Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε κανέναν γνωστό σας που να ήταν/είναι στην λεγεώνα; Αν ναι ποιές οι εμπειρίες του απο την όλη φάση;

Την λεγεώνα την ήξερα απλά απο την ιστορική της υπόσταση και αυτό επιγραμματικά κάποια πράματα αλλά τον τελευταίο καιρό έτυχε να το ψάξω λίγο παραπάνω και βλέπω πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία -αν και μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει τέρμα επικίνδυνη-  που ναι μεν μπορεί να τύχει να σου πάρει το πολυτιμότερο (βέβαια στις μέρες μας και για όσο μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον δεν ειναι τοσο πιθανό να πεθάνεις στο πεδίο κάποιας μάχης στην όποια θα εμπλακεί η λεγεώνα)

απο την άλλη όμως σου δίνει πολλά, μαθαίνεις πολλά (τον εαυτό σου μεσα στα άλλα) έχεις πραγματική εκπαίδευση υπάρχει πολιτισμένο και άριστα οργανωμένο κλίμα εντός και πληρώνεσαι καλά τρώς καλά έχεις άδειες,αργίες γιορτές επιτρέπεται η έξοδο εκτός ωρών εργασίας/υπηρεσίας και η επικοινωνία με τους δικούς με τηλέφωνο ή internet κινιτό λαπτοπ ρουχα κτλ μαθαίνεις τον κόσμο απο νότιο αερική αφρική έως κίνα  και  διατηρείσαι σε άριστη φυσική κατάσταση κτλ.

Τέλος σίγουρα μέσα στα χρόνια σκληρής εξάσκησης και τέτοιας φύσεως εμπειριών δημιουργείς και πολύ δυνατές/πραγματικές φιλίες με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη.  (όλα αυτά όχι απο flier της λεγεώνας αλλά απο πραγματικές μαρτυρίες που διάβασα στο reddit και σε διάφορα άλλα websites απο άτομα που φέρονται να είναι/ηταν λεγεωνάριοι ) επίσης αποκτάς και δεύτερη ιθαγένεια -Γαλλική- αλλά ως πολίτες της ΕΕ λίγο μας αφορά αυτό.

(για καλύτερα αποτελέσματα στο google "French Foreign Legeon" ) 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχω εγώ έναν φίλο, η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει πει πολλά. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος ήταν απ'ο,τι θυμάμαι, έχουμε χαθεί τώρα. Είναι "ιδιαίτερη" δουλειά πάντως, σε αυτόν άρεσε ο στρατός γενικά.

Δημοσ.

Και μόνο που δεν κάνεις καν νύξη για το ηθικό του θέματος (πληρωμένος νόμιμος δολοφόνος) - αποκαλύπτει μεγάλο μέρος του χαρακτήρα σου.

Να πας. Νομίζω σου ταιριάζει.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν περνάνε όλοι την εκπαίδευση, αρκετοί κόβονται. Κάτσε ψάξε videos στο youtube. Απ' ό,τι είχα διαβάσει απ' τη στιγμή που θα μπεις δεσμεύεσαι για κάποιο minimum χρονικό διάστημα νομίζω, 5 χρόνια; Βασικά αποκτάς νέα ταυτότητα κάνοντας καινούργια αρχή, μέχρι και νέο όνομα σου δίνουν. Η λεγεώνα, παλιότερα τουλάχιστον, ήταν μια "νόμιμη" διέξοδος για εγκληματίες από Βαλκάνια μεταξύ άλλων, οπότε καταλαβαίνεις ότι δε θα συναναστρέφεσαι με φιλοσόφους απαραίτητα. Στην Αφρική δε θα κάνεις τουρισμό, θα κυνηγάς παιδάκια με AK και θα ψάχνεις σε σπηλιές για όπλα κλπ. Μην ξεχάσεις να μάθεις και γαλλικά γιατί δεν θα σου μιλήσει κανένας στα αγγλικά, ούτε στα ελληνικά. Have fun xD.

Δημοσ.

Και μόνο που δεν κάνεις καν νύξη για το ηθικό του θέματος (πληρωμένος νόμιμος δολοφόνος) - αποκαλύπτει μεγάλο μέρος του χαρακτήρα σου.

Να πας. Νομίζω σου ταιριάζει.

Δεν ειναι ιδιωτικός στρατός και δεν κάνει μυστικές αποστολές ανήκει στον γαλλικό στρατό και συμμετέχει σε πολέμους γαλλικών/γαλλοαποικιακών συμφερόντων. (συμμετέχει και σε αποστολές διάσωσης αμάχων τα τελευταία χρόνια)  H κορόνα στο κεφάλι ειναι γιατι αυτοανακηρύχθηκες ο βασιλιάς των troll? :P

Τέλος δεν με ενδιαφέρει να πάω ίσως αν χτυπήσω τα 35 και με πιάσει καμιά υπαρξιακή κρίση :P Απλά δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα και έτυχε να το ψάξω τώρα τελευταία και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον για να εμπλουτίσω εγκυκλοπαιδικά τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό. 

Δεν περνάνε όλοι την εκπαίδευση, αρκετοί κόβονται. Κάτσε ψάξε videos στο youtube. Απ' ό,τι είχα διαβάσει απ' τη στιγμή που θα μπεις δεσμεύεσαι για κάποιο minimum χρονικό διάστημα νομίζω, 5 χρόνια; Βασικά αποκτάς νέα ταυτότητα κάνοντας καινούργια αρχή, μέχρι και νέο όνομα σου δίνουν. Η λεγεώνα, παλιότερα τουλάχιστον, ήταν μια "νόμιμη" διέξοδος για εγκληματίες από Βαλκάνια μεταξύ άλλων, οπότε καταλαβαίνεις ότι δε θα συναναστρέφεσαι με φιλοσόφους απαραίτητα. Στην Αφρική δε θα κάνεις τουρισμό, θα κυνηγάς παιδάκια με AK και θα ψάχνεις σε σπηλιές για όπλα κλπ. Μην ξεχάσεις να μάθεις και γαλλικά γιατί δεν θα σου μιλήσει κανένας στα αγγλικά, ούτε στα ελληνικά. Have fun xD.

Εδώ θα βρείς ενα ωραίο link για την εκπαίδευση (btw το άτομο γράφει αρκετά καλά οπότε δεν τον κόβω και για αμόρφωτο)  δεν δεσμεύεσαι ακριβώς απλά κάνεις συμβόλαιο και μπορείς να φύγεις (θεωρητικά τουλάχιστον ) όποτε θέλεις

Επίσης αυτό για τους εγκληματίες κτλ δεν έχεις άδικο αλλά στις μέρες πανε πολλοί για τα λεφτά την γαλλική ιθαγένεια και τις λοιπές παροχές στο internet  ειδικά βρήκα άπειρους να ψάχνουν πως να μπουν και να ρωτάνε απο διάφορα backgrounds στην πλειοψηφία τους όχι "περίεργα". 

Τέλος στις μέρες μας δεν μπορείς να μπείς αν σε ψάχνει η interpol και έχεις κάνει κάποιο σοβαρό ποινικό αδίκημα (πχ ναρκωτικά δολοφονίες) 

Τα γαλλικά δεν ειναι απαραίτητα ειδικά στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης σου μαθαίνουν εκει γαλλικά και ειναι και ένα πρώτο βήμα συνεργασίας με τους υπόλοιπους οπλίτες (να συμβουλεύεται ο ένας τον άλλον ) 

καλά λεφτά δεν λες οτι έχει, αλά μπορείς να κάνεις ενα καλό βιογραφικό για κάποια σοβαρή pmc...

δεν τα λές και λίγα 35,000$ με 50.000$  τον χρόνο(και ανάλογα μετά με τα χρόνια σου το τάγμα και την χρησιμότητα σου/εμπειρία/αποτελεσματικότητα μπορεί να ανεβεί κιάλλο) με φαΐ στέγη ρουχισμό εισιτήρια κτλ δωρεάν.  

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι ιδιωτικός στρατός και δεν κάνει μυστικές αποστολές ανήκει στον γαλλικό στρατό και συμμετέχει σε πολέμους γαλλικών/γαλλοαποικιακών συμφερόντων. H κορόνα στο κεφάλι ειναι γιατι αυτοανακηρύχθηκες ο βασιλιάς των troll? :P

Τέλος δεν με ενδιαφέρει να πάω ίσως αν χτυπήσω τα 35 και με πιάσει καμιά υπαρξιακή κρίση :P Απλά δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα και έτυχε να το ψάξω τώρα τελευταία και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον για να εμπλουτίσω εγκυκλοπαιδικά τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό.

Ναι βασιλιάς των troll... αν έτσι βολεύει να αποδομήσεις αυτό που είπα.

Γράφεις 15 γραμμές και προλαβαίνεις να αναφέρεις ότι "τρως καλά" και "έχεις άδειες" αλλά δεν προλαβαίνεις να αναφέρεις ότι κάλλιστα σκοτώνεις αμάχους και ανθρώπους που ποτέ δεν ξανασυνάντησες και δεν σου έκαναν τίποτα.

Αλλά φτάνεις τα 35 τώρα, μακάρι να το είχες μάθει πιο νωρίς...

• Like 3
Δημοσ.

Ναι βασιλείας των troll... αν έτσι βολεύει να αποδομήσεις αυτό που είπα.

Γράφεις 15 γραμμές και προλαβαίνεις να αναφέρεις ότι "τρως καλά" και "έχεις άδειες" αλλά δεν προλαβαίνεις να αναφέρεις ότι κάλλιστα σκοτώνεις αμάχους και ανθρώπους που ποτέ δεν ξανασυνάντησες και δεν σου έκαναν τίποτα.

Αλλά φτάνεις τα 35 τώρα, μακάρι να το είχες μάθει πιο νωρίς...

Σε αποκάλεσα troll για αυτόν ακριβώς τον λόγο... γιατι δεν συμβαίνει τιποτα απο αυτά που περιγράφεις μάλλον τους μπερδεύεις με κάτι άλλο.. τουλάχιστον δεν το ξέρω εγώ (και μέχρι στιγμής όσο αφορά τις επιχειρησιακές εμπλοκές τους το έχω ψάξει κάμποσο το θέμα αν ξέρεις κάτι παραπάνω πές μας)

Και ευτυχώς δεν πλησιάζω ακόμη τα 35 :D απλά είπα ότι ίσως θα το σκεφτόμουνα ΑΝΝ και αυτό μεταξύ σοβαρού και αστείου το έγραψα... 

Δημοσ.

δεν τα λές και λίγα 35,000$ με 50.000$  τον χρόνο(και ανάλογα μετά με τα χρόνια σου το τάγμα και την χρησιμότητα σου/εμπειρία/αποτελεσματικότητα μπορεί να ανεβεί κιάλλο) με φαΐ στέγη ρουχισμό εισιτήρια κτλ δωρεάν.  

δεν τα λες και πολλά 27.000e - 38.000e το χρόνο προ φόρων.

plus δε μπορεις να γινεις αξιωματικος

Δημοσ.

λεμε ρε παιδι μου εισαι ο αποβλητος της κοινωνιας ξερωγω λίγο πιο κάτω απο ρακοσυλλέκτη και ειπες να κάνεις μια αλλαγή

δεν τα λες και τρελλά φράγκα αν αυτός είναι ο λόγος..

Δημοσ.

δεν τα λες και πολλά 27.000e - 38.000e το χρόνο προ φόρων.

plus δε μπορεις να γινεις αξιωματικος

Αυτά είναι χρήματα συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατήσεων και προβιβάζεσαι με τα χρόνια υπηρεσίας (επίσης πρότερη στρατιωτική εμπειρία μετράει δεν λέω για πεζικάριος αλλά πχ αν ήσουν ΖΜΑΚ κτλ) 

Δεν ξέρω εσύ πόσα παίρνεις πάντως στην Ελλάδα οχι ο ρακοσυλλέκτης αλλά ο μέσος πτυχιούχος δεν παίρνει ούτε τα μισά απο τα 27000 ... πόσο μάλλον τα 38000 (πόσο μάλλον τα 38000+) επίσης μιλάμε για σίγουρη δουλειά με την έννοια ότι αν σε πάρουν τελικά και φορέσεις τον πράσινο μπερέ δεν θα σε διώξει κανένας μέχρι να βγεις στην σύνταξη -καλή σύνταξή btw- (ή οκ μέχρι να πεθάνεις) σαν το δημόσιο ένα πράμα. :P

Τέλος δεν πληρώνεις ηλεκτρικό ιντερνετ νοικι φαγητό ρεύμα κτλ οπότε όλα αυτά ειναι καθαρό κέρδος που μπορείς να αποταμιεύσεις. 

Εμένα πάντως μου φαίνονται αρκετά λεφτά και δεν ειναι ανάγκη να γίνεις κομάντο και να παρακαλάς να μην εμπλακεί η Γαλλία σε κάποιον μελλοντικό πόλεμο... υπάρχουν και υπηρεσίες άλλου τύπου (μηχανοργάνωση ας πούμε) 

Αλλά ας μην εστιάσουμε εκεί το θέμα του τόπικ ειναι οι insider εμπειρίες αν είχατε κάποιον γνωστό ή κάποιος εδώ μέσα μπήκε στην διαδικασία να μπει ή υπηρέτησε να μας πει τις εμπειρίες του. 

Δημοσ.
Durant vos premières années comme légionnaire, jusqu'au grade de caporal inclus (soit 2 à 4 ans), vous êtes habillé, nourri et logé gratuitement.

Salaire net de départ : 1280 € par mois (hors déduction mutuelle).

αν τα γαλλικά μου δε με απατούν

ειναι 15.360 το χρόνο και όχι 27.000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...