k30taas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Γειάς σας παιδιά. Θέλω να μου λύσει κάποιος που γωρίζει από ηλεκτρολογικά μια απορία. Εχω κάτι σποτάκια στην κουζίνα με G4 λάμπες και κάτι άλλα με MR16. Αυτά τροφοδοτούνται με κάτι μετασχηματιστές, αυτούς τους μακρόστενους μεταλλικούς και κεραμικούς μαζί που έχουν και αρκετό βάρος, σαν αυτόν περίπου που είναι στην φώτο που επισυνάπτω, και έχουν έξοδο 11,5v - 7,75a - 105w. Θέλω να αντικαταστήσω τα λαμπάκια αυτά με αντοίστιχα led, επίσης να βάλω και μια έξτρα λεντοταινία. Κάνουν οι μετασχηματιστές αυτοί? η όχι? γιατί στα βατ κλπ είναι οκ αλλά θα έχω πρόβλημα? πρέπει να πάρω άλλους? και γιατί. Ευχαριστώ πολύ!!!!
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Nαι κάνουν με την προϋπόθεση οτι τα λεντακια που θα πάρεις θα έχουν την ιδια τάση λειτουργίας
k30taas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Nαι κάνουν με την προϋπόθεση οτι τα λεντακια που θα πάρεις θα έχουν την ιδια τάση λειτουργίας εισαι σιγουρος φιλε μου? Εκτος αυτου τα λεντακια που θελω να βαλω εχουν συνολικη ισχυ 21w ενώ οι μετασχηματιστες αυτοι 105w, υπαρχει πρόβλημα? η απλως αν ειχα μικρότερους θα ειχα λιγοτερη καταναλωση ρεύματος?
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ο μετασχηματιστής παρέχει μέχρι 105w max όταν εσυ συνδέσεις σε αυτον ενα φωτιστικό πχ 10w τοτε η κατανάλωση του είναι 10w. Πρόβλημα θα εχεις αν πας να συνδέσεις 120w τότε προφανώς θα τον κάψεις.
k30taas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ο μετασχηματιστής παρέχει μέχρι 105w max όταν εσυ συνδέσεις σε αυτον ενα φωτιστικό πχ 10w τοτε η κατανάλωση του είναι 10w. Πρόβλημα θα εχεις αν πας να συνδέσεις 120w τότε προφανώς θα τον κάψεις. Καλος σε αυτό το θεμα, αλλα το δοκιμασα πριν σε μια λεντοταινια που θελω να βαλω επισης και ειδα πως τα λεντ ενώ αναβουν κανονικα τρεμοπαιζουν. η εξοδος από τον μετασχηματιστη που μιλαμε είναι κοντα στα 12v ενταξει αλλα δεν εχει + και - όπως και να τα βαλεις είναι το ιδιο, αναβουν αλλα τρεμοπαιζουν, υπαρχει λυση σε αυτό?
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Η λεντοταινία σου εχει παροχή συνεχόμενου ρεύματος, οι μετασχηματιστές σου ειναι εναλλασσομένου ρεύματος Nαι κάνουν με την προϋπόθεση οτι τα λεντακια που θα πάρεις θα έχουν την ιδια τάση λειτουργίας Edit Δηλαδή υπάρχουν στο εμπόριο ΜR16 που παίζουν με συνεχές, αλλά που παίζουν με εναλλασσόμενο, άλλα με τάση 12v άλλα με 220v (χωρίς μετασχηματιστές) και άλλες πολλές λύσεις κλπ
k30taas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Η λεντοταινία σου εχει παροχή συνεχόμενου ρεύματος, οι μετασχηματιστές σου ειναι εναλλασσομένου ρεύματος Edit Δηλαδή υπάρχουν στο εμπόριο ΜR16 που παίζουν με συνεχές, αλλά που παίζουν με εναλλασσόμενο, άλλα με τάση 12v άλλα με 220v (χωρίς μετασχηματιστές) και άλλες πολλές λύσεις κλπ Εγω θελω να βαλω σε μια μερια MR16 και στην κουζινα G4, και με έναν τριτο την λεντοταινια, όλα αυτά σε λεντ, αρα μαλλον δεν κανει ο μεταστηματιστης αυτος γιατι τα λεντ δουλευουν μονο σε συνεχες ρευμα και όχι εναλλασσομεσο, σωστα?
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Οπως και να εχει αν θέλεις συνεχές ή παίρνεις ενα κομπλέ τροφοδοτικό ή ανορθωτικό για τους μετασχηματιστές. Πχ τροφοδοτικο http://www.ebay.com/itm/AC-110-220V-to-DC-5V-20A-100W-Power-Supply-Driver-Converter-for-LED-Strip-Light-/231326274206?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35dc1ed29e Πχ Ανορθωτικό http://www.ebay.com/itm/LED-RECTIFIER-AC-to-DC-LED-CONVERTER-USA-FULL-WAVE-/321436649237?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ad71e0715 Τα παραπάνω είναι παραδείγματα και μόνο, αν δεν μπορείς κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο.
k30taas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Οπως και να εχει αν θέλεις συνεχές ή παίρνεις ενα κομπλέ τροφοδοτικό ή ανορθωτικό για τους μετασχηματιστές. Πχ τροφοδοτικο http://www.ebay.com/itm/AC-110-220V-to-DC-5V-20A-100W-Power-Supply-Driver-Converter-for-LED-Strip-Light-/231326274206?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35dc1ed29e Πχ Ανορθωτικό http://www.ebay.com/itm/LED-RECTIFIER-AC-to-DC-LED-CONVERTER-USA-FULL-WAVE-/321436649237?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ad71e0715 Τα παραπάνω είναι παραδείγματα και μόνο, αν δεν μπορείς κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο. ευχαριστω φιλε μου θα δω τι θα κανω μαλλον θα παρω τροφοδοτικα. Επισης εχω και μια άλλη απορια που την σκέφτομαι καιρο,οταν ένα τροφοδοτικο ειναι στην πριζα καταναλωνει συνεχεια το αναλογο ρευμα εφόσον δουλευει ο μετασχηματιστης του? η μονο όταν είναι αναμενες οι λαμπες πχ που είναι σενδεμενες σε αυτό?Ευχαριστώ πολύ
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Τροφοδοτικά και μετασχηματιστές εχουν μια αμελητέα κατανάλωση, απο απώλειες και αντιστάσεις αλλα δεν είναι άξια λόγου
.::NikoS::. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ενημερωτικά να πω κι εγώ πάνω στο θέμα με τους μετασχηματιστές και αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε. Αν ο μετασχηματιστής είναι ηλεκτρονικός, σε περίπτωση που του βάλεις φορτίο πολύ μικρότερο από ότι λέει μπορεί να μην βγάλει την σωστή τάση! Από ότι ξέρω δηλαδή τέτοιου είδους μετασχηματιστές αποδίδουν σωστά όταν η κατανάλωση είναι κοντά στο ανώτατο όριο τους. παράδειγμα ηλεκτρονικού μ/σ και ηλεκτρομαγνητικού (υπάρχουν και μακρόστενοι που δεν είναι ηλεκτρονικοί όμως αν δε κάνω λάθος) Επίσης το λεντ τρεμοπαίζει γιατί όπως σου είπε ο ΝίκοςΚαλλιθέα ο μετασχηματιστής σου βγάζει εναλλασσόμενο (AC) ενώ η λεντοταινία θέλει συνεχές (DC) ρεύμα. Όποια λάμπα θες να αντικαταστήσεις θα κοιτάξεις να είναι 12V AC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα