devil-ji Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Θελω να αγορασω μεταχειρισμενο σε σχετικα καλη κατασταση ωστε να μου κρατησει καμια 10ετια. Γυρω στα 7.000 € σκοπευω να διαθεσω, για αμαξι του10 (αντε 09) και μετα. Βλεπω κυριως Yaris, Corsa, Fiesta. To Yaris (100 αλογα) ειναι πιστευω το προτιμοτερο αλλα και το πιο ακριβο. Μου φαινεται θα καταληξω σε Corsa αλλα εχω αμφιβολιες για τα 80 αλογα. Θα τραβαει ή μαπα το καρπουζι? Γενικα καποιο απο τα τρια βγαζει προβληματα, ιδιως το Opel και το Ford ?? (Toyota εγγυηση!!)
NickTG Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Το τραβάει για τον καθένα είναι σχετικό. Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει και για Focus 80 αλόγων που είναι ότι πρέπει για οικογένεια. ( ) Γενικά το Corsa με τα 80 άλογα είναι αργό. Αν μιλάς και για το Fiesta 1400 το πιο γρήγορο είναι το Yaris. Αν γενικά θες να τραβάει παραπάνω θα δεις είτε για Clio 1.2TCE, είτε για Ibiza, Polo με τον 1.2 TSI. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στα λεφτά σου όμως. Σε ακόμα πιο γρήγορο υπάρχουν και τα Grande Punto T-Jet ή ίσως και 207 αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση. Πάντως επειδή 10 χρόνια είναι πολλά και οι ανάγκες αλλάζουν ίσως πρέπει να κοιτάξεις από την επόμενη κατηγορία. Γενικά καλό είναι να δώσεις μερικά παραπάνω στοιχεία για τη χρήση, τις ανάγκες κλπ.
devil-ji Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Καλα ναι για τη 10ετια οντως μπορει να ειναι πολυ αισιοδοξη εκτιμηση, αλλα σιγουρα για 5-7 χρονια. Βασικα κυριως για εντος πολης το χρειαζομαι, αντε και 1-2 μεγαλα ταξιδια το χρονο, χωρις να εχω καμια ιδιαιτερη ορεξη για γκαζια. Απλα δεν ξερω αν με τα 80 αλογα συναντας συχνες δυσκολιες, για καθημερινες μετακινησεις 30 km , αντε με 2 ατομα ακομη. Κατανοω οτι σε μεγαλα ταξιδια με φορτο θα ειναι αρκετα δυσκολα, αλλα για 1-2 φορες το χρονο, δε με νοιαζει.
NickTG Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Σε αστική μετακίνηση δεν έχει θέμα. Όλα φτάνουν. Σε αυτή την περίπτωση θα κοιτούσα να πάρω κάτι που να είναι οικονομικό στην πόλη αλλά υπάρχουν και τα άλογα σε περίπτωση που χρειαστούν. Οπότε πάλι θα κοιτούσα πρώτα για Clio TCE, Ibiza TSI και μετά για Yaris ή ακόμα και Colt τα οποία καίνε στην πόλη σαν τα πιο αδύναμα Corsa, Fiesta αλλά έχουν και δύναμη για παραέξω. Αν ούτε αυτή η περίπτωση σε ενδιαφέρει απλά αγοράζει όποιο σου αρέσει περισσότερο. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν θα έχεις με κανένα. Απλά αν πας για Corsa μην πάρεις καμιά έκδοση με 17αρες.
chrisxkar Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 εγω για την χρηση που θες και επειδη βλεπω οτι δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις θα σου ελεγα να κοιταξεις για ibiza που ειναι φθηνα και εχουν καλο feedback
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Εκανα το καλοκαιρι απαιτητικη χρηση σε ενα Yaris 1.3 με τα 100 αλογα σε βουνο/επαρχιακο δρομο και με 4 ατομα μεσα, για ~1000km. Ηταν σχεδον το full extra, με 16ρες ζαντες (το λεω για τον αερισμο των δισκοφρενων), ESP και start-stop (που δεν χρησιμευσε σχεδον πουθενα) και φυσικα 6 ταχυτητες και αισθητηρα παρκαρισματος. Ε λοιπον ηταν εξαιρετικα διασκεδαστικο στην οδηγηση. Το φρενο ειχε πολυ καλη αποκριση, δεν με προβληματισε σε απολυτως κανενα σημειο, δεν το ενιωσα να κουραζεται ακομα και σε πιο γρηγορους ρυθμους (οκ οχι rally, μην ξερνουσαν οι αλλες 3 μετα ). Το τιμονι υπερβολικα ελαφρυ για τα γουστα μου αλλα αυτο εκανε την οδηγηση σε στενα δρομακια και το παρκαρισμα παιχνιδακι. Εξαιρετικη περιμετρικη ορατοτητα αν ρυθμιζες το καθισμα λιγο πιο ψηλα απ το συνηθισμενο. Το ESP διακριτικο, μονο εκει που πραγματικα χρειαζοταν αναβε (οταν το παρακανα επιτηδες για να βρω πότε επιτελους θ αρχισει να ξεκολλαει). Εξαιρετικα οικονομικο μεχρι τις 3000 στροφες. Καπου στις 3500 εκανε ενα σκαλοπατι στην αποδοση και στον ηχο, ισως εκει να μπαινει μεταβλητος. Δυστυχως εκει ρουφαει αρκετα ομως, αλλα κινει και το αμαξωμα σε μεγαλες ανηφορικες φουρκετες και με 4 ατομα μεσα με αρκετη ευκολια. Οι χωροι για τους πισω ειναι για σεμιναριο (ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ για το μεγεθος του), αλλα και τα καθισματα μετρίως αναπαυτικα και σε καμια περιπτωση "γαλλικα". Γενικα μετα απο τη συμβιωση μου αυτη δεν απορησα γιατι τοσα χρονια ειναι best seller παρ' ο,τι ακριβουλι ως καινουριο και μεταχειρισμενο. Θα ηθελα περισσοτερα μαλακά πλαστικα, τα οργανα μπροστα μου και λιγο βολικοτερο χωρο αποσκευων. Εκει που ανοιγεις και λες WOW, χωραει 2 μεγαλουτσικες βαλιτσες, μετα απο 2 λεπτα βρισκεσαι να τις ζουλας γιατι η λαμαρινα του πορτ-μπαγκαζ ειναι παρα πολυ χοντρη και δεν χωρανε τελικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα