Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ξεκινησα ρωσικα πριν κατι μηνες. 30 ωρες δε φτανουν για να μπορεις να μιλησεις στον ενεστώτα για τα βασικα. Να μιλήσεις. Για να γράψεις σωστα δεν το αγγιζω καν.

Δημοσ.

κάπου εδώ να σημειωθεί οτι τα χειρόγραφα ρώσικα είναι διαφορετικά από τα τυπωμένα

και ας μην πιασουμε το θεμα καλλιγραφία, που υποχρεωτικά κάνουν όλοι στο σχολείο στη Ρωσία.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

κάπου εδώ να σημειωθεί οτι τα χειρόγραφα ρώσικα είναι διαφορετικά από τα τυπωμένα

Nα ρωτησω, αυτο μπορει να μου το εξηγησει καποιος γιατι γινεται?

Για ποιον λογο δεν μπορουν να εχουν ενα ιδιο στυλ γραφης? Δεν με ενδιαφερει ποιο, τυπωμενο ή χειρογραφο, αλλα ενα. Ειναι απειρως πιο βολικο και αν κρατησουν το χειρογραφο (που εικαζω πως το εχουν για να μη χασουν την ταυτοτητα τους κλπ) ουτε γατα ουτε ζημια.

Δημοσ.

υποθέτω οτι η διαφορά εντάσσεται σε αυτό που είπα πριν, την καλλιγραφία.

Και στα ελληνικά πχ το καλλιγραφικό π δεν έχει σχέση με το τυπωμένο.

Όταν πάνε στο σχολείο και μαθαίνουν, υποχρεωτικά μαθαίνουν να γράφουν πλάγια, με αυτό το στυλ. 

Για όποιον θέλει να μάθει να διαβάζει χειρόγραφα, καλή τύχη

κομμάτι τυχαίο από σημειώσεις:

120920141125.jpg

Δημοσ.

120920141125.jpg

πολυ ενδιαφέρον αυτο! αν θες ανεβασε και τιποτα αλλο απο σημειωσεις αν εχεις! πχ πως κλινεται ενα ρημα στον ενεστωτα ή τιποτα τετοιο! να παρουμε μια ιδεα :)

Δημοσ.

^σημειώσεις απο κάτι, μπορεί να είναι και λίστα για το σουπερμαρκετ, δε μπορώ να το αποκρυπτογραφήσω, από οριτζιναλ ρωσιδα.

αυτό βοηθά ΠΑΡΑ πολύ για τα λεφτά του αν πας να μάθεις.

http://www.amazon.co.uk/Russian-Grammar-Laminate-Reference-Quickstudy/dp/1572226986/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1410564469&sr=8-2&keywords=russian+grammar

Δημοσ.

^σημειώσεις απο κάτι, μπορεί να είναι και λίστα για το σουπερμαρκετ, δε μπορώ να το αποκρυπτογραφήσω, από οριτζιναλ ρωσιδα.

αυτό βοηθά ΠΑΡΑ πολύ για τα λεφτά του αν πας να μάθεις.

http://www.amazon.co.uk/Russian-Grammar-Laminate-Reference-Quickstudy/dp/1572226986/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1410564469&sr=8-2&keywords=russian+grammar

οχι εννοουσα δικες σου σημειωσεις.νομιζα οτι κανεις μαθηματα επειδη ανεβασες τα καλλιγραφικα! μαλλον καταλαβα λαθος. ρωσικα δε το κοβω να πηγαινω αλλα αυτο για την πλακα μου ισως το παιρνα :P

Δημοσ.

υποθέτω οτι η διαφορά εντάσσεται σε αυτό που είπα πριν, την καλλιγραφία.

Και στα ελληνικά πχ το καλλιγραφικό π δεν έχει σχέση με το τυπωμένο.

Όχι ακριβώς,

σε κάποιες περιπτώσεις το τυπομένο γράμμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό με το χειρόγραφο ....

δες πχ αυτό και αυτό

• Like 1
Δημοσ.

ναι ρε παιδί μου, απλά, αν το γράψεις τ αντί για m στο χειρόγραφο δεν νομίζω πως είναι και λάθος, θα ρωτήσω παντως. απλά κανεις ρώσος δε γράφει έτσι.

Ξεκίνησα χτες το Ροζετα ονλαην.

Στην αρχή φαίνεται πολύ γελοίο το σκηνικό, αλλά τέλος 2 μαθημάτων και έχω μάθει 40 λέξεις και έχουν μείνει στον εγκέφαλο αποτυπωμένες, κατι που δεν καταφέρνω με αυτό για παράδειγμα

• Like 1
Δημοσ.

ναι ρε παιδί μου, απλά, αν το γράψεις τ αντί για m στο χειρόγραφο δεν νομίζω πως είναι και λάθος, θα ρωτήσω παντως. απλά κανεις ρώσος δε γράφει έτσι.

Ξεκίνησα χτες το Ροζετα ονλαην.

Στην αρχή φαίνεται πολύ γελοίο το σκηνικό, αλλά τέλος 2 μαθημάτων και έχω μάθει 40 λέξεις και έχουν μείνει στον εγκέφαλο αποτυπωμένες, κατι που δεν καταφέρνω με αυτό για παράδειγμα

αν ναι σορρυ μας ειχες πει για το ροζετα απλα δε τσεκαρα το ονομα.40 λεξεις μια χαρα δεν ειναι για 2 μαθηματα?? :-D εχει και επιλογη για να ακους την προφορα?

http://masterrussian.com/aa021100a.shtml

w9bngp.jpg

Στο τέλος του κάθε προσώπου αλλάζει η κατάληξη της λέξης :huh:

jesus!! τι ειναι αυτα! :P

Αυτή ειναι η πρώτη συζυγια μόνο ε :P

ωχ :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...