Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν Καλησπέρα

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την συνδεσμολογία ενός wifi stick το Link.png Site: TP-LINK TL-WN722N το οποίο έχει βύσμα για κεραία sma bulkhead αρσενικό και μια κεραία η οποία δεν ξέρω τη χαρακτηριστικά έχει το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει βύσμα RP-SMA θηλυκό και έχει 60 εκατοστά ύψος τώρα η ερώτηση μου είναι τι καλώδιο θα χρειαστεί για να τα συνδέσω ώστε να λειτουργήσουν και αν με αυτόν των τρόπο θα έχει καμιά διαφορά στο σήμα αξίζει των κόπο;

Ευχαριστώ εκ τον πρότερων  
post-295721-0-73019900-1408302805_thumb.jpgpost-295721-0-46289700-1408304126_thumb.jpg

Δημοσ.

Γιατί να παρεμβάλλεις καλώδιο; Δεν σε βολεύει απευθείας η κεραία απάνω στο στικάκι;

Εν πάσι περιπτώσει άμα θες να βάλεις την κεραία πιο πέρα θες rp sma extension (rp sma male to rp sma female) αλλά αυτά να ξέρεις ανάλογα το μήκος και την ποιότητα έχουν απώλειες... Δηλαδή καλύτερα πάρε επέκταση usb για να πας το στικάκι ολόκληρο πιο πέρα παρά καλώδιο για να πας μόνο την κεραία. 

Αυτό στα αριστερά είναι αρσενικό και όχι θηλυκό   :ph34r:  Κανονικά αυτά τα 2 που περιγράφεις κουμπώνουν μεταξύ τους.

Δημοσ.

Καλώς σε ευχαριστώ τότε θα πάρω ένα μικρό καλώδιο για σύνδεση κεραίας με stick γιατί η κεραία είναι πολύ μεγάλη και δεν βολεύει απευθείας πάνω στο stick και ένα usb για προέκταση

Δημοσ.

Όσο λιγότερο καλώδιο έχει στην κεραία τόσο το καλύτερο, και καθόλου να μην έχει ακόμα καλύτερα, εξαρτάται όμως απο το πως θα έχεις τις συνδεσμολογίες εκεί, εσύ ξέρεις πως σε βολεύει.

Καλώδιο USB μέχρι 5 μέτρα, απο εκεί και πέρα θες καλώδιο με repeater που είναι λίγο ακριβότερο απο τα άλλα btw.

Υ.Γ Η κεραία πρέπει να είναι με κάτι τέτοιο ε; Link  H επέκταση είναι κάπως έτσι: link

Δημοσ.

ναι το πρώτο βύσμα πάει στην κεραία,  αλλά το στικακι έχει την ιδία υποδοχή με την κεραία με την διάφορα πως στην κεραία είναι πιο παχιά η υποδοχή και δεν βρίσκω κάποιο καλώδιο που να έχει αυτές της υποδοχές έχεις κάποιο καλώδιο να μου προτείνεις η πρέπει να πάρω τα βύσματα, καλώδιο και να το φτιάξω μόνος;

Link.png Site: υποδοχή κεραίας

Link.png Site: Υποδοχή στο στικάκι

Δημοσ.

Για βγάλε τα μια φωτογραφία δικιά σου και ανέβασε την, γιατί μου φαίνεται παράξενο να έχεις όντως αρσενικό rpsma στην κεραία.

Στην περίπτωση που όντως είναι αυτά που δείχνεις πας για κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι συνηθισμένες κεραίες με τέτοιο βύσμα....

Δημοσ.

Αυτή όπως την βλέπω είναι εξωτερική, λογικά είναι για κάμποσα db, δεν πρέπει να σου δημιουργίσει θέμα απλά βρες κάπου να την στερεώσεις :P Τώρα το πόσο μπορεί να αποδώσει με αυτό το στικάκι είναι άλλο θέμα... Οτι θα δουλέψει όμως θα δουλέψει. Μόνο μην είναι για 5GHz γιατί δεν θα έχει και τρελή απόδωση.

Δημοσ.

Ένταξη δεν θέλω να πιάσω και δορυφόρο :-D . Για το θέμα της στερέωσης θα βρω κάποια λύση μακάρι να μην είναι 5Ghz θα δοκιμάσω και θα πω τα αποτελέσματα οταν θα έχω και τα καλώδια

Δημοσ.

Για να πιάσεις δορυφόρο με αυτό το στικάκι θες πολύ ενίσχυση χαχαχαχα :P

Καλύτερα να είναι 2.4 και όχι 5 πάντως, γιατί το στικάκι στα 2.4 δουλεύει, άμα του βάλεις κεραία 5ρα τότε θα δουλεύει λιγότερο αποτελεσματικά απο όσο θα έπρεπε. Όπως και να έχει, βάλε τον μετατροπέα και θα δείξει... 

Υ.Γ Με το μοντέλο της κεραίας μπορείς να δεις σε τι συχνότητα είναι κατασκευασμένη να λειτουργεί.

Δημοσ.

Τον παρήγγειλα τον μετατροπέα αλλά θα αργήσει. Για την συχνότητα δεν βρήκα το μοντέλο της κεραίας για να δω την συχνότητα της αλλά όπως και να έχει δεν θα πάει χαμένη στο μέλλον ίσως να πάρω άλλο στικάκι με 5 Ghz αν δεν κάνω την δουλειά μου με αυτό

Δημοσ.

Καλά ναι, καλό Σεπτέμβρη θα έρθει... Χαλαρά...

Καλά χαμένη δεν πάει σίγουρα, και στα 2.4 θα δουλέψει αλλά τι απόδοση θα έχει δεν ξέρω... 

Όσο για τον εξοπλισμό στα 5Ghz ένα θα σου πω... Don't do it Fedon :P Ακριβός εξοπλισμός χωρίς να έχει κάτι να πιάσεις αφού όσοι βάζουν 5GHz δεν βάζουν για να τα κάνουν ap συνήθως :P Εκεί να πας αμα θες να κάνεις μεγάλο link ανάμεσα σε 2 σημεία, για σένα για το σπίτι δεν έχει νόημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...