LexQ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλω έναν σκληρό δίσκο για να το συνδέσω με το media player μου που έχω στην τηλεόραση.Ουσιαστικά η χρήση που θα τον κάνω είναι ότι θα τον φορτώνω ταινίες κλπ από τον υπολογιστή και θα τις παίζω στην τηλεόραση. Ήθελα έναν μικρό δίσκο οπότε έλεγα να πάρω έναν που δεν θα έχει εξωτερική τροφοδοσία αλλά μετά είδα ότι οι media player δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν πολλούς εξωτερικούς σκληρούς από το καλώδιο του USB όπως ο υπολογιστής, αληθεύει αυτό?
Coursal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Αν το βιάζεσαι πάντως μπορείς στην αρχή να βολευτείς με κανένα φλασάκι στην θύρα της τηλεόρασης. Σίγουρα, δεν έχει χωρητικότητα για πολλά, αλλά όλο το χρόνο έτσι έβγαλα 4 σεζόν του GoT.
SPANK Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που λες για την τροφοοδοσία πολλαπλών δίσκων απο το media player δεν το γνωρίζω ισως να εχει σημασία και το media player που χρησιμοποιείς , σε slim δίσκους δες αυτον http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=34874&cat=6&sub=334&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefinedκαι σε 3.5 ίντσες δίσκους δες http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37661&cat=6&sub=14&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined
LexQ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν έχω κανένα αξιόλογο φλασάκι και εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω έναν σκληρό για backup σε format κλπ, αλλά τώρα που βρήκα το media player θέλω να μάθω ποιο από τα δύο θα λειτουργεί βασικά. (2.5" ή 3.5")
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 100% θα λειτουργεί ο 3,5άρης και 99% ο 2,5άρης και λέω 99% γιατί υπάρχει περίπτωση ο δίσκος να θέλει παραπάνω τάση απο αυτή που δίνει η θύρα του media player(όπως συμβαίνει μερικές φορές στις μπροστινές θύρες των κουτιών) απο και και πέρα,αν είναι να μετακινείς συχνά τον δίσκο πήγαινε σε 2,5άρη να μην ψάχνεις πρίζες κάθε λίγο και λιγάκι.Αν είναι να τον παρατήσεις κάπου 3,5 all the way.
LexQ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Και εγώ Western Digital θα προτιμούσα, αλλά το πρόβλημα μου είναι αν ο 2.5" δίσκος (slim) θα μπορέσει να τροφοδοτηθεί από τον media player. Οι 3.5" ξέρω ότι δεν έχουν πρόβλημα καθώς έχουν εξωτερική τροφοδοσία. 100% θα λειτουργεί ο 3,5άρης και 99% ο 2,5άρης και λέω 99% γιατί υπάρχει περίπτωση ο δίσκος να θέλει παραπάνω τάση απο αυτή που δίνει η θύρα του media player(όπως συμβαίνει μερικές φορές στις μπροστινές θύρες των κουτιών) απο και και πέρα,αν είναι να μετακινείς συχνά τον δίσκο πήγαινε σε 2,5άρη να μην ψάχνεις πρίζες κάθε λίγο και λιγάκι.Αν είναι να τον παρατήσεις κάπου 3,5 all the way. Θα τον πηγαίνω από το δωμάτιο που έχω τον υπολογιστή στο σαλόνι και αυτό μόνο όταν του βάλω κάτι καινούργιο, δεν τον χρειάζομαι συνέχεια μαζί μου έχω φλασάκια. Από θέμα θορύβου και θερμοκρασίας τι διαφορές έχουν?
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 σχεδόν μηδαμινές διαφόρες θα έλεγα μιας και αυτοί που ανεβάζουν θερμοκρασίες ειναι οι black κυριως,απλά όπως καταλαβαίνεις ο 3.5αρης έχει μεγαλύτερη επιφάνεια. απο θορυβο θα έλεγα ότι η εποχή που άκουγες τον δίσκο να στροφάρει έχει περάσει. προσωπικά τον FZEX Που έχω στον σταθερό όντας black δεν παίρνω χαμπάρι ότι λειτουργεί.
LexQ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Σ'ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω με τον 2.5" ενός φίλου και θα δω πως πάει.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα,μου είχε τύχει σε 2,5άρη seagate φίλου να ανεβάζει κάτι 40άρες για πλάκα αλλά είναι παλιό μοντέλο πλεόν. Ό,τι και να πάρεις να βρείς κάτι με την μεγαλύτερη εγγύηση που μπορείς.
LexQ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Είμαι ανάμεσα σε αυτούς και δεν μπορώ να αποφασίσω Site: εξωτερικοί σκληροί καμιά βοήθεια? 1
washcloud Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 είδα ότι οι media player δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν πολλούς εξωτερικούς σκληρούς από το καλώδιο του USB όπως ο υπολογιστής, αληθεύει αυτό? Τσούκου. Αν συμβεί, θα έχεις πέσει στην περίπτωση. Κατά τ' άλλα εστιάζεις σε "λάθος πράγματα" : Για παράδειγμα, το βασικό που θα έπρεπε να σ' απασχολεί, στην περίπτωσή σου, είναι ο "βαθμός φορητότητας" που έχεις ανάγκη. Και ανάλογα με αυτό, καθορίζεται και το τί είδους δίσκο θα επιλέξεις. Αυτό έχει άμεση συνέπεια και στο πορτοφόλι σου, εν τω μεταξύ (θα δούμε παρακάτω τί και πώς). Με βάση πάντως αυτά που είπες, δεν σε χαλάει ένας 3.5άρης, ενώ ίσως ένας 2.5άρης να είναι "καλύτερη φάση" (λόγω "καλύτερης φορητότητας"). ...δεν μας μίλησες όμως ούτε για τα πόσα χρήματα διαθέτεις/είσαι διατεθειμένος να φτάσεις να δώσεις, προκειμένου να πάρεις κάτι "ιδανικό", όσον αφορά το συμφέρον σου - ούτε για το με ποιά (ελάχιστη) χωρητικότητα είσαι καλυμμένος. (Όπως και το τί USB version δυνατότητα θες να έχει ο εξωτερικός. 3.0; Ή μήπως καλύπτεσαι και με 2.0; ) ...Το οποίο προαναφερθέν συμφέρον, είναι μια συνάρτηση "χωρητικότητας/ χρόνων εγγύησης/ τιμής" και παίζει και να είναι ΑΥΤΟ το οποίο θα καθορίσει τελικά το "μέγεθος" του δίσκου που θα καταλήξεις να πάρεις... Στα παραπάνω, πρόσθεσε και το ότι, αναφορικά με το συμφέρον σου, ΔΕΝ συμφέρει να πάρεις "ετοιματζίδικο" εξωτερικό, αλλά είναι καλύτερα να πάρεις έναν σκληρό και μία θήκη, δικών σου επιλογών. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι όταν επιλέγεις ο ίδιος σκληρό, έχεις την δυνατότητα να πάρεις κάποιον μέχρι και της μέγιστης δυνατής εγγύησης (η οποία είναι 5 χρόνια). Και καθώς το πιο σημαντικό μέρος ενός εξωτερικού, ΕΙΝΑΙ ο σκληρός, τότε αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή η ευελιξία. Άλλος λόγος είναι ότι σε αντίθεση με έναν "ετοιματζίδικο", ένας..."χειροποίητος" εξωτερικός μπορεί ν' ανοιχτεί κατά βούληση, ΧΩΡΙΣ Ν' ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ (φαντάσου την περίπτωση να έχει πάθει κάτι στα 1-2 χρόνια ο εξωτερικός, να είναι ακόμη εντός εγγύησης, αλλά να έχεις μέσα δεδομένα που δεν θες να χάσεις, και να έρχεσαι στο δίλημμα : "τον ανοίγω να δω ΜΗΠΩΣ ο σκληρός είναι οκ; Αλλά θα χάσω την εγγύηση...Κι αν τελικά χάσω ΚΑΙ την εγγύηση και τελικά είναι Ο ΣΚΛΗΡΟΣ που έχει το πρόβλημα...;" ). Άσε που όταν γεμίσει ο σκληρός, μπορείς απλά να τον αντικαταστήσεις με άλλον, χωρίς ανάγκη να πληρώσεις πιο αδρά για κάποιον "θηκάτο". Τέλος, σίγουρα παίρνεις κάτι (σκληρό δίσκο) ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗ σου, και όχι ό,τι γουστάρουν να χώνουν μέσα σε ένα κουτί οι εταιρίες. Σ' αυτό το τελευταίο πρόσθεσε ότι ανέκαθεν κυκλοφορούσε η φήμη ότι σε "ετοιματζίδικους" εξωτερικούς, συνηθίζουν οι δισκοεταιρίες να βάζουν τον...κατιμά των προϊόντων τους... Σούμα : την καλύτερη αναλογία τιμής/χωρητικότητα την έχουν αυτή τη στιγμή οι 3ΤΒ 3.5άρηδες σκληροί. Και υπάρχουν και κάποιοι με την "καλή" (ως νούμερο) εγγύηση των 3ων χρόνων. Ιδανική εγγύηση είπαμε τα 5 χρόνια, αλλά για ολ' αυτά θα αγγίξεις το 180άρι, και αν και δεν ξέρω, φαντάζομαι ότι δε σε φτιάχνει η ιδέα... Οπότε, ΙΣΩΣ και να σ' ενδιαφέρει η περίπτωση να φτιάξεις έναν 3.5άρη εξωτερικό, στα 2GB, 3ων χρόνων εγγύησης, με περίπου 125 Ευρώ. Αν ναι, πες να δώσω πρόταση. (Ένα θέμα εδώ είναι ότι μπορεί και να μην υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς τόσο χώρο μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια....Οπότε, "καλό το συμφέρον", θα μου πεις, αλλά αν είναι να είναι αχρείαστος ο δίσκος.......Τεσπα, εσύ ξέρεις). Εναλλακτικά, στα μισά περίπου λεφτά (εάν το βαλάντιό σου δεν είναι τόσο όσο η προηγούμενη πρόταση), και για τη μισή χωρητικότητα, καλύτερα να πάρεις τον 1ΤΒ 2.5άρη Samsung που υπάρχει 2ος στη σειρά στη λίστα του e-Shop που υπέδειξες. Τουλάχιστον είναι 3ων χρόνων εγγύησης. (...από την άλλη, "διακινδυνεύεις" όπως είπα, να χαλάσει εντός εγγύησης, και να μη σε παίρνει να τον ανοίξεις γιατί ακυρώνεται με το άνοιγμα η εγγύηση = έχουν ταινίες ασφαλείας κλπ και γενικά δεν παίζει να την σκαπουλάρεις αν τον ανοίξεις...Οπότε, σκέψου το, και η απόφαση δική σου.). Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές βέβαια, όπως εάν μπορείς να βολευτείς με 750GB χώρου, και δίνοντας 8Ε επιπλέον, παίρνεις έναν WD της black σειράς, 2.5άρη ("Scorpio" δηλαδή), συν την πιο φθηνή USB 2.0 θήκη (και τα δύο από e-Shop), με 60+8 Eυρώ, και έχεις έναν θεωρητικά "γερό" σκληρό, 5 χρόνων εγγύησης, θήκη των 2 χρόνων (συνήθως έχουν 1αν χρόνο) και όπως είπα δεν έχεις θέμα αν πάθει η θήκη ζημιά (και τεσπα την ανοίγεις άφοβα για να δεις αν είναι αυτή ή ο σκληρός που έχει το πρόβλημα, ΑΝ βγει πρόβλημα). Και όπως επίσης ήδη είπα, βαζο-βγάζεις όποιον άλλον τυχόν (2.5άρη) δίσκο θες, όποτε το θες. Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτή τη λύση, με τα +8Ε (ή έστω με τα +12 που έχει μια USB 3.0 θήκη, αν θες/μπορείς να χρησιμοποιήσεις τέτοια). Κι ας "έχανα" 250GB. Τα +2 χρόνια εγγύησης θα τα προτιμούσα με χίλια... Επίσης θα μπορούσες να πας σε λύση 3.5άρη εξωτερικού ("χειροποίητου"), αν ντε και καλά θες 3.5άρη, στο 1ΤΒ (3ων χρόνων με ένα 80άρι) ΑΝ δεν μπορείς να διαθέσεις πολλά - ή και 1ΤΒ 2.5άρη ("χειροποίητου" και πάλι), με είτε 65Ε (USB 2.0) ή 70Ε (USB 3.0), με σκληρό 3ων χρόνων εγγύησης...(θα την προτιμούσα εγώ αυτήν την επιλογή, από τον Σάμσουνγκ που είπα λίγο πριν) Αλλά όπως είπα, όταν δεν ξέρουμε τις ανάγκες/τα θέλω/τις δυνατότητές σου (τις οικονομικές), δεν γίνεται να προταθεί "το καλύτερο δυνατό για εσένα" - οπότε δες τις πιο πάνω επιλογές, μελέτα το, κι αν είναι ρώτα επί συγκεκριμένου... 2
LexQ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Σ'ευχαριστώ πολύ washcloud για την απάντηση σου, η αλήθεια είναι ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό να φτιάξω έναν εξωτερικό με "πατέντα" αλλά θα το ψάξω. Όσο για τις ανάγκες μου θα προτιμούσα να είναι USB 3.0 γιατί μερικές σειρές που έχω είναι πάνω από 100GB, επίσης τα χρήματα που θέλω να διαθέσω θέλω να είναι μέχρι 100€ και νομίζω πως με 1TB βολεύομαι καθώς μόλις θα βλέπω κάτι θα το διαγράφω. Είναι αλήθεια ότι ο 2.5" θα με βόλευε καλύτερα κυρίως λόγο του ότι δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία. Από την άλλη όμως βλέπω και τους WD 3.5" των 2, 3TB που οι τιμές τους κυμαίνονται κοντά στα 100€ και σκέφτομαι αν τα +40€ αξίζουν. *Αυτό που λένε ότι οι 2.5" είναι πιο ανθεκτικοί από τους 3.5" αληθεύει? Μετά από λίγο ψάξιμο αν πάρω έναν σκληρό 2.5" και τον βάλω σε θήκη στα ίδια χρήματα θα μου βγει περίπου με το να πάρω έναν έτοιμο οπότε λογικά και αυτό θα κάνω.Έναν από αυτούς τους σκληρούς (δεν εμπιστεύομαι άλλους εκτός από Hitachi και WD) Site: σκληροί δίσκοι Τώρα όσον αφορά τις θήκες σίγουρα πρέπει να είναι με USB 3.0 ακόμα δεν τις είδα.
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) (Να 'σαι καλά) ...οπότε με βάση τα πιο συγκεκριμένα στοιχεία που έδωσες σήμερα, νομίζω ότι ο πιο συμφέρων για εσένα είναι (με ένα 70άρι) ο εξής συνδυασμός : http://www.e-shop.gr/hgst-travelstar-5k1000-hts541010a9e680-1tb-95mm-mobile-drive-p-PER.305865 & http://www.e-shop.gr/natec-nkz-0337-rhino-25-usb-30-sata-enclosure-slim-aluminium-black-p-PER.572135 3 χρόνια σκληρός, 1ΤΒ, 2 χρόνια θήκη, USB 3.0 κι όλα νομίζω καλά. (...είναι 5400άρης βέβαια, αλλά δε μιλάμε για τραγικές διαφορές στην απόκριση, όταν δεν είναι δίσκος με λειτουργικό.) (...η εναλλακτική στον αποπάνω σκληρό είναι τούτος http://www.e-shop.gr/western-digital-wd10jfcx-25-1tb-red-sata3-p-PER.304715, που απλά παρέχει τη διπλάσια "buffer μνήμη" : 16 αντί 8. Προσωπικά δε θα χαλάλιζα το επιπλέον 15άρι για +8ΜΒ cache, αλλά τον αναφέρω ως δεύτερη επιλογή που υπάρχει με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά που είπαμε, και δη τα 3 χρόνια εγγύησης). Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο Σάμσουνγκ που λέγαμε, είναι άκρως δελεστικός, λόγω τιμής : στην ίδια με τον προαναφερθέντα σκέτου σκληρού Χιτάτσι, παίρνεις επίσης 1ΤΒ δίσκο, USB 3.0 και πάλι, 3ων χρόνων εγγύησης (που ισχύει ΚΑΙ για την θήκη φυσικά) και δεν θα ήταν άσχημη επιλογή, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΘΗΚΗ. Αν δεν πρόκειται να χρειαστείς αρχεία που θα έχεις μέσα, θα έλεγα να τον σκεφτείς. Αν πάλι θα έχεις αρχεία που δεν θα υπάρχουν σε άλλο σου δίσκο, τότε είναι ολίγον ρίσκο... Eίναι από τις περιπτώσεις που αξίζει κανείς να παραβλέψει κάποια από τα (λιγότερο σημαντικά ίσως) στραβά των ετοιματζίδικων... ...και για την ακρίβεια, μόλις συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ο εν λόγω εξωτερικός, ΚΑΙ σε έκδοση του 1.5ΤΒ. Το οποίο συμφέρει ακόμη περισσότερο, ως αναλογία Ευρώ/GB. (...αρκεί όπως είπαμε να μη φιλοξενεί, τουλάχιστον για την επόμενη 3ετία που θα διαρκεί η εγγύση, μοναδικά/αναντικατάστατα αρχεία...Ιδανικός, αν σε αυτόν βάζεις αντίογραφα πραγμάτων που διατηρείς και αλλού.). Σκέψου ΚΑΙ αυτόν... (...αλλιώς δώσε περισσότερη βάση στο "μικρότερό του αδερφάκι", αν σε καλύπτει απόλυτα το 1ΤΒ του. Με το οποίο θα την βγάλεις καθαρή δίνοντας μόλις ένα 60άρι. Αν τα Ευρώ σου τα μετράς δηλαδή...) Από εδώ και πέρα, έχοντας συγκεκριμένες επιλογές και προτάσεις, η απόφαση είναι καθαρά δική σου. *...κι ένα τελευταίο για να μην ξεχνιόμαστε : ΚΑΝΕΝΑΣ (και φυσικά ούτε εγώ), σου εγγυάται "καλή λειτουργία". Ούτε καν οι στατιστικές και τα σοβαρά reviews. Το ΜΟΝΟ που μπορείς λοιπόν να έχεις, είναι καλή εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (...οι οποίες διαβαθμίζονται ως εξής : Μαξ τα 5, η επόμενη στα 3, μετά 2 και τέλος 1αν χρόνο. Οπότε η 3άρα θεωρείται "καλή"). Αυτό λοιπόν όσον αφορά το hardware και κατ' επέκταση τα λεφτά που το πλήρωσες. Γιατί και "made in Paradise by God Himself" να γράφει ένας δίσκος ("εξωτερικός" ή "σκέτος σκληρός"), ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα από την πρώτη κι όλας στιγμή (όπως και από την άλλη να περάσουν χρόνια και να παραμείνει μια χαρά). Για τα περιεχόμενα αρχεία, μόνο η (άμεση) διατήρηση αντιγράφων σε τουλάχιστον ακόμη ένα μέσο σε εξασφαλίζει... ** ...βλέπω ότι και εσύ (όπως και εγώ) κάναμε edit στα ποστ μας. Οπότε, για το περί "ανθεκτικότητας", σε γενικές γραμμές, ναι, ισχύει. Αλλά αν ήδη κατάλαβες από όσα είπα πιο πάνω, είναι ΚΑΙ θέμα "τύχης" (αναφορικά με το συγκεκριμένο κομμάτι που θα έρθει στα χέρια σου. Όπως και η "τύχη" θα καθορίσει ΚΑΙ το μέλλον του, σε κάποιον βαθμό). Οπότε, ξαναλέω ότι αυτό που έχει πάνω απ' όλα σημασία είναι το δίπτυχο "ικανοποιητική (και συμφέρουσα σε σχέση με τιμή/χωρητικότητα) εγγύηση + διατήρηση αντιγράφων"... Αυτό έχει εφαρμογή και στην "εμπιστοσύνη" που λες : Ένας πχ Toshiba με τρία χρόνια εγγύηση (αν και δεν υπάρχει τέτοια, αν θυμάμαι καλά, στους Tosh), "θα πρέπει" να σου...εμπνέει περισσότερη, σε σχέση με πχ έναν WD των 2 χρόνων...όπως και την...ΙΔΙΑ (εμπιστοσύνη), σε σχέση με έναν πχ Hitachi των 3ων χρόνων... "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ" είναι (στην ΟΥΣΙΑ) πιο πολύ το θέμα (έστω κι αν και η "καλή ψυχολογία", ποαίζει ΚΑΙ αυτή τον ρόλο της...). Πάντως, οι Samsung που ανέφερα/πρότεινα, αν είναι ΟΝΤΩΣ Samsung και....μέσα (διότι εδώ και 2 χρόνια το τμήμα δίσκων της το έχει εξαγοράσει η Seagate), είναι "γενικά" καλή περίπτωση, καθώς το τμήμα σκληρών της Samsung είχε γίνει πολύ ξεχωριστό, κι έβγαζε εξαιρετικά μοντέλα, μέχρι τουλάχιστον την προαναφερθείσα εξαγορά. Αν από την άλλη είναι Seagate ο εντός σκληρός (συνηθίζεται), χωρίς να σημαίνει κάτι κακό αυτό, δεν θα είναι "τόσο καλός όσο αν θα ήταν ένας μανίσιος Samsung". Σούμα : μην κολλάς με τις μάρκες. Έχει 3 χρόνια εγγύηση, οπότε τζετ... Περί 3.5άρηδων, είπαμε, συμφέρουν πολύ ως τιμές, για δίσκους "αποθήκες". Οπότε κι αυτό δική σου απόφαση είναι... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2014 από washcloud
LexQ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή, τα αρχεία που θα έχω μέσα θα είναι ταινίες/μουσική που θα αντιγράφω από τον υπολογιστή για να τα παίζω στο media player - TV. Δεν θα είναι backup υπολογιστή ή κάτι σημαντικό ή κάτι που δεν το έχω κάπου αλλού αποθηκευμένο οπότε λέω να πάω σε έναν "έτοιμο" εξωτερικό σκληρό.Έψαξα και οι Samsung μέσα έχουν Seagate δίσκο κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου, σε κάποιον μπορεί να μην έχει τύχει σε εμένα πάντως οι 2-3 δίσκοι που είχα από την Seagate μετά από 1-2 χρόνια κολλάνε απίστευτα και κάνουν θόρυβο σαν παπάκια με εξάτμιση. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθώ να τους αποφύγω για αυτό και δεν με βλέπω να παίρνω τον Samsung. (*Αν οι δίσκοι ήταντης Samsung θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.) Οπότε καταλήγουμε στον Site: WD my passport ultra 1GB
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Με το πιο πάνω γράφημα πάντως μη μασάς. Όλες οι εταιρίες τα ίδια πάνω-κάτω βγάζουν (με εξαίρεση επικές φέιλ σειρές μια στα τόσα χρόνια). Ειδικά στις μέρες μας. (...μ' αρέσει εν τω μεταξύ που στο γράφημα αναφέρεται η από την WD εξαγορασμένη Χιτάτσι, αντί πχ η Τοσίμπα που όντως παραμένει ακόμη στανταλόουν...) Γενικά μέσα στα χρόνια οι σκληροί έχουν ένα φέιλ ρέιτ της τάξεως του 25% περίπου απ' ό,τι θυμάμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα