Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να πάρω κάποιο συμπλήρωμα διατροφής/βιταμίνες απο αυτά που έχουν στα φαρμακεία επειδή έρχεται χειμώνας και θέλω να τονώσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα για να αποφύγω τυχών ιώσεις. Επίσης εδώ και ένα μήνα έχω ξεκινήσει γυμναστήριο και δίνω περισσότερη έμφαση στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής:

Χωρίς την έγκριση κάποιου διατροφολόγου ή γιατρού, υπάρχει τυχών κίνδυνος υπερβιταμίνωσης αν πχ απο την διατροφή μου έχω ήδη κανονικά επίπεδα κάποιας βιταμίνης και με το συμπλήρωμα πάω πάνω απο το όριο?

Αν γνωρίζει κανείς σχετικά μ'αυτά ας μου προτείνει κάποιο.

edit: τώρα είδα το fitness thread και πρόσθεσα το μήνυμά μου εκεί. btw το "Das" τι δουλειά έχει πριν το fitness thread? Σε γερμανικό φόρουμ είμαστε?

Δημοσ.

edit: τώρα είδα το fitness thread και πρόσθεσα το μήνυμά μου εκεί. btw το "Das" τι δουλειά έχει πριν το fitness thread? Σε γερμανικό φόρουμ είμαστε?

Για πρακτικούς λόγους μπήκε, για να ξεχωρίζει από το the OOT thread. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μια φορά ο νίκοτς πόσταρε τα μούσκουλά του αντί για το φίτνεςς θρεντ στο ΟΟΤ θρεντ, οπού συχνάζει ο Τοξος (όταν δεν είναι για μπάνιο..) οπότε καταλαβαίνεις τι έγινε...

Άσε δε που οι Γερμανοί είναι σύντροφοι..

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμες οι βιταμίνες. Ειδικά σε νέους ανθρώπους με ισορροπημένη διατροφή, είναι το συστατικό για πανάκριβα ούρα.

care to elaborate λιγο;

εννοείς οτι είναι αχρείαστα, θεωρείς όμως οτι στην περίπτωση δίαιτας/καταπόνησης απο κούραση η οτιδήποτε, θα βοηθήσουν ή πλακεμπο?

Δημοσ.

Είναι υπερβολή. Ο οργανισμός ενός νέου που κάνει ισορροπημένη διατροφή, παίρνει εύκολα το 100% των βιταμινών που χρειάζεται. Ότι παραπάνω πάρεις, αποβάλλεται με τα ούρα. Βιταμίνες και ανοσοποιητικό Επίσης είναι μύθος. Επειδή οι βιταμίνες είναι ακριβές και είναι καλή μπιζνα, προωθούνται ως "υγιεινά συμπληρώματα".

Αυτά δεν ισχύουν σε παππουδια με σύνδρομα δυσαπορροφησης και ατροφικη γαστριτιδα που είναι σχετικά συχνά στους ηλικιωμένους.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ χρήσιμες οι βιταμίνες. Ειδικά σε νέους ανθρώπους με ισορροπημένη διατροφή, είναι το συστατικό για πανάκριβα ούρα.

Και ξέρεις κανέναν με ισορροπημένη δίαιτα;

Εγώ που παλεύω χρόνια να φτιάξω μια καλή διατροφή και μαγειρεύω όλη την ώρα σπιτικά φαγητά λαμαβάνω απο αυτήν καθημερινά ελειπείς ποσότητες μαγνησιου,ψευδαργύρου και καλίου όπως και των βιταμινών Ε και D...

Και όλες αυτές οι ελείψεις σε διατροφή 2600+ θερμίδων..

Σκέψου ένα κοριτσάκι που τρώει 1200-1500 και χωρίς να ξέρει τι τρώει τι ελείψεις θα έχει..

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που παλεύω χρόνια να φτιάξω μια καλή διατροφή και μαγειρεύω όλη την ώρα σπιτικά φαγητά λαμαβάνω απο αυτήν καθημερινά ελειπείς ποσότητες μαγνησιου,ψευδαργύρου και καλίου όπως και των βιταμινών Ε και D...

Και όλες αυτές οι ελείψεις σε διατροφή 2600+ θερμίδων..

Ειλικρινης απορια. Πως το ξερεις οτι λαμβανεις ελλειπεις ποσοτητες?

Δημοσ.

Ειλικρινης απορια. Πως το ξερεις οτι λαμβανεις ελλειπεις ποσοτητες?

Υπάρχει ένα πρόγραμμα το cron o meter που του βάζεις τις τροφές και σου βγάζει το σύνολο των στοιχείων που  λαμβάνεις..

http://cron-o-meter.en.softonic.com/

Ε πάνω κάτω τρώω παρόμοια πράγματα καθημερινά οπότε έχω δει τι ελείψεις έχω,και παλεύω να τις διορθώσω.

Το κάλιο για παράδειγμα θέλει πάρα πολλά φρούτα και λαχανικά για να καλυφθεί.;

Όταν η συνιστώμενη δόση είναι 3.5g και μια μεγάλη μπανάνα έχει 0.35g καταλαβαίνει κανείς τη δυσκολία..

Και δεν ενδεικνυται η λήψη συμπληρώματος καλίου..

Εγώ στις καλές μέρες λαμβάνω 2g..

Γενικά και εγώ δεν είμαι υπέρ του πάρε αβέρτα χάπια για όλα τα στοιχεία και μετά να νομίζεις οτι θα γίνεις superman,αλλά όταν δεν μπορείς να καλύψεις απο την διατροφή τι κάνεις;

Και γενικά είναι μεγάλος μυθος το ισσοροπημένη δίαιτα...Μην το παίρνουμε ως δεδομένο και απλό.

Πόσοι άραγε κάνουν προσεκτική διατροφή;

Απο τους γνωστούς μου που βλέπω δε νομίζω να είναι πάνω απο 10-20%...

Δημοσ.

@ JohnBond

Φιλε, πραγματικα δε μπορω να κρινω το προγραμμα που λες. Δε βλεπω ομως και καμια επιστημονικη αναφορα για αυτο. Τελος παντων.

Δεν εχω δει ποτε υποκαλιαιμια παντως σε υγιη. Απο παθολογικες καταστασεις, ληψη διουρητικων ναι, συχνα. Ανεπαρκη προσληψη καλιου μονο σε 90χρονες εχω δει που ειχαν μεινει πετσι και κοκκαλο απο την αδιαφορια. Ειχες ποτε υποκαλιαιμια σε εξετασεις αιματος?

Δημοσ.

@ JohnBond

Φιλε, πραγματικα δε μπορω να κρινω το προγραμμα που λες. Δε βλεπω ομως και καμια επιστημονικη αναφορα για αυτο. Τελος παντων.

Δεν εχω δει ποτε υποκαλιαιμια παντως σε υγιη. Απο παθολογικες καταστασεις, ληψη διουρητικων ναι, συχνα. Ανεπαρκη προσληψη καλιου μονο σε 90χρονες εχω δει που ειχαν μεινει πετσι και κοκκαλο απο την αδιαφορια. Ειχες ποτε υποκαλιαιμια σε εξετασεις αιματος?

Μα το πρόγραμμα αυτό δεν κάνει τίποτα παραπάνω απο το να προσθέτει τις ποσότητες...Μπορείς να τα προσθέσεις και με το χέρι αν δεν το εμπιστεύεσαι..Τα στοιχεία υπάρχουν και εδώ..

http://nutritiondata.self.com/

Αλλά γιατί σου φαίνεται περίεργο να έχει μειωμένη πρόσληψη κάποιος;

Είμαι βέβαιος οτι και εσύ αν υπολογίσεις τη δική σου πρόσληψη καλίου θα είναι ελλειπής εκτός και αν κάνεις κάποια πολύ μελετημένη διατροφή.

Υποκαλιαμία δεν έχω,ούτε πιστεύω οτι θα φτάσω ποτέ σε τόσο άσχημη κατάσταση ώστε να φαίνεται στις εξετάσεις αίματος η έλειψη αυτή καθώς 2γ είναι μια ψιλοεπαρκής ποσότητα..Αν λάμβανα 500mg ίσως να είχα πρόβλημα..

Αλλά το να ζήσω όλη τη ζωή μου με μειωμένη πρόσληψη καλίου δε μου φαίνεται σωστό..Κάποιο λόγο θα έχουν που όρισαν την ημερήσια δόση στα 3.5γ...

για παράδειγμα ενδέχεται κάποτε να αποκτήσω υπέρταση ή άλλα καρδιακά προβλήματα,αφού υπάρχουν ενδείξεις και ερευνες που συνδέουν την χαμηλή πρόσληψη καλίου με την υπάρταση..

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/11/081109074611.htm

http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/news/20110711/high-sodium-low-potassium-diet-linked-to-heart-risk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...