funbreaker Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Ρε παιδιά σίγουρα ισχύει η 2μηνη αναμονή μετά την συμπλήρωση των 50 ενσήμων? Μια γνωστή μου, μου είπε πως έκανε ανανέωση στις 50 ημέρες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Για να μην ανοιγω άλλο θεμα....Για αρχικη εκδοση βιβλιαριου ΙΚΑ ή τελος παντων όπως το λενε τωρα , ποσες ημερες εργασιας απαιτούνται ?? Ειδα αυτό αλλα μπερδευτηκα .... http://www.entypa.info/ika/92-vivliario-ygeias-ika.html Ευχαριστω.
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/bibhygine.cfmΕδώ το λέει καθαρά ότι χρειάζονται 50 ένσημα.Από την προσωπική μου εμπειρία διαπίστωσα πως χρειάζονται 50 ένσημα + 2 μήνες αναμονής μετά από αυτά.Άρα συνολικά 4 μήνες που είσαι ανασφάλιστος ενώ δουλεύεις. Είναι τραγικό.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Γραφει : Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας: Για την έκδοση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας απαιτείται η πραγματοποίηση 100 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέσα στον προηγούμενο χρόνο ή στο τελευταίο 15μηνο. Όταν ο υπολογισμός γίνεται με το 15μηνο δεν λαμβάνονται υπόψη οι τρεις τελευταίοι μήνες. Οι ίδιες προϋποθέσεις απαιτούνται και για την παράταση της ισχύος του ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δικαιούνται ατομικό βιβλιάριο οι άμεσα ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι γήρατος, αναπηρίας και θανάτου του Ι.Κ.Α.- ΕΤΑΜ και οι ασφαλισμένοι άλλων ασφαλιστικών ταμείων που καλύπτονται από το Ι.Κ.Α. - ΕΤΑΜ για παροχές σε είδος. Κατ` εξαίρεση, για την περίοδο 1/3/2013 - 28/2/2014, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και τα μέλη οικογενείας τους καλύπτονται για παροχές ασθενείας εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες ασφάλισης. Για μετα την 28/2/2014 ????? Χρειαζονται 100 ημερες ?
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Όχι, απλά είναι μαλάκες και δεν ανανέωσαν την σελίδα.Αυτό με τις 50 μέρες το κάνουν πλέον κάθε χρόνο οπότε ισχύει μόνιμα.Να δες εδώ κι εδώ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Όχι, απλά είναι μαλάκες και δεν ανανέωσαν την σελίδα. Αυτό με τις 50 μέρες το κάνουν πλέον κάθε χρόνο οπότε ισχύει μόνιμα. Να δες εδώ κι εδώ. Ευχαριστω αλλα μιλαει για θεωρηση και όχι αρχικη εκδοση ..Πολύ μπερδεμα ...Εχω τον γιο μου 22 ετων ασφαλισμενο σε μενα (ΤΑΥΤΕΚΩ/TΑΠ-ΔΕΗ) και μαλλον από χθες (δεν εχει υπογραψει ακομα συμβαση) κανει εκπαιδευση σε εταιρια που "νοικιαζει" σε αλλλους υπαλληλους για 410 ευρω το 6ωρο . Αν του κοψω εγω την ασφαλιση που νομιζω είναι αναγκαιο για να βγαλει δικο του βιβλιαριο τι θα γνει μεχρι να βγαλει ???
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαφορά στην θεώρηση από την έκδοση ως προς τις απαιτούμενες μέρες.Πιστεύω πως δεν υπάρχει αλλά δεν ξέρω με βεβαιότητα.Σε περίπτωση που γίνεται πάντως με τις 50 μέρες καλύτερα να του διατηρήσεις την ασφάλιση μέχρι τους 4 πρώτους μήνες που θα δουλεύει εκεί έτσι ώστε μετά να ξεκινήσει κατευθείαν η ασφάλιση ΙΚΑ.Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο νομικό κόλημα να είναι ασφαλισμένος σε σένα για ένα διάστημα ενώ δουλευει αλλού. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαφορά στην θεώρηση από την έκδοση ως προς τις απαιτούμενες μέρες. Πιστεύω πως δεν υπάρχει αλλά δεν ξέρω με βεβαιότητα. Σε περίπτωση που γίνεται πάντως με τις 50 μέρες καλύτερα να του διατηρήσεις την ασφάλιση μέχρι τους 4 πρώτους μήνες που θα δουλεύει εκεί έτσι ώστε μετά να ξεκινήσει κατευθείαν η ασφάλιση ΙΚΑ. Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο νομικό κόλημα να είναι ασφαλισμένος σε σένα για ένα διάστημα ενώ δουλευει αλλού. Συμφωνω αλλα κι εγω για τυχον κολημα που μπορει να αποκαλυφτεί με διασταυρωση ΑΜΚΑ φοβάμαι ...Αντε να βγαλω ακρη από μεθαύριο με τηλεφωνα.... Ειχε ξαναδουλεψει φετος και το 2012 από 60 μερες κάθε χρονο αλλα ηταν συμβαση που ηταν ορισμενη και δεν υπηρχε περιπτωση ανανέωσης και δεν ειχα κανει τιποτα . 1
vamour Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Για θεωρηση βιβλιαριου ισχυει το εξης 50 ενσημα και να περασουν 2 μηνες. Οσον αφορα τα 50 ενσημα μην το δενετε κομπο ορισμενοι επειδη εγινε 4 χρονια τωρα μπορει απο φετος να πουν 100 και τελος.... εξαλλου αλλοι αποφασιζουν για εμας ( βλ. ΤΡΟΙΚΑ ). Οσον αφορα στο αλλο ερωτημα αν θα πρεπει να διακοψει την ασφαλεια του παιδιου του καποιος επειδη ανελαβε εργασια ο νομος λεει οτι μονο εφοσον καποιος δικαιουται ασφαλεια σε αλλον φορεα σταματαει να ειναι ασφαλισμενος ως εμμεσα μελος εκτος αν ειναι ανεργος κατω των 29 η μακροχρονια απο 29 ετων και ανω.. Αυτα . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Για θεωρηση βιβλιαριου ισχυει το εξης 50 ενσημα και να περασουν 2 μηνες. Οσον αφορα τα 50 ενσημα μην το δενετε κομπο ορισμενοι επειδη εγινε 4 χρονια τωρα μπορει απο φετος να πουν 100 και τελος.... εξαλλου αλλοι αποφασιζουν για εμας ( βλ. ΤΡΟΙΚΑ ). Οσον αφορα στο αλλο ερωτημα αν θα πρεπει να διακοψει την ασφαλεια του παιδιου του καποιος επειδη ανελαβε εργασια ο νομος λεει οτι μονο εφοσον καποιος δικαιουται ασφαλεια σε αλλον φορεα σταματαει να ειναι ασφαλισμενος ως εμμεσα μελος εκτος αν ειναι ανεργος κατω των 29 η μακροχρονια απο 29 ετων και ανω.. Αυτα . Τα ξερω αυτά γιατι είναι ένα από τα αντικείμενα της δουλειας μου αλλα τι γινεται μεχρι να ασφαλιστει εκει που εργαζεται ??? Ποσα ημερομισθια πρεπει να εχει κανει για να εχει καλυψη υγειας ? Τα παιδια σαν εμμεσα ασφαλισμένα εχουν καλυψη μεχρι τα 24 αν δεν εργαζονται και μεχρι τα 26 αν σπουδαζουν.
vamour Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Παραμενουν στο οικογενειακο βιβλιαριο υγειας αν δεν δικαιουνται ασφαλιση δικια τους μεχρι τα 18 ΟΛΟΙ.! Μεχρι τα 24 μπορουν να ειναι ασφαλισμενοι στο οικογενειακο βιβλιαριο εφοσον σπουδαζουν και εχουν Ελληνικη Υπηκοοτητα και μεχρι τα 26 αν εχουν παρει πτυχιο. Σε καθε αλλη περιπτωση πανε στον ΟΑΕΔ και βγαζουν βιβλιαριο μεσω ανεργιας.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Παραμενουν στο οικογενειακο βιβλιαριο υγειας αν δεν δικαιουνται ασφαλιση δικια τους μεχρι τα 18 ΟΛΟΙ.! Μεχρι τα 24 μπορουν να ειναι ασφαλισμενοι στο οικογενειακο βιβλιαριο εφοσον σπουδαζουν και εχουν Ελληνικη Υπηκοοτητα και μεχρι τα 26 αν εχουν παρει πτυχιο. Σε καθε αλλη περιπτωση πανε στον ΟΑΕΔ και βγαζουν βιβλιαριο μεσω ανεργιας. Σε εμας ΔΕΔΔΗΕ αν δεν εργαζονται παραμενουν μεχρι τα 24 ασφαλισμένα αν βεβαια δεν εχουν παντρευτει . Στα 20 αν δεν σπουδαζουν κοβεται το επιδομα παιδιου στην μισθοδοσια .
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 20/26.2.2014 "...[...]... α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 (Α`273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015. ...[...]... και https://apps.ika.gr/eInsEligibility 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 20/26.2.2014 "...[...]... α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου. β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 (Α`273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015. ...[...]... και https://apps.ika.gr/eInsEligibility Αρα αν καταλαβα καλα για νέο πρωτοασφαλισμενο σε ΙΚΑ τι χρειαζεται ???????????
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Αρα αν καταλαβα καλα για νέο πρωτοασφαλισμενο σε ΙΚΑ τι χρειαζεται ??????????? Δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις. Θέλει 50 ένσημα στο 2013 ή 50 ένσημα το τελευταίο 15άμηνο, αφαιρόντας αυτά του τελευταίου τριμήνου. Αν ξεκίνησε να δουλεύει πρώτη φορά στη ζωή του πριν ένα μήνα ας πούμε, δε συμπληρώνει. Αν έχει 5 μήνες που δουλεύει με πλήρη (25 ένσημα το μήνα) δικαιούται. Διότι αφαιρούνται αυτά των τριών τελευταίων μηνών (75) και μένουν 50. Κατάλαβες πως πάει; Βέβαια, είναι θέμα τριών λεπτών να ρωτήσει στο ΙΚΑ για να μην παιδεύεσαι. Επίσης, θα σου πρότεινα να τον αφήσεις να το ψάξει μόνος του 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα