achilles_g_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Σκέφτομαι να βάλω το thermaltake που έχω σε άλλον υπολογιστή και να για τον δικό μου να αγοράσω ένα καινούργιο. Θέλω όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται. Μου αρέσει το corsair ΑΧ αλλά με αυτά που διαβάζω φοβάμαι για το coil whise noise. Να το ρισκάρω ή να πάω σε άλλη λύση?
stathisgtr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Σκέφτομαι να βάλω το thermaltake που έχω σε άλλον υπολογιστή και να για τον δικό μου να αγοράσω ένα καινούργιο. Θέλω όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται. Μου αρέσει το corsair ΑΧ αλλά με αυτά που διαβάζω φοβάμαι για το coil whise noise. Να το ρισκάρω ή να πάω σε άλλη λύση? Εχω το αχ860 και δεν μου εχει βγαλει το παραμικρο.Απο θορυβο απλα δεν.Ο ανεμιστηρας ουτε που γυρναει λογο του οτι δεν εχει φορτο.Ουτε σε games δεν εχει τπτ.Απο τις καλυτερες μου αγορες. 1
achilles_g_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Το έχεις σε noraml ή σε hybrid mode?
stathisgtr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Νορμαλ.Δεν τον ακουμπησα τον διακοπτη ποτε μου.Πειρα το air 540 της corsair που ολοι φοναζουν οτι δεν εχουν φιλτρο στο psu για τις σκονες.Και αποτι ειδα ο ανεμιστηρας μπορει να μην δουλεψει και καθολου ολη μερα. Η φώτο τα λεει όλα.Στο 450d που είχα με τους δύο ανεμιστήρες από κάτω. Μάντεψε που ήταν το τροφοδοτικο.
achilles_g_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Λογικά εκεί που δεν είχε σκόνη
Physiciant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Γενικά απ' ότι έχω ακούσει δεν είναι τόσο καλό για το τροφοδοτικό (που έχει τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ανεμιστήρας του είναι προς τα κάτω) να είναι σε hydrid mode γιατί η θερμότητα εγκλωβίζεται μέσα στο τροφοδοτικό κάνοντας το να έχει γενικά υψηλότερες θερμοκρασίες. Αν το τροφοδοτικό είναι τοποθετημένο να κοιτάει προς τα πάνω(προς την κάρτα γραφικών) τότε δεν υπάρχει θέμα γιατί η ζέστη πάει μέσα στο κουτί και με την βοήθεια των ανεμιστήρων του κουτιού φεύγει έξω. Απλά η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού είναι λίγο πιο υψηλή. Τώρα Στάθη που λες ότι δε γυρίζει ο ανεμιστήρας τις περισσότερες φορές τότε το έχεις στο hydrid mode γιατί στο normal δουλεύει συνέχεια. Πόσο είναι το budget; Γιατί κοιτάς τόσο μεγάλο τροφοδοτικό. Το σύστημα της υπογραφής σου αν έχεις κάνει o/c στέκεται και με 550W. Άντε να πας σε 650W αν πρόκειται να αλλάξεις την gpu. Αν δεν έχεις κάνει ο/c και ούτε πρόκειται να αλλάξεις κάρτα γραφικών τότε μπορείς να βάλεις και 450W. Τα 860 είναι πάααρα πολλά 1
achilles_g_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Θέλω να πάω σε μεγάλο τόσο για μελλοντικές ανάγκες (θέλω να αρχίσω να πειράζω τα ρεύματα) όσο και για το αθόρυβο. Αν το corsair ακούγεται σε load πάνω από 60% τότε δεν θα το ακούω καθόλου. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2014 από achilles_g_
Physiciant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αν δε πρόκειται να κάνεις sli/crossfire δε χρειάζεται και πάλι.. 1
NikosKallithea Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αν το κριτήριο σου είναι ο θόρυβος τα bequiet είναι μονοδρομος http://www.bequiet.com/en/powersupply ...εκτός αυτού για μένα είναι τα καλύτερα τροφοδοτικά ever 1
stathisgtr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Γενικά απ' ότι έχω ακούσει δεν είναι τόσο καλό για το τροφοδοτικό (που έχει τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ανεμιστήρας του είναι προς τα κάτω) να είναι σε hydrid mode γιατί η θερμότητα εγκλωβίζεται μέσα στο τροφοδοτικό κάνοντας το να έχει γενικά υψηλότερες θερμοκρασίες. Αν το τροφοδοτικό είναι τοποθετημένο να κοιτάει προς τα πάνω(προς την κάρτα γραφικών) τότε δεν υπάρχει θέμα γιατί η ζέστη πάει μέσα στο κουτί και με την βοήθεια των ανεμιστήρων του κουτιού φεύγει έξω. Απλά η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού είναι λίγο πιο υψηλή. Τώρα Στάθη που λες ότι δε γυρίζει ο ανεμιστήρας τις περισσότερες φορές τότε το έχεις στο hydrid mode γιατί στο normal δουλεύει συνέχεια. Πόσο είναι το budget; Γιατί κοιτάς τόσο μεγάλο τροφοδοτικό. Το σύστημα της υπογραφής σου αν έχεις κάνει o/c στέκεται και με 550W. Άντε να πας σε 650W αν πρόκειται να αλλάξεις την gpu. Αν δεν έχεις κάνει ο/c και ούτε πρόκειται να αλλάξεις κάρτα γραφικών τότε μπορείς να βάλεις και 450W. Τα 860 είναι πάααρα πολλάΚατσ να το Κοιτάξω. Αν και δεν το πείραξα πότε μου, από την ημέρα που το έβαλα θυμάμαι ότι ήταν στο νορμάλ ο διακόπτης.Αν μπορεί να βάλει μεγάλο τροφοδοτικο τώρα και καλής ποιότητας γιατί να μην το κάνει? Αν έχει σκοπό να βάλει επιπλέον πράγματα στο hardware του ας έχει ήσυχο το κεφάλι του.
Physiciant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μα γιατί να ξοδέψει περισσότερα για να πάρει ένα τροφοδοτικό που δε θα αξιοποιηθεί ποτέ; Τα 650W του φτάνουν για να κάνει o/c και να βάλει ΜΙΑ ενεργοβόρα κάρτα γραφικών. Αν πρόκειται να κάνει sli/crossfire τότε πάω πάσο. Ας μας πει αν σκοπεύει να αλλάξει gpu γιατί αν όχι τα 550W είναι αρκετά για το σύστημα του. Ορίστε μερικές προτάσεις για 650W σε Platimun και Gold efficiency αντίστοιχα Platinum http://www.skroutz.gr/s/410098/Enermax-Platimax-600W.html Gold http://www.skroutz.gr/s/2012444/Be-Quiet-Dark-Power-Pro-P10-650W.html http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 http://www.skroutz.gr/s/4034934/Corsair-RM-Series-RM650-80Plus-Gold.html
achilles_g_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Προς το παρών δεν σκοπεύω να αλλάξω gpu. Mε ενδιαφέρει ο όσο δυνατόν πιο χαμηλός θόρυβος και φυσικά η αξιοπιστία. Επίσης αν αξίζει το ax760/860 δεν θα με πείραζε να δώσω το επιπλέον 20 αρικο από το be quiet για τα επιπλέον 2 χρόνια εγγύηση. 1
Physiciant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Το sli/crossfire δεν είναι η αλλαγή cpu. Είναι η πολλαπλή διάταξη των gpu, αν δηλαδή σκέφτεσαι κάποια στιγμή να βάλεις δύο ή περισσότερες κάρτες γραφικών στο σύστημα σου. Όλα τα παραπάνω τροφοδοτικά είναι υψηλής ποιότητας με Ιαπωνικούς πυκνωτές και πολύ ήσυχα. Αν το θέμα είναι η εγγύηση το EVGA έχει 10 χρόνια(δεν υπάρχει 650W γι' αυτό έβαλα το 750W) 1
achilles_g_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ξέρω μωρέ. Εκ παραδρομής έγραψα cpu. Και μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις!
Physiciant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δε πειράζει..δεν ήταν κόπος! Τέλος πάντων το νόημα όσον αφορά τα watts το πιασες πιστεύω. Από κει και έπειτα εσύ αποφασίζεις. Απλά σκέψου ότι απ' τις παραπάνω προτάσεις μπορείς να κερδίσεις από 30 ευρώ στην χειρότερη περίπτωση μέχρι 90 στην καλύτερη. Δε τα λες και λίγα Όποιο και να πάρεις πάντως θα σε υπερκαλύψει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα