BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα...πρίν από λίγο σκότωσα με ένα κομμάτι χαρτί μία Scutigera coleoptrata 4 εκατοστά Μένω σε χωριό Κρήτης και το σπίτι μου είναι σε στη φύση μέσα.Ολα ωραία φύση και έτσι,δεν έχουμε κατσαρίδες αλλά έχουμε τις σιχαμερες Scutigera coleoptrata. Κάθε 3-4 μέρες περίπου κατα τις 2 εως τις 6 τα ξημερώματα εμφανίζεται μια Scutigera coleoptrata που περπατάει στον τοίχο και με ένα χαρτί πάω και την λιώνω. Εχω σίτες στα παραθυρα αλλά παρόλα αυτα μπαίνουν Αν ξέρετε καμμιά λύση ,κάποιο φάρμακο να τις αποτρέπω να μπαίνουν με στην γκαρσονιέρα μου,θα σας ήμουν υποχρεος. Βασικά ήμουν λίγο υπερβολικός τελικά ειναι άκακο αυτό το έντομο αυτό το έντομο είναι http://en.wikipedia.org/wiki/Scutigera_coleoptrata Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2014 από BLuE_PaNtHeR 1
stamatinho Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 1oν Προσεξε μη σε τσιμπησουν. 2ον Πηγαινε σε γεωργικα φαρμακα να σου δωσει κατι.Ξερουν αυτοι. 3oν Μαζεψε τυχον νερα στασιμα εκει γυρω και ισως και καποια φρουτα η λαχανικα αν εχεις σαπισμενα εκει γυρω απο δεντρα κλπ.
tehAllantin Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 πέθανε κανεις από σαρανταποδαρούσα;;;
KilliK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 οχι, αλλα αν σε τσιμπησουν θα ευχοσουν να ειχες πεθανει για να γλυτωσεις απο τον πονο... 9
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 1oν Προσεξε μη σε τσιμπησουν. 2ον Πηγαινε σε γεωργικα φαρμακα να σου δωσει κατι.Ξερουν αυτοι. 3oν Μαζεψε τυχον νερα στασιμα εκει γυρω και ισως και καποια φρουτα η λαχανικα αν εχεις σαπισμενα εκει γυρω απο δεντρα κλπ. Ευχαριστώ θα πάω σήμερα μηπως βρω τίποτα πέθανε κανεις από σαρανταποδαρούσα;;; νταξ δε πεθαίνεις απο τσίμπημα δεν είναι δηλητηριώδη
linkin Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Οfftopic αλλα πως σκοτωνεις 40ποδαρουσα με χαρτι στον τοιχο?? Εγω μια φορα μια την παταγα με μποτα και δεν καταλαβαινε μπαναγια. 3
KilliK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 ελα ντε, και εγω αυτη την απορια εχω. μηπως εννοει τις καμπιες και οχι τις μεγαλες τις ψαλιδες; παντως οι κοτες τις εχουν για μεζε, οποτε δοκιμασε να βαλεις καμια κοτα εξω απο το σπιτι να τις κυνηγαει. 2
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Βασικά ακριβώς μ αυτό μοιάζει:Μόνο που αυτες που έχω γω είναι πιο ανοιχτόχρωμες και πιο λεπτες και μαλακές την βρήκα αυτη πρέπει να είναι http://en.wikipedia.org/wiki/Scutigera_coleoptrata
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ευτυχως είναι άλλο είδος σαρανταποδαρούσας που δεν τσιμπαει και δεν είναι επικίνδυνη.Τρώει μάλιστα και κατσαρίδες και αράχνες απο τι διαβασα ,οπότε ίσως είναι και χρήσιμη Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2014 από BLuE_PaNtHeR
paylidis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 τα 4 εκατοστά σε σαρανταποδαρούσα δεν ειναι τίποτα... και όπως ειπες αυτή ειναι ακινδυνη (παραμένει βεβαίως βεβαίως σιχαμερή)... επίσης εχουν δηλητήριο αλλα απο οτι θυμαμαι απο κατι ζωολογίες/εντομολογίες που ειχα κάνει κάποτε δεν πεθαίνεις... πηγαινε σε ενα μαγαζι με γεωργικά φάρμακα να σου δώσουν κατι... 1
timonkaipumpa3 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Βασικά ακριβώς μ αυτό μοιάζει:Μόνο που αυτες που έχω γω είναι πιο ανοιχτόχρωμες και πιο λεπτες και μαλακές την βρήκα αυτη πρέπει να είναι http://en.wikipedia.org/wiki/Scutigera_coleoptrata Στο χωριό μου αυτά τα λένε έντομα της σκόνης. Δεν τσιμπάνε, δεν πειράζουν, δεν ενοχλούν. Το πιο πιθανό να έχεις αρκετή σκόνη. Επίσης, παρουσιάζονται περισσότερο στο υπνοδωμάτιό σου. Σωστά; Εάν ναι, τότε θέλεις ένα καλό καθάρισμα του δωματίου. 1
Daemonos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Το έντομο που ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μετά τις ακρίδες και τις κατσαρίδες!!! Δεν έχει δηλητήριο αλλα έχει τρελό ΠΟΝΟ! με είχε δαγκώσει μια φορά μια... συμβουλέψου απολυμαντική κτλ. http://el.jsxys.com/reptiles-rodents-sma/pet-insects/1013005427.html#.VBqvu_l_t-4
damian1977 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε Blue Panther..1000 σορρυ για το hijack του θεματος σου αλλα εχω εχω προβλημα σπιτι με τον σκορο τροφιμων!!!! Εαν καποιος φιλος/φιλη εχει το ιδιο και ξερει κανα τροπο να γλυτωσω να μου το πει.. (Εχω κανει τα παντα......φυλλα με κολλα και φερομονη στα ντουλαπια...καθαρισμος με χλωρινη και σακουλακια λεβαντας....και τιποτα δεν μπορει να με απαλλαξει οριστικα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα