Mitsos_The_Great Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Νομίζω από μπροστά (στη μεριά του δίσκου) αλλά δεν είμαι σίγουρος διότι όταν τον κρατάω σταθερό ακούγεται μερικές φορές και πάλι. Το περίεργο είναι πως δεν το κάνει αμέσως, όταν κάνω πετάλι. EDIT: Ρίχνοντας λίγο TF2 στους δίσκους και αλυσίδα δεν κάνει κάτι ακόμα και όταν το ζορίζω με ορθοπεταλιές και ταχύτητες 3/7. Μετά από λίγο όμως θα αρχίσει να τρίζει πάλι.
Unabomber Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Τα ρουλεμαν που εχει μεσα η μεσαια τριβη τα ελεγξε ο μαστορας η απλα τα λαδωσε ? αυτα εδω αμα εχουν στραβωσει μεσα, θελουν αλλαγμα και οχι γρασσαρισμα..... Τα ''μπαλακια'' ετσι και μπει νερο μεσα και τα ζορισεις μετα , ειναι κατευθειαν για αλλαγμα.... Στο δικο μου, που ειναι και downhill bike τα εχω αλλαξει πανω απο 5 φορες.... 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Νομίζω ότι βρέθηκε ο φταίχτης... Το απόγευμα είπα να πάω μια βολτούλα και άρχισε να κάνει αυτό το τρίξιμο πολύ έντονα. Με λίγο υπομονή να δω από που ακριβώς προερχόνταν έπιασα λαυράκι. Όπως είπε και ο φίλος μας ο evoracing ο θόρυβος ακούγονταν όντως από το κέντρο του πίσω τροχού. Βγάζουμε τον τροχό άμεσα με έναν φίλο μου, αφαιρέσαμε τις βίδες του άξονα (ο οποίος ήταν λίιιγο στραβός και καθαρίσαμε όλες τις μπίλιες που είχε μέσα. Εκεί δεν θα έπρεπε να υπάρχει λίγο λάδι ή γράσο; Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα. Βάλαμε γράσο, ξανά τις μπίλιες και σφίξαμε τον τροχό στο σκελετό ώστε να μην υπάρχει τζόγος και μέχρι στιγμής όλα καλά. Αύριο θα κάνω μια μακρινή βόλτα να το τσεκάρω καλύτερα. Περίεργο ε; 1
Unabomber Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Well done.... Oπου εχει ρουλεμαν σε τροχο ποδηλατου εννοειτε πρεπει να ειναι γρασαρισμενος.... Και οταν αρχισουν τα τριξηματα σε ποδηλατα οι πιθανοι ''φταιχτες'' ειναι τα ρουλεμαν σε τροχους και σε μεσαια τριβη.... και φυσικα τα πεταλια.... 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Well done.... Oπου εχει ρουλεμαν σε τροχο ποδηλατου εννοειτε πρεπει να ειναι γρασαρισμενος.... Και οταν αρχισουν τα τριξηματα σε ποδηλατα οι πιθανοι ''φταιχτες'' ειναι τα ρουλεμαν σε τροχους και σε μεσαια τριβη.... και φυσικα τα πεταλια.... Οπότε με βάση του παραπάνω post μου #33 ήταν λογικό το τρίξιμο σωστά;
Unabomber Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 προφανως, αλλα γιατι δεν ηταν γρασσαρισμενα τα ρουλεμαν ? Tοσο πλεον οι εταιριες ειναι οτι να ναι... και πουλανε απλα σιδερα, για ποδηλατα.... 1
evoracing Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Τραγικό! ποδήλατο μερικών εβδομάδων και να θέλει γρασάρισμα... Σου προτείνω ή να το πας πίσω και να απαιτήσεις πλήρης επισκευή-συντήρηση ή να κάτσεις να τα λύσεις όλα μόνος σου (μπροστά-πίσω ρόδα, τιμόνι) απλά μετά θέλει προσοχή στις ρόδες να μην είναι ούτε πολύ σφικτά τα φρένα στα κέντρα ούτε χαλαρά. Ακριβός Unabomber! κανονικά τα "καινούργια" ποδήλατα σε νορμάλ συνθήκες θα πρέπει να κάνουν να δουν εργαλεία πάνω από 3μηνο.. Ένα φτηνιάρικο Clermont που έχω, το έχω 2 χρόνια, έχει κάνει πάνω από 400km και εργαλεία δεν έχει δει. Ακτινολόγηση στην πίσω ρόδα θέλει αλλά και αυτό είναι 1 λεπτό δουλεία! 2
Mitsos_The_Great Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Τραγικό! ποδήλατο μερικών εβδομάδων και να θέλει γρασάρισμα... Σου προτείνω ή να το πας πίσω και να απαιτήσεις πλήρης επισκευή-συντήρηση ή να κάτσεις να τα λύσεις όλα μόνος σου (μπροστά-πίσω ρόδα, τιμόνι) απλά μετά θέλει προσοχή στις ρόδες να μην είναι ούτε πολύ σφικτά τα φρένα στα κέντρα ούτε χαλαρά. Ακριβός Unabomber! κανονικά τα "καινούργια" ποδήλατα σε νορμάλ συνθήκες θα πρέπει να κάνουν να δουν εργαλεία πάνω από 3μηνο.. Ένα φτηνιάρικο Clermont που έχω, το έχω 2 χρόνια, έχει κάνει πάνω από 400km και εργαλεία δεν έχει δει. Ακτινολόγηση στην πίσω ρόδα θέλει αλλά και αυτό είναι 1 λεπτό δουλεία! Να το πάω πίσω δύσκολο γιατί είναι αγορασμένο από το internet (μου ήρθε σφραγισμένο σε κούτα). Προφανώς θα τα ελέγξω όλα μόνος ή καλύτερα με έναν φίλο μου που τα ξέρει καλύτερα. Ελπίζω να είναι το τελευταίο πρόβλημα που έχω με το ποδήλατο ...
evoracing Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Να το πάω πίσω δύσκολο γιατί είναι αγορασμένο από το internet (μου ήρθε σφραγισμένο σε κούτα). Προφανώς θα τα ελέγξω όλα μόνος ή καλύτερα με έναν φίλο μου που τα ξέρει καλύτερα. Ελπίζω να είναι το τελευταίο πρόβλημα που έχω με το ποδήλατο ... Γενικός αυτά είναι τα προβλήματα που θα βρεις μπροστά σου. Απλά κάθε 2μηνο αν όχι μήνα (ανάλογα και την χρίση) πέρνα το ένα γρασάρισμα. Τα υπόλοιπα είναι μέταλλα, ότι είναι θα σου βγάλει πρόβλημα με τον χρόνο και την χρίση, που δύσκολα να δεις πρόβλημα στον σκελετό! Ποδήλατο κούρσα του '92 με χιλιόμετρα στην πλάτη του, το πείρα στα χέρια μου και στην 2η εβδομάδα στράβωσε το ψαλίδι (από τους καλούς δρόμους που έχουμε ). Σφήνωσα εσωτερικά έναν γαλβανιζέ σιδηροσωλήνα και αντέχει άλλα τόσα χρόνια τώρα 1
tunerakos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 παρακολουθώντας την όλη ιστορία σήμερα καταλήγω και εγώ ότι το μαγαζί είναι απαράδεκτο.. Το πήγες για έλεγχο και δεν βρήκε τι έφταιγε.. Αναγκάστηκες να κάνεις τόση μανούρα μόνος σου και έσκασες και χρήμα στο μαγαζί.. Πήγαινε και πες καμιά κουβέντα. Άμα κάνουμε όλοι τουμπεκί τελικά ποτέ δεν θα γίνουν τα μαγαζιά αξιόλογα.. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί σε φίλο.. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν πολύ χειρότερο καθώς το μαγαζί περνώντας καινούρια μεσαία τριβή χάλασε τα πάσα στο σημείο όπου η μεσαία τριβή πιάνει στον σκελετό.. Όπως καταλαβαίνετε έκανε μεγάλη φασαρία. Το αποτέλεσμα ήταν απλά να πάρει τα λεφτά του πίσω (τα εργατικά και αυτά για τη μεσαία τριβή) και να μείνει χωρίς ποδήλατο. Ήθελε έτσι και αλλιώς να πάρει καινούριο κάποια στιγμή αλλά είναι άδικο να σε εξαναγκάζουν από τη δική τους #!$!#$.. Τώρα εκείνος ο σκελετός θα βρει και πάλι ζωή μόνο μετά από τόρνο που θα ανοίξει καινούριο σπείρωμα.. Γι αυτό και εγώ έχω καταντήσει να τα κάνω όλα μόνος και αποφάσισα να προσπαθήσω να σας μεταφέρω όσες γνώσεις έχω..Και μια που λέμε για γρασάρισμα στα κέντρα, να ξέρετε ότι θα είναι στάνταρ ένα από τα επόμενα βίντεο, όπως και αυτό της ακτινολόγησης. Έπειτα θα δείξω και συντήρηση headset.. (δεν μου έρχεται η ονομασία στα ελληνικά) Κάτι τελευταίο... Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι βλέπετε ένα ποσοστό 70% του βίντεο. Γνωρίζω ότι τα βίντεο μου είναι πολύ πιο μεγάλα σε διάρκεια από τα αντίστοιχα ξενόγλωσσα και κάποια άλλα ελληνικά που υπάρχουν, ωστόσο προσπαθώ να τα δείξω όλα όσο πιο αναλυτικά γίνεται.. Τα αντίστοιχα βίντεο που βλέπω, παρατηρώ ότι δείχνουν τα μισά και σε αφήνουν να φανταστείς τα υπόλοιπα.. Εαν λοιπόν θα θέλατε πιο σύντομα βίντεο παρακαλώ ενημερώστε με. Σημασία έχει να σας εξυπηρετούν εσάς! Τέλος να ευχαριστήσω για τα θετικά σας σχόλια και προτάσεις αλλά και για την υποστήριξη σας! Η παρέα μεγαλώνει και αυτό μου δίνει κουράγιο! 3
Mitsos_The_Great Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Tunerakos έχεις απόλυτο δίκιο. Μάλλον θα περάσω για μια κουβεντούλα με τον ποδηλατά... Παιδιά να ρωτήσω, είναι φυσιολογικό να κάνει τέτοιους θορύβους (ευτυχώς όχι συνέχεια) όταν κάνω πετάλι ή ορθοπεταλιές . Ακούστε λίγο τις ηχογραφήσεις και προσέξτε το "τακ, τακ, τακ" που κάνει . Το 1ο "τακ" μετά από κάπως απότομο πάτημα του πεταλιού ήταν κάπως έντονο http://www6.zippyshare.com/v/28025312/file.html, μετά συνέχισε το τακ σε πιο μικρή ένταση αλλά συνεχόμενο (ακούστε εδώ http://www6.zippyshare.com/v/24171811/file.html ). Παρατήρησα ότι το κάνει όταν έχω αναπτύξει σταθερή ταχύτητα και δώσω δύναμη απότομα στο πετάλι. Πριν μια εβδομάδα έσφιξε ποδηλατάς την μεσαία τριβή πάντως. Εξαφανίστηκε για λίγο και εμφανίστηκε ενώ μου είπε πως η μεσαία τριβή είναι εντάξει. Τι μπορεί να είναι;
evoracing Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Ρε φίλε μήπως βρίζει η αλυσίδα πάνω στο μπροστά shifter? 1
Unabomber Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Σωστο και αυτο , δες το.... Επισης, πολλα τακ-τακ ακουγονται για καινουργιο ποδηλατο.... τοσο χαλια ειναι ?
evoracing Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Σωστο και αυτο , δες το.... Επισης, πολλα τακ-τακ ακουγονται για καινουργιο ποδηλατο.... τοσο χαλια ειναι ? Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο καινούργιο? γιατί και εγώ το πλένω, το βάζω σε μια κούτα και στο στέλνω... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα