Thessalonikios200 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 οταν το θελουμε για ψυξη να εχουμε τα πτερυγια σε οριζοντια θεση και στη χαμηλοτερη ενταση ενω για θερμανση τα πτερυγια προς τα κατω και ενταση στο φουλ(για να μην πηγαινει με το καλησπερα ο ζεστος αερας στο μετρητη θερμοκρασιας που βρισκετε στο πανω μερος του κλιματιστικου και κλεινει προωρα χωρις να εχει πραγματικα ζεστανει ο χωρος). *εκτος και αν εχει 2ο μετρητη θερμοκρασιας το χειριστηριο οπως με διορθωσε στο προηγουμενο θεμα ενας φιλος οποτε τοτε δεν κλεινει προωρα. http://www.insomnia.gr/topic/530362-τι-air-condition-να-παρω-μονο-για-ψυξη/?p=53227860 ΕΤσι τα εχω αρα τα εχω σωστα.Δε νομιζω να εχει 2 θερμοστατες το δικο μου διοτι ειναι απλο μοντελο αρα οκ.
Danbo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Εμενα η αδελφη μου το βαζει παντα στους 18 βαθμους το καλοκαιρι.. Υπαρχει προβλημα σε αυτη τη θερμοκρασια ή μηπως δημιουργει καποιο προβλημα στο κλιματιστικο ας πουμε?
caution Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Πρόβλημα δεν θα υπάρχει, απλά θα βαράει 100%άρια συνέχεια η μονάδα, γιατί 18 δεν μπορείς να πιάσεις σε Ελληνικό καλοκαίρι, ότι μόνωση και να 'χεις... Λογικά θα τα τινάξει λίγο πιο σύντομα απ' ότι αν το έβαζες σε μία επιτεύξιμη θερμοκρασία, εικάζω.
Thessalonikios200 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Πρόβλημα δεν θα υπάρχει, απλά θα βαράει 100%άρια συνέχεια η μονάδα, γιατί 18 δεν μπορείς να πιάσεις σε Ελληνικό καλοκαίρι, ότι μόνωση και να 'χεις... Λογικά θα τα τινάξει λίγο πιο σύντομα απ' ότι αν το έβαζες σε μία επιτεύξιμη θερμοκρασία, εικάζω. Αρα εγω που ειμαι ρετιρε και το εχω στους 26 ( δεν τους πιανει ποτε!) θα εχω τα ιδια αποτελεσματα με καποιον που το εχει μονιμως στους 18 ;
Dare-Devil Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 οταν το θελουμε για ψυξη να εχουμε τα πτερυγια σε οριζοντια θεση και στη χαμηλοτερη ενταση ενω για θερμανση τα πτερυγια προς τα κατω και ενταση στο φουλ(για να μην πηγαινει με το καλησπερα ο ζεστος αερας στο μετρητη θερμοκρασιας που βρισκετε στο πανω μερος του κλιματιστικου και κλεινει προωρα χωρις να εχει πραγματικα ζεστανει ο χωρος). *εκτος και αν εχει 2ο μετρητη θερμοκρασιας το χειριστηριο οπως με διορθωσε στο προηγουμενο θεμα ενας φιλος οποτε τοτε δεν κλεινει προωρα. http://www.insomnia.gr/topic/530362-τι-air-condition-να-παρω-μονο-για-ψυξη/?p=53227860 Είσαι καλός μαθητής τελικά !! Σου βάζω άριστα !! Αρα εγω που ειμαι ρετιρε και το εχω στους 26 ( δεν τους πιανει ποτε!) θα εχω τα ιδια αποτελεσματα με καποιον που το εχει μονιμως στους 18 ; Η όλη φάση μου λέει ότι πολύ πιθανόν έκανες λάθος επιλογή κλιματιστικού για τον χώρο σου ! Αν το κλιματιστικό έχει περάσει απο Service ( οπότε όποια βλάβη είχε αν είχε είναι παρελθόν) τότε για μένα έχεις κάνει λάθος επιλογή κλιματιστικου. 1
Thessalonikios200 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Είσαι καλός μαθητής τελικά !! Σου βάζω άριστα !! Η όλη φάση μου λέει ότι πολύ πιθανόν έκανες λάθος επιλογή κλιματιστικού για τον χώρο σου ! Αν το κλιματιστικό έχει περάσει απο Service ( οπότε όποια βλάβη είχε αν είχε είναι παρελθόν) τότε για μένα έχεις κάνει λάθος επιλογή κλιματιστικου. Σερβις ; Δεν μιλησα καν για σερβις . Απλα το καναμε συντηρηση ! Δηλαδη καθαρισμα απο τεχνικο κλπ. Το κλιμα ειναι 2,5 ετων και ειναι σχεδον καινουριο,το χειμωνα δεν δουλευει καν! Γιατι λες οτι εκανα λαθος επιλογη ;
Dare-Devil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Σερβις ; Δεν μιλησα καν για σερβις . Απλα το καναμε συντηρηση ! Δηλαδη καθαρισμα απο τεχνικο κλπ. Το κλιμα ειναι 2,5 ετων και ειναι σχεδον καινουριο,το χειμωνα δεν δουλευει καν! Γιατι λες οτι εκανα λαθος επιλογη ; Απ ότι καταλαβα το κλιματιστικό σου δυσκολεύεται να πετύχει μια σωστή θερμοκρασία στο χώρο και αναγκάζεσαι να το βάζεις χαμηλά κάτω απο 25 βαθμούς για να πετύχει μια θερμοκρασία με το ζόρι 26 . Αυτο δηλώνει λάθος επιλογή μεγέθους κλιματισιτκού για τον χώρο. Service ή συντήρηση το ίδιο είναι. Μια συντήρηση δεν είναι μόνο ο καθαρισμός της μονάδας αλλα δεκάδες αλλα πράγματα που πολλοί ψυκτικοί δεν τα κάνουν επειδή βαριούνται συν ότι συντηρήσεις των 15-20 ευρώ που βλέπεις σε προσφορές σε groupon κτλ είναι απλοί καθαρισμοί και όχι όλο το πακέτο συντήρησης . (Μέτρηση ρευμάτων μέτρηση πιέσων έλεγχο ψυκτικού υγρού κ.α) Το τι κλιματιστικό θα βάλεις σε ένα χώρο δεν πάει με τα τετραγωνικά. Αυτός είναι ενας μπακαλίστικος τρόπος και όχι αποτελεσματικός για την επιλογή του ιδανικού κλιματιστικού και καθόλου επαγγελματικός τρόπος. Η σωστή επιλογή κλιματισιτκού γίνεται με τον έλεγχο απωλειών ενός χώρου οπότε βάση των απωλειών και κάποιων άλλων παραμέτρων επιλέγεις και κλιματιστικό (απόδοση σε btu ) Για να καταλάβεις πολύ απλά . Θεωρητικά και εντελώς μπακαλίστικα ενας χώρο τυπικός 35 τ.μ θέλει 18 άρι κλιματιστικό. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις ίδιου χώρου σε τετραγωνικά να θέλει 9άρι και μπορεί ακόμα και να είναι μεγάλο για τον χώρο
lary7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Αρα εγω που ειμαι ρετιρε και το εχω στους 26 ( δεν τους πιανει ποτε!) θα εχω τα ιδια αποτελεσματα με καποιον που το εχει μονιμως στους 18 ; To ρετιρε ειναι δικο σου ή νοικιαζεις; Διοτι οτι και να κανεις με αμονωτη τσιμεντοπλακα απο επανω λυση δεν θα βρεις, καλυτερα να δωσεις λιγα φραγκα στην μονωση παρα σε νεο μηχανημα.
Thessalonikios200 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 To ρετιρε ειναι δικο σου ή νοικιαζεις; Διοτι οτι και να κανεις με αμονωτη τσιμεντοπλακα απο επανω λυση δεν θα βρεις, καλυτερα να δωσεις λιγα φραγκα στην μονωση παρα σε νεο μηχανημα. Νοικιαζω .Εχει μονωση απανω κανονικα δεν ειναι θεμα αυτο,απλα το χτυπαει ΟΛΗ την ημερα ο ηλιος το σπιτι αυτο ειναι το κακο !!!! Απ ότι καταλαβα το κλιματιστικό σου δυσκολεύεται να πετύχει μια σωστή θερμοκρασία στο χώρο και αναγκάζεσαι να το βάζεις χαμηλά κάτω απο 25 βαθμούς για να πετύχει μια θερμοκρασία με το ζόρι 26 . Αυτο δηλώνει λάθος επιλογή μεγέθους κλιματισιτκού για τον χώρο. Service ή συντήρηση το ίδιο είναι. Μια συντήρηση δεν είναι μόνο ο καθαρισμός της μονάδας αλλα δεκάδες αλλα πράγματα που πολλοί ψυκτικοί δεν τα κάνουν επειδή βαριούνται συν ότι συντηρήσεις των 15-20 ευρώ που βλέπεις σε προσφορές σε groupon κτλ είναι απλοί καθαρισμοί και όχι όλο το πακέτο συντήρησης . (Μέτρηση ρευμάτων μέτρηση πιέσων έλεγχο ψυκτικού υγρού κ.α) Το τι κλιματιστικό θα βάλεις σε ένα χώρο δεν πάει με τα τετραγωνικά. Αυτός είναι ενας μπακαλίστικος τρόπος και όχι αποτελεσματικός για την επιλογή του ιδανικού κλιματιστικού και καθόλου επαγγελματικός τρόπος. Η σωστή επιλογή κλιματισιτκού γίνεται με τον έλεγχο απωλειών ενός χώρου οπότε βάση των απωλειών και κάποιων άλλων παραμέτρων επιλέγεις και κλιματιστικό (απόδοση σε btu ) Για να καταλάβεις πολύ απλά . Θεωρητικά και εντελώς μπακαλίστικα ενας χώρο τυπικός 35 τ.μ θέλει 18 άρι κλιματιστικό. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις ίδιου χώρου σε τετραγωνικά να θέλει 9άρι και μπορεί ακόμα και να είναι μεγάλο για τον χώρο Φιλε καταλαβα τι λες ευχαριστω για την απαντηση και συμφωνω σε ΟΛΑ ομως το κλιμα μας το εκαναν δωρο.
Dare-Devil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Νοικιαζω .Εχει μονωση απανω κανονικα δεν ειναι θεμα αυτο,απλα το χτυπαει ΟΛΗ την ημερα ο ηλιος το σπιτι αυτο ειναι το κακο !!!! Φιλε καταλαβα τι λες ευχαριστω για την απαντηση και συμφωνω σε ΟΛΑ ομως το κλιμα μας το εκαναν δωρο. Τότε φίλε πάω πάσο !!! Αφου είναι δωράκι τότε μην μιλάς καθόλου !
Thessalonikios200 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Τότε φίλε πάω πάσο !!! Αφου είναι δωράκι τότε μην μιλάς καθόλου ! δεν μιλαω απλα ελεγα μηπως με βοηθησετε για το πως να το λειτουργω κλπ.
Dare-Devil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 δεν μιλαω απλα ελεγα μηπως με βοηθησετε για το πως να το λειτουργω κλπ. Περσίδες οριζόντιες προς πάνω στην ψύξη και περσίδες κάτω εντελώς στην θέρμανση .Ετσι ο αισθητηρας θερμοκρασίας θα διαβάζει σωστά τον χώρο . Ε απο κει και πέρα θερμοκρασία χειριστηρίου για να έχεις συνθήκες άνεσης και οικονομία ορίζεται 25-27 το καλοκαίρι και 19-23 το χειμώνα νομίζω .
Thessalonikios200 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2014 Περσίδες οριζόντιες προς πάνω στην ψύξη και περσίδες κάτω εντελώς στην θέρμανση .Ετσι ο αισθητηρας θερμοκρασίας θα διαβάζει σωστά τον χώρο . Ε απο κει και πέρα θερμοκρασία χειριστηρίου για να έχεις συνθήκες άνεσης και οικονομία ορίζεται 25-27 το καλοκαίρι και 19-23 το χειμώνα νομίζω . Ωραιος Ευχαριστω...λογικα επειδη ειμαι ταρατσα θα πρεπει να το δουλευω 25 καλοκαιρι και 23 το χειμωνα... Εχω αρκετες απωλειες αν και το σπιτι " σφραγιζει " το χειμωνα με τα κουφωματα.
Valerie_ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Παιδιά και πατζούρια να κλείνετε,εγώ παρατήρησα μια μικρή ωστόσο άξια αναφοράς βελτίωση.
Thessalonikios200 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Παιδιά και πατζούρια να κλείνετε,εγώ παρατήρησα μια μικρή ωστόσο άξια αναφοράς βελτίωση. Τι κουφωματα εχεις φιλε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα