Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το γράφω καθαρά στον σύνδεσμο ότι πρόκειται για τον δημόσιο δανεισμό εκείνο που αφορά οποιοδήποτε αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας. Η εμπειρία μου για το ότι το γνωρίζουν ελάχιστοι προέρχεται από σχολεία, συλλόγους κλπ που θέλουν να λειτουργήσουν μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη.

Ναι στο σύνδεσμο αναφέρεται, εδώ δεν διευκρινίστηκε.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι ωραία απαγορεύεται να το δανείσεις. Κάτι σαν τα windows. ´Εχεις άδεια χρήσης αλλά απαγορεύεται η αντιγραφή μπλα μπλα μπλου. Τοτε τι σκατά αγορασες;

Επίσης γελάει ο κόσμος που πρέπει να πάρεις άδεια από τον δημιουργό του εκάστοτε βιβλίου όπως είπες, για να μοιράσεις σε άλλους την γνώση. Ας αρχίσουμε από εκεί τουλάχιστον.

Και καταλήγω στο οτι ο,τι ειναι νομιμο δεν σημαινει πως ειναι και ηθικο. Και τελος παντων γιατι συζητατε αυτο τωρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ωραία απαγορεύεται να το δανείσεις. Κάτι σαν τα windows. ´Εχεις άδεια χρήσης αλλά απαγορεύεται η αντιγραφή μπλα μπλα μπλου. Τοτε τι σκατά αγορασες;

Επίσης γελάει ο κόσμος που πρέπει να πάρεις άδεια από τον δημιουργό του εκάστοτε βιβλίου όπως είπες, για να μοιράσεις σε άλλους την γνώση. Ας αρχίσουμε από εκεί τουλάχιστον.

Και καταλήγω στο οτι ο,τι ειναι νομιμο δεν σημαινει πως ειναι και ηθικο. Και τελος παντων γιατι συζητατε αυτο τωρα.

Τι σκατα αγορασες; Μα την αδεια χρησης. Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε οτι μπηκαμε σε μια εποχη, που η λεξη αγορα, δε σημαινει αυτοματα, κατι το οποιο το εχεις σε υλικη μορφη στο σπιτι σου. 

Γιατι συζηταμε αυτο τωρα; Διοτι καποια στιγμη αυτο μπηκε ως παρομοιωση στο διαμοιρασμο εισητηριων, και το κατα ποσο ειναι νομιμο.

Οταν αγοραζεις ενα εισητηριο, δεν αγοραζεις το κομματι του χαρτιου, αλλα αγοραζεις μια διαδρομη (η οποια ειτε μετραται σε αποσταση, ειτε σε χρονο), αρα κατι αυλο.

Δημοσ.

Διοτι καποια στιγμη αυτο μπηκε ως παρομοιωση στο διαμοιρασμο εισητηριων, και το κατα ποσο ειναι νομιμο.

Είναι παράνομο; Δεν πρόσεξα τι γράψατε. Η γνώμη μου είναι οτι για ποιον λογο να μη μπορεις να το δωσεις αν εχει ας πουμε μιση ωρα μεσα; 1,40 στην Ελλάδα είναι μισή ώρα εργασίας.

Δημοσ.

Αγόρασες το δικαίωμα χρήσης υπό όρους και προϋποθέσεις· όπως έγραψα και στο #101, συχνά κάτι για το οποίο πληρώνουμε «δεν περνά ποτέ στη σφαίρα ιδιοκτησίας του ατόμου». Το επισημαίνει ορθά και ο pournaras παραπάνω.

Επίσης γελάει ο κόσμος που πρέπει να πάρεις άδεια από τον δημιουργό του εκάστοτε βιβλίου όπως είπες, για να μοιράσεις σε άλλους την γνώση.

Δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος. Εγώ, αν μιλάμε για μένα συγκεκριμένα, έχω ζητήσει δημόσια να αλλάξει στο εν λόγω σημείο ο νόμος!

Και καταλήγω στο οτι ο,τι ειναι νομιμο δεν σημαινει πως ειναι και ηθικο.

Πολύ σωστά! Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αυτοδικαίως και ηθικό — τούτο όμως δεν συνεπάγεται και πως ό,τι είναι παράνομο αποκαθιστά την ηθική τάξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...