Kapetanakos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Τι θερμανση προτινετε για παιδικο δωματιο?Μιλαμε για μωρακι παντα.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Αν σε παιρνει οικονομικα, καλοριφερ και ενα μπολακι νερο για να μην ξηραινεται η ατμοσφαιρα. Αλλιως air condition με καθαρισμενο φιλτρο και τις γριλιες μακρια απο το παιδι. Για το μπανιο σομπα αλογονου που ζεσταινει γρηγορα και ικανοποιητικα.
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καλοριφέρ λαδιού, με 2-3 σκάλες για ρύθμιση της έντασης. Το ερκοντίσιον είναι πιο ακριβό στην αρχική αγορά, πιο φτηνό από κατανάλωση αλλά πολύ κακή ποιότητα θέρμανσης καθώς σου έρχεται ο αέρας ακόμα και αλλού να το βάλεις να κοιτάει, και σε φουντώνει
Kapetanakos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Το καλοριφερ λαδιου δεν εχει μεγαλη καταναλωση?Θερμοπομπος?τι εννοεις?τα πανελ που ξεκινανε απο 200 ευρα?
Dare-Devil Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Το καλοριφερ λαδιου δεν εχει μεγαλη καταναλωση?Θερμοπομπος?τι εννοεις?τα πανελ που ξεκινανε απο 200 ευρα? Μείνε μακριά απο πανελ . Αν μιλάς για πάνελ υπέρυθρης ναι είναι η ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ μεθοδος θερμανσης ΑΛΛΑ για λόγους που δεν θέλω να γράψω σεντόνι ολόκληρο είναι ακατάλληλα. επιγραμματικά να ξέρεις τα πανελ ζεσταίνουν αυτο που βλέπουν και όχι τον αέρα . Είναι κατευθυνόμενη θερμανση οπότε για να έχεις μια ομοιομορφία θέρμανσης στο χώρο και θερμική άνεση πρέπει να γίνει προσεγμένη μελέτη μηχανολόγου και να μπουν αρκετά πανελ σε ένα χώρο έτσι ώστε να θερμαίνονται όλα ή σχεδόν όλα τα σημεία του χώρου. Η αμέσως καλύτερη θερμανση είναι καλοριφέρ ή ηλεκτρικό σώμα και αυτό θα σου συνιστούσα για παιδικό δωμάτιο και ας σου ρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ στο θεό . Εναλλακτικά πάμε σε aircondition (που δεν το συνιστώ) όπου αφου μιλάμε για παιδικό δωμάτιο θα δώσεις μεγάλη βάση να έχει όσο πιο πολλά και προηγμένα φίλτρα. Δεν θα αμελείς την τακτική τους συντήρηση όπως και την αλλαγή των φίλτρων που πρέπει να αλλάζονται (βλέπε φίλτρα ενεργού άνθρακα κτλ) .Το κλιματιστικό να μην χτυπά το μωρό να είναι ινβερτερ να είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για τον χώρο σου το μέγεθος του.
Mau-Maus Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 εχω δυο τετοια + κανουν φοβερη δουλεια - καινε τον κωλο τους !
user12 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Απορια. Τα ινβερτερ δεν κανουν οικονομια στην αεργο ισχυ? και απο οσο γνωριζω στην δεη δεν πληρωνουμε την αεργο. Αρα στην ουσια εμεις δεν εχουμε καποια οικονομια στον λογαριασμο της ΔΕΗ.
Kapetanakos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Αρα ειναι μονοδρομος οι σομπες λαδιου??? Επισης ξεχασα να ρωτησω τι καταλαναλωση εχουν αυτα ας πουμε.Δηλαδη αν δουλευει ολη την νυχτα στην μεσαια σκαλα.
saxos55 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι θεωρώ το κλιματιστικό ως έσχατη λύση, εκτός αν σκοπεύεις να πάρεις κάτι πάρα πολύ ακριβό, πολύ ποιοτικό, να κάνεις συχνά συντήρηση, να πλένεις ακόμα συχνότερα τα φίλτρα μόνος σου κτλ (και πάλι εγώ δε θα το έβαζα). Κι εγώ λοιπόν σου προτείνω ηλεκτρικό καλοριφέρ. Τώρα η κατανάλωση εξαρτάται από τα watt. Αν πάρουμε μια τυπική περίπτωση η μεσαία σκάλα να είναι στα 1200W και την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,21 ευρώ, τότε έχουμε: 1,2 (kw) x 8 (ώρες) x 30 x 0,21 = 60,48 ευρώ το μήνα. Μιλάμε για πολύ χοντρικό υπολογισμό και εντελώς ενδεικτικό. Η (καθαρή) τιμή της κιλοβατώρας είναι πολύ μικρότερη του 0,21 ευρώ, αλλά δεν έχει μέσα φόρους, τέλη, ειδικά τέλη κτλ. Επίσης η τιμή της είναι κλιμακούμενη δλδ αυξάνεται ανάλογα με το πόσο καταναλώνεις. Τέλος, παίζει ρόλο και αν έχεις μειωμένο (ηλεκτρικό), που θα ήταν το ιδανικό μιας και η κύρια χρήση είναι για το βράδυ φαντάζομαι. Μπορείς να το υπολογίσεις μόνος σου όταν θα καταλήξεις στο πόσα watt θα έχει η συσκευή που θα αγοράσεις και κοιτώντας ένα λογαριασμό ρεύματος.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Εσεις που λετε οχι στο air condition, τι βαζετε ολο το καλοκαιρι? Ανεμιστηρα?
daPro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Αν σε παιρνει οικονομικα, καλοριφερ και ενα μπολακι νερο για να μην ξηραινεται η ατμοσφαιρα. Αλλιως air condition με καθαρισμενο φιλτρο και τις γριλιες μακρια απο το παιδι. Για το μπανιο σομπα αλογονου που ζεσταινει γρηγορα και ικανοποιητικα.Το μπολ με νερό το θέλουμε όταν βάζουμε a/c..με το καλοριφέρ δεν τοχω ξανακούσει ότι ξηραίνει την ατμόσφαιρα..εγώ στο δωμάτιο της μικρης έχω θερμοπομπο..κάνει καλή δουλειά..
saxos55 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Εσεις που λετε οχι στο air condition, τι βαζετε ολο το καλοκαιρι? Ανεμιστηρα? Εγώ ναι. Οροφής
Backpacker Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ για το σπίτι Ελλάδα επειδή δεν έχουν δεήσει να βάλουν ακόμα φυσικό αέριο στην πόλη μου..και έτσι δεν συμφέρει με τίποτα να βάζω πετρέλαιο για κάνα 20ημερο που γυρνάω τον χειμώνα...έχω έναν τέτοιο θερμοπομπό NOBO για το δωμάτιο και είμαι τζετ...ζεσταίνει πάρα πολύ καλά μια κρεβατοκάμαρα..2000watt με θερμοστάτη και γενικά κρατάει αρκετή ώρα την ζέστη αφού το κλείσεις...ρεύμα δεν είμαι ο καταλληλότερος να κρίνω πόσο καίει γιατί δεν το χρησιμοποιώ ολόκληρο χειμώνα.
Dare-Devil Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Απορια. Τα ινβερτερ δεν κανουν οικονομια στην αεργο ισχυ? και απο οσο γνωριζω στην δεη δεν πληρωνουμε την αεργο. Αρα στην ουσια εμεις δεν εχουμε καποια οικονομια στον λογαριασμο της ΔΕΗ. Δεν ειναι αυτο το θέμα στα ινβερτερ. Το θέμα είναι άλλο. Η μετατροπή του εναλλασσόμενου ρευματος σε συνεχές σου δίνει το πλεονέκτημα των μεταβαλόμενων στροφών του συμπιεστή. Εκει παρουσιάζεται η οικονομία και δεν είναι μόνο η οικονομία αλλά η πολιτισμένη λειτουργία της μονάδας καθώς και καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας του χώρου που κλιματίζουμε. Εσεις που λετε οχι στο air condition, τι βαζετε ολο το καλοκαιρι? Ανεμιστηρα? Καταρχάς μιλάμε για θέρμανση όχι για ψύξη. Κατα δεύτερον μιλάμε για μωρό παιδί. Οχι στο κλιματιστικό γιατί δεν είναι αθώο για ενα μωρό παιδί και γιατί υπάρχουν ποιοτικότεροι τρόποι θέρμανσης. Για το καλοκαίρι μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Κλιματιστικό δυστυχώς ή ευτυχώς .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα