Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υποτιθεται οτι υπαρχει. Αν ασχοληθουν ομως το πολυ πολυ να ρθουν να τα παρουν και να πανε να τ αμολυσουν σε κανα βουνο. Προσωπικα προτιμω ν αλλαξω διαφρομη παρα να φωναξω τον "μπογια" και να τα καταδικασω ακομα περισσοτερο.

Δημοσ.

Εμεμα μια φορα με επιτεθηκε σκυλος.

Το κοιτουσα στα ματια εκανα προς τα πισω, οποτε εβλεπα να με πλησιαζει η μουσουδα του, του εκανα αποτομη κινηση, πηγαινε προς τα πισω.

Μολις εφυγα απο την περιοχη του, με αφησε.

Οταν ξαναπερασα απο κει δεν με ξαναορμηξε.

Δημοσ.

Υποτιθεται οτι υπαρχει. Αν ασχοληθουν ομως το πολυ πολυ να ρθουν να τα παρουν και να πανε να τ αμολυσουν σε κανα βουνο. Προσωπικα προτιμω ν αλλαξω διαφρομη παρα να φωναξω τον "μπογια" και να τα καταδικασω ακομα περισσοτερο.

Νομίζω ότι κι εκεί δεν τα κρατάνε μόνιμα. Τα μαζεύουν, τους κάνουν τα απαραίτητα (εμβολιασμούς, στειρώσεις) και τα αφήνουν ξανά ελεύθερα.

Εμεμα μια φορα με επιτεθηκε σκυλος.

Το κοιτουσα στα ματια εκανα προς τα πισω, οποτε εβλεπα να με πλησιαζει η μουσουδα του, του εκανα αποτομη κινηση, πηγαινε προς τα πισω.

Μολις εφυγα απο την περιοχη του, με αφησε.

Οταν ξαναπερασα απο κει δεν με ξαναορμηξε.

Πολλές φορές παρεξηγούμε το "επιτέθηκε". Τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο φοβισμένα γιατί έχουν ταλαιπωρηθεί - κακοποιηθεί πολύ που καμιά φορά τους βγαίνει αυτό το "επιθετικό" πιο πολύ σαν άμυνα. Αν και τα περισσότερα είναι φοβισμένα και δεν πλησιάζονται

• Like 1
Δημοσ.

Από το 2002 λειτουργεί στο Δήμο Υπηρεσία Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων.

Σύμφωνα με την 1005/98 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος περισυλλέγει, εμβολιάζει, στειρώνει και σημαίνει τα αδέσποτα ζώα και ύστερα από κάποιες ημέρες που χρειάζονται για την ανάρρωση τους, τα εναποθέτει στο περιβάλλον από το οποίο τα περισυνέλεξε.

Για το σκοπό αυτό διαθέτει τρία ειδικά οχήματα και έχει προσλάβει για τη λειτουργία του προγράμματος οδηγούς και υπαλλήλους περισυλλογής. Ύστερα από πρόσκληση δημόσιου ενδιαφέροντος έχει υπογράψει σύμβαση για τη στείρωση, τον εμβολιασμό και τη σήμανση των αδέσποτων.

Το πρόγραμμα παρακολουθείται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν η Δ/νση Κτηνιατρικής, η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ο Σύλλογος Κτηνιάτρων, δημότες και Φιλοζωικά Σωματεία.

Τα αδέσποτα περισυλλέγονται, φωτογραφίζονται και δημιουργείται για το καθένα ατομική καρτέλα η οποία τα συνοδεύει μέχρι την επανατοποθέτηση τους στο σημείο από το οποίο περισυνελέγησαν.

Οι δημότες μπορούν για κάθε ζήτημα που έχει σχέση με τα αδέσποτα να απευθύνονται στο 15 192 ή στο 2310 906 200.

Δημοσ.

@fire ξερω πολυ καλα τι δυστυχως γινεται...

Δε θα ξεχασω την περιπετεια που χε ενας αδεσποτος εδω που φροντιζουμε χρονια, αρνι και ακακος. Μετα απο καταγγελια καποιου "καλου" ανθρωπου , τον μαζεψαν τον πηγαν σ ενα "καταφυγιο"-κολαστηριο με σκοπο μετα απο λιγες μερες να τον αμολυσουν σ ενα βουνο. Ευτυχως καταφεραμε να επιστρεψει στο χωρο του.

Η ε.ε ειχε δωσει κονδυλια για στειρωσεις και καταφυγια και μαντεψτε που πηγαν...

Δημοσ.

Το θεμα της δυτικης Σαλονικης με τα αδεσποτα το ξερω καλα. Ειδικα στις περιοχες πισω απο τον ΟΣΕ γινεται της κακομοιρας απο αδεσποτα τα οποια κανουν κλικες με ομαδες που ξεπερνουν με ανεση τα τεσσερα-πεντε. Γενικα δεν ειναι επικινδυνα ολα τους αλλα καποια σιγουρα ειναι και κανουν επιθεση χωρις καν να βγαλουν ηχους. Δεν μπορεις να κανεις τιποτα εκτος απο αυτο που ηδη ειπε καποιος να κρατας φαγητο μαζι σου και απλα να τους δινεις αν σε παρουν χαμπαρι. 2-3 φορες να τους δωσεις φαγητο και δεν θα σε ξαναενοχλησουν επιθετικα.  

Δημοσ.

Εφόσον φοβάσαι τόσο πολύ υπάρχει κι άλλη λύση.
είναι κάποιος που τα ταΐζει;

Αν ναι, ζήτα του όταν τον δεις, να  κάτσεις δίπλα του όσο τα ταΐζει. 

Πάντως αυτό που είπες με τα κιλά... δεν παίζει.Είμαι 1.56, ήμουν 49 κιλά και κατάφερα να σταματήσω επίθεση (κανονική επίθεση, όχι γάβγισμα) από γομάρι ελληνικό ποιμενικό που ερχόταν με την αγέλη του κατά πάνω μου. Εκεί πατάς πόδι (κυριολεκτικά κοπανάς το πόδι σου κάτω) και φωνάζεις ΕΙ (κάτι που θα σου βγει δυνατά ρε παιδί μου) και γυρνάς πλάτη. Πάντα θα γυρνάς πλάτη. Ο σκύλος ξέρει ότι η πλάτη σου δεν μπορεί να του κάνει τίποτα, άρα δεν επιτίθεται. 

Το τρικ είναι το φαΐ. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Πέτα φαγητά! Εγώ πήγαινα βόλτα και με ρωτούσαν γιατί μυρίζει η τσάντα μου. Είχα παντού μαζί μου σκυλοτροφή και σκυλομπισκότα από το φόβο μου. 

Δες το παρακάτω αφισάκι (το τελευταίο κομμάτι) 

How+to+meet+a+dog.jpg

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...