Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aσχημη πολη ειναι και η Αθηνα με αναρχη συχνα δομηση. .Βεβαια βρεθηκε και απροετοιμαστη μπροστα στο μεγαλο μεταναστευτικο (πχ προσφυγες ) ρευμα

Οι κατασκευαστές έχτιζαν άβερτα πολυκατοικίες αφού όλο και περισσότεροι ερχόντουσαν να μείνουν με αποκορύφωμα τις εποχές της χούντας. Εκείνες οι γεννιές μετά γέννησαν τους επόμενους οι επόμενοι τους επόμενους κοκ και να τα 4 εκ πληθυσμός λοιπόν και η ερήμωση της επαρχίας.

Να πεις οτι το εκαναν και αυτο καλα.Οι πολυκατοικιες/ουρανοξυστες μπορει να αποτελουν , με τον καταλληλο σχεδιασμο,λυση και για περισσοτερο χωρο πρασινου και λιγοτερες μετακινησεις / καυσαερια.

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωριατοκάγκουρες έχει δει κανένας; Να περνάει ο άλλος με το μπουρί με χίλια από τον πεζόδρομο και να σταματάει κάθε μορφή επικοινωνίας για 30 δεύτερα, ως που να περάσει ο επόμενος; Γυρίζεις στην Αλεξάνδρας και απολαμβάνεις την ηρεμία της Αθήνας.

Και τα GLX με αλλαγμένη μηχανή που οδηγουν 14χρονα στα νησια, προσπαθωντας να κανουν σουζες, χωρις να τα σταματα κανεις, ενώ οι γονείς το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό.

Δημοσ.

Τι κόλλημα είναι αυτό με το net; Προφανώς και είναι ζητούμενο το να καλύπτονται όλες οι περιοχές από δίκτυο απροβλημάτιστα, αλλά εκείνος που πήρε την απόφαση να φύγει από την πόλη δε νομίζω να κρίνει βάση του αν θα μπορεί να κατεβάζει τέντα μπόμπα τα torrents του ή να έχει χαμηλά pings στο LoL. Έτσι κι αλλιώς σε μικρότερες περιοχές είσαι πιο κοντά στο κέντρο πολλές φορές και πιάνεις καλά.

• Like 4
Δημοσ.

Τι κόλλημα είναι αυτό με το net; Προφανώς και είναι ζητούμενο το να καλύπτονται όλες οι περιοχές από δίκτυο απροβλημάτιστα, αλλά εκείνος που πήρε την απόφαση να φύγει από την πόλη δε νομίζω να κρίνει βάση του αν θα μπορεί να κατεβάζει τέντα μπόμπα τα torrents του ή να έχει χαμηλά pings στο LoL. Έτσι κι αλλιώς σε μικρότερες περιοχές είσαι πιο κοντά στο κέντρο πολλές φορές και πιάνεις καλά.

Ειναι σημαντικό οταν δουλεύεις με τηλεεργασια

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι σημαντικό οταν δουλεύεις με τηλεεργασια

Έχεις δίκιο, ξέχασα να εξαιρέσω σημαντικές επαγγελματικές περιπτώσεις.

Δημοσ.

Έχω κάνει πανεπιστημιακή έρευνα για 3 χρόνια σε μεγάλο αριθμό μικρών νησιών, μελετώντας τους παράγοντες που επηρεάζουν τα μεγάλα ποσοστά δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής και συγκεκριμένα τη συγγένεια των γονέων που παντρεύονται (τρίτα ξαδέλφια, κλπ). Το πρόβλημα με τα μικρά μέρη είναι τα μονοθέσια δημοτικά σχολεία, όπου ένας δάσκαλος διδάσκει ταυτόχρονα και τις έξι τάξεις του δημοτικού, και όπως καταλαβαίνετε, τα παιδιά απλά δεν μαθαίνουν τίποτα, αλλά και οι πάγιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στα γυμνάσια και λύκεια (όπου υπάρχουν). Έχω πάει σε νησί όπου ο μοναδικός δάσκαλος του σχολείου, ήταν ταυτόχρονα και μπογιατζής full-time,ενώ τα βράδια δούλευε σε εστιατόριο. Αυτός ο άνθρωπος το πρωί δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του και τα παιδιά ήταν μόνα τους στην αίθουσα. Σε τετοιες περιπτώσεις, αν είσαι σοβαρός γονέας, απλά παίρνεις το παιδί σου και φεύγεις για να μην το καταστρέψεις. Η παιδεία που αποκτά ένα άτομο, ανεξάρτητα από την επαγγελματική αποκατάσταση, αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, της αντίληψης και της κριτικής του ικανότητας.  

Επίσης στα μικρά νησιά, αν σου συμβεί κάτι την έκατσες, κυριολεκτικά. Έκανα το λάθος και πήρα μαζί το γιο μου πριν αρχίσει το σχολείο. Τον χτύπησε η κούνια στο στόμα, και του άνοιξε τη γλώσσα του στα δύο. Σας πληροφορώ ότι απλά δεν υπήρχε τρόπος να πάει σε νοσοκομείο λόγω κακοκαιρίας, στο κέντρο υγείας ο γιατρός δεν αναλάμβανε να κάνει ράματα και εγώ έχασα πολλά χρόνια από τη ζωή μου μέχρι να βρω λύση.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ ειμαι 45-50 λεπτά απο την Πάτρα , internet έχω 8-9mbit αλλα τίποτα απο θέμα μαγαζιών κλπ , μονο καφενεία/σουβλατζίδικα
δουλειές εδώ ούτε για αστείο.

βασικά δεν έχει τίποτα , οπότε σε ότι κάνω θα υπολογίσω -80-90 euro για εισιτήρια άρα αν δουλευω για 300 euro έστω κ 1-2 euro για κανα νερό η να φάω κάτι μέχρι να πάω σπίτι μιλάμε για 100 euro το μηνα στην τσέπη και αν
το λέω επειδή έχω βρει τέτοιες δουλειές και δεν ηταν για 4ωρο, 8ωρο + 2 ώρες στο δρόμο = 10 ώρες έξω για 100 euro/μηνα στην τσέπη γιατι δουλειές ΔΕΝ υπάρχουν. νόμιμες τουλάχιστον, αν την δεις αλλιώς τραβάει , αλλα 99,9% ειναι με προγράμματα, καφετέριες , παντού.

για δουλειά(5μηνο) πάω Πάτρα , ειναι 50 λεπτά+20 λεπτά στην στάση χ2 κάθε μέρα γιατι δεν έχει σταθερό δρομολόγιο , τα αλλάζουν συνεχώς
για να πάω να κάνω οτιδήποτε , απο μια βόλτα , να πάω για καφέ , η οτιδήποτε θέλω αυτό το 70λεπτα χ 2 , και 3 euro για πηγαινέλα, άρα και μια βόλτα να θελω να παω θα πάω με τα πόδια και στην ώρα on foot το μονο που θα δω ειναι χωράφια , ίσως να μην ειναι βαρετό οταν θα προσπαθώ να αποφύγω τους πιλότους με τα αγροτικά που θα πετάγονται λες κ οδηγούν μέσα στο χωράφι τους σε ενα δρομο χωρίς πεζοδρόμιο κ στενό που ίσα ίσα χωράει αμάξι.

Καμια φορά στην πέφτει και καμια αγέλη απο άγρια αδέσποτα που δε λείπουν και πρέπει να τρέξεις , όπα νατο και το cardio! ;)

αν ειχα μηχανάκι θα ηταν αλλιώς αλλα προς το παρών το τρενάρω για γλιτώσω κανα φόρο , οσο ειμαι ακόμα "άνεργος" με 5μηνα

οι άνθρωποι ειναι αρκετά ηλίθιοι , οταν μπηκα στρατό γνώρισα άτομα απο Αθήνα/ Θεσσαλονίκη, καμία σχέση , δεν ειχαν αυτή τη μιζέρια και την κακομοιριά που συναντάς εδώ. Ο καθένας δεν κοιτάζει την καμπούρα του , κουτσομπολιό , ζήλια και κακία 
αν κλάσεις θα το μάθουν σε δευτερόλεπτα στην άλλη άκρη.

Φάση να κάνεις κάτι και να κρυφοκοιτάζουν πίσω απο κουρτίνες , η να μαθαίνεις οτι σε σχολίαζε ο τάδε που δεν ξέρει το παραμικρό για εσένα ! ασχολούνται χωρίς να δίνεις δικαίωμα και χωρίς να ασχολείσαι μαζι τους γιατι έτσι νομίζουν οτι θα καλύψουν τα δικά τους ξεφτιλικια.

ομως αναρωτιέμαι , επειδή δεν έχω ζήσει Αθήνα/Θεσσαλονίκη, τι μπορεί να ζηλέψτε απο εδω ?
ισως να σκέφτεστε κάτι συγκεκριμένο , δεν ξέρω πως ειναι αλλού , εδώ πάντως έχει

σκατά υποδομές
σκατά ανθρώπους
σκατά δουλειές
σκατά συγκοινωνία
σκατά προοπτικές για νέους ανθρώπους, ουσιαστικά η θα μπλεχτείς με τα σκατά η θα πεινάσεις

4f85ae7118613363720030a1.jpg

• Like 8
Δημοσ.

Ποιό ειναι το πρόβλημα δηλαδή του να είσαι σε προάστιο της Αθήνας ώστε να είσαι εκτός αυτης αλλά και ταυτόχρονα κάνα μισάωρο απ το κέντρο όταν θες? Για μένα αυτό είναι το ιδανικό.

Επίσης μου αρέσει όπως προλογίζει παντα τα θέματά του ο TS, δυο λέξεις λέει μην τυχόν και πληρώσει παραπάνω ταινία για τη γραφομηχανή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιό ειναι το πρόβλημα δηλαδή του να είσαι σε προάστιο της Αθήνας ώστε να είσαι εκτός αυτης αλλά και ταυτόχρονα κάνα μισάωρο απ το κέντρο όταν θες? Για μένα αυτό είναι το ιδανικό.

Η αποκέντρωση κλιμακώνεται κατά βούληση εν μέρει.

Επεξ/σία από Thinart
Δημοσ.

Συγνώμη που κολλάει τώρα αν είναι δική μου η Αθήνα ή όχι; Ναι με έθιξε δεν κατάλαβα δηλαδή, δεν μπορούμε οι έλληνες να σεβόμαστε τον άλλο για το μέρος που κατάγεται και πρέπει να μιλάμε για κολοαθήνες και κολοχώρια? Και δεν έχω ούτε κομπλεξισμό ούτε τοπικισμό.

Εσύ αν πώ το μέρος που μένεις κολοεπαρχία κολολάρισα κολοθεσσαλονίκη κτλπ τα ίδια δεν θα πείς και θα προσβληθείς; Μην με τρελάνεις τώρα.

αντιδράς με ύφος καγκουρα και βρίζεις μάλλον σου ανήκει η αθηνα

Δημοσ.

Επίσης στα μικρά νησιά, αν σου συμβεί κάτι την έκατσες, κυριολεκτικά. Έκανα το λάθος και πήρα μαζί το γιο μου πριν αρχίσει το σχολείο. Τον χτύπησε η κούνια στο στόμα, και του άνοιξε τη γλώσσα του στα δύο. Σας πληροφορώ ότι απλά δεν υπήρχε τρόπος να πάει σε νοσοκομείο λόγω κακοκαιρίας, στο κέντρο υγείας ο γιατρός δεν αναλάμβανε να κάνει ράματα και εγώ έχασα πολλά χρόνια από τη ζωή μου μέχρι να βρω λύση.

Ονομάζεται Πολεμική Αεροπορία. Σηκώνεται κατευθείαν C-130. Καθημερινά μεταφέρονται πόσοι ασθενείς από νησιά.

Δημοσ.

Και σε εμάς εδώ σε κάτι σοβαρό φέρνουν ελικόπτερο η c130.

Και καμία φορά παίρνει 3-4 άτομα από νησιά και τα πάει στην Αθήνα μαζί.

Δημοσ.

Ωραια θεματακι  ,καμμια 20αρια ατομα  γραφουν καθημερινα στο μπλα μπλα , βλεπεις που ζει και πως σκεφτεται ο καθενας!

αποψη μου ειναι πως πιο σημαντικο απο την αποκεντρωση ειναι η αποξενωση !
μπορει να μενεις δηλαδη στην αθηνα σε πολυκατοικια 100 ατομων και να νιωθεις πιο μονος και απο το παλικαρι που δε βρισκει τεταρτο ατομο να παιξει δηλωτη !   ολα ειναι σχετικα , το ποιο δυσκολο ειναι να εκτιμησεις αυτο που εχεις  ..

οσο αναφορα την κοντριτσα που εχει δημιουργηθει ουτε την παρακολουθησα απ την αρχη ουτε με αφορα , θελω να πω μονο πως ο κομπλεξικος της υποθεσης ειναι αυτος που χρησιμοποιησε πρωτος  την λεξη ''μανα'' στο μηνυμα του

(ο,τι και να του ειπε ο αλλος πριν)  αυτος ειναι για σουτ , χωρις να ξερω ποιος ειναι ..

• Like 3
Δημοσ.

Ονομάζεται Πολεμική Αεροπορία. Σηκώνεται κατευθείαν C-130. Καθημερινά μεταφέρονται πόσοι ασθενείς από νησιά.

Πριν τρία χρόνια φίλη μου, καλοκαίρι, δεν θυμάμαι σε πιο γνωστό νησί είχε πάει, και πήρε καραβάκι για γειτονικό νησάκι. Μια φορά την μέρα διαδρομή. Στο δρόμο την έπιασαν πόνοι, ήταν 2-3 μηνών έγκυος. Όταν έφτασε στο νησί την εξέτασε γιατρός που έκανε διακοπές εκεί και της είπε ότι το έμβρυο πρέπει να έχει μέρες που είναι νεκρό και γρήγορα σε νοσοκομείο να γίνει έκτρωση γιατί υπήρχε κίνδυνος σήψης. Το νησί ανάποδο γύρισε ο δικός της με εκατοντάδες τηλεφωνήματα, τελικά το επόμενο καράβι την επόμενη μέρα πήραν και από εκεί αεροδρόμιο, αναμονή 4 ωρών, πτήση και αποβίβαση άλλη καμιά ώρα, ταξί και νοσοκομείο Αθήνα κτλ. Το έμβρυο ήταν 2 βδομάδες νεκρό, από την τελευταία της επίσκεψη στο γυναικολόγο πριν τις διακοπές. Οι γιατροί της είπαν ότι ήταν τυχερή που δεν σάπισαν τα σωθικά της. Και όλη αυτήν την ταλαιπωρία την πέρασε μέσα σε φριχτούς πόνους. Αυτό για την Πολεμική Αεροπορία που σηκώνεται κατευθείαν και μεταφέρει.

Δημοσ.

Πριν τρία χρόνια φίλη μου, καλοκαίρι, δεν θυμάμαι σε πιο γνωστό νησί είχε πάει, και πήρε καραβάκι για γειτονικό νησάκι. Μια φορά την μέρα διαδρομή. Στο δρόμο την έπιασαν πόνοι, ήταν 2-3 μηνών έγκυος. Όταν έφτασε στο νησί την εξέτασε γιατρός που έκανε διακοπές εκεί και της είπε ότι το έμβρυο πρέπει να έχει μέρες που είναι νεκρό και γρήγορα σε νοσοκομείο να γίνει έκτρωση γιατί υπήρχε κίνδυνος σήψης. Το νησί ανάποδο γύρισε ο δικός της με εκατοντάδες τηλεφωνήματα, τελικά το επόμενο καράβι την επόμενη μέρα πήραν και από εκεί αεροδρόμιο, αναμονή 4 ωρών, πτήση και αποβίβαση άλλη καμιά ώρα, ταξί και νοσοκομείο Αθήνα κτλ. Το έμβρυο ήταν 2 βδομάδες νεκρό, από την τελευταία της επίσκεψη στο γυναικολόγο πριν τις διακοπές. Οι γιατροί της είπαν ότι ήταν τυχερή που δεν σάπισαν τα σωθικά της. Και όλη αυτήν την ταλαιπωρία την πέρασε μέσα σε φριχτούς πόνους. Αυτό για την Πολεμική Αεροπορία που σηκώνεται κατευθείαν και μεταφέρει.

Κάτσε, πήρε στο ΓΕΑ ή/και στη ΜΑΕΔΥ και δεν έστειλαν αεροσκάφος; Δεν παίζει. Και το λέω με Σμήναρχο πατέρα που κάθεται δίπλα μου και έχει συμμετάσχει σε πόσες αεροδιακομιδές. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...