Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας κυριοι και κυριες.

Επεσα θυμα βιας στο σπιτι μας απο τον αδερφο μου και φερω ελαφρα τραυματα. Ειμαστε και οι δυο ενηλικοι. Δεν ανταπεδωσα με βια ομως αν δε κανω κατι θα επαναληφθει παρομιο συμβαν και πιθανως με βαρυτερο τροπο.

Σκοπευω να παω στην αστυνομια. Απο τηλεφωνο μου ειπαν οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι μηνυση και δε θα χρειαστει να πληρωσω κατι. Αυτο σημαινει δικαστηρια; Τι προτεινετε να κανω;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν είστε θύμα:

• Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900. Δηλώστε την κακοποίηση και ζητήστε προστασία.
  • Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε μήνυση.
  • Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.
  • Εάν πάτε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μη διστάσετε να πείτε την αλήθεια για το τι σας συνέβη.

Δημοσ.

Γεια σας κυριοι και κυριες.

Επεσα θυμα βιας στο σπιτι μας απο τον αδερφο μου και φερω ελαφρα τραυματα. Ειμαστε και οι δυο ενηλικοι. Δεν ανταπεδωσα με βια ομως αν δε κανω κατι θα επαναληφθει παρομιο συμβαν και πιθανως με βαρυτερο τροπο.

Σκοπευω να παω στην αστυνομια. Απο τηλεφωνο μου ειπαν οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι μηνυση και δε θα χρειαστει να πληρωσω κατι. Αυτο σημαινει δικαστηρια; Τι προτεινετε να κανω;

Είσαι σίγουρος οτι δεν πληρώνεις κάτι; Για να κάνεις μήνυση πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ και κάτι άλλες παπαριές 1-2 ευρώ, αυτά μέχρι πέρσι το καλοκαίρι που είχα ρωτήσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αν άλλαξε κάτι ως προς το παράβολο για μήνυση ας το πεί κάποιος καλύτερα ενημερωμένος.

Δημοσ.

Τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα καταφέρεις όσον αφορά την άσκηση βίας πηγαίνοντας στην αστυνομία;

Καταρχήν IANAL και για σοβαρά θέματα θα πρέπει απαραίτητα να μιλήσεις με δικηγόρο.

Το μέλος της οικογένειας το οποίο προξενεί σε άλλο μέλος αυτής σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του, υπό την έννοια του εδαφίου α' της παρ. 1 του άρθρου 308 του Ποινικού Κώδικα, ή με συνεχή συμπεριφορά προξενεί εντελώς ελαφρά κάκωση ή βλάβη της υγείας του, με την έννοια του εδαφίου β' της παραπάνω διάταξης, τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός έτους.

Η περίπτωσή σου όπως το λες θα είναι "ελαφρά κάκωση", το οποίο όπως το διαβάζω εγώ σημαίνει ότι δε θα συμβεί τίποτα επειδή είναι πρώτη φορά, ενδεχομένως με την εξαίρεση κάποιου χρηματικού προστίμου για ηθική βλάβη (αναφέρεται παρακάτω).

Οπότε, όσον αφορά το να μη ξαναβγούν τα μαχαίρια, το μόνο πλεονέκτημα του να πας στην αστυνομία είναι ότι ο αδερφός σου θα ξέρει πως είσαι ικανός και πρόθυμος να το κάνεις. Είναι αυτό αρκετό για να τον εμποδίσει να το ξανακάνει; Προσωπικά αμφιβάλλω.

Η άποψή μου: ο ιδιοκτήτης του "σπιτιού μας" πρέπει να ξεκαθαρίσει στον αδερφό σου πως αν δε ζητήσει άμεσα και ειλικρινά συγγνώμη ή αν ξαναγίνει κάτι παρόμοιο, ο αδερφός θα πρέπει να βρει αλλού να κοιμάται. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δε μπορεί ή δε θέλει να το κάνει αυτό μπορεί κάλλιστα να ξανασυμβεί το ίδιο ή χειρότερο περιστατικό. Στην οποία περίπτωση νομίζω ότι καλύτερα για σένα θα ήταν να φύγεις από το σπίτι με δική σου πρωτοβουλία.

• Like 1
Δημοσ.

Γονείς, μπάτσοι, μπάτσοι, 166.

Οι άνθρωποι που προτείνω να μιλήσεις για κάθε φορά άσκησης βίας, κατά σειρά.

Εκτός αν είσαι κοπέλα, εκεί αφαιρούμε τα πρώτα 3 αν είσαι σε σχέση.

Δημοσ.

Για να μπορείς να αποδείξεις αυτό που λες, χρειάζεσαι ιατρική γνωμάτευση απο νοσοκομείο για ανάλογη χρήση. Επίσης χρειάζεσαι και μάρτυρες οι οποίοι θα στηρίξουν τον ισχυρισμό σου σχετικά με το ποιός σε χτύπησε.

Δημοσ.

Ειμαι ο μονος που μου φαινεται εξαιρετικα κουλο? Συνηθως σε θεματα οικογενειακης βιας ο αντρας δερνει την γυναικα

η τα παιδια του. Αδερφος να δερνει αδερφη η ακομα χειροτερα αδερφο οταν και οι δυο ειναι ενηλικες δεν το εχω

ξανακουσει...

Δημοσ.

Ειμαι ο μονος που μου φαινεται εξαιρετικα κουλο? Συνηθως σε θεματα οικογενειακης βιας ο αντρας δερνει την γυναικα

η τα παιδια του. Αδερφος να δερνει αδερφη η ακομα χειροτερα αδερφο οταν και οι δυο ειναι ενηλικες δεν το εχω

ξανακουσει...

Just for the record, η θεία μου έδερνε τον άντρα της και χώρισαν.

• Like 2
Δημοσ.

Αδερφος να δερνει αδερφη η ακομα χειροτερα αδερφο οταν και οι δυο ειναι ενηλικες δεν το εχω ξανακουσει...

Και γω δεν είχα ξανακούσει να πηγαίνει κάποιος στο σπίτι του κανίβαλου για να φαγωθεί με δική του θέληση, μέχρι που το άκουσα.

Δημοσ.

Οι γονεις δε κανουν κατι το ιδιαίτερο το πολυ πολυ να του πουν δυο κουβεντες. Βεβαια αν ειχα κανει εγω κατι τετοιο τωρα θα σας εγραφα απο το wifi του δημου.

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανω κατι αλλιως θα επαναληφθει γιατι θα νομιζει οτι με εχει του χεριου του. Ηδη νομιζει οτι ειμαι "δειλος" "αδελφη" κλπ επειδη δεν τον εχω σπασει στο ξυλο αλλα εχω μαρτυρα στο συμβαν και ειναι υπερ μου που δεν αντεδρασα βιαιως. Επισης παρομιο συμβαν ειχε γινει και με τον αλλο αδερφο και την αδερφη μου και ενεπλακησαν αστυνομιες οποτε δεν θα ερθει ταμπλας στην οικογενεια.

Φυσικα δεν στοχευω σε δικαστηρια και αποζημιωσεις. Μονο απλες συστασεις για να κατσει στη θεση του. Αν το επαναλαβει τοτε μαλλον θα πρεπει ετσι και αλλιως να επεμβει αυτεπαγγελτως (υποθετω) η αστυνομια γιατι προκειται για δημοσιο κινδυνο και πιθανοτατα ψυχοπαθες ατομο. 

Γιατι μονο ψυχοπαθης μπορει να χαρακτηριστει καποιος ο οποιος θελει να χρησιμοποιει αποκλειστικα ενα αντικεινο κοινης χρησης που δε του ανοικει κι ολας και αν θελεις να το χρησιμοποιησεις κι εσυ στο πεταει στο κεφαλι.

Δημοσ.

Ρε παιδια μην ανοιγεται τετοια θεματα , αυτα ειναι πολυ σοβαρα πραγματακια δεν ειναι αστεια

παρτε ενα τηλ εδω 800 11 88881 χωρις χρεωση και μιληστε σε καποιον ειδικο μην αφηνετε  να σας συμβουλεψει η να σας τρολλαρει ο καθενας  (15χρνος ισως) εδω , προστατεψτε λιγο την ψυχουλα σας κριμα  ειναι ..

• Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...