Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σας φίλοι μου. Έχω φτιάξει ένα κανάλι στο youtube όπου κάθε εβδομάδα ανεβάζω κάποια βίντεο με συμβουλές και how to σχετικά με το ποδήλατο. Μπορείτε να το βρείτε εδώ:

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε τη σελίδα στο facebook εδώ:

Ανεβάζω ένα νέο βίντεο κάθε εβδομάδα με θέματα που πιστεύω ότι είναι χρήσιμα για τον μέσο ποδηλάτη.

Ελπίζω να σας αρέσει η μέχρι τώρα δουλειά μου.

Αναμένω σχόλια και προτάσεις για βελτιώσεις από ειδήμονες και μη.

Σας ευχαριστώ.

• Like 4
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ καλή πρόταση για δεν νομίζω να υπήρχαν παρόμοια ελληνικά video. Έκανα subsccribe.

ΘΑ ανεβάσεις video που θα εξηγείς πως να ρυθμίζουμε τα φρένα?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια.. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβει βίντεο με ρύθμιση V-Brakes όπως έχω προγραμματίσει.. Για υδραυλικά δισκόφρενα έχει ανέβει ήδη, ενώ για μηχανικά δισκόφρενα σκοπεύω να γυρίσω λίγο αργότερα.

Stay Tuned!

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν προλαβα να δω το video ακόμα, αναφέρεις πως ρυθμίζουμε την ντίζα στις δαγκάνες?

Επίσης αντί για sprey λαδιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε wd40?

Δημοσ.

Το WD40 θα το βαλεις για να φυγει η σκουρια,  μετα θα το καθαρισεις-σκουπισεις και μετα θα λυπανεις ειτε με γρασσο, ειτε με λαδι.

ΠΟΤΕ δεν βαζουμε WD40 σκετο....

Δημοσ.

Επειδή δεν προλαβα να δω το video ακόμα, αναφέρεις πως ρυθμίζουμε την ντίζα στις δαγκάνες?

Επίσης αντί για sprey λαδιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε wd40?

Φίλε μου στο Video δείχνω και τη ρύθμιση για τη ντίζα αλλά και τη σωστή θέση που πρέπει να έχουν τα τακάκια πάνω στην επιφάνεια τριβής της ζάντας.

Επιπλέον για το WD40 θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι για να απομακρύνει τη σκουριά όπως πολύ σωστά έγραψε ο Unabomber παραπάνω. Αν υπάρχει σκουριά καλό είναι να βάλεις για να απομακρυνθεί και έπειτα να φροντίσεις να βάλεις ένα λιπαντικό (ακόμα και γενικής χρήσης)

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ωραίο το κανάλι σου φίλε και εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των βίντεο ;) αυτό που θα σου έλεγα, να πάρεις τρίποδα για την κάμερα. 

Άλλα 2 tutorial που θέλω να σου ζητήσω από μέρους μου είναι η πλήρες αλλαγή ακτίνων και πως να κάνουμε ακτινολόγηση χωρίς την βάση ποδηλάτου και τα σχετικά που χρειάζεται.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.. Η ακτινολόγηση δεν αργεί να έρθει. Μου την έχουν ζητήσει και άλλοι. Και μάλιστα θα είναι με πατέντα για να μην υπάρχει ανάγκη αγοράς της ειδικής βάσης.

Τώρα όσον αφορά στις αλλαγές ακτίνων, εννοείς ουσιαστικά το πλέξιμο των ακτίνων σε νέο κέντρο ή δεν έπιασα κάτι καλά?

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Συγχαρητήρια για την δουλειά σου. Έχω μια ερώτηση και θα ήθελα να την θέσω εδώ ! Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα.

Σήμερα μετά από βόλτα 40 χιλιομέτρων άκουγα έναν μικρό θόρυβο στον πίσω τροχό κατά την επιστροφή. Ανακάλυψα ότι κουνιόταν δεξιά - αριστερά (μάλλον είχε χαλαρώσει η βίδα? ) Να ανησυχήσω? Έσφιξα λίγο την βίδα και όλα καλά πάντως. Για άλλη μια μέρα το ποδήλατο πήρε φωτιά. Οι δρόμοι φυσικά σκ@τά (Ελλάδα ζούμε). Περνούσα αναγκαστικά από μικρές λακούβες με αποτέλεσμα να χαλαρώσει και να "φύγε" η μία βίδα από την βάση παγουριού του ποδηλάτου.

Το ποδήλατο μου είναι το Orient Avenue.
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. Θα πρέπει να προσέξεις λίγο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε καθώς μπορεί να μην χαλάρωσε απλά η βίδα που συγκρατεί το τροχό στο σκελετό αλλά μπορεί να έχουν χαλαρώσει και τα κέντρα. Υπάρχουν δύο βίδες που συγκρατούν το κέντρο του τροχού και "πατούν" πάνω σε ρουλεμάν.

hubparts.jpg

Είναι αυτό που ονομάζει cone στη παραπάνω εικόνα.. Επομένως μπορεί να έχουν χαλαρώσει αυτές και να κουνιέται όλος ο τροχός. Μου έχει τύχει παλαιότερα σε ένα πολύ παλιό ποδήλατο που είχα. Δοκίμασε να κουνήσεις τον τροχό αριστερά δεξιά ενώ οι βίδες που τον συγκρατουν στον σκελετό είναι βιδωμένες κανονικά.. Δεν θα πρέπει να νιώσεις τζόγο-παίξιμο.. Αν νιώσεις θα πρέπει να τσεκάρεις τι παίζει με το κέντρο.

Δημοσ.

Δεν κουνιέται ο τροχός πλέον (αφού είχα σφύξει λίγο περισσότερο την βίδα). Σήμερα όμως, κατά τις πεταλιές που έκανα άκουγα ένα "κρακ" (Οταν βαζω πιεση στο πεταλι, δεν ένιωσα κάτι, απλά άκουγα το "κρακ")που μάλλον προερχόταν από την μεσαία τριβή.Παίζει να έχει σπάσει κάτι;

Ο δίσκος φυσικά δεν κουνιέται και σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνει συντήρηση στην μεσαία τριβή ή να θέλουν σφύξιμο οι βίδες (cone). Επειδή δεν ήθελα να το ρισκάρω, το πήγα σε ποδηλατά να το ελέγξει.

Από το κατάστημα που αγοράστηκε μου είπαν ότι επειδή κανω πολλά χιλιόμετρα (110 σε 5 μέρες) πρέπει κάθε 1 με 1μιση μήνα να το πηγαίνω για έλεγχο και συντήρηση. Ισχυει;

Σε ευχαριστώ. :)

Δημοσ.

Δεν κουνιέται ο τροχός πλέον (αφού είχα σφύξει λίγο περισσότερο την βίδα). Σήμερα όμως, κατά τις πεταλιές που έκανα άκουγα ένα "κρακ" (Οταν βαζω πιεση στο πεταλι, δεν ένιωσα κάτι, απλά άκουγα το "κρακ")που μάλλον προερχόταν από την μεσαία τριβή.Παίζει να έχει σπάσει κάτι;

Ο δίσκος φυσικά δεν κουνιέται και σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνει συντήρηση στην μεσαία τριβή ή να θέλουν σφύξιμο οι βίδες (cone). Επειδή δεν ήθελα να το ρισκάρω, το πήγα σε ποδηλατά να το ελέγξει.

Από το κατάστημα που αγοράστηκε μου είπαν ότι επειδή κανω πολλά χιλιόμετρα (110 σε 5 μέρες) πρέπει κάθε 1 με 1μιση μήνα να το πηγαίνω για έλεγχο και συντήρηση. Ισχυει;

Σε ευχαριστώ. :)

Πολύ πιθανόν (άμα κατάλαβα καλά) ναι να είναι θέμα στην μεσαία τριβή που από όσο ξέρω δεν επισκευάζεται οπότε πας σε νέα (άμα είναι κλειστού τύπου). Αλλά σε βγάζει για πάρα πολλά χιλιόμετρα ακόμα οπότε μην ανησυχείς!

Όσο για τον έλεγχο και συντήρηση άμα κάτσεις και παρακολουθησες τα βίντεο του φίλου με τον καιρό θα τα μάθεις όλα και θα σου είναι παιχνιδάκι. Δεν είναι κάτι... Μέταλλα και βίδες είναι :P

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.. Η ακτινολόγηση δεν αργεί να έρθει. Μου την έχουν ζητήσει και άλλοι. Και μάλιστα θα είναι με πατέντα για να μην υπάρχει ανάγκη αγοράς της ειδικής βάσης.

Τώρα όσον αφορά στις αλλαγές ακτίνων, εννοείς ουσιαστικά το πλέξιμο των ακτίνων σε νέο κέντρο ή δεν έπιασα κάτι καλά?

Ε ναι η ακτινολόγηση νομίζω είναι ένα φλέγον θέμα :P... Ναι αυτό εννοώ, σαν να κάνεις αλλαγή κέντρου στην ουσία. Α! για πολυάκτινα όχι τύπου αγωνιστικά με τις 3 ακτίνες :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...