Zugzwang Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα παιδιά! Έχω πρόβλημα: στην περιοχή που μένω, στη δυτική Θεσσαλονίκη, γίνεται ο ΧΑΜΟΣ από αδέσποτα. Είναι λίγες μέρες που επέστρεψα εδώ μετά από 2 μήνες και είναι περισσότερα από ποτέ (μάλλον κάποιοι καλοί άνθρωποι τα παράτησαν γιατί ήθελαν να πάνε διακοπές και δεν είχαν πού να τα αφήσουν). Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ μεγάλα και επιθετικά σε σημείο που αν δω κάποιο κάτω απ' το σπίτι μου φοβάμαι να κατέβω (και γενικά δε φοβάμαι τους σκύλους). Αρκετά συχνά μαζεύονται 3-4 και μαλώνουν άγρια μεταξύ τους. Αν μάλιστα τολμήσω να πάρω βόλτα τον δικό μου τον σκύλο, που είναι 7 κιλά όλα κι όλα, πραγματικά κινδυνεύουμε κι οι δύο. Πλέον δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κάνω μια χαλαρή βόλτα, ούτε άλλα αφεντικά με μεγαλύτερα σκυλιά που έχει τύχει να δω. Αυτό που κάνω είναι να πηγαίνω βόλτες με το αυτοκίνητο στη περιοχή μου μέχρι να βρω ένα σημείο που δεν φαίνεται να έχει μεγάλα αδέσποτα και να τον αφήσω να κατέβει να ξεσκάσει λίγο μέχρι να εμφανιστούν τελικά. Τι μπορώ να κάνω γι' αυτή την κατάσταση; Πραγματικά είναι ανυπόφορη. Υπάρχει κάποια φιλοζωική ή κάτι τέτοιο με την οποία μπορώ να επικοινωνήσω για να έρθει να τα πάρει; ΥΓ: Ξέρω ότι το θέμα "αδέσποτο" είναι ευαίσθητο για πολλούς. Προφανώς και δεν τα έχω με τα σκυλιά, που δε φταίνε σε τίποτα, αλλά με τους @#$^#%^& ιδιοκτήτες τους που τα παράτησαν στο δρόμο κι έχουν καταλήξει έτσι επιθετικά.
Pintsie Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Έχε μαζί σου τροφή. Πήγαινε κάτω χωρίς τον δικό σου σκύλο και απλά στάσου κοντά τους. Άρχισε να τους δίνεις λίγο φαγητό αν σε πλησιάσουν. Αν φοβάσαι πολύ, ρίξε κάτω το φαγητό δίπλα σου και άσε τα να σε πλησιάσουν. Όταν τελειώσουν το φαγητό, άπλωσε το χέρι σου (η παλάμη να κοιτάει κάτω) και άσε να σε μυρίσουν. Μην σκύψεις πάνω τους για να χαϊδέψεις κεφάλι γιατί το παίρνουν ως απειλή. Όταν σε συνηθίσουν, βγάλε το σκύλο σου βόλτα χωρίς να τον κρατάς αγκαλιά. Να κρατάς πολύ κοντά το λουρί του (καλύτερα να μην είσαι με φλέξι αλλά με απλό λουρί για αρχή) και μην τον αφήσεις να σταθεί πουθενά. Απλά περάστε ανάμεσά τους. Μετά από λίγες μέρες θα σας έχουν συνηθίσει και θα μπορούν τα σκυλιά να γνωριστούν και καλύτερα για κοινωνικοποίηση του δικού σου. Προσπάθησε κάθε φορά που θα βγαίνεις μόνος σου να τα χαϊδεύεις ή να τους μιλάς όμορφα. Θα σε συνηθίσουν. Μην τα αφήσεις να νομίζουν ότι τα φοβάσαι. Όσο για την καραμπίνα που είπε ο πολλά βαρύς από πάνω, εύχομαι να γυρίσει μπούμερανγκ. 5
zio10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Έχε μαζί σου τροφή. Πήγαινε κάτω χωρίς τον δικό σου σκύλο και απλά στάσου κοντά τους. Άρχισε να τους δίνεις λίγο φαγητό αν σε πλησιάσουν. Αν φοβάσαι πολύ, ρίξε κάτω το φαγητό δίπλα σου και άσε τα να σε πλησιάσουν. Όταν τελειώσουν το φαγητό, άπλωσε το χέρι σου (η παλάμη να κοιτάει κάτω) και άσε να σε μυρίσουν. Μην σκύψεις πάνω τους για να χαϊδέψεις κεφάλι γιατί το παίρνουν ως απειλή. Όταν σε συνηθίσουν, βγάλε το σκύλο σου βόλτα χωρίς να τον κρατάς αγκαλιά. Να κρατάς πολύ κοντά το λουρί του (καλύτερα να μην είσαι με φλέξι αλλά με απλό λουρί για αρχή) και μην τον αφήσεις να σταθεί πουθενά. Απλά περάστε ανάμεσά τους. Μετά από λίγες μέρες θα σας έχουν συνηθίσει και θα μπορούν τα σκυλιά να γνωριστούν και καλύτερα για κοινωνικοποίηση του δικού σου. Προσπάθησε κάθε φορά που θα βγαίνεις μόνος σου να τα χαϊδεύεις ή να τους μιλάς όμορφα. Θα σε συνηθίσουν. Μην τα αφήσεις να νομίζουν ότι τα φοβάσαι. Όσο για την καραμπίνα που είπε ο πολλά βαρύς από πάνω, εύχομαι να γυρίσει μπούμερανγκ. Νομίζω ότι έκανε πλάκα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν αστείο 2
bilakos10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Για περαιτέρω πληροφορίες, κοιτάξτε την υπογραφή μου.
Adon1s Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 η δολοφονία έστω και στα πλαίσια τρολαρίσματος , δεν αποτελεί αστείο 1
Pintsie Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δεν κάνεις πλάκα με κάτι τέτοιο. Όπως δεν θα έλεγε κανένας φυσιολογικός άνθρωπος "πάρε την καραμπίνα και σκότωσε τα παιδάκια του παιδικού σταθμού γιατί φωνάζουν" ούτε για αστείο, έτσι είναι κι αυτό... Ας μην βγούμε εκτός θέματος πάντως. Αν θέλει ο zugzwang να ρωτήσει κάτι άλλο, εδώ είμαι.
tsifotis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 η δολοφονία έστω και στα πλαίσια τρολαρίσματος , δεν αποτελεί αστείο Μην τρολαρετε την δολοφονια σκυλων Μονο η παιδεραστια ειναι λαητ θεμα για τρολαρισμα πηγη: pedobear HQ
black_rabBiT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Τι να σου κάνει και η φιλοζωϊκή, ποιο ζώο να πρωτο μαζέψει. 1
margaritagr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Καμια φιλοζωικη δε μπορει να τα παρει, εχουν πηξει. Ο δημος ισως και ν ασχολιοταν να τα παρει να παει να τα παρατησει σε κανα βουνο. Η λυση που σου ρποτεινει η κοπελια απο πανω ειναι η καλυτερη. Καντα φιλους σου. Γιατι ακομα και αυτα να φυγουν, καποιοια στιγμη αλλα αθ ρθουν εφοσον συνεχως υπαρχουν παπαρες που τα παρατανε. Και τα περισσοτερα αδεσποτα δεν ειναι επιθετικα στη πραγματικοτητα. Θα γαβγισουν να υπερασπιστουν το χωρο τους, αλλα μολις απομακρυνθεις θα σταματησουν. Αν χρειαστει να επεμβουμε για να χωρισουμε δυο σκυλια, να ξερεις οτι πιανεις τον εναν σκυλο απο τα πισω ποδια και τον σηκωνεις ορθιο , κανοντας κυκλικες κινησεις ωστε να μη μπορεσει να σε δαγκωσει. Ο σκυλος ενστικτωδως θα γυρισει, θ ανοιξει το στομα του, κι ενα δευτερο ατομο θα μπορεσει να τταβηξει τον αλλο σκυλο. Φυσικα θελει προσοχη αλλα μιλαμε για ακραια περιπτωση. 1
Pintsie Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Καμια φιλοζωικη δε μπορει να τα παρει, εχουν πηξει. Ο δημος ισως και ν ασχολιοταν να τα παρει να παει να τα παρατησει σε κανα βουνο. Η λυση που σου ρποτεινει η κοπελια απο πανω ειναι η καλυτερη. Καντα φιλους σου. Γιατι ακομα και αυτα να φυγουν, καποιοια στιγμη αλλα αθ ρθουν εφοσον συνεχως υπαρχουν παπαρες που τα παρατανε. Και τα περισσοτερα αδεσποτα δεν ειναι επιθετικα στη πραγματικοτητα. Θα γαβγισουν να υπερασπιστουν το χωρο τους, αλλα μολις απομακρυνθεις θα σταματησουν. Αν χρειαστει να επεμβουμε για να χωρισουμε δυο σκυλια, να ξερεις οτι πιανεις τον εναν σκυλο απο τα πισω ποδια και τον σηκωνεις ορθιο , κανοντας κυκλικες κινησεις ωστε να μη μπορεσει να σε δαγκωσει. Ο σκυλος ενστικτωδως θα γυρισει, θ ανοιξει το στομα του, κι ενα δευτερο ατομο θα μπορεσει να τταβηξει τον αλλο σκυλο. Φυσικα θελει προσοχη αλλα μιλαμε για ακραια περιπτωση. Είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Όταν χρειάστηκε να χωρίσω το σκύλο το δικό μου από ένα άλλο δεσποζόμενο "φύλακα", είχα ένα μπουκάλι που ψέκαζε νερό και έριξα στον άλλο στη μουσούδα (είχε αρπάξει τον δικό μου από το σβέρκο και πήγαινε να κάνει την κίνηση να του σπάσει τη σπονδυλική στήλη). Ήταν ό,τι πιο ακραίο έχω κάνει σε σκύλο. Αυτό με τα πόδια πρώτη φορά το ακούω. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σε δαγκώσει;
Zugzwang Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Έχε μαζί σου τροφή. Πήγαινε κάτω χωρίς τον δικό σου σκύλο και απλά στάσου κοντά τους. Άρχισε να τους δίνεις λίγο φαγητό αν σε πλησιάσουν. Αν φοβάσαι πολύ, ρίξε κάτω το φαγητό δίπλα σου και άσε τα να σε πλησιάσουν. Όταν τελειώσουν το φαγητό, άπλωσε το χέρι σου (η παλάμη να κοιτάει κάτω) και άσε να σε μυρίσουν. Μην σκύψεις πάνω τους για να χαϊδέψεις κεφάλι γιατί το παίρνουν ως απειλή. Όταν σε συνηθίσουν, βγάλε το σκύλο σου βόλτα χωρίς να τον κρατάς αγκαλιά. Να κρατάς πολύ κοντά το λουρί του (καλύτερα να μην είσαι με φλέξι αλλά με απλό λουρί για αρχή) και μην τον αφήσεις να σταθεί πουθενά. Απλά περάστε ανάμεσά τους. Μετά από λίγες μέρες θα σας έχουν συνηθίσει και θα μπορούν τα σκυλιά να γνωριστούν και καλύτερα για κοινωνικοποίηση του δικού σου. Προσπάθησε κάθε φορά που θα βγαίνεις μόνος σου να τα χαϊδεύεις ή να τους μιλάς όμορφα. Θα σε συνηθίσουν. Μην τα αφήσεις να νομίζουν ότι τα φοβάσαι. Όσο για την καραμπίνα που είπε ο πολλά βαρύς από πάνω, εύχομαι να γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν κάνεις πλάκα με κάτι τέτοιο. Όπως δεν θα έλεγε κανένας φυσιολογικός άνθρωπος "πάρε την καραμπίνα και σκότωσε τα παιδάκια του παιδικού σταθμού γιατί φωνάζουν" ούτε για αστείο, έτσι είναι κι αυτό... Ας μην βγούμε εκτός θέματος πάντως. Αν θέλει ο zugzwang να ρωτήσει κάτι άλλο, εδώ είμαι. Είμαι Η zugzwang και είμαι 55 κιλά, κάποια απ' αυτά τα σκυλιά έχουν μεγαλύτερο βάρος από μένα. Μακάρι να μπορούσα αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου προτείνεις. Απλά τρέμω στην ιδέα να το επιχειρήσω. Θα δοκιμάσω αυτό που πρότεινε η margaritagr, να επικοινωνήσω με τον δήμο. Χθες πέτυχα στο δρόμο ένα άλλο άτομο που είχε πάει βόλτα με τον σκύλο του και του μίλησα σχετικά με το θέμα. Μου είπε ότι έρχονται διάφοροι απ' τις γύρω περιοχές και τα αφήνουν όλα εδώ. Είναι ένας σοβαρός λόγος για να μετακομίσω... Πραγματικά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Κατάγομαι από ένα χωριό της Κέρκυρας κι εκεί δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αδέσποτο. Εν τω μεταξύ κάτω απ' το σπίτι μου αυτή τη στιγμή ζευγαρώνουν δύο σκυλιά... Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2014 από Zugzwang 1
gatokoritso Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Εν τω μεταξύ κάτω απ' το σπίτι μου αυτή τη στιγμή ζευγαρώνουν δύο σκυλιά... 2
margaritagr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Όταν χρειάστηκε να χωρίσω το σκύλο το δικό μου από ένα άλλο δεσποζόμενο "φύλακα", είχα ένα μπουκάλι που ψέκαζε νερό και έριξα στον άλλο στη μουσούδα (είχε αρπάξει τον δικό μου από το σβέρκο και πήγαινε να κάνει την κίνηση να του σπάσει τη σπονδυλική στήλη). Ήταν ό,τι πιο ακραίο έχω κάνει σε σκύλο. Αυτό με τα πόδια πρώτη φορά το ακούω. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σε δαγκώσει; Υπαρει, γι αυτο πρεπει να κανεις κυκλικες κινησεις. Κοιτα οταν καποια σκυλια "κλειδωνουν" το σαγονι, δε καταλαβαινουν τιποτα. Το νερακι σε τετοια περιπτωση δε θα κανει το παραμικρο. Εδω εχω ακουσει περιπτωσεις που κοπανουσαν το σκυλι με στυλιαρι στα πλευρα και δε καταλαβαινε. Δεν υπαρχει λογος λοιπον να το σκοτωσεις, καλυτερα να δοκιμασεις αυτο. Επισης μια λυση ειναι αποσμητικο σε σπρευ και ψεκασμα στα ποδια (προσοχη οχι στη μουρη και το τυφλωσετε) οταν πλησιαζει ο αλλος σκυλος. Απ τη μυρωδια τα περισσοτερα φευγουν τρεχοντας. Παντα μιλωντας για σκυλο με αγριες διαθεσεις... 2
Pintsie Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 μακάρι να μην χρειαστούν ποτέ οι συμβουλές σου!!! Ευτυχώς έπιασε το νερό σε μένα και δεν θρηνώ το σκύλο μου. (ίσως επειδή ήταν νεαρό σε ηλικία και το άλλο και λίγο φοβικό)
firewalker Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δεν υπάρχει σχετική υπηρεσία στον δήμο για τα αδέσποτα; Οι δημότες μπορούν για κάθε ζήτημα που έχει σχέση με τα αδέσποτα να απευθύνονται στο 15 192 ή στο 2310 906 200
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα