Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο παλέτες είδα οτι μπορείς να φτιάξεις ωραία πραγματάκια ευκολα και οικονομικά...

Απο σκελετό κρεβατιού ,τραπεζάκια καναπέ κτλ..

Δεν χρειάζεται να είσαι ξυλουργός απλά λίγη φαντασία και μεράκι.

Με μια αναζήτηση που έκανα είδα οτι στο περίπου κοστίζουν 5 ευρώ και έχουν 2 ή 3 μεγεθη και ποιότητες.

υπάρχουν και οι ευρωπαλέτες που απο τι κατάλαβα είναι καλύτερης ποιότητας.

Για αρχή σκέφτομαι να φτιάξω 1 τραπεζάκι με 2 παλέτες να το βάψω να του βάλω ροδάκια και γυαλί απο πάνω. 

κάπως έτσι..

post-51052-0-55919400-1409083875_thumb.jpg

Το θέμα είναι παλέτες που μπορούμε να βρούμε σε καλή τιμή; Στην περίοχη μου για πχ.

Πολλα site με διάφορες κατασκευές απο παλέτες προτείνουν να τις πάρουμε χωρίς να πληρώσουμε αλλά κατι τέτοιο μου φαίνεται λίγο δύσκολο..Δεν τις βρίσκεις και στο δρόμο.

• Like 2
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πανε σε καμια καβα ποτων σε κανενα σουπερ μαρκετ.

Τζαμπα δεν ξερω αν σου τις δωσουν αλλα πιο χαμηλα μαλλον.

Οι ευρωπαλετες ειναι πιο καλες για αυτο που θες να κανεις.

Και ακομα καινουργιες πεντε ευρω καλα ειναι.

Θελουν τριψιμο και περασμα ασταρι.

Μπορεις να βαλεις οπως εχει την εικονα ακομα μια παλετα αντιθετα, δηλαδη ο πατος τις μια ναι ενωνετε με την αλλη να εχεις βαζει για τηλεκοντρολ, περιοδικα κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

κι εγώ έτσι το σκεφτόμουν το τραπεζάκι. Τρίψιμο όπως λες αστάρωμα και χρώμα απο πάνω.. Θα του ρίξω και ενα τζαμάκι απο πάνω.

Θα βγώ στην γύρα να δω .

Τώρα πως θα ξεχωρίσω ευρωπαλέτες απο τις απλές ενας θεός ξέρει..

Εναλλακτικά αν γνωρίζει κανεις αν μπορουμε να κάνουμε online παραγγελία απο κάποιον αξιόπιστο ας ρίξει καμια ιδέα.

Δημοσ.

Κάβα ποτών μεγάλη, απο αυτές που προμηθεύουν μαγαζιά

Γενικά ότι έχει να κάνει με logistics, αν έχει κάποια μεταφορική εκεί κοντά σου η κάποιος ιδιώτης με φορτηγό πήγαινε ρώτα

Καλύτερα ψάξε για ευρωπαλέτα και αν πας για μεταχειρισμένη να ξέρεις πως εκτός απο βρώμικη θα έχει και χτυπήματα.Εκτός αν είσαι τυχερός φυσικά και βρεις κάτι καλό

Αν είναι ευρωπαλέτα το γράφει

Μπορείς να το βερνικώσεις αν θέλεις 

• Like 1
Δημοσ.

Μια αναζήτηση στο google βγάζει κάποια μαγαζιά που πουλάνε καινούργιες αντί να ψάχνεις από δω κι από κει. Ρίξε μια ματιά. Όντως μπορείς να κάνεις όμορφα πράγματα πάντως!

Δημοσ.

α ωραια δηλαδή πρέπει να γράφει το EUR όπως στην φωτογραφία..δεν το είχα παρατηρήσει.

Καλά τα χτυπήματα στρώνουν και με στόκο δεν είναι τίποτα εξάλου θα μπεί χρώμα.

Τώρα που είπες βρώμική το συζητούσα με ενα φίλο και μου λεει προσοχή στα παράσιτα γιατι μαζεύουν μπόλικα.

Και δεν πρέπει να εχει και άδικο

Δημοσ.

ναι ακομα και καινουργια να παρεις καλου κακου ψεκασε την μη σου ρημάξει τα υπολοιπα επιπλα...

αντιστοιχο εγχειρημα σκόπευα να κάνω για σαλονακι μπαλκονιού αλλα βλέποντας τα επιμέρους κόστη για παλετες, υλικά και μαξιλάρες (γιατι θέλει αρκετα χοντρές τα παρατησα και πηρα μια έτοιμη τραπεζαρία ξύλινη)

Δημοσ.

ναι ακομα και καινουργια να παρεις καλου κακου ψεκασε την μη σου ρημάξει τα υπολοιπα επιπλα...

αντιστοιχο εγχειρημα σκόπευα να κάνω για σαλονακι μπαλκονιού αλλα βλέποντας τα επιμέρους κόστη για παλετες, υλικά και μαξιλάρες (γιατι θέλει αρκετα χοντρές τα παρατησα και πηρα μια έτοιμη τραπεζαρία ξύλινη)

Χοντρικά όπως το λές θέλεις 3 παλέτες για το τραπέζι μόνο .. 

και 3 παλέτες το καθε πουφ για να φτάσει σε σωστό ύψος  

9 παλέτες για ενα τραπέζι και 2 πουφ = 45 ευρώ μόνο οι παλέτες

μετά θέλεις αστάρι γιαλόχαρτα και μπογιά +1 πινέλο για τα εσωτερικά και ενα ρολάκι σύνολο 15 ευρώ όλα μαζί χοντρικά;

Επειτα είναι οι μεταλικές γωνίες για το τραπεζι και βίδες. αλλο ενα 5ευρω.

μαξιλάρια τώρα θέλεις 2 ... Λερόυ μερλίν βρίσκεις οικονομικά αν θέλεις οικονομική λύση.. *αλλά θα πιάνετα ο κώλος σου με το συμπαθειο" γενικά οι καλές μαξιλάρες κοστίζουν και είναι λογικό.

Το τελικό κόστος χωρίς τις μαξιλάρες είναι 65 ευρώ μαξ με ενα πρόχειρο υπολογισμό και το φτιάχνεις και όπως θέλεις.

Εδω βλέπω καναπέδες εχουν φτιάξει κρεβάτια και μάλιστα είναι και πολύ όμορφα..

Σε πρώτη φάση λέω για τραπεζάκι μικρό σαλονιού και προέκταση για τον καναπέ με μαξιλάρι για τα πόδια και πουφ παράλληλα.

Δημοσ.

Ήθελα κι εγώ να κάνω σαλονάκι για τη βεράντα αλλά δεν πρόλαβα τελικά και ο Αύγουστος δεν μας τα λέει καλά εδώ πάνω στην Ολλανδία οπότε το άφησα για φέτος.

Δυσκολεύτηκα να βρω τζάμπα παλέτες πάντως αλλά εδώ υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές που μπορείς να παραγγείλεις ονλάιν όσες θες. Δες για τίποτα τέτοιο και Ελλάδα.

Δημοσ.

Χοντρικά όπως το λές θέλεις 3 παλέτες για το τραπέζι μόνο .. 

και 3 παλέτες το καθε πουφ για να φτάσει σε σωστό ύψος  

9 παλέτες για ενα τραπέζι και 2 πουφ = 45 ευρώ μόνο οι παλέτες

μετά θέλεις αστάρι γιαλόχαρτα και μπογιά +1 πινέλο για τα εσωτερικά και ενα ρολάκι σύνολο 15 ευρώ όλα μαζί χοντρικά;

Επειτα είναι οι μεταλικές γωνίες για το τραπεζι και βίδες. αλλο ενα 5ευρω.

μαξιλάρια τώρα θέλεις 2 ... Λερόυ μερλίν βρίσκεις οικονομικά αν θέλεις οικονομική λύση.. *αλλά θα πιάνετα ο κώλος σου με το συμπαθειο" γενικά οι καλές μαξιλάρες κοστίζουν και είναι λογικό.

Το τελικό κόστος χωρίς τις μαξιλάρες είναι 65 ευρώ μαξ με ενα πρόχειρο υπολογισμό και το φτιάχνεις και όπως θέλεις.

Εδω βλέπω καναπέδες εχουν φτιάξει κρεβάτια και μάλιστα είναι και πολύ όμορφα..

Σε πρώτη φάση λέω για τραπεζάκι μικρό σαλονιού και προέκταση για τον καναπέ με μαξιλάρι για τα πόδια και πουφ παράλληλα.

χονδρικά καλα τα υπολογιζεις... εγω ηθελα να μπορουν να κατσουν 4 ατομα οποτε ηθελα και δευτερο "καναπε" και ξεπερνούσα τα 100€... Ωραίο το industrial design αλλα ειχε και κατι ωραια ετοιμα επιπλα κηπου στο πρακτικερ στα ιδια λεφτα, λουκουμια! :P

Αυτό αξίζει αν μπορείς να βρεις τις παλέτες δωρεάν και εχεις καμια μανα, γιαγια που πιανουν τα χέρια της απο ραπτομηχανή και σου φτιάξει μαξιλάρες (θελει αρκετά χοντρό μαξιλάρι για να μη νιώθεις τις τάβλες)

Δημοσ.

Εργαλεία έχεις Prof_Chaos?

Ναι τα βασικα τα έχω .. Τώρα για να κόψω το ξύλο με τον τροχό δεν το έχω αυτό..Και δεν χρειάζεται κιόλας.

Ηλεκτρικά κατσαβίδια , τρυπανι κτλ έχω αν χρειαστει να τρυπήσω το ξύλο όμως.

Ήθελα κι εγώ να κάνω σαλονάκι για τη βεράντα αλλά δεν πρόλαβα τελικά και ο Αύγουστος δεν μας τα λέει καλά εδώ πάνω στην Ολλανδία οπότε το άφησα για φέτος.

Δυσκολεύτηκα να βρω τζάμπα παλέτες πάντως αλλά εδώ υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές που μπορείς να παραγγείλεις ονλάιν όσες θες. Δες για τίποτα τέτοιο και Ελλάδα.

τσάμπα χλωμό .. μόνο δίπλα σε κανένα κάδο αν τις έχει πετάξει κανείς που και παλι δύσκολο.

Με 4 ευρώ την ευρωπαλέτα νομίζω είναι καλά. Αντε και 5 το μαξ . Παραπάνω νομίζω βρίσκεις και έτοιμες λύσεις.

Δημοσ.

Οπως ειπε ο συμφορουμιτης παραπάνω ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ειναι να εχεις τα σωστά εργαλεία ... μη ξεγελειέσαι ότι καποιος το κανει ευκολα σε tv η youtube ... και ο παρλιάρος ευκολα τα έχεχει ολα, και ο bob ross τραβαγιε ραντομ πινελια και εβγαινε δέντρο.

Βαλε στο budget σου και οτι θα χαλάσεις μεχρι να βγει κάτι καλό

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά πιάνουν αρκετά τα χέρια μου και μου φαίνεται απλή ως διαδικασία . Εκτός αν υπαρχει κάτι που μου διαφεύγει.

Απο εργαλεία εκτός απο ενα ηλεκτρικό κατσαβίδι και ενα μηχανάκι για να τρίψεις το ξύλο και να μην πιαστεί το χέρι σου δεν χρειάζεται κάποιο άλλο.. 

Δεν κόβεις η μοντάρεις . Απλά ενώνεις τρίβεις και βάφεις. Τουλάχιστον ετσι φαίνεται απο τις κατασκευές που βλέπω στο νετ.

Αν είναι κάτι διαφορετικό ενημερώστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...