Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι ειδήσεις που αφορούν κλοπή προσωπικών στοιχείων από λογαριασμούς σε διάφορες online υπηρεσίες. Η τελευταία μας έρχεται από τη Ρωσία όπου δημοσιεύθηκε μια λίστα με 5 εκατ. usernames και passwords από λογαριασμούς Gmail.

Όπως ήταν λογικό, αμέσως άρχισε η κουβέντα για πιθανό “τρύπημα” στο σύστημα ασφαλείας της Google, ωστόσο, η εταιρεία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για λίστα με στοιχεία που έχουν κλαπεί μέσα σε διάστημα πολλών ετών με μεθόδους phishing και hacking από τους ίδιους τους χρήστες. Συμπληρώνει, επίσης, ότι οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που διέρρευσαν είναι σε αναστολή ή έχουν πάψει να υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

“Από τη λίστα που διέρρευσε βρήκαμε ότι δεν λειτουργεί ούτε το 2% των συνδυασμών username/password. Σε αυτό βοηθά και το αυτόματο σύστημα ελέγχου του Gmail που μπλοκάρει πολλές από αυτές τις προσπάθειες login. Για τους υπόλοιπους λογαριασμούς που μπορεί να έχουν επηρεαστεί, έχουμε ήδη ενημερώσει τους χρήστες για να αλλάξουν τα passwords τους”

Γενικότερα, η Google συμβουλεύει τους χρήστες να αλλάζουν τακτικά τα passwords τους, ενώ για όσους έχουν την υποψία ότι ο λογαριασμός τους μπορεί να έχει πρόβλημα μπορούν να το ελέγξουν από εδώ.

By Link.png Site: Techgear

Δημοσ.

Κάπου το διάβασα κι εγώ...αν ισχύει νομίζω θα στείλει μήνυμα η google για να αλλαχτούν οι κωδικοί. Το κάνει με το παραμικρό έτσι κι αλλιώς!

Δημοσ.

Σιγά μη δώσω κινητό στη google. Καλύτερα να φτιάξω νέο email, σε περίπτωση που κλαπεί.

εγώ προτιμώ να δώσω το κινητό (το έχω ήδη δώσει δηλαδή) :-)

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ εχω δώσει, εξάλλου έχω κινητό με κάρτα οπότε...

Οπότε τι; Δεν έδωσες ταυτότητα για να το ενεργοποιήσεις; Όταν δίνεις το τηλέφωνο σου σε κάποιον online, του δίνεις τα πραγματικά σου στοιχεία. Αν δεν σε πειράζει, no problem.

Εγώ έχω ένα official gmail, που ξέρει και πότε πάω τουαλέτα λογικά με όλα αυτά που έχω δώσει και μερικά περιφερειακά που ελπίζω ότι ξέρουν πολύ λιγότερα.

Δημοσ.

Οπότε τι; Δεν έδωσες ταυτότητα για να το ενεργοποιήσεις; Όταν δίνεις το τηλέφωνο σου σε κάποιον online, του δίνεις τα πραγματικά σου στοιχεία. Αν δεν σε πειράζει, no problem.

Εγώ έχω ένα official gmail, που ξέρει και πότε πάω τουαλέτα λογικά με όλα αυτά που έχω δώσει και μερικά περιφερειακά που ελπίζω ότι ξέρουν πολύ λιγότερα.

Οπότε δεν μπορούν να κλέψουν χρήματα η να χρισημοποιήσουν τις μονάδες για κλήση κτλ κτλ

Γενικά όμως εγώ αυτή τη λογική που λένε οι περισσότεροι, οτι μας φακελώνουν κτλ κτλ, δεν το καταλαβαίνω, εδώ φακελωθήκαμε από μόνοι μας κάνοντας φαισμπουκ... και τώρα γκρινιάζουμε για το Gmail? ε και στο κάτω κάτω τι με νοιάζει? Εγκληματίας είμαι?

Δημοσ.

Κάτι ξέρω που έχω το βασικό μου μαιλ σε ψιλοάγνωστο provider.Gmail mail accounts μόνο για trolling/stalking.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...