Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εξηγούμαι για τον τίτλο:

Γνώρισα από πρώτο χέρι τις φήμες περί προβληματικών drivers της AMD/ ATI

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα την R9 270 επειδή κάηκε η παλιά μου κάρτα (nvidia gt8800).

Από τις πρώτες μέρες παρατήρησα μερικές μπλε οθόνες σε απροσδιόριστα αρχικά σημεία.

Μετά από κάποιο καιρό κατάφερα να προσδιορίσω ότι ο κύριος λόγος (αν όχι μοναδικός) είναι όταν παίζω HTML video στον browser. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα πετάξει μπλε οθόνη. Με flash player παίζει (ευτυχώς) κανονικά.

Η μπλε οθόνη αναφέρει το αρχείο atikmdag.sys .

Μετά από έρευνα βρήκα κάποιους να λένε ότι ο installer δεν μπορεί κατά την εγκατάσταση του driver να περάσει σωστά το αρχείο (πράγμα που από ότι είδα συμβαίνει σε πολύ κόσμο εδώ και χρόνια) οπότε και ξεκινούν τα προβλήματα. Κάποιες λύσεις, όπως το να κάνω expand το αρχικό αρχείο, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η κάρτα φαίνεται να είναι μια χαρά (τούμπανο και στα παιχνίδια κλπ) και λόγω driver τρέμω όταν ανοίγει σελίδα στο internet με html video.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι ΣΚ@ΤΑ ΑΛΛΟ να κάνω! Σκέφτομαι να τη γυρίσω πίσω και να πάρω ξανά nvidia! Αλλά δεν ξέρω αν το κατάστημα θα το δεχτεί! Πρώτη φορά μου συμβαίνει περιστατικό με driver που να μην μπορώ να διορθώσω!

Βοηθήστε με παρακαλώ, τι άλλο μπορώ να κάνω;;

Υγ. Να διευκρινίσω ότι στην αλλαγή από nvidia σε amd είχα χρησιμοποιήσει και το πρόγραμμα DDU.

Win7 Ult, Q6600, Asus P5K mobo

post-45467-0-61621600-1411434150_thumb.jpg

Επεξ/σία από Panahs
Δημοσ.

Πρωτα απο ολα μην μπαινεις στο τρυπακι του αν η Nvidia ειναι καλυτερη απο την ΑMD κτλ.

Απο τις λιγες γνωσεις που απεκτησα απο τον Gi0 εχοντας πολυμηνο θεμα με bsod,
και για την δικη σου ψυχικη ηρεμια,
το οτι λεει οτι ειναι atikmdag.sys δεν σημαινει αναγκαστικα οτι ευθυνεται η καρτα γραφικων.
Και εμενα αυτο εβγαζε σαν cause στα μισα bsod
αλλα αποδειχθηκε οτι φταινε τα Ram slots, οι Ram και μαλλον το daemon tools.

Μπορει να φταιει η καρτα, μπορει οι drivers μπορει καποιο software part στο pc σου μπορει και καποιο hardware.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα την R9 270 επειδή κάηκε η παλιά μου κάρτα (nvidia gt8800).

Από τις πρώτες μέρες παρατήρησα μερικές μπλε οθόνες σε απροσδιόριστα αρχικά σημεία.

Μετά από κάποιο καιρό κατάφερα να προσδιορίσω ότι ο κύριος λόγος (αν όχι μοναδικός) είναι όταν παίζω HTML video στον browder. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα πετάξει μπλε οθόνη. Με flash player παίζει (ευτυχώς) κανονικά.

Μετά από έρευνα βρήκα κάποιους να λένε ότι ο installer δεν μπορεί κατά την εγκατάσταση του driver να περάσει σωστά το αρχείο (πράγμα που από ότι είδα συμβαίνει σε πολύ κόσμο εδώ και χρόνια) οπότε και ξεκινούν τα προβλήματα. Κάποιες λύσεις, όπως το να κάνω expand το αρχικό αρχείο, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η κάρτα φαίνεται να είναι μια χαρά (τούμπανο και στα παιχνίδια κλπ) και λόγω driver τρέμω όταν ανοίγει σελίδα στο internet με html video.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι ΣΚ@ΤΑ ΑΛΛΟ να κάνω! Σκέφτομαι να τη γυρίσω πίσω και να πάρω ξανά nvidia! Αλλά δεν ξέρω αν το κατάστημα θα το δεχτεί! Πρώτη φορά μου συμβαίνει περιστατικό με driver που να μην μπορώ να διορθώσω!

Υγ. Να διευκρινίσω ότι στην αλλαγή από nvidia σε amd είχα χρησιμοποιήσει και το πρόγραμμα DDU.

Χρησιμοποιείς Catalyst 14.8 WHQL;

Έχεις συνδέσει όλα τα καλώδια σωστά;

Πόσο μεγάλο είναι το τροφοδοτικό και ποιό μοντέλο;

Εγκατέστησες ξανά το DirectX;

Και όταν απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις.

Κοίτα εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/541899-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E/

για να δεις πως πας απο θερμοκρασίες.

Το να λες διάβασα οι οδηγοί δεν είναι καλοί, είναι πολύ άκυρο. Να το έγραφε κάποιος το 2011 άντε 2012 ναι. Αλλά το 2014 είναι απαράδεκτο γιατί απλά είναι άδικο.

• Like 1
Δημοσ.

το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ θα πας να απενεργοποιήσεις το hardware acceleration απο όλους τους browsers που χρησιμοποιείς... μεχρι να δεήσει η ΑMD να βγάλει σωστούς drivers...

• Like 1
Δημοσ.

το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ θα πας να απενεργοποιήσεις το hardware acceleration απο όλους τους browsers που χρησιμοποιείς... μεχρι να δεήσει η ΑMD να βγάλει σωστούς drivers...

Δεν νομίζω να είναι οι drivers, στην 5850 που έχω δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα σε αυτό 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι οι drivers, στην 5850 που έχω δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα σε αυτό 

προφανώς οι drivers για την 5850 είναι διαφορετικοί απο την R9 270.Τώρα αν είναι στο ίδιο packet που κατεβάζουμε απ το σιτε της ΑMD μικρή σημασία έχει

Δημοσ.

Μετά από κάποιο καιρό κατάφερα να προσδιορίσω ότι ο κύριος λόγος (αν όχι μοναδικός) είναι όταν παίζω HTML video στον browder. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα πετάξει μπλε οθόνη. Με flash player παίζει (ευτυχώς) κανονικά.

καλησπερα φιλε.. 2,5 χρονια με 6870 και 6950 φλασ σε 6970, ποτε δεν ειχα προβλημα με οδηγουσ.. μαλλον τυχεροσ ειμαι.. 

οπωσ ειπε ενα παιδι παραπανω, τι τροφοδοτικο εχεισ? 

ξεκινα με τουσ οδηγουσ για να αποκλησουμε το προβλημα απο εκει.. 

κατεβασε μονο απο το site τησ amd  τουσ τελευταιουσ επισημουσ οδηγουσ. (προσεξε τι λειτουργικο εχεισ)_

2) απεγκατασταση τουσ οδηγουσ nvidia

3) τουσ ηδη υπαρχον οδηγουσ τησ amd θα τουσ κανεισ απεγκατασταση με αυτο το προγραμμα. 

http://www.mediafire.com/download/h88tbxcpp5cjpmq/Atiman+Uninstaller+v.8.3.6_mantle.msi

εφοσον ολλα οκ περασε τουσ επισημουσ  οδηγουσ , που εχεισ κατεβασει απο το site τισ amd.. 

πεσμασ μετα εαν το προβλημα συνεχιζετε.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιείς Catalyst 14.8 WHQL;

Υπάρχουν Catalyst 14.8? Μέχρι 14.7 νομίζω είδα στο site.

Δοκιμασες παλιοτερους drivers? ΑΠοτι διαβασα αυτο συμβαινει μονο στους 14.x.Βαλε τους τελευταιους 13.x

Γύρισα στους 13.10 από το CD της κάρτας (πρέπει να είχα βάλει τους 14.4) και μέχρι τώρα όντως σε δοκιμές που κάνω δε μου έχει εμφανίσει ακόμα μπλε οθόνη

Το πρόβλημα ήταν σε συγκεκριμένο σημείο, σε όλα τα άλλα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Άλλωστε τώρα που γύρισα σε 13.x φαίνεται να είναι μέχρι τώρα οκ.

τους nvidia drivers πως τους αφαίρεσες;

Με το DDU (Display Driver Uninstaller). Είναι από τα πιο γνωστά νομίζω.

οπωσ ειπε ενα παιδι παραπανω, τι τροφοδοτικο εχεισ? 

ξεκινα με τουσ οδηγουσ για να αποκλησουμε το προβλημα απο εκει..

Το τροφοδοτικό είναι Thermaltake Toughpower 750 watt.

Windows 7.

Επεξ/σία από Panahs
Δημοσ.

panahs κανε απλα disable αυτο που σου ειπα με ειχε ταλαιπωρησει κ μενα καιρο αλλαζοντας derivers και κανοντας διαφορα τεστ... πλεον εχω πολυ καιρο να δω μπλε οθονη...

Δημοσ.

Οι 14.8 WHQL drivers είναι μόνο στο guru3d. Είναι οι ίδιοι drivers που έβγαλαν για την R9 285.

Δεν έχω ιδέα γιατί η AMD δεν τους έχει το site τους.

Δημοσ.

Γιατί είναι launch drivers μονάχα για την 285 και ουσιαστικά είναι οι 14.7 WHQL. Ένας modder απλά πρόσθεσε και υποστύριξη για όλα τα άλλα μοντέλα και έτσι ανέβηκαν στο guru3d.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι.

WHQL drivers είναι πάντα από τον κατασκευαστή, μιας και έχουν την αντίστοιχη πιστοποίηση. 

Αν δεν ήταν WHQL θα το συζητούσαμε, αλλά θα ήταν στους modded drivers.

Το signature των 285 launch drivers είναι πιο παλαιό από τους 14.8.

14.7 δεν βγήκαν WHQL, beta RC3 είναι η τελευταία έκδοσή τους μόνο.

Δημοσ.

Γιατί είναι launch drivers μονάχα για την 285 και ουσιαστικά είναι οι 14.7 WHQL. Ένας modder απλά πρόσθεσε και υποστύριξη για όλα τα άλλα μοντέλα και έτσι ανέβηκαν στο guru3d.

Όχι ακριβώς.

Αυτοί που λες είναι οι 14.Χ ΒΕΤΑ (14.300.1005.0, 27 Αυγούστου) τους οποίους όντως πείραξε ο modder.

Οι 14.8WHQL (14.201.1008, 12 Αυγούστου) είναι οδηγοί για APUs (μόνο εκεί εμφανίζονται στο site της AMD) οι οποίοι όμως επίσημα υποστηρίζουν κι όλες σχεδόν τις κάρτες από τη σειρά 5 και μετά (κάποιος βαριόταν να τους ανεβάσει στο κατάλληλο section, φαίνεται).

Απλά στο Guru3d έδωσαν το link, μαζί με Mirrors.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...