω και περα οτι θες θα με παιρνεις τηλεφωανι , δεν εισαι καλα?θα μ κανεις τηλ , Θες να κλεισεις και βλεπεις εναν παραξενο?θα μ κανεις τηλ, ηρθε ενας μεθυσμενος και δε σε πληρωνει? θα μ κανεις τηλ και που σε τζαμπα επειδη ειμαι καλο παιδι 3 κατοσταρικα τον μηνα θα μ δινεις το χεις σκεφτει?
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Καλά αυτό το περιστατικό που αναφέρεις μπορεί να συμβεί στο 80-90% του κάθε καταστήματος, δεν αποτελεί αιτία να μην ανοίξει κάποιος κάτι.
zio10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δεν είναι μόνο η άδεια του δήμου, είναι και η άδεια λειτουργίας. Έχετε δει καφεκοπτεία να πουλάν και καφέδες στο χέρι και να σερωίρουν τραπέζια; Δεν ξέρω, εγώ δεν έχω δει. Με γλυκά κουταλιού νομίζω προς καφεζαχαροπλαστείο θα πάει η άδεια, μήπως τότε θα πρέπει να προσφέρει αναγκαστικά το μαγαζί και άλλου είδους γλυκά; Το έχει ψάξει με τις άδειες λειτουργίας τι παίζει και τι μπορεί να ανοίξει; Επίσης, πριν τρία χρόνια τουλάχιστον, είχε βγει μια μαλακία ρύθμιση, που ο αριθμός αδειών που δίνει ο δήμος για καφέ ήταν περιορισμένος. Αν πχ είχε 200 καφέ ο δήμος και 200 άδειες, αν ήθελε κάποιος να ανοίξει το 201ο δεν μπορούσε. Ακόμα και να έκλεινε κάποιος από τους 200, και πάλι δεν μπορούσε άλλος να ανοίξει, αν πχ η γειτονιά έχει και άλλα καφέ. Με λίγα λόγια γλίψιμο και παρακαλητό. Επίσης, αν το μαγαζί ήταν πριν σαν καφέ νοικιασμένο, η άδεια του καφέ έμενε σε ισχύ για έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του νοικιάρη. Αν στο μεταξύ δεν ανοίξει ξανά το μαγαζί, μετά την έλευση του χρόνου χάνεται η άδεια και το μαγαζί υπόκειται στην κατάσταση που περιέγραψα πριν. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, πριν τρία χρόνια αυτό συνέβαινε όμως. Μνημόσυνα ξέχνα τα αν έχει δική της αίθουσα η εκκλησία. Αν δεν έχει και τα σκέφτεσαι να τα κυνηγήσεις, πάλι θα πρέπει να δεις τι παίζει με την άδεια λειτουργίας γιατί σε μνημόσυνα σερβίρουν και κουλουράκια. Μην το θεωρείς δεδομένο, δες με κάθε είδους άδεια τι μπορεί να σερβίρει το κατάστημα. Σκέψου και το ενδεχόμενο να μην πιάσει με γλυκά κουταλιού και να σκεφτείς μετά από 3-4 μήνες αντιπ να το κλείσεις άρωμ άρων πχ να προσθέσεις σάντουιτς, τυρόπιτες, γλυκά, κρέπες κτλ. Γι'αυτό επιμένω με την άδεια λειτουργίας τόσο. Δύο άτομα με 16 τραπέζια ξέχνα το. Μόνο αν το έχετε ανοιχτό 10ωρο, άντε 12ωρο και πάλι σακατεμός. Οπωσδήποτε θα χρειαστείς τουλάχιστον δύο άτομα ακόμα. Ένας ταμείο και φτιάξιμο καφέδες, ο άλλος σερβίρισμα. Και το προσωπικό θέλει και ρεπό, ενώ εσύ θα το έχεις ανοιχτό όλες τις μέρες της βδομάδας. Αν δε θέλεις να είναι ανοιχτό και περισσότερες ώρες, αναγκαστικά περισσότερο προσωπικό. Μια επιλογή μπορεί να είναι το self service, οπότε και οι δυο στο ταμείο και φτιάξιμο παραγγελιών και ο πελάτης πάει μόνος στο τραπέζι και κάθεται. Θα έχεις αρκετούς τζαμπατζήδες όμως έτσι, πχ θα έρχονται 2-3 άτομα και θα παραγγέλνει κάτι μόνο ο ένας ενώ θα πιάνουν 3 καρέκλες και μετά θα πρέπει να καθαρίζεις τις θέσεις τους και το τραπέζι που θα έχουν λερώσει, στραβώσει, μετακινήσει κτλ. Αλλά και self service πάλι θα αναγκαστείς να προσλάβεις ακόμα ένα άτομο. Περισσότερο θα κουραστεί η σύζυγος που θα έχει και καθάρισμα μαγαζιού και σπιτιού, πολύ σπάνια άντρας να αναλαμβάνει τις δουλειές το ίδιο καλά με τη σύζυγο. Συνήθως απλά βοηθάνε. Δεν ξέρω αν έχετε παιδιά ή αν σκοπεύετε να κάνετε. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν κατά 500%. Για το ΤΕΒΕ είναι 900 το δίμηνο για τους παλιούς. Για κάποιον που ξεκινά τώρα είναι 450, δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα όμως. Σίγουρα δεν συμφέρει να είστε και οι δυο γραμμένοι στο ΤΕΒΕ, θα σας σκίσει. Ο ένας θα πρέπει να δηλωθεί υπάλληλος του άλλου στο ΙΚΑ. Μπορείς βέβαια να το διακινδυνεύσεις ανασφάλιστος ο ένας, αλλά σε περίπτωση ελέγχου δεν έχω ιδέα πόσο πάει το μαλλί. Επίσης βιβλιάριο υγείας για όλο το προσωπικό που θα σερβίρει, ετοιμάζει. Α έχω ξεχάσει κάτι θα συμπληρώσω κάποια άλλη στιγμή Χρήσιμο μήνυμα. Γενικά, υπάρχουν καφεκοπτεία που σερβίρουν και καφέ (πχ coffee island και άλλα όχι αλυσίδες) οπότε άδεια πρέπει να βγαίνει. Το άλλο σημαντικό με την άδεια είναι αν θα φτιάχνεις πράγματα μέσα στο μαγαζί ή αν θα πουλάς μόνο. Εκεί αλλάζουν αρκετά τα πράγματα, αν χρειάζεσαι παρασκευαστήριο δηλαδή. Αν πουλάς μόνο έτοιμα δεν υπάρχει θέμα απ'ο,τι ξέρω. Αυτό με τον περιορισμένο αριθμό αδειών πρώτη φορά το ακούω! Που έγινε? Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον που να μη πήρε άδεια για τέτοιο μαγαζί επειδή τελειώσανε οι άδειες! 2
GreyHorse Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Χρήσιμο μήνυμα. Γενικά, υπάρχουν καφεκοπτεία που σερβίρουν και καφέ (πχ coffee island και άλλα όχι αλυσίδες) οπότε άδεια πρέπει να βγαίνει. Το άλλο σημαντικό με την άδεια είναι αν θα φτιάχνεις πράγματα μέσα στο μαγαζί ή αν θα πουλάς μόνο. Εκεί αλλάζουν αρκετά τα πράγματα, αν χρειάζεσαι παρασκευαστήριο δηλαδή. Αν πουλάς μόνο έτοιμα δεν υπάρχει θέμα απ'ο,τι ξέρω. Αυτό με τον περιορισμένο αριθμό αδειών πρώτη φορά το ακούω! Που έγινε? Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον που να μη πήρε άδεια για τέτοιο μαγαζί επειδή τελειώσανε οι άδειες! Δυτική Θεσσαλονίκη πριν τρία χρόνια σε εμάς όταν έφυγε ο νοικιάρης. Δεν ξέρω αν ήταν φαεινή ιδέα μόνο του δικού μας δημάρχου ή γενικά ισχύει και αν κατά πόσο ισχύει ακόμα. 1
mpikoulini Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Καλημέρα σε όλους, Μαγδαληνή αυτό που λες ήταν η πρώτη μου ιδέα για νεανικό καφενείο επειδή έχει πολλούς φοιτητές. Αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να προσδιορίσω την ταυτότητα του μαγαζιού, δηλαδή πέρα από τούς παραδοσιακούς καφέδες θα έχει και ρετσίνες και έτσι η όχι...; Έχεις να προτείνεις κάτι......; Παυλινάρα το μαγαζί είναι κοντά στην εκκλησία του Αγίου Χριστόφορου δηλαδή σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της Τούμπας. Για ένα στιλ μαγαζί όπως προτείνει η Μαγδαληνή τι κεφάλαιο απαιτείται ; Ευχαριστώ
mpikoulini Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Επίσης Μαγδαληνή το μαγαζί διαθέτει ήδη αυτά τα νάιλον που αναφέρεις που κατεβαίνουν και κλείνουν τον χώρο....Αλλά εκτός αυτού είμαι διατεθειμένος να το κάνω και με τζαμαρία πλέξι γκλάς.
magdalhnh Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Συν τους καφέδες, αν το κάνεις νεανικό καφενείο, θα πρέπει να έχεις ουζο, τσίπουρο ( καλό είναι να πέρνεις χύμα ) ρετσίνα, μπύρα + ένα-δυο μεζέδες ( ποικιλία δικιά σου ) που ταιριάζει με το καθένα. Αν δεν έχεις άκρες για τσίπουρο, έχω φίλο που κάνει πολύ καλό δικό του και μπορώ να σε φέρω σε επαφή, αν θελήσεις. Το πόσο θα σου στοιχίσει όμως για να το κάνεις νεανικό καφενείο, προσωπικά δεν έχω ιδέα. Το ότι είναι σε ήσυχη γειτονία το μαγαζί, αυτό είναι ένα μείον. Εκεί μένουν περισσότερο μόνιμοι κάτοικοι, οικογένειες. 1
mpikoulini Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Συμφωνώ απόλυτα για την ησυχία , γι αυτό και άλλα Ρότα προς καφεκοπτείο.... βεβαία αν γίνει στέκι θα σαρώνει.... αλλά είναι ρίσκο....πιο πολύ λόγω γειτονιάς...είναι πολύ οικογενειακή γειτονιά....Όσο για το τσιπουράκι όπως είπαμε είμαι από επαρχία και έχουμε το δικό μας το σπιτικό....Αλλά δεν θα με χαλούσε να παίρνω και από αλλού αν είναι καλό....οπότε αν σε χρειαστώ θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ..... Γι αυτό με ενδιαφέρει να ανοίξω κάτι και συνεταιρικά ..... Με κάποιον που να ξέρει την περιοχή ....να έχει 20 γνωστούς ......να ξέρει τι πρέπει να προσφέρουμε τι λείπει....
nickarmy Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 συνεταιρικά ..... Με κάποιον που να ξέρει την περιοχή ....να έχει 20 γνωστούς ......να ξέρει τι πρέπει να προσφέρουμε τι λείπει.... συνήθως έρχονται στα μαχαίρια (εδώ χρόνια γνωστοί τσακώνονται μη πω αδέλφια..) 2
livewire Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 mpikoulini, είσαι στην ευτυχή θέση να ξεκινήσεις κάτι χωρίς τη βοήθεια κανενός και σκέφτεσαι να βάλεις συνέταιρο??? Μέγα λάθος. Πέστε με τα μούτρα στη δουλειά 1-2-3 μήνες, μέχρι να ξεκαθαρίσει η δυναμική του μαγαζιού και σιγά σιγά διαμορφώνετε τα ωράρια όπως σας βολεύει και αν χρειάζεστε βοήθεια, παίρνετε μια υπάλληλο για το σέρβις και τη λάντζα. Αν οι ανάγκες σας είναι στην παραγωγή, μπορείτε να πάρετε ένα αρσενικό Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του υπαλλήλου θα γίνει και με γνώμονα τη δυνατότητά του να φέρει κόσμο(να μένει στη γειτονιά , πχ.). Επίσης, καλό θα είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι η ύπαρξη του υπαλλήλου έχει το νόημα της υποστήριξης του μαγαζιού στις ώρες αιχμής και όχι της αντικατάστασης των ιδιοκτητών για να μπορούν εκείνοι να αράζουν/βολτάρουν/μπανιαρίζονται στη Χαλκιδική. Εκτός του ζητήματος της εμπιστοσύνης, η απουσία του ιδιοκτήτη από το μαγαζί δίνει την εικόνα της εγκατάλειψης. Καλές δουλειές εύχομαι. Το concept που έχετε κατά νου μου αρέσει. 1
mpikoulini Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ livewire και εσένα και όλους τους άλλους πραγματικά είναι χρήσιμες όλων σας η γνώμη. Είμαι ανοιχτός να ακούσω τα πάντα να πάρω ιδέες.
Mau-Maus Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 εγω προτεινω να συνεχισετε την συζητηση εδω με τον φιλο σου , εξαλου και τα δυο μαγαζια δικα σου ειναι ! και αν ανοιξεις και τριτο μαγαζι εδω στο φορουμ και στο κλειδωσουν,να εχεις αυτο εδω σαν All Around μαγαζι υποστηριξης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα