Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να αλλάξω δίσκο στο παραπάνω μηχάνημα και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τελικά λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται μετά, με τη λειτουργία των ανεμιστήρων σε full speed (διευκρινίζω πως δε ψάχνω software λύση...).

Υπάρχουν μήπως ειδικά μοντέλα δίσκων που μπορώ να χρησιμοποιήσω για την αντικατάσταση;

Αν όχι τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω το πρόβλημα;

Δημοσ.

Βάλε Seagate το μοντέλο Barracuda. Έχει υποδοχή για το Thermal Control. Το έχω κάνει και δουλεύει άψογα σε πολλές περιπτώσεις.

Δημοσ.

Βάλε Seagate το μοντέλο Barracuda. Έχει υποδοχή για το Thermal Control. Το έχω κάνει και δουλεύει άψογα σε πολλές περιπτώσεις.

Σε πολλές;;

Γιατί όχι σε όλες;;;

Θα προτιμούσα όμως κάποιον ssd.

Δημοσ.

Σε όλες sorry λάθος συντακτικό...

SSD ή σαν δεύτερο πίσω από το αντιγραφικό ή στην θέση του αντιγραφικού αφαιρώντας το τελείως...

Δημοσ.

Μπορείς! Προσωπικά εγώ έχω βάλει σε φίλο μου που έχει το ίδιο ακριβώς με το δικό σου. Συγκεκριμένα 128GB SSD στη θέση του μηχανικού.

Δημοσ.

δεν και απλά βραχυκυκλώνεις μεταξύ τους τα δύο καλώδια του sensor (ότι ακριβώς κάνει και η Apple στα μοντέλα που είχαν SSD) ή χρησιμοποιείς το smcfanconrol.

Δημοσ.

Ωραίος! Ντάξει η λύση με το smcfancontrol είναι γνωστή αλλά ο φίλος εδώ δεν θέλει να χρησιμοποιήσει software λύση.

Δημοσ.

Άρα αν κατάλαβα καλά ο thermal sensor έχει δύο καλώδια μόνο, τα οποία αν τα ενώσω μεταξύ τους ξεπερνάω το πρόβλημα;

Σωστά Dr.Fuzzy; Και είμαστε σίγουροι ότι είναι αξιόπιστη αυτή η λύση και δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα υπερθέμανσης ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

Είναι οι μόνες 2 λύσεις σε Hardware αυτές που σου είπαν τα παιδιά όπως στις περιέγραψαν,

εγώ θα έβαζα το smcfancontrol η μέσω των iStat menus τις ρυθμίσεις που ήθελα by default όπως και την καμπύλη ψύξης,την θεωρώ 100% αξιόπιστη,ανοίγει μόνη της στο login,μια φορά την φτιάχνεις και δεν ξαν'ασχολείσαι. έτσι και αλλιώς κυρίως αν χρησιμοποιείς και bootcamp θέλει λίγο τσιμπηματακι πάνω για να μην παίζεις σε 80αρια.

Δημοσ.

Οχι πρόβλημα υπερθέρμανσης δεν έχεις. Ο SSD ζεσταίνεται ελάχιστα σε σχέση με τον μηχανικό σκληρό. Υπάρχει και 3η λύση να αγορασεις συμβατό sensor και να τον κολλήσεις στο κάτω μέρος του SSD, αλλα όπως σου είπα δεν θα κερδίσεις κατι. Ο sensor ναι 2 καλώδια ειναι (ένα θερμίστορ http://en.m.wikipedia.org/wiki/Thermistorγια την ακρίβεια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...