Προς το περιεχόμενο

USB Cooler


TomassonMVP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μου πείτε εάν κάνει πραγματική δουλειά αυτό εδώ το εργαλείο(Mini Vacuum USB Cooler Air Extracting Cooling Fan for Notebook Laptop).

http://www.ebay.com/itm/Mini-Vacuum-USB-Cooler-Air-Extracting-Cooling-Fan-for-Notebook-Laptop-/221014986670?pt=US_Laptop_Cooling_Pads&hash=item3375850fae 

 

Είναι όντως χρήσιμο και κατεβάζει θερμοκρασίες ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με Σπανκ.

Δηλαδή -χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο- είναι περισσότερο κάτι σε μπιχλιμπίδι (...γκάτζετς τα λένε σήμερα...) παρά ουσίας, ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. Διότι ούτως ή άλλως τα λάπτοπ είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να "αναπνέουν" / να ψύχονται χωρίς υποβοηθήματα.

 

Το θέμα κοντολογίς είναι αν έχεις (ενώ ΔΕΝ είχες) προβλήματα με θερμοκρασίες, και συγκεκριμένα το πόσο σοβαρά είναι (πλέον). Σου σβύνει για παράδειγμα κάποια στιγμή το μηχάνημα; Αν ναι, πιο πολύ νόημα (για την ακρίβεια είναι το μόνο που έχει νόημα σε τέτοια περίπτωση) το ν' αλλάξεις θερμοαπαγωγική πάστα μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας του (και ίσως το αυτό και στην κάρτα γραφικών, αν έχει και αυτή ψύκτρα, έστω και χωρίς ανεμιστηράκι πάνω).

Βέβαια επειδή ΕΙΝΑΙ μανίκι (...μανίκαρος για την ακρίβεια), το άνοιγμα ενός λάπτοπ, μέχρι να φτάσει κανείς στον επεξεργαστή, ίσως να μην είναι λύση προσφερόμενη προς όλους. ΑΝ πιάνουν τα χέρια (αλλά και το μυαλό σου), οργανώσου (θέλεις πχ κατάλληλο-α κατσαβίδι-α), βρες το μάνιούαλ του (είτε το βιβλιαράκι είτε ένα PDF) το οποίο θεωρητικά θα σε βοηθήσει να δεις τί πρέπει να κάνεις (και κυρίως με ποιά σειρά), αποκαλύπτοντάς σου κατά περίπτωση μέχρι και "μυστικά σημεία" σχετικά με το άνοιγμα ("κρυφές" βίδες/εσοχές κτλ), τα οποία θα παιδευτείς μόνος να τα βρεις (και ίσως να μην τα βρεις και ποτέ, πριν απογοητευτείς και τα παρατήσεις, για να μην κάνεις τυχόν ζημιά). Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις βίντεο (στο YouTube κατά βάση) με AΚΡΙΒΩΣ το μοντέλο του μηχανήματός σου, να το ανοίγει κάποιος και να βοηθηθείς αρκετά.

Κόστος, πες το λιγότερο μισό Ευρώ, αν πάρεις το μικρότερο σωληνάριο απλής (κεραμικής) θερμοαπαγωγικής πάστας, που σε καλύπτει. Εξαρτάται βέβαια (εκτός από την ποσότητα-μέγεθος της σύριγγας) από που θα (μπορέσεις να) την πάρεις. "Μιας δόσης" (που συνήθως περισσεύει κι όλας), αρκεί πάντως.

Αν δεν έχεις θέμα να χαλαλίσεις κάποια λίγα Ευρώ (πχ γύρω στο τάληρο), παίρνεις και καλύτερη (η οποία πιθανώς θα διαρκέσει περισσότερο διάστημα - χρόνια ίσως, και πιθανώς θα κάνει και καλύτερη απαγωγή. Όχι τίποτε φοβερό, αλλά 2-3 βαθμούς πιο κάτω σίγουρα.

Κεραμική μπορείς να βρεις και σε μεγάλη ποσότητα (σύριγγα 10 ολόκληρων γραμμαρίων, "για μια ζωή" δηλαδή "και για ένα κάρο μηχανήματα") σε καταστήματα ηλεκτρονικών (ίσως και ηλεκτρολογικών), με κανένα τάληρο.

 

Εναλλακτικά σκας το λιγότερο κα'να 30άρι (μπορεί πχ και πενηντάρι - ανάλογα ποιόν θα βρεις...) σε τεχνικό και κάνει αυτός την δουλειά.......

 

Σε περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω δε σου κάθεται, και αν έχεις υψηλές θερμοκρασίες (αν δεν έχεις βάλει κάποιο σχετικό πρόγραμμα μέτρησης, χρησιμοποίησε πχ το Hardware Monitor = κλασσικό και free), χωρίς απαραίτητα να σου κλείνει το λάπτοπ, δοκίμασε, αφού ανοίξεις το κεντρικό καπάκι στην "κοιλιά" του (2-3 βίδες είναι συνήθως) ώστε να φανούν οι RAM και ό,τι τυχόν άλλο, και φύσηξε το εσωτερικό του με πιστολάκι (στο δυνατό και κρύο/χλιαρό κατά προτίμηση, ή και στο ζεστό αλλά με προσοχή να μην το αφήσεις σε συγκεκριμένο σημείο για πολύ, παρά μόλις για 2-3 δεύτερα και γενικώς να φυσάς για λίγο, και να το τραβάς πίσω για λίγο και πάλι, μη τυχόν λυώσει/αποκολληθεί κανένα πχ τρανζιστοράκι πουθενά κι έχουμ' άλλα), μπας και ξεμπουκώσει κα'νας ανεμιστήρας ή έξοδος σκόνης όπου πιθανώς αυτή να έχει σχηματίσει,,,κομματάρες με τον καιρό. Φύσημα κάνε και στα πλάγια ή πίσω του λαπ, όπου θα δεις μια εσοχή με "γρίλλιες".

Σε κατάστάσεις "ανάγκης" αυτή η πρακτική, γιατί μπορεί ίσα-ίσα εκεί που δεν είναι κάτι βουλωμένο, με το φύσημα να συγκεντρωθούν πιθανά κομμάτια σκόνης σε σημείο που να το βουλώσουν περισσότερο τελικά...

 

 

 

 

...και τώρα, ισοπέδωσέ με με κανένα "μπα, εντάξει είναι το λάπτοπ, απλά μου άρεσε το γκατζετάκι και είπα να ρωτήσω αν αξίζει τα λεφτά του για να το πάρω για να κάνει συντήρηση"...  :-D

 

Επίσης, μόλις συνειδητοποίησα ότι το θρεντ σου είναι οφτόπικ  :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου φίλε washcloud.

Όντως :-D δεν έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες αλλά σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές που μου έδωσες.

Η απάντηση σου θα βοηθήσει όχι μόνο έμενα άλλα και άλλους χρήστες που μπορεί να έχουν κάποιο σχετικό πρόβλημα.

Υπήρχαν πράγματα που δεν τα ήξερα αλλά τα έμαθα σήμερα.

 

Όσο αναφορά το θέμα που ήταν offtopic με συγχωρείτε, νόμιζα πως έπρεπε να μπει στη κατηγορία φορητοί υπολογιστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ε βασικά δεν τρέχει και τίποτα, απλά το μνημόνευσα (για το "οφτοπικ" λέω). Θα μεταφερθεί στην σχετική κατηγορία (μάλλον το πιο κατάλληλο είναι τα "Gadgets/Accesories" - ή όπως διάλο λέγεται) και τέλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

...αλλά τώρα

 

Η απάντηση σου θα βοηθήσει όχι μόνο έμενα άλλα και άλλους χρήστες που μπορεί να έχουν κάποιο σχετικό πρόβλημα.

Υπήρχαν πράγματα που δεν τα ήξερα αλλά τα έμαθα σήμερα.

 

να με συγχωρείς (επειδή ό,τι κι αν λες), έχω να πάω να κόψω τις φλέβες μου... :-D

 

 

(...πέραν του χαβαλέ, ήμουν σίγουρος ότι θα σου ήταν χρήσιμη μια "γενική ενημέρωση", κι ας μην την χρειαζόσουν άμεσα. Κι ο λόγος είναι ότι αν την είχες ήδη, δεν θα ασχολιόσουν με το εν λόγω μαραφετάκι... ;)

Και χαίρομαι που όντως σου φάνηκε χρήσιμη... )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sshot_1.jpg

 

 

 

 

lol εγώ δεν ξέρω τίποτα ε

 

(...πού και πού λέω και κανένα "τί παίδαρος που είσαι ρε συ" στον καθρέφτη τα πρωινά, αλλά μέχρι εκεί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...