Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιάζω ενα διαμέρισμα μικρό σε εναν που φεύγει νωρίτερα απο το συμβόλαιο.τι κινήσεις πρεπει να κανω ώστε να φαίνεται οτι το διαμέρισμα δε νοικιαζεται πλέον; Ενημερώνω την εφορία; Κανω κατι μεσω του gsis,gr ;

Επίσης για αυτο το διαμέρισμα πρεπει να πλήρωσω ενφια 89 ευρω.

Ο παππούς μου μου άφησε το σπίτι του το οποίο ειναι ερείπιο χωρις ρεύμα και για το οποίο πρεπει να πληρωσω 200 ευρω ενφια. Αν το γκρεμίζω θα πληρωσω ενφια ; Γνωρίζετε τις διαδικασίες για γκρέμισμα; Η πως θα το δώσω για αντιπαροχή;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι και να κανεις τον ενφια δεν τον γλυτωνεις.και να το ριξεις και οτιδηποτε δεν το γλυτωνεις δυστυχως...θα πληρωσεις για το οικοπεδο που θα εχεις.λιγοτερο φορο μεν αλλα σκεψου οτι θα θες χαρτουρα και να πληρωσεις για το γκρεμισμα..

• Like 1
Δημοσ.

Για να είσαι καλυμμένος, θα υπογράψεις με τον ενοικιαστή ιδιωτικό συμφωνητικό λύσης μίσθωσης κατοικίας.

Αν γκρεμίσεις το σπίτι του παππού θα συνεχίσεις να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, αλλά σαν οικόπεδο. Για να το γκρεμίσεις πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό ο οποίος θα εκδόσει την αντίστοιχη άδεια από την πολεοδομία.

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανότατα όμως ο ΕΝΦΙΑ για το οικόπεδο είναι πολύ μικρότερος από τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι, ότι και αν είναι αυτό. Βέβαια σίγουρα θα υπάρχει μια χαρτούρα και κάνα παράβολο για να βγάλεις άδεια να το γκρεμίσεις, και το γκρέμισμα το ίδιο θα σου κοστίσει λεφτά, οπότε ίσως τελικά καλύτερα να πληρώνεις τον ΕΝΦΙΑ λίγο παραπάνω κάθε χρόνο, παρά να σκάσεις ένα κάρο λεφτά για να κάνεις τα παραπάνω.

Δημοσ.

Φανταστείτε σε τι χειροπέδες μας έχουν βάλει.

Προτιμάει ο άλλος να πληρώνει το κλεψιμοενοικιο στο κράτος, για ένα σπίτι που δεν μπορεί να μείνει, δεν μπορει να το πουλήσει, από το να το γκρεμίσει γιατι ειναι πανάκριβο.

Πόσο απίστευτα πονηροί ειναι αυτοί οι τυποι που τα χουν σκεφτεί όλα με τόσο απαίσιο τροπο.

Την ιδια πονηράδα να ειχαν στα πλαίσια της ανάπτυξης, θα ειμασταν πρώτη χωρα στον κόσμο.

Αλλά όχι. Η πονηράδα υπάρχει μόνο όταν ειναι κάποιος να σε κλέψει "νομιμα".

• Like 17
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω  τον λόγο που δεν έχω πάρει απαλλαγή, όντας άνεργη και ορφανή. Θα πάω να κάνω πιάτσα στον Βαρδάρη.

Πόσο θα κοστίσει το γκρέμισμα; 

Επίσης το σπίτι που νοικιάζω είναι σε άλλη πόλη,μπορώ το συμφωνητικό λύσης να το κάνω μέσω ίντερνετ;όπως έκανα το κανονικό συμβόλαιο;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω  τον λόγο που δεν έχω πάρει απαλλαγή, όντας άνεργη και ορφανή. Θα πάω να κάνω πιάτσα στον Βαρδάρη.

Οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...Ειναι περιουσία κυρία μουυυυυυυυυυυυ...Να το πουλήσεις για να πλερωσεις. Τι δε μπορεις να το πουλησεις??Α δε φταιμε εμεις. Οφείλεις να πλερωσεις για την άχρηστη περιουσία σου. :P

• Like 3
Δημοσ.

Πόσο θα κοστίσει το γκρέμισμα;

Ενδεικτικά για ένα σπίτι 80τμ σε οικόπεδο 100τμ ο μηχανικός που ανέλαβε τα πάντα πήρε 5.500€ για να βγάλει άδεια, για την κατεδάφιση/απομάκρυνση μπαζών, τσιμεντάρισμα το οικόπεδο και περίφραξη.

Δημοσ.

Οποτε να ευχηθώ να γίνει σεισμός να πέσει απο μονο του.

Κοιταξε μηπως καλυπτεις τις προυποθεσεις μπας κ πληρωσεις τον μισο http://www.fpress.gr/oikonomia/akinhta/item/20173-eheis-eisodima-eos-9000-eyro-glitoneis-to-50-toy-enfia-–-oi-telikes-apofaseis

Σίγουρα δεν εχω εισόδημα πάνω απο 9000,άρα δικαιούμαι έκπτωση; Αλλα ήδη εχω πληρώσει ενα μέρος(μου κράτησαν την επιστροφή φόρου).αν θα δικαιούμαι έκπτωση τελικα , θα ενημερωθεί αυτόματα το taxisnet ;

Δημοσ.

κοίτα παβλίνα, κατάλαβα καλά εχεις 2 σπίτια; ή μόνο το σαράβαλο;

Αν δύο, θα πρέπει να πληρώσεις κανονικά και τα 2 χαράτσια, και ας είσαι άνεργη, σκασίλα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...