heroftw Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Πήρα ένα laptop freedos (http://www.digideli.gr/best_prices/Laptops_best/HP-255-AMD-25637) και πάω να εγκαταστήσω τα windows kai όταν πάω να επιλέξω τον σκληρό μου βγάζει το εξής μήνυμα Τα Windows 8 δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν τον δίσκο. Ο επιλεγμένος δίσκος διαθέτει έναν πίνακα διαμερίσματος MBR. Σε συστήματα EFL,τα windows μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε GPT δίσκους
Xristaras12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 μπες στο bios και απενεργοποιήσε το uefi boot και βάλε legacy.
heroftw Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 λοιπόν πάω στο Boot option και το legacy support μου το βγάζει enable πιο κάτω μου έχει την επιλογή UEFI boot order OS boot Manager Internal CD/DVD Rom drive USB Diskette on Key/usb Hard disk Usb CD/DVD ROM drive ! network adapter Legacy Boot order notebook hard drive internal cd/dvd rom drive USB Diskette on Key/usb Hard disk Usb CD/DVD ROM drive ! network adapter
Xristaras12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 ναι το δεύτερο θές εσυ για legacy αν το δισκάκι με τα 8.1 είναι για legacy mode και MRB δίσκο το δισκάκι με τα 8.1 που έχεις είναι φτιαγμένο για uefi και GPT δίσκους η όχι; δοκίμασε το να δεις.
heroftw Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν δεν ξέρω τι εννοείς να σε ρωτήσω πώς το δοκιμάζω τι πατάω
koutsilas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Πως προσπαθείς να κάνεις εγκατάσταση τα windows? με στικακι ή έχεις cd? Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε μηχανήματα που υποστηρίζουν uefi καλό θα είναι να κανείς έτσι εγκατάσταση. Τα 8.1 εκμεταλλεύονται κάποιες λειτουργίες και bootάρουν ταχύτερα μαζί με άλλα υπέρ. Αν μπορείς μπες με ένα live usb στικάκι όπου θα έχεις περάσει πχ το gparted προκειμένου να σβήσεις όλο το δίσκο και να τον αφήσεις χωρίς partitions. Μια καλή λύση έιναι το yumi για να φτιάξεις ένα live usb. Μετά λογικά θα είσαι οκ Sent from my iPad using Insomnia
heroftw Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Με dvd την κάνω την εγκατάσταση είναι ευκολο με usb γιατί ορίστε και μια φωτογραφία να δείτε τι μου βγαζει
Xristaras12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 θα το ξαναγράψω το δισκάκι με τα 8.1 είναι με Uefi η με lecacy boot; ανάλογα το τι είναι θα βάλεις και την αντίστοιχη επιλογή στο bios επίσης προσπάθησε έτσι όπως είναι να κάνεις φορματ τον δίσκο μηπως και εξαρχής είναι σε GPT και το δισκάκι σου είναι για MRB.
heroftw Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 πως μπορω να καταλάβω αν το dvd ειναι με UEFI η με lecacy boot ΄΄ ο τίτλος τον windows είναι el_windows_8_enterprise_x64_final_retail
Euclides Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Με DVD μπορείς να μπουτάρεις και να εγκαταστήσεις Windows, ανεξάρτητα από το αν το μηχάνημά σου κάνει Boot με BIOS ή EFI.
LLLEFTERIS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Και στο δικο μου το Dell μπορω και legacy να κανω εγκατασταση και uefi φυσικα το uefi ειναι καλυτερο. Δεν εχει σημασια αν κανεις εγκατασταση απο dvd η απο usb Τα partition του σκληρου μπορεις να τα σβησεις και με το hirren's boot cd να τρεξεις τα mini xp και εχει μεσα εργαλειο το partition wizard ΥΓ. Αυτα που πας να βαλεις ειναι τα 8 και οχι τα 8.1 και μαλλον δεν πας εγκατασταση για προχωρημενους αλλιως θα σου ειχε επιλογη να σβησεις τα partition και μεσα απο τα windows. Δες αυτο το βιντεο μονο που εσυ θα επιλεξεις drive options (advanced) και εκει εχει επιλογη να διαγραψεις τα partition που εχει φτιαξει το free dos
heroftw Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 πηγαίνω στο advance options αλλά την διαγραφή μου την έχει κλειστή .
LLLEFTERIS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Κανεις κλικ πανω στον δισκο η σε καποιο partition? Αν μπορεις ανεβασε καποια φωτο.
heroftw Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ βρήκα καποια άκρη. απλά τώρα την ώρα της εγκατάστασης ( Ετοιμασία αρχείων για εγκατάσταση ) μου κολάει στο 39 % μάλλον πρέπει να φταίει το DVD
Σαϊνόμπι Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ βρήκα καποια άκρη. απλά τώρα την ώρα της εγκατάστασης ( Ετοιμασία αρχείων για εγκατάσταση ) μου κολάει στο 39 % μάλλον πρέπει να φταίει το DVD ναι δοκιμασε αλλο dvd ή φτιαξε ενα bootable στικακι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα