Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά relax, όλοι όσοι μένουμε Αθήνα είτε καταγόμαστε απο εδώ είτε ήρθαμε από επαρχία έχουμε σιχτιρίσει την Αθήνα για την κατάσταση που επικρατεί. όμως έχω και γνωστή μου από την Κρήτη που ήρθε στην Αθήνα και μιλάει απαξιωτικά για το χωριό που μεγάλωσε στα Χανιά. 

όταν μιλάμε και θέλουμε να πούμε κάτι αρνητικό με άλους ανθρώπους για το μέρος που βρίσκονται και κατάγονται οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο καθένας προσβάλλεται ανάλογα. Στην γνωστή μου από Κρήτη λοιπον μιλάει αρνητικά για το νησί της αλλά αν άλλος της πει κατι αρνητικό θα τον πλακώσει στο βρισίδι!

Τώρα για την Αθήνα εντάξει, εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη και μένω Αθήνα, αν αποκαλέσει κανείς την πόλη που κατάγομαι κολοθεσσαλονίκη ε πως να το κάνουμε με προσβάλλει. Ο Βασίλης έχει ένα δίκιο. Αν δεν την παλεύεις στο μέρος που πήγες για να ζήσεις, είτε Αθήνα είτε επαρχία είτε εξωτερικό, αντί να βρίζεις για κολοαθήνες κολοχώρια και επαρχίες βρές κάποιο μέρος που να σου αρέσει!

• Like 1
  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αμα θες να το παρεις για γκρίνια παρτο εσυ εισαι ο έξυπνος και εγω ο χαζός και στην τελική εσυ μου επιτέθηκες με αυτο το ύφος λες και σε ρώτησα κιόλας

Δεν χρειάζεται να πάρω την άδειά σου ούτε να με ρωτήσεις κάτι. Είσαι σε έναν δημόσιο χώρο συζητήσεων που ότι γράψεις καταγράφεται και το βλέπουν άλλοι χίλιοι μετά οι οποίοι και μπορούν να απαντήσουν. Δεν συνειδητοποίησες οτι κατά πρώτον προσβάλλεις κάποιους με το να χαρακτηρίζεις αρνητικά το μέρος που μένουν κάποιοι και κατά δεύτερον αποπροσανατολίζεις την κουβέντα εκεί που συμφέρει μιλώντας για μάνες για να φουντώσεις τον άλλον. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι έξυπνος ή πόσο εξυπνότερος είμαι από εσένα, μου είναι ανούσιο και εντελώς αδιάφορο. Για να μην μιλήσω για τις αστειότητες με το σπίτι στο χωριό που δεν έχεις νερό δεν έχεις να χέσεις δεν έχει και ρεύμα και μάλλον το γράφεις για να τρολλάρεις.

Γίνε επιτέλους έλληνας και όχι ελληνάρας σαν μερικούς επαρχιώτες που κατέβαιναν μετά την κατοχή στην Αθήνα άνοιγαν ψηλικατζίδικο σε καμιά γωνιά αγόραζαν και ακριβό αμάξι και ερχόντουσαν στο χωριό να το παίξουν πλούσιοι επιχειρηματίες και να πουλήσουν μούρη, μετά όταν έγινε η Αθήνα σκατά και σε ελάχιστους άρεσε αρχίσανε την γκρίνια χωρίς να συνειδητοποιήσουν οτι είχανε ευθύνες, αλλά κανείς σχεδόν δεν ήθελε να φύγει γιατί ήθελε τα λεφτά και την δουλειά του όχι την ησυχία και την ηρεμία του χωριού.

Αυτό προσπαθώ να σου πώ και για αυτό λοιπόν σου είπα πριν αν δεν σου αρέσει η Αθήνα προκειμένω να βρίζεις για κολοαθήνες απλά γυρνάς στο μέρος που μένεις και κοιτάς πως θα φτιάξεις την ζωή σου εκεί. Αν δεν θες να αφήσεις την δουλειά σου εδώ για να φύγεις δεν σου φταίει η Αθήνα λοιπόν ούτε εγώ.

Στην γνωστή μου από Κρήτη λοιπον μιλάει αρνητικά για το νησί της αλλά αν άλλος της πει κατι αρνητικό θα τον πλακώσει στο βρισίδι!

Άλλο πάλι και αυτό. Ο επαρχιώτης βρίζει την Αθήνα αλλά αν του πεις κάτι για το χωριό του τα παίρνει στο κρανίο. Λες και ο Αθηναίος δεν τα παίρνει στο κρανίο δηλαδή και πρέπει να ακούει την γκρίνια του άλλου. Δεν έχω κάτι με την επαρχία και θεωρώ σωστή κίνηση την αποκέντρωση του πληθυσμού, ορισμένα πράγματα όμως έχουν καταντήσει κουραστικά με την νοοτροπία και την συμπεριφορά του έλληνα. Το ίδιο επικρητικός είμαι και με τον Αθηναίο που νομίζει οτι κάποιος είναι και βρίζει την επαρχία και τους κατοίκους των χωριών.

Δημοσ.

Καλά ρε φίλε παρεξηγήθηκες επειδή ο άλλος είπε κωλοαθήνα;;

Εσένα προσέβαλε; Δικιά σου είναι; 

Συγνώμη που στο λέω αλλά τα υπολοιπα παραδείγματα που αναφέρεις σχετικά με επαρχία και επαρχιώτες εκτός του ότι αποτελούν κομπλεξικά κλισέ προηγουμένων δεκαετιών είναι κ εντελώς άκυρα.

Ο φίλος αναφέρει ρητα πως εαν είχε την ευκαιρία-δυνατοτητα θα την έκανε...Εσύ τι δεν καταλαβαινεις;; Πού ακριβώς γκρίνιαξε; 

Δεν μου πέφτει λόγος βασικά να παρέμβω αλλά ο τρόπος σου και ο τοπικισμός σου έιναι προκλητικοι. 

Φιλική συμβουλή. Πάντοτε να βλεπεις και τις δύο όψεις του νομίσματος, στην προκειμένη της πόλης σου. 

• Like 3
Δημοσ.

Όταν έχεις οικογένεια η επαρχία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από Αθήνα και Θεσαλονίκη. Καλώς ή κακώς, ο καθαρός αέρας δεν φτάνει όταν χρειαστείς νοσοκομείο ή ικανοποιητική ποικιλία επιλογών στην εκπαίδευση των παιδιών σου. Εγώ προσωπικά θεωρώ τη ζωή σε μικρά μέρη χαμένο χρόνο, ειδικά για όσους θέλουν να δημιουργήσουν σε οποιοδήποτε άλλο τομέα εκτός του τουρισμού και των καλλιεργειών. Κι επίσης απεχθάνομαι να με ξέρουν όλοι και να κουτσομπολεύουν. Μικρό χωριό, κακό χωριό, λέει ο σοφός λαός. Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο. Υπάρχει το "υπόλοιπο Αττικής" που είναι εξαιρετικό.

Καλά και η επαρχία δεν είναι μόνο κάτι αποκομμένα χωριά στα κατσάβραχα και στα ερημονήσια... :ρ (μιας και αναφέρθηκες γενικότερα στην επαρχία και όχι στην ύπαιθρο που είναι και το κυρίως θέμα της συζήτησης). Στις επαρχιακές πόλεις πχ δε θα σε αφήσουν κιόλας να πεθάνεις. Υπάρχουν κι εκεί νοσοκομία ή έστω κέντρα υγείας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Σχετικά με την εκπαίδευση, αν δε θες κάτι πολύ εξειδικευμένο, πάνω κάτω τα ίδια πράγματα θα βρεις και στην επαρχία.

Από την άλλη, οι μικρές αποστάσεις και η μεγαλύτερη ασφάλεια των γειτονιών στις μικρές πόλεις είναι ανεκτίμητης αξίας, ειδικά για τα παιδιά που έχουν την ανάγκη να βγουν έξω για παιχνίδι και για να εκτονωθούν. Αντε τώρα να αφήσεις ένα 10χρονο να πάρει το ποδήλατο του και να πάει μόνο του για βόλτα μέσα στη μεγαλούπολη...

• Like 2
Δημοσ.

Καλά ρε φίλε παρεξηγήθηκες επειδή ο άλλος είπε κωλοαθήνα;;

Εσένα προσέβαλε; Δικιά σου είναι; 

Συγνώμη που στο λέω αλλά τα υπολοιπα παραδείγματα που αναφέρεις σχετικά με επαρχία και επαρχιώτες εκτός του ότι αποτελούν κομπλεξικά κλισέ προηγουμένων δεκαετιών είναι κ εντελώς άκυρα.

Ο φίλος αναφέρει ρητα πως εαν είχε την ευκαιρία-δυνατοτητα θα την έκανε...Εσύ τι δεν καταλαβαινεις;; Πού ακριβώς γκρίνιαξε; 

Δεν μου πέφτει λόγος βασικά να παρέμβω αλλά ο τρόπος σου και ο τοπικισμός σου έιναι προκλητικοι. 

Φιλική συμβουλή. Πάντοτε να βλεπεις και τις δύο όψεις του νομίσματος, στην προκειμένη της πόλης σου.

Συγνώμη που κολλάει τώρα αν είναι δική μου η Αθήνα ή όχι; Ναι με έθιξε δεν κατάλαβα δηλαδή, δεν μπορούμε οι έλληνες να σεβόμαστε τον άλλο για το μέρος που κατάγεται και πρέπει να μιλάμε για κολοαθήνες και κολοχώρια? Και δεν έχω ούτε κομπλεξισμό ούτε τοπικισμό.

Εσύ αν πώ το μέρος που μένεις κολοεπαρχία κολολάρισα κολοθεσσαλονίκη κτλπ τα ίδια δεν θα πείς και θα προσβληθείς; Μην με τρελάνεις τώρα.

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος να μας πει γιατί τα 5 από τα 10 εκατομμυρια, βρίσκονται στην Αττική; Γιατί όλος αυτός ο ντόρος και γιατί έχουν πέσει τόσα φράγκα εκεί;

Δημοσ.

Μπορει να μενω σε πολη και να μην το ξερω.

Παλια περνουσε στο χωριο μου ο γαλατας καθε μερα και μοιραζε το γαλα, τωρα το κανει ενας και παιρνουν ουτε δεκα ατομα.

Αυτο που ειπα για την αγελαδα δεν το εθεσα οτι ια χεστει καποιος στα λεφτα. Ξερω οτι εχει εξοδα. Πρεπει να φαει για να παραγει γαλα.

Απλα τονισα τις ευκολιες που σου δινει το χωριο. Δικο σου μπαξε, κοτες, κουνελια και οτι αλλο μπορεις και εισαι διατεθημενος να κανεις.

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος να μας πει γιατί τα 5 από τα 10 εκατομμυρια, βρίσκονται στην Αττική; Γιατί όλος αυτός ο ντόρος και γιατί έχουν πέσει τόσα φράγκα εκεί;

Διότι ο έλληνας της μεταπολεμικής Ελλάδας αλλά και των παλαιότερων εποχών δεν ήθελε την αγροτιά και τις δουλειές που υπήρχαν στο κάθε μέρος της Ελλάδας αλλά ήθελε να κάνει κάτι άλλο να ανοίξει κατάστημα ή να σπουδάσει επίσης. Οι περισσότεροι που σπούδαζαν έμεναν και στην Αθήνα μετά και άφηναν το μέρος τους. Υπάρχουν και αυτοί που κατέβαιναν στην Αθήνα για να πουλάνε μούρη μετά. Οι κατασκευαστές έχτιζαν άβερτα πολυκατοικίες αφού όλο και περισσότεροι ερχόντουσαν να μείνουν με αποκορύφωμα τις εποχές της χούντας. Εκείνες οι γεννιές μετά γέννησαν τους επόμενους οι επόμενοι τους επόμενους κοκ και να τα 4 εκ πληθυσμός λοιπόν και η ερήμωση της επαρχίας.

• Like 1
Δημοσ.

To "δεν θέλω την αγροτιά" είναι σχετικό. Δεν είναι όλοι από φτωχές και αγροτικές οικογένειες και φυσικά ο καθένας θελει στην ζωή του να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί. Στο βαθμό που είναι εφικτό αυτό στις μέρες μας βέβαια αλλά καλό είναι να μην αλλοτριωνόμαστε ως άνθρωποι.

Δεν ξέρω επίσης αν η μόρφωση παίρνει διαπραγμάτευση...

Δημοσ.

Το κράτος δεν φρόντισε να κοιτάξει την επαρχία με ισότιμο τρόπο όπως η Αθήνα και πιστεύω για αυτούς τους 2 λόγους έφυγαν οι περισσότεροι ειδικά για το θέμα της μόρφωσης. Εδώ ήταν συγκεντρωμένες από παλιά οι περισσότερες σχολές. Στο θέμα της αγροτιάς δεν σου λέω μόνο για χωράφια, βάλε μέσα και το εμπόριο κρέατος γάλακτος, θα μου πεις το ίδιο είναι. Σίγουρα για κάποιους λόγους έφυγαν πάντως, δεν έφυγαν επειδή έτσι τους κάπνισε μια μέρα. Επίσης σε εκείνες τις εποχές ο αγρότης δεν είναι απαραίτητα ο φτωχός όπως τον συγκρίνουμε και τον θεωρούμε σήμερα, μπορεί να ήταν και ο πλουσιότερος άνθρωπος του νομού.

• Like 1
Δημοσ.

Αν αποκαλέσω κολοχώρι το μέρος που είσαι τα ίδια θα μου πεις κι εσύ.

LOLWUT!!!

Σιγά μη θιγόμαστε με το πως θα αποκαλεί ο καθένας το μέρος που μένουμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη ζω απο παντα σε χωριο δεν μπορω να διαννοηθω να μενω σε πολη.Μια μερα πηγα να μεινω σε σχετικα ησυχο μερος στη Θεσσαλονικη και δεν την παλεψα με το κλιμα.Σιγουρα εχεις περισσοτερες δυνατοτητες οσον αφορα δουλειες/κοπελες/αγορες αλλα το χωριο εχει τα δικα του καλα οπως καθαρος αερας/φυση/ησυχια.Εχω συναντησει ατομα που δεν μπορουν να φυγουν απο την πολη οπως και ατομα που δεν μπορουν να φυγουν απο το χωριο.

Το χω σκεφτει ουκ ολίγες φορές και σκεφτομαι πως δε μπορω να ζησω σε χωριο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μέσα σε όλα τα άλλα (χαλια δρομοι, σκατά ιντερνετ κλπ), βάλτε και το κουτσομπολιο της κυρα-Σούλας να δειτε τι ωραια που ειναι να ξερουν τα παντα για σενα στο χωριο.

Οκ, για 2 μηνες διακοπες καλα ειναι αλλά στον 3ο αρχιζει και με τη βαράει.

Το καλυτερο ειναι μια μικρη πόλη κοντά σε μια μεγαλύτερη και με αποσταση <20χλμ, για να χεις τα παντα διπλα σου.

Εχω ζησει και σε κέντρο-ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ- και σε χωριο για διακοπες και σε μικρη πολη κοντα στη Θεσσαλονίκη και πραγματικα προτιμω τη 3η επιλογη.

Εισαι σιγουρη για το ιντερνετ?Ειμαι σιγουρος οτι εχω καλυτερη ταχυτητα απο το 95% του insomnia που μενει σε μεγαλες πολεις οπως και εχω συνεχεια 3g και ας μενω σε χωριο

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι σιγουρη για το ιντερνετ?Ειμαι σιγουρος οτι εχω καλυτερη ταχυτητα απο το 95% του insomnia που μενει σε μεγαλες πολεις οπως και εχω συνεχεια 3g και ας μενω σε χωριο

Σιγουροτατη. Μένω σε μια μικρή πόλη 20-30χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη και 150μ από τα κεντρικά του ΟΤΕ και πιάνω καθαρά 16mbps download. Και είμαι υπερευχαριστημένη

Στη Χαλκιδική σε ένα χωριό 10-15χλμ από τα Μουδανιά ούτε ο ΟΤΕ δε δίνει ικανοποιητική ταχύτητα ίντερνετ και είμαι με ασύρματο.

Δημοσ.

Σιγουροτατη. Μένω σε μια μικρή πόλη 20-30χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη και 150μ από τα κεντρικά του ΟΤΕ και πιάνω καθαρά 16mbps download. Και είμαι υπερευχαριστημένη

Στη Χαλκιδική σε ένα χωριό 10-15χλμ από τα Μουδανιά ούτε ο ΟΤΕ δε δίνει ικανοποιητική ταχύτητα ίντερνετ και είμαι με ασύρματο.

10χλμ απο τα Μουδανια που μενω συγχρονιζω απο το 2009 οταν εβαλα 24αρα στα 22mb σταθερα.Τελευταια επεσα στα 21 αλλα και παλι ειναι μια χαρα.Τωρα παιζει ρολο και το χωριο μιας και τα πολυ μικρα με 200-500 κατοικους δεν τα υπολογιζουν και πολυ

Δημοσ.

Στις πρωτεύουσες τον νομών όπως και στις κωμοπόλεις του μια χαρά όλες τις παροχές έχεις...και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία σε απόσταση το πολύ μιας ώρας..και τα γενικά νοσοκομεία σε 30΄ απόσταση το πολύ..και το ίντερνετ εχει πολυ καλες ταχύτητες. Σε χωριό κανένας δεν θα σηκωθεί να πάει εφόσον έχει φύγει εκτός αν έχει χωράφια που να του εξασφαλίζουν καλό εισόδημα...στις πόλεις τις επαρχίας απ'την άλλη αρκετοί θα γυρίσουν μετα απο τις σπουδές τους σε Αθηνα...είτε για οικογενειακή επιχείρηση...είτε γιατί έχουν έναν κύκλο...είτε αν δουλεύουν στο δημόσιο θα θελήσουν να μετατεθούν εκεί.

Στην Αθήνα αν δεν είσαι από κει...άρα μένεις στο νοίκι..αν θες να μείνεις μετά τις σπουδές σου θα πρέπει να βγάζεις στην ξεφτίλα 1000 ευρώ για να ζεις και να έχεις μια προοπτική στη ζωή σου...με 700-800 ευρώ στην Αθήνα απλά την βγάζεις σαν φοιτητής και τίποτα παραπάνω...σε επαρχιακές πόλεις με 700-800 ευρώ μισθό είσαι μια χαρά και λόγω αποστάσεων μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα.

Από την άλλη για έναν αθηναίο να σηκωθεί να πάει στην επαρχία να ψαχτεί μου φαίνεται από ανόητο έως ανούσιο...αφού έχει πάρει την απόφαση να φύγει καλύτερα να σηκωθεί αν την κάνει εξωτερικό παρά επαρχία.

Εκτός αν μιλάμε για τομέα τουρισμού που στην επαρχία/νησιά είναι το ζουμί...ή κάποιου διορισμένου σε δημόσιο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...